De comic-/superheldenfilms van 2011

En het hoogtepunt lijkt nog lang niet in zicht.

Verleden jaar werd de liefhebber van comic- / superheldenfilms met Iron Man 2, Kick-Ass, Scott Pilgrim vs. the World en Jonah Hex, Red, The Losers en The Last Airbender getrakteerd op een reeks uiteenlopende titels in het genre. Voor 2011 ziet het programma er een stuk anders uit, aangezien er vijf onvervalste grote superheldentitels staan gepland. Begin dit jaar verscheen The Green Hornet al en aankomende zomer draaien de vijfde X-Men film X-Men: First Class, de twee Marvel Comics titels Thor en Captain America: The First Avenger en de DC Comics superheldenfilm Green Lantern in de bioscoop.

Na het verschijnen van de trailer van X-Men: First Class hebben we een goed beeld op wat we aankomende zomer kunnen verwachten. Een overzicht.

The Green Hornet - draait
De superheldenfilm, met een productiebudget van 120 miljoen, die reeds in januari in première is gegaan. The Green Hornet (RT = 45%, IMDb = 6,5, FT = 6,6) is geregisseerd door Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) en heeft Seth Rogen in de titelrol als de gemaskerde superheld. Zijn side-kick Kato wordt gespeeld door Jay Chou en de voornaamste villain Chudnofsky wordt gespeeld door Christoph Waltz. Het liefje is Lenore Case, gespeeld door Cameron Diaz. De film is ook in 3D te zien.


Synopsis: Britt Reid (Rogen) is overdag een playboy en een krantenmagnaat, maar 's nachts de wordt hij de superheld The Green Hornet en bestrijdt hij samen met zijn bediende en de martial arts-expert Kato en zijn secretaresse Lenore Case (Diaz) de misdaad in de stad. Hij neemt het op tegen de villain Benjamin Chudnofsky (Waltz) die weinig goede plannen heeft. Omdat The Green Hornet zelf ook als misdadiger wordt gezien, lopen zijn goedbedoelde plannen niet altijd even soepel.

Thor - 5 mei
De eerste van de twee superheldenfilms uit de stal van de Marvel Cinematic Universe dit jaar. Thor, met een productiebudget van 150 miljoen, is geregisseerd door Kenneth Branagh (Hamlet, 1996) en heeft Chris Hemsworth in de titelrol als de ijzersterke superheld. De voornaamste villain Loki wordt gespeeld door Tom Hiddleston. Het liefje is Jane Foster, gespeeld door Natalie Portman. Ook deze superheldenfilm is in 3D te zien.



Synopsis: De machtige, maar arrogante krijger Thor (Hemsworth) wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Als straf verbant zijn vader Odin (Anthony Hopkins) hem van Asgard naar de Aarde, waar hij gedwongen wordt tussen de mensen te leven. Daar wordt hij verliefd op de jonge wetenschapper Jane (Portman). Terwijl hun relatie groeit ontdekt Thor wat het vergt om een echte held te zijn, wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.

X-Men: First Class - 2 juni
Een nieuwe kans voor 20th Century Fox om de X-Mannen op een goede wijze naar het witte doek te brengen. X-Men: FIrst Class, met een productiebudget van 120 miljoen, is geregisseerd door Matthew Vaughn (Kick-Ass, 2010) en heeft James McAvoy en Michael Fassbender in de hoofdrollen als Professor Charles Xavier (Professor X) en Erik Lehnsherr (Magneto). Deze komen uiteindelijk recht tegenover elkaar te staan als leiders van de X-Men en de Brotherhood. Andere rollen zijn voor Rose Byrne als Moira MacTaggert, January Jones als Emma Frost, Jason Flemyng als Azazel, Nicholas Hoult als Beast, Lucas Till als Havok, Zoe Kravitz als Angel en Jennifer Lawrence als Mystique. Deze film is niet in 3D te zien.


Synopsis: In het begin zijn Charles Xavier en Erik Lensherr de beste vrienden, maar als ze samen de grootste bedreiging die de wereld tot dan toe heeft gezien bevechten, ontstaat er een kloof tussen beiden, die leidt tot de altijd voort durende strijd tussen Magneto's Brotherhood en Professor X's X-Men.

Green Lantern - 16 juni
De enige verfilming van het DC Comics label. Green Lantern (productiebudget: 150 miljoen) is geregisseerd door Martin Campbell (Edge of Darkness, 2010) en heeft Ryan Reynolds in de titelrol als de "groene" superheld. De voornaamste villains Hector Hammond en Sinestro worden gespeeld door Peter Sarsgaard en Mark Strong. Het liefje is Carol Ferris, gespeeld door Blake Lively. De film is ook in 3D te zien.



Synopsis: Testpiloot Hal Jordan (Reynolds) neemt tijdens een routinevlucht een kijkje neemt in een neergestort ruimtevoertuig. Hij ziet hij tot zijn verbazing een buitenaards wezen dat op sterven ligt. Met zijn laatste krachten vertelt het Jordan alles over The Green Lantern Corps, ook wel bekend als de beschermers van het heelal.

Captain America: The First Avenger - 28 juli
Na Thor de tweede Marvel Studios productie die ons - samen met de twee Iron Man films - warm moet maken voor de The Avengers (2012). Captain America: The First Avenger (productiebudget: 140 miljoen) is geregisseerd door Joe Johnston (The Wolfman, 2010) en heeft Chris Evans in de titelrol als de gemaskerde en ijzersterke superheld. Zijn side-kick Bucky wordt gespeeld door Sebastian Stan en de voornaamste villain Johann Schmidt / The Red Skull wordt gespeeld door Hugo Weaving. Het liefje is Peggy Carter, gespeeld door Hayley Atwell. De film is ook in 3D te zien.



Synopsis: Steve Rogers (Evans) komt uit een arme familie. Hij geeft zich op voor het leger als de nazi's Europa veroveren, maar komt niet door de selectieprocedure vanwege zijn ziekte. Steve probeert het nogmaals bij generaal Chester Phillips (Tommy Lee Jones), die hem een kans geeft deel te nemen aan een geheim overheidsproject, genaamd Operation: Rebrith. Na weken van diverse experimenten waarin hij het supersoldaat-serum kreeg toegediend en werd blootgesteld aan laserstralen met hoge waarden, verandert Steve in een gespierde supermens. Drie maanden later krijgt hij zijn eerste opdracht als Captain America, om het uiteindelijk op te nemen tegen The Red Skull (Weaving).

Naast bovenstaande vijf superheldenfilms verschijnen ook Priest 3D (7 juli, trailer), Conan the Barbarian 3D (18 augustus, trailer nog niet uit), Dylan Dog (onbekende Nederlandse releasedatum, trailer) en Dredd (1 december in de UK, trailer nog niet uit). Ook deze titels zijn voornamelijk gebaseerd op comics en hebben een sterk superheldenkarakter. Mocht je dit allemaal te weinig vinden, voor 2012 staan met Ghost Rider: Spirit of Vengeance (februari 2012), The Wolverine (zomer 2012), The Avengers (3 mei 2012), Spider-Man (3 juli 2012), The Dark Knight Rises (19 juli 2012), Superman: Man of Steel (december 2012) al zes grote titels gepland. En daar kunnen er zomaar nog een paar bijkomen.

NieuwsFilm

meest populair