De beste film van Tom Hanks is een oorlogsfilm, en zijn slechtste is...

De beste film van Tom Hanks is een oorlogsfilm, en zijn slechtste is...

Saving Private Ryan bovenaan de lijst toppers van deze grote Hollywood-naam.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Tom Hanks op het programma.

Beste film: Saving Private Ryan

Hanks is een grote meneer in Hollywood. Hij werd genomineerd voor zes Oscars en won er twee. Ook voor de rol als Captain Miller in Steven Spielbergs Saving Private Ryan werd hij genomineerd. En terecht. De film zelf won vijf beeldjes. Andere toppers van Hanks zijn de Toy Story-films, Forrest Gump, A Beautiful Day in the Neighborhood, Captain Phillips en Catch Me if You Can. Om er maar een paar te noemen.


Kapitein Miller krijgt de opdracht om Ryan, de enige overlevende van 4 broers op te sporen zodat deze naar huis kan en zijn moeder het leed bespaard kan blijven om al haar zoons te verliezen. Dit blijkt geen makkelijke opgave, want niemand lijkt te weten waar hij zich exact bevindt.

Slechtste film: The Circle

In slechte / mindere films was Hanks ook te zien. De mysterieuze dramathriller The Circle met ook Emma Watson en John Boyega scoorde slecht op alle fronten. Andere zwakke titels van Hanks zijn The Bonfire of the Vanities, Larry Crowne, Ithaca en Inferno.


Een jonge vrouw wordt ingehuurd voor een functie bij internetbedrijf The Circle. Dit bedrijf linkt de persoonlijke emails, sociale media, bank- en koopgegevens van hun klanten aan elkaar middels hun universele systeem. het resultaat is dat gebruikers een volledig eigen online identiteit krijgen in een tijd van beschaving en transparantie. Wanneer echter persoonlijke data in de verkeerde handen komt, blijkt deze aanpak minder rooskleurig dan hij lijkt te zijn.


Eerdere beste en slechtste films van...

Margot Robbie

Transformers

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair