Featured

Special 2015: De grootste releases uitgelicht (deel 4)

Met o.a. Bond 24, Crimson Peak, The Good Dinosaur, Star Wars: Episode VII, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 en Mission: Impossible 5.

door Jim Pedd op 21.12.2014 om 07:53 in Featured2015 wordt één van de grootste filmjaren ooit, met een ongekend groot aantal blockbusters. Maar er komen uiteraard ook veel andere grote films uit. In deze vierdelige special geven we een overzicht van de grootste, interessantste en spannendste releases van het jaar. Vandaag bespreken we de films uit januari tot en met maart. Het complete overzicht komt net als gebruikelijk op 1 januari online.

» Lees hier deel 1 (januari - maart)
» Lees hier deel 2 (april - juni)
» Lees hier deel 3 (juli - september)
» En hier het complete overzicht met de grootste releases

Victor Frankenstein (1 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Max Landis
Genre(s):
...
Drama | Horror


Het laatste kwartaal van het jaar gaan goed van start met een nieuwe horrorfilm waar Daniel Radcliffe in speelt. De film, waarvan het scenario geschreven is door Max Landis (Chronicle) haalt uiteraard zijn inspiratie uit het boek van schrijfster Mary Shelley. Ditmaal wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Igor (Radcliffe), de jonge assistent van Victor Frankenstein (McAvoy). Zijn leven wordt vertoond vanaf zijn donkere oorsprong, zijn vriendschap met de jonge medisch student Viktor von Frankenstein en hoe hij ooggetuige wordt van het ontstaan van Frankenstein, de man die iedereen tegenwoordig kent als de schepper van een legende. De film zou eigenlijk in oktober 2014 uitkomen, maar werd toen uitgesteld naar januari 2015 en later naar oktober 2015, een releasedatum die nu nog staat.London Has Fallen (1 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Katrin Benedikt | Christian Gudegast e.a.
Genre(s):
...
Actie | Misdaad | Thriller


Olympus Has Fallen was in 2013 een succes, waarin afgebeeld werd hoe een Noord-Koreaanse elite-eenheid een aanslag pleegde op het Witte Huis. Dit verhaal speelt zich af in Londen, waar de premier onder mysterieuze omstandigheden overleden is. Zijn begrafenis is uiteraard een bijzonder goed bezochte gebeurtenis door leiders van de hele Westerse wereld. maar wat begint als een van de best beveiligde gebeurtenissen op Aarde, verandert al snel in een complot om de machtigste leiders van de wereld te vermoorden en een gruwelijke toekomstvisie te uiten. Slechts drie mensen kunnen de gebeurtenissen voorkomen: Amerikaans president Benjamin Asher (Eckhart), het hoofd van de Geheime Dienst Mike Banning (Butler) en een Engelse MI-6 agent die niemand vertrouwt.Hotel Transylvania 2 (8 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Robert Smigel
Genre(s):
...
Animatie | Fantasy | Komedie


Toen in 2012 Hotel Transylvania uit kwam en een succes werd, vertelde regisseur Genndy Tartakovsky al na te denken over een vervolg. "Iedereen heeft het erover, maar we zijn nog niet begonnen met het schrijven. Er zijn veel leuke ideeën om mee te spelen. Het is een grote wereld," vertelde hij toen. Nog geen maand nadat hij die woorden gesproken had, mocht Tartakovsky van start gaan met het daadwerkelijk schrijven van het scenario. Wat er precies gaat gebeuren in de film is niet bekend, al weten we dat Mel Brooks de stem van Dracula's vader, Vlad inspreekt. Hij mag dit keer zorgen voor grote problemen in het speciale hotel voor monsters, Hotel Transylvania.The Jungle Book (14 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Justin Marks
Genre(s):
...
Avontuur | Drama | Fantasy


De eerste van twee aankomende verfilmingen van het beroemde boek van Rudyard Kipling. Deze film wordt geregisseerd door Jon Favreau en komt als eerste uit, in 2016 gevolgd door een geheel andere verfilming van de hand van Andy Serkis. Er is vrijwel niets bekend over de verfilming van het klassieke boek uit 1894, maar we kunnen er zeker van tijn dat de film het verhaal laat zien van het Indiase jongetje Mowgli (gespeeld door Neel Sethi). Hij groeit op in de jungle, door de beer Baloo (Murray), Bagheera de zwarte panter (Ben Kingsley) en het later op moet nemen tegen de gemene tijger Shere Khan (Elba). Verder kunnen we vertellen dat de film een combinatie van live-action en met visuele effecten gemaakt product wordt.SPECTRE (23 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
John Logan | Neal Purvis e.a.
Genre(s):
...
Actie | Avontuur | Misdaad


De vierentwintigste film in de filmreeks rond het personage James Bond, van schrijver Ian Fleming. In elk geval nog tweemaal speelt Daniel Craig de rol in de filmreeks, tot Bond 25. Wat er in deze film, die wederom geregisseerd wordt door Sam Mendes, te gebeuren staat, is natuurlijk nog gissen en zal pas zeker zijn op het moment dat Bond 24 in de bioscoop draait. De titel van de film, SPECTRE, maakt natuurlijk al iets duidelijk, namelijk dat de terroristische organisatie die het al meermaals op Bond voorzien heeft weer vrolijk meedoet. Mogelijk speelt Christoph Waltz de rol van de slechterik in de film, ditmaal niet Blofeld, maar ene Oberhauser. Ook speelt Dave Bautista een iconische schurk met de naam Hinx en moet de film volgens Daniel Craig een terugkeer vormen naar de ironie van vroegere Bond-films. En andere rollen worden gespeeld door o.a. Ralph Fiennes (M.), Ben Whishaw (Q.) en Naomie Harris (Miss Moneypenny).Fathers and Daughters (29 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Brad Desch
Genre(s):
...
Drama


Nog een Black List scenario dat naar het witte doek komt, is Fathers and Daughters, van schrijver Brad Desch. Tijdens het Cannes Film Festival van 2013 werd regisseur Gabriele Muccino aangetrokken om de film te regisseren en in oktober werden Russell Crowe en Amanda Seyfried al gecast. De rest van de cast werd al snel verzameld en een jaar later begonnen de opnames. De film draait om een Pulitzer-prijs winnend schrijver die er moeite mee heeft een weduwnaar en vader te zijn, na een mentale breakdown. 27 jaar later heeft zijn volwassen dochter er zelf ook moeite mee om vriendschappen te vormen. Overigens zouden er in deze film een aantal scènes zitten met een heleboel figuranten.Crimson Peak (12 november)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Guillermo del Toro | Matthew Robbins e.a.
Genre(s):
...
Horror


Guillermo del Toro kennen we als een regisseur die op elk moment bezig is met een hele reeks projecten. Al in 2006 bedacht hij het verhaal voor Crimson Peak. Deze speelt zich af in Cumbria, in het noordwesten van Engeland. Daar bevindt zich een afbrokkelend landhuis in een boeren en bergachtige regio van het land, in de negentiende eeuw. De jonge schrijfster Edith Cushing (Wasikowska) ontdekt dat haar charmante nieuwe echtgenoot Sir Thomas Sharpe (Hiddleston) niet bepaald is wie hij lijkt te zijn. De opnames van de film begonnen op 10 februari 2014 in de Pinewood Toronto Studios en werden afgesloten op 14 mei 2014. Sindsdien werkt Del Toro aan het afmaken van het project.The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (18 november)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Danny Strong | Peter Craig
Genre(s):
...
Avontuur | Sci-Fi


In juli 2012 kondigde studio Lionsgate aan dat de verfilming van het laatste Hunger Games-boek van schrijfster Suzann Collins, Mockingjay, in tweeën gesplitst zou worden. De eerste film kwam afgelopen november uit en deed het uiteraard weer geweldig aan de internationale box office. In november 2015 komt de laatste film in de reeks uit, waarin het verhaal van de strijd van Katniss Everdeen (Lawrence) tegen het Capitol en de Hongerspelen afgerond wordt. Overigens hoeft het niet voorbij te zijn voor de franchise na deze film. Eind oktober vertelde regisseur Francis Lawrence dat er nog veel andere verhalen te vertellen zijn in de franchise. "Er hebben in het verleden meerdere Hongerspelen plaatsgevonden en er is veel gebeurd in deze wereld," vertelde Lawrence toen.The Good Dinosaur (25 november)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Enrico Casarosa | Bob Peterson
Genre(s):
...
Animatie | Familie | Komedie


De tweede film van animatiestudio Pixar van dit jaar, waarvan het idee bedacht werd door Bob Peterson. Hij mocht de zestiende Pixar-film ook regisseren, maar werd in augustus 2013 van de regiestoel gehaald en vervangen door Peter Sohn, die in eerste instantie als co-regisseur diende. De film stelt de generaties-oude vraag: Wat als de Aarde nooit geraakt was door een allesverwoestende asteroïde die het leven op de planeet compleet veranderde? Wat als de gigantische dinosaurussen dus nooit uitgestorven waren? De film moet het verhaal van de twintig meter hoge Arlo (Neff) vertellen, een Apatosaurus met een groot hart. Na een traumatische gebeurtenis wordt zijn commune compleet door elkaar gegooid en gaat hij op een queeste om de vrede te herstellen, waarbij hij de hulp krijgt van een onwaarschijnlijke bondgenoot, een menselijk knulletje met de naam Spot.A Hologram for the King (25 november)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Tom Tykwer
Genre(s):
...
Drama


De nieuwe film van Tom Tykwer, die eerder samen met Lana en Andy Wachowski de film Cloud Atlas maakte. Hij baseerde zich voor zijn nieuwe komische dramafilm op een gelijknamig boek van schrijver Dave Eggers (The Circle). In A Hologram for the King moet een wanhopige Amerikaanse verkoper naar Saoedi-Arabië reizen om daar een IT-contract veilig te stellen voor een massaal nieuw complex dat midden in de woestijn gebouwd wordt. De productie van de film ging in maart 2014 van start in Marokko, vond verder plaats in Egypte en Duitsland en werd afgerond in juni van dat jaar. De eerste foto, die je hiernaast kunt zien van Tom Hanks midden in de woestijn, werd al in mei 2014 vrijgegeven.Friday the 13th (26 november)


Regie:
...
Onbekend
Cast:
...
Onbekend
Scenario:
...
Onbekend
Genre(s):
...
Horror

Dat 2015 een goed jaar voor franchises is, was al duidelijk. Eind november komt een nieuwe film in de Friday the 13th-franchise uit, waarvan de vorige film in 2009 uitkwam. Die was toen een redelijke box office hit, gezien het lage budget van 19 miljoen dollar waarvoor de film gemaakt werd en de 19 miljoen dollar die wereldwijd verdiend werd. Of de film narratief verbonden zal zijn aan die reboot uit 2009 is nog niet bekend. We weten dus ook niet of castleden Jared Padalecki en Amanda Righetti in de film spelen, zoals oorspronkelijk in elk geval gepland was. Overigens was er was er in januari 2014 nog het verhaal dat Jason Voorhees niet in de film te zien zou zijn, of hooguit een cameo zou krijgen. Dat is opmerkelijk, want hij speelde tot nu toe in elke film van de franchise wel een rol.The Martian (26 november)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Drew Goddard
Genre(s):
...
Sci-Fi


The Martian is de volgende film van regisseur Ridley Scott en wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Andy Weir uit 2012. Geen enkele uitgeverij die hij contacteerde wilde zijn boek uitgeven in eerste instantie en toen besloot hij het maar gratis beschikbaar te maken op zijn website. En nu komt er dus een heuse verfilming van het boek, met sterren als Matt Damon, Jessica Chastain en Kristen Wiig in de hoofdrollen. In de film en het boek raakt de NASA astronaut Mark Watney gestrand op Mars, als de missieleden van de Ares 3 missie de planeet moeten evacueren na een zandstorm en harde wind. Doordat zijn pak en bio-monitor beschadigd raken, denkt de rest dat hij dood is en blijft hij alleen achter. Zonder mogelijkheid contact op te nemen met de Aarde, moet hij proberen jaren te overleven, tot de volgende geplande missie op de rode planeet aankomt.Labor of Love (10 december)


Regie:
...
Cast:
...
Bruce Willis | Ben Winchell | Ana Villafañe
Scenario:
...
M. Night Shyamalan
Genre(s):
...
Drama | Romantiek

Regisseur M. Night Shyamalan en acteur Bruce Willis maakten samen The Sixth Sense (1999) en Unbreakable (2000), en met deze film maken ze hun derde project samen. Shyamalan probeert de film al sinds 1993 te maken en verkocht in dat jaar het scenario aan Fox, die hem echter niet als regisseur wilde. Nu mag hij het scenario dus eindelijk verfilmen. Willis speelt ditmaal de eigenaar van een boekhandel, die in een tragisch ongeluk de liefde van zijn leven verliest. Hij wordt achtervolgd door de gedachte dat hij nooit goed aan zijn vrouw verteld had van haar te houden. Omdat ze hem vroeg of hij door het hele land zou kunnen lopen voor haar, neemt hij de beslissing die wnadeling daadwerkelijk te maken, om te tonen hoeveel hij van haar houdt. De reis begint in Philadelphia en voert hem naar Pacifica, haar favoriete plek in het land.Peanuts (16 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Bryan Schulz | Craig Schulz e.a.
Genre(s):
...
Animatie | Avontuur | Komedie


Zes jaar na het overlijden van bedenker Charles M. Schulz, in 2006, kwam zijn zoon Craig met het idee voor een film gebaseerd op de beroemde Peanuts-comics. Over het verhaal is maar weinig bekend. We weten dat Charlie Brown een man is voor wie veel dingen niet lukken, maar dat hij nooit opgeeft. In de vijfde feature film, gebaseerd op de comics, beleven hij, Snoopy en de rest van de bende een groots avontuur. De film moet overigens de vijfenzestigste verjaardag van de comics vieren en is de eerste film gebaseerd op de comics van Schulz in 35 jaar.

Bekijk de trailer


Dirty Grandpa (17 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
John Phillips
Genre(s):
...
Komedie

Dirty Grandpa wordt weer een nieuwe komedie met Zac Efron in een van de hoofdrollen. Ditmaal werkt de acteur, die sinds High School Movie in 2006 niet weg te slaan is van het witte doek, samen met filmlegende Robert De Niro. De Niro speelt een gepensioneerde legergeneraal, die denkt dat zijn kleinzoon (Efron) gaat trouwen met een ongeschikte vrouw. De oude rot neemt daarom de beslissing hem mee te slepen naar Florida, waar op dat moment de jaarlijkse spring break plaatsvindt. Kan zijn kleinzoon de grote hoeveelheid jonge en aantrekkelijke studentes die op dat moment voornamelijk bezig zijn met seks, drugs en alcohol weerstaan? Eerder waren er geruchten over een rol voor Jeff Bridges en Michael Douglas in de komedie.Star Wars: The Force Awakens (18 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
J.J. Abrams | Lawrence Kasdan e.a.
Genre(s):
...
Avontuur | Fantasy | Sci-Fi


Sinds Disney in 2012 maar liefst 4 miljard dollar uitgaf om Lucasfilm te kopen, wordt er gewerkt aan een nieuwe trilogie in de Star Wars-franchise. De eerste daarvan, The Force Awakens, is op 18 december in de bioscoop te bekijken. De film speelt zich dertig jaar na de gebeurtenissen in Return of the Jedi af en er keert een hele reeks oude bekende personages terug, waaronder Luke Skywalker (Hamill), Leia Organa (Carrie Fisher), Han Solo (Harrison Ford), Chewbacca (Peter Mayhew), C-3PO (Anthony Daniels) en R2-D2 (Kenny Baker). Daarnaast zijn er nieuwe personages, gespeeld door acteurs als Oscar Isaac, Adam Driver, John Boyega en Daisy Ridley. Volgens de geruchten zou in de film het Keizerrijk nog altijd actief zijn en vechten de rebellen nog altijd om overwinning.

<Bekijk de trailer


Mission: Impossible 5 (24 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Drew Pearce | Will Staples
Genre(s):
...
Actie | Avontuur | Thriller


Na het succesvolle Mission: Impossible - Ghost Protocol uit 2011, kon een vijfde film in de actiefranchise natuurlijk niet uitblijven. Wederom speelt Tom Cruise de rol van geheim agent Ethan Hunt, die weer bijzonder gevaarlijke perikelen moet uithalen om de wereld te redden. Dat blijkt wel uit de foto die je hiernaast kunt zien, waarop te zien valt hoe de hoofdrolspeler over de buitenkant van een vliegtuig wandelt. Nu nog met veiligheidsvest, maar als de uiteindelijke film te zien is, vast zonder. De opnames van de film vonden plaats in steden als Wenen, Rabat, Monaco en Londen. Mogelijk is het de allerlaatste film in de franchise met Cruise, want eigenlijk zou Ghost Protocol dat al zijn voor Cruise.


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Misschien dat jullie onderstaande plaatje kunnen gebruiken voor Jungle Book i.p.v. de Disney versie. Dit plaatje is vrijgegeven door de regisseur.

afbeelding

bron

Jim

Avatar

Darthmar "Misschien dat jullie onderstaande plaatje kunnen gebruiken voor Jungle Book i.p.v. de Disney versie. Dit plaatje is vrijgegeven door de regisseur.

afbeelding

bron"

Gaan we doen,thanks

Spacemut

Avatar

Dit is de periode van 2015 waar ik het meest naar uitkijk. De afsluiter van Mockingjay Part 2 beloofd veel. Daarnaast weer een nieuwe Bond en Mission Impossible, wat geweldige spionage films oplevert. London Has Fallen ben ik ook benieuwd naar, lijkt me een leuke actiefilm tussendoor.

En dan hebben we natuurlijk nog science fiction films als Star Wars en The Martian (verhaal klinkt ook interessant). En een nieuwe Tom Hanks is ook hoopvol. Laat maar komen!

Roeltje

Avatar

Dit zijn mooie maanden! Ik kijk uit naar Star Wars, The Good Dinosaur, Hunger Games, Jungle Book, SPECTRE. Verder ook nog benieuwd naar The Martian, Hologram for the King en Crimson Peak.

jaime91

Avatar

Spacemut "Dit is de periode van 2015 waar ik het meest naar uitkijk. De afsluiter van Mockingjay Part 2 beloofd veel. Daarnaast weer een nieuwe Bond en Mission Impossible, wat geweldige spionage films oplevert. London Has Fallen ben ik ook benieuwd naar, lijkt me een leuke actiefilm tussendoor.

En dan hebben we natuurlijk nog science fiction films als Star Wars en The Martian (verhaal klinkt ook interessant). En een nieuwe Tom Hanks is ook hoopvol. Laat maar komen!"


Helemaal mee eens. Heb ik ook bijna niks aan toe te voegen, alleen STAR WARS, STAR WARS, STAR WARS!!! :E

benjamin

Avatar

Star Wars zal wel de grootste film worden, al heb je daarnaast ook Spectre waarbij ik ook een prima film verwacht na Skyfall, misschien zelfs nog meer dan bij Star Wars. Crimson Peak is van Del Toro, dus daar kan je ook altijd benieuwd voor worden.

mooffie

Avatar

Hé, jullie vergeten The Hobbit deel 4!

Olrik

Avatar

SPECTRE, The Good Dinosaur, A Hologram for the King en Star Wars: The Force Awakens.

YOLO

Avatar

Mijn top 10 van 2015.

1. Star Wars: The Force Awakens
2. Star Wars: The Force Awakens
3. Star Wars: The Force Awakens
4. Star Wars: The Force Awakens
5. Star Wars: The Force Awakens
6. Star Wars: The Force Awakens
7. Star Wars: The Force Awakens
8. Star Wars: The Force Awakens
9. Star Wars: The Force Awakens
10. Star Wars: The Force Awakens

Darthmar

Avatar

YOLO "Mijn top 10 van 2015.

1. Star Wars: The Force Awakens
2. Star Wars: The Force Awakens
3. Star Wars: The Force Awakens
4. Star Wars: The Force Awakens
5. Star Wars: The Force Awakens
6. Star Wars: The Force Awakens
7. Star Wars: The Force Awakens
8. Star Wars: The Force Awakens
9. Star Wars: The Force Awakens
10. Star Wars: The Force Awakens"


Volgens mij zie ik een patroon.

Voor mij ook Star Wars maar er komt genoeg uit om me mee te vermaken komend jaar nu maar hopen dat ik er de tijd voor heb want dit jaar was een matig biosscoop jaar voor mij.

JamesBond

Avatar

Ook ik kijk heel erg uit naar 'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens' maar dé film van het jaar is nu al 'SPECTRE' voor mij! T+)

DeMuizenkoning

Avatar

Toch nog flink wat goede films in deel 4, word echt een gigantisch filmjaar, al zitten hier ook wel een paar in waarvan ik toch denk dat ze gigantisch gaan floppen..

eppy

Avatar

Uhm! Igor bestaat niet in de boeken. En aangezien "Victor Frankenstein" trouw zou zijn aan het boek heet ie waarschnlijk Henry Cerval. Igor is verzonnen door hollywood.

YOLO

Avatar

Darthmar "Volgens mij zie ik een patroon."

Patroon? Welke patroon?


JamesBond "Ook ik kijk heel erg uit naar 'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens' maar dé film van het jaar is nu al 'SPECTRE' voor mij! T+)"

Nogal logisch hé. Je hebt je eigen film.

BTW: Jouw collega Austin Powers heeft ooit een Star Wars film gepromoot, bijna ten koste van zijn eigen film.

M0vieFreak

Avatar

Ik kijk uit naar de meeste uit deze lijst.

Darthmar

Avatar

Jim "Gaan we doen,thanks"


En gelijk een artikel eraan gewijd. Graag gedaan.

Sleepkills

Avatar

Bij Friday the 13th: "Die was toen een redelijke box office hit, gezien het lage budget van 19 miljoen dollar waarvoor de film gemaakt werd en de 19 miljoen dollar die wereldwijd verdiend werd."

Dat zou ik geen box office hit noemen. ;)

Morphine

Avatar

Star Wars
Spectre
London has Fallen ben ik benieuwd naar of het 'vernieuwend is of hetzelfde in een andere stad.
Ghost Protocol.
Star Wars.
En oh! Had ik Star Wars al genoemd?

NieuwsFilm

meest populair