Algemeen

David Letterman zat in het complot!

Joaquin Phoenix was dus niet de enige die destijds aan het acteren was.

door Jan-Peter Rook op 21.09.2010 om 08:55 in Algemeen
Er wordt langzaamaan steeds meer bekend over de legitimiteit van Casey Affleck's mockumentary I’m Still Here. De acteur/regisseur gaf onlangs toe dat alles in scène was gezet en dat Joaquin Phoenix continu aan het acteren was geweest. We weten nu dat talkshow host David Letterman ook op de hoogte was van het project ten tijde van het interview in zijn Late Show met Phoenix. Dit was het moment dat de hele heisa rondom de acteur begon.

The Hollywood Reporter is hier achter gekomen via Bill Scheft, één van Lettermans schrijvers. Hij heeft toegegeven dat Letterman vanaf het begin in het complot zat.

Dave knew about it and Dave loved it because he could play along. It was great television. But I will take credit for the line, ‘I think I owe Farrah Fawcett an apology.’ That line was mine. I gave that to him during the break. I’ve told people that [everyone was in on the joke], and not only don’t people believe me, they tell me that I’m wrong and that [Phoenix] is a schizophrenic and he needs help and he’s going to end up like his brother [River, who died of a drug overdose in 1993]. I said no. I saw the segment notes. It’s an act. I saw Ben Affleck’s brother taping the whole thing from offstage.

Hieronder nog eens het bewuste interview, waarin Phoenix compleet de weg lijkt kwijt te zijn:


5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rover

Avatar

Ik vond de actie op zich geweldig. jammer dat blijkbaar weinig mensen de grap doorhebben; Rappers die hun acteerkunstje als zingende gangsters overschatten, vervolgens denken dat ze echt kunnen acteren, aankondigen met pensioen te gaan en hopen dat het lukt in hollywood. Een succesvolle acteur kan immers langer geld binnenharken dan een zingende gangster gemiddeld genomen. Joaquin steekt er behoorlijk de draak mee. M & M in spiegelbeeld, grappig ..toch

maar die documentaire nu ook echt gaan kijken..

ps: voor de gevoelige medemens; er zijn rappers die goed kunnen acteren en er zijn ook goede rappers.

Lord Voldemort

Avatar

Jojo is dus familie van Riviertje. Ondanks dezelfde achternaam had ik de link nog niet gelegd.
Maar whatevs, geen leuke grap. 'Rapcarierre'. O+

esteban

Avatar

Het is niet de eerste keer dat Letterman in zo'n opgezette films meedoet. Natuurlijk schrijft Letterman niet alles zélf. Ik zie dagelijks veel mensen naar TV kijken met grote bewondering voor grappige presentators of mensen die hilarische dingen doen met uitgezonden TV-materiaal in bepaalde programma's ... tuurlijk zit daar telkens een team van schrijvers achter. Zelfs bij dagelijkse live-shows met voornamelijk interviews, ondanks wisselende gasten. Als ik even denk aan een Nederlands programma met Paul de Leeuw, je denkt toch niet dat het allemaal pure improvisatie is?

Dat doet me dan weer denken aan mensen bij Award-shows die onbewust (of soms heel bewust, denk maar aan in scène gezette, grappige acceptaties) verklappen dat ze op voorhand al op de hoogte gebracht waren.

WoUtoMatiC

Avatar

Da's niets nieuws he. Je weet wel, de stakingen in 2008.

Planethugo

Avatar

Dus hij zegt eigenlijk dat Letterman zijn eigen grappen NIET bedenkt. Goh... :}

NieuwsFilm