Nieuwe 'IT' wordt als 'Stranger Things'

Nieuwe 'IT' wordt als 'Stranger Things'

Netflix-serie geeft goed voorbeeld.

The Duffer Brothers lieten al eens doorschemeren dat ze in het verleden hebben getracht om New Line ervan te overtuigen dat ze de juiste personen zouden zijn voor de nieuwe IT. Dit ging niet door en ondertussen werkt Mama-regisseur Andy Muschietti aan de film. De producent van de film laat nu weten dat de nieuwe IT veel gaat lijken op de Netflix-serie Stranger Things van... The Duffer Brothers.

Volgens Dan Lin wordt de film een eerbetoon aan jaren 80-films: "Ik denk dat Stranger Things een grote analogie is. We bekijken de serie nu op Netflix. Het is een groot eerbetoon aan jaren 80-films, of het nu gaat om Stephen King of zelfs Spielberg. Denk aan Stand by Me als het gaat om de relatie tussen de kinderen. Maar er is echt een eng iets in Pennywise."

De producent liet weten dat ze op het moment van het interview druk bezig waren met het opnemen van scènes met de kinderen die hoofdrollen hebben in IT: "Er is flink wat dynamiek onder de kinderen. Echt goede chemie is een uitdaging bij een film als IT, aangezien je kinderen aantrekt die niet heel veel ervaring hebben. Ieder kind, net als bij Goonies of Stand By Me, heeft een erg specifieke persoonlijkheid en uiteindelijk vormen ze de loser’s club. We hebben ze maandenlang laten wennen aan elkaar en nu starten we met Pennywise."

Met rollen voor onder meer Finn Wolfhard, Javier Botet, Nicholas Hamilton en Bill Skarsgård als Pennywise draait IT vanaf 7 september 2017 in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair