Recensie

Grown Ups 2 (2013)

Adam Sandler brengt opnieuw een lui scenario met een gebrek aan echte grappen in dit vervolg op Grown Ups.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Michelle Iwema om 20:39 in RECENSIES
Grown Ups 2 poster
Regie: Dennis Dugan | Cast: Adam Sandler (Lenny), Kevin James (Eric), Chris Rock (Kurt), Salma Hayek (Roxanne), David Spade (Marcus), Maria Bello (Sally), Maya Rudolph (Deanne), Steve Buscemi (Wiley), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2013

In 2010 verscheen Grown Ups in de bioscoop. Ondanks dat de film door de critici met de grond gelijk werd gemaakt, was het een enorm succes bij het publiek. Het gevolg is dat we opnieuw worden getrakteerd op de 'volwassen' belevenissen van Lenny en zijn maten. Wie hield van de eerste film kan zijn hart ophalen aan meer van hetzelfde, maar wie de eerste film vreselijk vond, zal deze al helemaal niet kunnen verdragen.

In Grown Ups gingen Lenny en zijn vrouw Roxanne op vakantie naar New England. Dat is ze kennelijk zo goed bevallen, dat ze in de sequel daarheen zijn verhuisd. Lenny scharrelt rond met zijn jeugdvrienden, die ieder op hun eigen manier in de clinch liggen met hun vrouw en/of kinderen. Verder gebeurt er niet zoveel. Lenny & co worden uitgedaagd door een nieuwe generatie vrienden (met aan het roer Taylor Lautner), Lenny's vrouw wil nog een kind en er zitten weer behoorlijk wat pis- en scheetgrappen in. Hoogtepunt vormt een autowas-scène waarin geen vrouwelijke cheerleaders maar een stel hitsige jongemannen de auto schoon maakt. Verder valt er geen echt plot aan te ontdekken.

Dit vervolg gaat dus min of meer in dezelfde trant verder als de eerste film. Het scenario is op zijn zachtst gezegd lui. De acteurs zijn allen vrienden van Sandler (en SNL-collega's) en zullen vast lol hebben gehad tijdens de opnames. Maar dat is net wat de humor zo flauw maakt: de grappen hebben een hoog 'daar had je bij moeten zijn'-gehalte. Misschien is een pissend hert hilarisch als je er thuis tegenaan loopt, maar op het doek komt de humor ervan niet echt over. Een film met Sandler, Rock, Spade en James in de hoofdrollen zou toch garant moeten staan voor een flink aantal lachsalvo's, maar helaas blijven die achterwege.

Als echtgenotes draven Salma Hayek, Maria Bello en Maya Rudolph trouw weer op. Ondanks het feit dat zij meestal leuk overkomen in andere films, weten ook zij geen humor toe te voegen aan het geheel. Het is bijna bedroevend om te zien hoe drie actrices die zoveel talent hebben, zich hiervoor hebben laten strikken. Hun rollen komen nooit boven het stereotiepe 'getrouwde vrouw'-rolletje uit. Grown Ups 2 is iets minder erg dan de eerste film, omdat je nu weet waar je aan begint als je de zaal instapt. Niemand verwacht dat een film als deze een Oscar gaat winnen. Maar het niveau ligt zelfs voor het genre behoorlijk laag.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

JamesBond "It Happened One Night (1934)
Going My Way (1944)
The Apartment (1960)
The Sting (1973)
Annie Hall (1977)
Driving Miss Daisy (1989)
Forrest Gump (1994)
Shakespeare in Love (1998)

:P"

Forrest Gump een komedie?

jaime91

Avatar

benjamin "En toch zijn er mensen die hiernaar gaan kijken. Ik snap dat je niet elke avond wil gaan lachen in een cinemazaal, maar dan kan je toch ook gewoon thuisblijven."

Tuurlijk kan dat, en ik moet eerlijk toegeven dat ik komedies vaker thuis dan in de bios bekijk. Maar als ik het heb over een avond lachen in de bios, dan denk ik absoluut niet aan Grown Ups 2. ;)

MovieWanker

Avatar

Ik snap sowieso al niet wat er überhaupt grappig is aan Sandler. Zo`n flauwe en kinderachtige grappen die je ook nog eens mijlenver ziet aankomen telkens. Bah, flutfilms van de bovenste plank!

jaime91

Avatar

Bijna 2 sterren, knap hoor. O+

Die Adam Sandler van Big Daddy is voorgoed verleden tijd vrees ik.

jaime91

Avatar

JamesBond "Ik heb het ook ergens vandaan, so don't ask me ;)"

Aha ik dacht al.

JamesBond

Avatar

SneakyV "''Niemand verwacht dat een film als deze een Oscar gaat winnen. Maar het niveau ligt zelfs voor het genre behoorlijk laag.''

Wanneer heeft een komedie voor het laatst een oscar gewonnen?"


It Happened One Night (1934)
Going My Way (1944)
The Apartment (1960)
The Sting (1973)
Annie Hall (1977)
Driving Miss Daisy (1989)
Forrest Gump (1994)
Shakespeare in Love (1998)

:P

benjamin

Avatar

En toch zijn er mensen die hiernaar gaan kijken. Ik snap dat je niet elke avond wil gaan lachen in een cinemazaal, maar dan kan je toch ook gewoon thuisblijven.

SunChaser

Avatar

Maar goed, toch verdiende deze film meer dan Rim, mensen die die zien geven niet om recensies

SilentF0rce

Avatar

Ik vond de trailer eigenlijk heel leuk. Ben benieuwd oftie echt zo slecht is. Vind de recensenten de laatste tijd best wat zuurpruimerig.

Secret1994goesFilm

Avatar

Was eigenlijk aangenaam verrast met deel 1...Begrijp de kritiek niet echt (zal recensie deel1 wel nog eens checken of deze naar mijn mening goed is)

JamesBond

Avatar

jaime91 "Forrest Gump een komedie?"


Ik heb het ook ergens vandaan, so don't ask me ;)

Remco

Avatar

Wat een verrassing :|. De man maakt alleen maar troep. Maar goed hij verdient er miljoenen mee dus geef hem eens ongelijk ;)

jaime91

Avatar

johnwayne "Je hebt Forrest Gump nooit gezien? De film is wel degelijk een mix van komedie en drama."

Jawel alleen is dat wel een flinke tijd geleden. En ik vond het meer drama dan komedie.

johnwayne

Avatar

jaime91 "Aha ik dacht al."


Je hebt Forrest Gump nooit gezien? De film is wel degelijk een mix van komedie en drama.

Gigan72

Avatar

SunChaser "Maar goed, toch verdiende deze film meer dan Rim, mensen die die zien geven niet om recensies"


Deze film zal het alleen goed doen in de usa buiten de usa doen films van Adam Sandler het slecht.

Dus Pacific Rim gaat hem straks echt wel voorbij zeker als die straks uit is in Asia.

Blockbuster

Avatar

Oscarwinning comedy's:

La Vita E Bella
Back To The Future
Up
Juno
Little Miss Sunshine
As Good As It Gets
Jerry Maguire
Sideways
A Fish Called Wanda
The Full Monty
Moonstruck

Voorbeelden genoeg dus...

KeesjeNL

Avatar

benjamin "En toch zijn er mensen die hiernaar gaan kijken. Ik snap dat je niet elke avond wil gaan lachen in een cinemazaal, maar dan kan je toch ook gewoon thuisblijven."
In een reclameblok op sbs6 valt, voor mensen die naar films gaan als Grown Ups (2), nog meer te lachen dan is héél deze film inderdaad...

SneakyV

Avatar

''Niemand verwacht dat een film als deze een Oscar gaat winnen. Maar het niveau ligt zelfs voor het genre behoorlijk laag.''

Wanneer heeft een komedie voor het laatst een oscar gewonnen?

SunChaser

Avatar

Driving miss daisy comedy??

Grown Ups 2

acties