Fargo

Fargo (1996)

A lot can happen in the middle of nowhere.

discussie

43 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Had de film nog niet eerder gezien en beslist de moeite waard. Het heeft bijna iets van een crime komedie door de knulligheid van de ontvoering en hoe eigenlijk alles de hand loopt daarna. Goede Coen film die een aparte, bijna surrealistische sfeer uitademt. Prima rollen van Steve Buscemi, Macy en de superburgerlijke zwangere politie-agente McDormand. In hoeverre dit verhaal op feiten berust weet ik. Moet ik eens uitzoeken. 8/10

Spider-fan

Avatar

Na een lange tijd weer eens gekeken, omdat ik inmiddels het eerste seizoen van de serie heb gezien - welke erg goed was. De film is nog wel zo als ik me herinnerde. Het was altijd mijn favoriete Coen-film. In feite is het verhaal van een ontvoering die uit de hand loopt en waarbij veel slachtoffers vallen niet zo bijzonder. Wat de film goed maakt zijn de vertolkingen (met name Macy als hypernerveuze autoverkoper en McDormand als zwangere hoofd van politie), en de mooie beelden van besneeuwde landschappen. Het gaat om de tegenstellingen tussen de vriendelijke, tevreden inwoners van Brainerd, Minnesota en de nietsontziende gangsters die over lijken gaan voor geld.

Kabol

Avatar

Na wat Googelen concludeer ik dat sommige feiten echt zijn, maar dat het verhaal grotendeels verzonnen is. Wist ik niet. Over de "welkom-Beer" twijfel ik nu ook, ik meende me een vreemd bord met een beer te herinneren Smiley face maar aan de plaatjes te zien is dat waarschijnlijk de man met bijl bij Brainerd. Ook erg maf trouwens, wie verzint zoiets.

Kabol

Avatar

Ik kan kort zijn: deze film staat bij mij op nr 1. Grandioos. De sfeer.... de landschappen en de reclameborden die van lelijkheid mooi worden (het bord met de welcome- beer is echt hilarisch). Het acteren... Francis heeft mijn hart veroverd. Het verhaal vind ik geweldig en als ik het goed heb begint de film met : This is a true story. Dus neem ik aan dat dat zo is. Vanavond weer kijken....

Tarkus

Avatar

Goede film is Fargo wel, als je van het genre houdt tenminste.
Het is niet echt mijn ding van heb wel genoten van de acteerprestaties van de zeer goede cast.
Het verhaal is iets minder naar mijn smaak, maar ben toch al geen liefhebber van komedies.
Voor mij eens een leuke tussendoor, maar verder niets bijzonder.

Mathilde

Avatar

Ik vond het matig, met name hoe het in elkaar stak.
Er werd zeker wel goed geacteerd, maar niet dat daar de film in het geheel dan beter van werd. Vind de film zeker wat overrated...

B0ris

Avatar

Een echte coen film, helaas niet een van de betere.
Ik vond het verhaal toch wat zwakjes. De dialogen en personages waren dan weer wel erg overtuigend. Alleen vond ik dat de film een beetje uit losse stukjes bestond. één scene had er van mij ook niet in gehoeven( de gene die hem hebben gezien weten wel welke)

Al met al toch een aanrader,

een 7.

LuCos

Avatar

Ravaged "Ik zeg niet dat de rest slecht is. Wat ik zeg is dat voor mij persoonlijk The Big Lebowski hun beste werk is, en de rest er toch wat bleekjes bijstaat. Sommige waren erg leuk, anderen vielen tegen (o.a Ladykillers) en sommigen moet ik nog zien...

En hun scripts zijn altijd erg sterk, no doubt. Alleen opnieuw, heb ik bij Lebowski het grootste respect voor Coens."


En ik snap weer niet wat mensen nou heletijd lopen te juichen bij the big lebowski! serieus, het is een goede film, maar ik vind hem eerlijk gezegt niet beter dan de andere coen films. Misschien moet ik hem maar nog eens kijkenSmiley face

Meninho

Avatar

Waar is Bolo/Kenji trouwens??? Ik zie hem nooit meer posten...

Steve Harwin

Avatar

Hoe kan dat nou? Vanavond is er een Schwarzenegger-film op en dat is hier niet vermeld. Is Bolo ziek?

Yloony

Avatar

Stok "Geweldige film, al heb ik wel altijd medelijde met Macy."


Fargo, Boogie Nights, Magnolia... Wie heeft er geen medelijden met Macy Smiley face.

Stok

Avatar

Geweldige film, al heb ik wel altijd medelijde met Macy.

Michaell

Avatar

Ik vind het ook een zeer goede en sterke film, maar hij is wel een beetje zwaar, naar mijn mening.
Ik denk dat ik hem vanavond nog maar een keer ga beschouwen.

WoUtoMatiC

Avatar

AngelEyes "En wat zou daar nou weer mis mee zijn?! Eerlijk gezegd vind ik het knapper als regisseurs er in slagen een film met een art-house randje te maken die ook door 'De Massa' wordt gewaardeerd, dan een art-house product dat alleen de hemel in wordt geprezen door de 100 mensen die het gezien hebben."

:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y

Baski

Avatar

Erg goede film, waar ik zeker van het kunnen genieten.
Af en toe 'bizar', maar het is vooral de sfeer die het hem doet.
Kijken!

AngelEyes

Avatar

Roy1978 "Ze zijn wel solide in elkaar gezet... dat zonder meer... maar ze hebben een soort arthouse for mainstream effect... zo komt dat bij mij over althans..."

En wat zou daar nou weer mis mee zijn?! Eerlijk gezegd vind ik het knapper als regisseurs er in slagen een film met een art-house randje te maken die ook door 'De Massa' wordt gewaardeerd, dan een art-house product dat alleen de hemel in wordt geprezen door de 100 mensen die het gezien hebben.

Fargo vond ik persoonlijk wèl een geslaagde film. Samen met Blood Simple de leukste die ik van het duo gezien heb tot nu toe. Zolang er maar niet geforceerd grappig of cool gedaan moet worden maken de broertjes hele aardige films. Zoals Fargo dus.
[rating 3.5]

interbob

Avatar

Roy1978 "De cijfers op IMDB geeft een mainstream waarde aan de film, geen kwaliteitswaarde.

Er zijn een heleboel ondergewaardeerde films... bijvoorbeeld Romeo is Bleeding, State of Grace of films van Jim Jarmusch... als je zulke films gewend bent, dan kan een Coen productie je niet echt verrassen.

Ze zijn wel solide in elkaar gezet... dat zonder meer... maar ze hebben een soort arthouse for mainstream effect... zo komt dat bij mij over althans..."


Niet iedereen dweept met cultfilms. Ikzelf kan best leven met mainstream, zolang het niet uitmondt in platvloerse Hollywoodproducties met schiet- en vuistwerk en andere Rambo-effecten. Tot deze laatste categorie behoren de films van de Coen brothers zeker niet.

Frenkieb

Avatar

What 'onzehans' said...

interbob

Avatar

De nagel op de kop, uwhans, beter kan het niet gezegd worden.

onzehans

Avatar

Wie deze film saai vindt, heeft geen gevoel voor humor, geen oog voor fotografie, geen inzicht in acteerprestaties en begrijpt het verhaal niet.

Dit is een absoluut cinematografisch hoogtepunt uit het laatste decennium van de vorige eeuw: gaat dat zien!!!

(al was het alleen maar omdat de Coen-broertjes dat gedoe over 'waargebeurde verhalen' op de hak nemen)

[rating 4.5] :W

Ravaged

Avatar

interbob "TopPUNT? De Coens gaan van de ene top naar de andere: Barton Fink (IMDB 7.5), Miller's Crossing (7.9), Raising Arizona (7.5), Blood Simple (7.7), Hudsucker proxy (7.4), Brother, where are Thou ?((7.8), Fargo (8,2 en top 100), enz..
Wie doet beter? Bovendien schrijven ze nog hun eigen filmscripts."



Ik zeg niet dat de rest slecht is. Wat ik zeg is dat voor mij persoonlijk The Big Lebowski hun beste werk is, en de rest er toch wat bleekjes bijstaat. Sommige waren erg leuk, anderen vielen tegen (o.a Ladykillers) en sommigen moet ik nog zien...

En hun scripts zijn altijd erg sterk, no doubt. Alleen opnieuw, heb ik bij Lebowski het grootste respect voor Coens.

WoUtoMatiC

Avatar

dalien "DAMN deze vond ik écht zo saai!

Ik begrijp niet dat zoveel mensen dit een goede film vonden.. Coen brothers ja.. en dan?
Deze was niet voor mij weggelegd"

Speciaal voor jou deze week Not another teen movie en Scary movie!

interbob

Avatar

Ravaged "Mjah, ach. Voor mij hebben de Coen brothers toch echt hun toppunt bereikt met het fenomenale The Big Lebowski. De rest is ook goed, ster, etc, maar telkens mis ik toch iets.
"


TopPUNT? De Coens gaan van de ene top naar de andere: Barton Fink (IMDB 7.5), Miller's Crossing (7.9), Raising Arizona (7.5), Blood Simple (7.7), Hudsucker proxy (7.4), Brother, where are Thou ?((7.8), Fargo (8,2 en top 100), enz..
Wie doet beter? Bovendien schrijven ze nog hun eigen filmscripts.

dalien

Avatar

DAMN deze vond ik écht zo saai!

Ik begrijp niet dat zoveel mensen dit een goede film vonden.. Coen brothers ja.. en dan?
Deze was niet voor mij weggelegd

Ravaged

Avatar

Mjah, ach. Voor mij hebben de Coen brothers toch echt hun toppunt bereikt met het fenomenale The Big Lebowski. De rest is ook goed, ster, etc, maar telkens mis ik toch iets.

Desondanks, aanradertje.

interbob

Avatar

Sterke verfilming, de Coen brothers waardig

Antagonist

Avatar

Ben hem nu aan het kijken, een erg leuke film Smiley face

Jehl

Avatar

W'èh deze lijkt me echt vet grappig :D

Iridian

Avatar

Goede film. Komische satire en absurd maar wel een film die je lang bijblijft. Op een of andere manier doet de film me wel een beetje denken aan een Tarantino film...en dan doel ik niet alleen op de verschijning van Buscemi. Buscemi doet het gewoon altijd goed, maar in absurde films nog beter!

Zeker gaan kijken!

jacq

Avatar

Zeker kijken !!!! De cast speelt fantastisch en het verhaal is simpel maar in zijn eenvoud zo geweldig dat het lachwekkend is. Als Buscemi in de auto zit met zijn "vriend", is komisch, de zwangere Frances McDormand en dan William H. Macy die halstarrig probeert alles in de hand te houden. Heerlijke film.

Ann McDunn

Avatar

Eindelijk! Ik wilde deze film al héél lang zien, en dat kan ik nu doen. Coen Brothers :W En van deze film hebben al zoveel kennissen gezegd dat ik er naar moest kijken, maar niemand had de video of DVD, dus nu maar opnemen èn kijken.

juggalo

Avatar

Thanks T+)

juggalo

Avatar

WoUtoMatiC "Het ruikt hier naar Broodje Aap."


Toch niet. Kijk maar op de volgende pagina´s.

Hier,
hier
en hier

Links maken lukt niet. sorry
[Edit Rooster: Links gefixed]

Awas Iku Setan

Avatar

De enige film van de Fargo Brothers....die ik nog niet heb gezien..ga 'm zekerzzzzzz..zien

WoUtoMatiC

Avatar

juggalo "Feitje: Een vrouw die dacht dat het verhaal echt waargebeurd was is op zoek gegaan naar de koffer met geld die Steve Buscemi in de sneeuw had begraven en nooit meer heeft opgehaald. Ze is doodgevroren. Ironisch niet? De Coen Brothers hebben gezegd zich niet schuldig te voelen. :E"

Het ruikt hier naar Broodje Aap.

juggalo

Avatar

Stevie "ja het hele verhaal schijnt gebaseerd te zijn op waargebeurde feiten."


Niet helemaal. De Coen Brothers wouden een ´waargebeurd´ verhaal vertellen, maar konden geen verhaal vinden wat ze de moeite waard vonden. Toen hebben ze maar zelf een waargebeurd verhaal verzonnen. Smiley face

Feitje: Een vrouw die dacht dat het verhaal echt waargebeurd was is op zoek gegaan naar de koffer met geld die Steve Buscemi in de sneeuw had begraven en nooit meer heeft opgehaald. Ze is doodgevroren. Ironisch niet? De Coen Brothers hebben gezegd zich niet schuldig te voelen. :E

interbob

Avatar

Een houtsnipperaar kan dus ook bijvoorbeeld leder behandelen.
De Coen broertjes hebben weer eens hun beste beentje voorgezet! Rollen op het lijf geschreven voor Steve Buscemi en Bill Macy. Groots werk.

Stevie

Avatar

Ja het hele verhaal schijnt gebaseerd te zijn op waargebeurde feiten.

Grote Broer

Avatar

YES! Briljante film! BTW: wisten jullie dat het stadje Fargo echt bestaat? En dat zich daar in het verleden een grote groep Scandinaviërs heeft gevestigd? En dat ze dus in Fargo écht zo'n raar taaltje bezigen? Leuke weetjes.
Goed verhaal, goeie cast die schitterend acteert. Humor, geweld, actie... en bloed! Waar een houtsnipperaar allemaal niet voor kan dienen... Kortom: film om voor thuis te blijven! T+)

Stevie

Avatar

Wauw.

Layne

Avatar

Echt een geweldige film!
Steve Buscemi heeft weer een "hoofd"rol:W

pradjna

Avatar

Deze film is zo goed. Heerlijk hoe die karakters uitgewerkt zijn. Dit is zeker een 'Must see'!