Algemeen

IMDb Top 30 van 2014

De top drie bestaat uit Interstellar, Birdman en Whiplash.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 18.12.2014 om 13:01 in Algemeen
Het einde van het jaar is daar en via de populaire website IMDb kunnen we opmaken welke film het publiek de beste titel vond van 2014. Onderstaande lijst houdt zich aan een twee regels: 1. het zijn Engelstalige films en 2. de films hebben tot op heden minimaal vijfduizend stemmen ontvangen.

Rekeninghoudend met bovenstaande regels blijkt dat de nummer één film van het jaar - volgens de stemmende IMDb-bezoekers - Christopher Nolans Interstellar is. Het sci-fi drama verzamelde maar liefst 351 duizend stemmen en staat op dit moment op een 8,9. Dit is goed voor #15 in de IMDb Top 250.

De Top 3 is compleet met Alejandro González Iñárritu's Birdman (8,7) en Damien Chazelle's Whiplash (8,7). Beide films staan nog niet in de IMDb Top 250, aangezien ze nog geen 25.000 stemmen hebben ontvangen.

Films die dit jaar wel in de IMDb Top 250 zijn beland zijn Boyhood (#85), Gone Girl (#93), Guardians of the Galaxy (#140), The Grand Budapest Hotel (#181) en X-Men: Days of Future Past (#191).

1. Interstellar - 8,9
2. Birdman - 8,7
3. Whiplash - 8,7
4. Boyhood - 8,4
5. Gone Girl - 8,4
6. The Imitation Game - 8,4
7. Big Hero 6 - 8,3
8. Guardians of the Galaxy - 8,3
9. X-Men: Days of Future Past - 8,2
10. The Grand Budapest Hotel - 8,2

11. Nightcrawler - 8,1
12. The Hobbit: The Battle of the Five Armies - 8,1
13. Pride - 8,1
14. How to Train Your Dragon 2 - 8,0
15. The Fault in Our Stars - 8,0
16. Edge of Tomorrow - 8,0
17. Fury - 7,9
18. The Lego Movie - 7,9
19. Captain America: The Winter Soldier - 7,9
20. Dawn of the Planet of the Apes - 7,8

21. John Wick - 7,7
22. The Theory of Everything - 7,7
23. The Judge - 7,6
24. The Drop - 7,5
25. Calvary - 7,5
26. Predestination - 7,5
27. The Book of Life - 7,5
28. The Equalizer - 7,4
29. The Hundred-Foot Journey - 7,4
30. St. Vincent - 7,3

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YOLO

Avatar

Interstellar boven Birdman, Whiplash, Boyhood, Gone Girl & The Imitation Game. Right :}

Voor de rest heeft Marvel (inclusief Disney's Big Hero 6 & Fox's X-men) een mooi jaar achter de rug. Valt meteen op dat Sony's Spider-Man de enige Marvel buitenbeentje is >:)

YOLO

Avatar

Bij Metacritic weten ze The Babadook wel meer te waarderen met een 7,9. Bij RT lezers is dat 75%. Maar het valt idd op wel op dat de pers (Meta 87/RT 98%) veel lovender is dan het publiek. De verwachting bij het publiek zal waarschijnlijk dan toch anders zijn geweest.

Frietgezicht

Avatar

Steve-O "Guardians of the Galaxy een 8,3 wat een grap."


Jij bent anders ook wel komisch met alle Hobbit-films een 10 geven, Dexter een 10, Thor een 1,Captain America een 1,Iron Man 2 een 1 enz.
Beetje van die alles of niks stemmen.

Interstellar ook een 10 zie ik,die moet ik maar snel gaan kijken dan :P

Ik ging kijken wat jij Guardians geeft dan maar zie het niet staan. Een 1 gok ik.

geertvdheide

Avatar

Mooie lijst! Ik heb 13 van de 30 gezien, en de rest wil ik ook allemaal nog zien in de toekomst. Ik mis persoonlijk wel The Skeleton Twins, Snowpiercer, The Babadook en The Maze Runner, maar misschien voldoen die niet aan alle regels o.i.d. En ik vond Predestination leuk maar niet geweldig; die zou van mij plaats mogen maken voor één van de genoemde alternatieven.

Hoe dan ook, ik ben erg te spreken over 2014 als filmjaar. Veel toffe kleinere films, onbekende films die het goed blijken te doen en ook de blockbusters waren over 't algemeen goed te pruimen. Het is altijd even zoeken om de troep te ontwijken, en dan blijkt dat er dit jaar toch wel zo'n 50 films waren die zeer de moeite waard zijn.

Frietgezicht

Avatar

Ben al blij dat Dexter een foutje was. Ook t/m seizoen 4 zou ik het geen 10 geven maar maybe 7,5 ofzo maar ok,het is een goed niveau. Maar daarna echt heel matig dus vond een 10 echt lachwekkend. Pas maar snel aan die stem :P

Papandreas

Avatar

Leuk zo'n lijst terwijl een film als Interstellar zich nog moet bewijzen pp home release. Gravity in IMAX 3d was een prachtige film maar thuis val je in slaap. Ik vind bovendien, net als met muziek, pas na een paar keer weet je of het een blijvertje is of niet. Tot slot, sommige films die onderdeel zijn van een serie kan je pas beoordelen als je het volledige verhaal hebt gezien.

Ik neem de IMDB lijsten al niet zo serieus meer als ik naar de top 250 kijk en zowel moet lachen als huilen.

Beauty is in the eye of the beholder and that's a good thing!

batmaster

Avatar

Van de eerste 20 heb ik alleen Birdman en Big Hero 6 niet gezien, maar deze zijn ook nog niet uit in Nederland. Van 21-30 heb ik alleen John Wick, The Drop en The Equalizer.

StarWars2015

Avatar

Erg mooie lijst van 2014! Terechte nr. 1 van de films die ik dit jaar heb gezien.

DeMuizenkoning

Avatar

Mooie lijst! Van de eerste 10 maar ongeveer de helft gezien, maar daar zijn daar ook natuurlijk een paar nog niet van uitgekomen. Nummer 11-20 bijna alles gezien behalve 'Pride' en 'The Fault in Our Stars'. Nummer 21-30 bijna niks van gezien. Nu vind ik een paar films hiervan misschien wel hoger staan dan verwacht (of dan ze verdienen) maar gelukkig geen Ninja Turtles of Transformers!

Steve-O

Avatar

Guardians of the Galaxy een 8,3 wat een grap.

Steve-O

Avatar

JamesBond "Inderdaad! Hoort een dikke 9 te zijn!"

afbeelding
Eerder een 6 al vind ik dat ook net te hoog.

Olrik

Avatar

Mooie lijst!
Interstellar is naar mijn mening een terechte winnaar!

horizon

Avatar

Altijd heerlijk de reacties op zulke lijstjes. Als je het ermee eens bent is het top, ben je het er niet mee eens klopt er niets van.

Op IMDB stemmen best veel mensen. Dus doe ermee wat je wil zou ik zeggen.
:)

EKA

Avatar

Goede lijst, onderschatte film van het jaar is mijns inziens toch wel Predestination met o.a. Ethan Hawke en Sarah Snook.

Ik hou erg van tijdreisfilms, zeker als het behoorlijk goed is gedaan, zoals bij: Timeline, Twelve Monkeys, Back To The Future of deze film Predestination.

Looper vorig jaar en X-Men Days Of Future Past van dit jaar waren naar mijn idee behoorlijke teleurstellingen op tijdreisgebied.

Predestination heeft niet eens in de bioscoop gedraaid...had voor mij best wel gemogen eigenlijk.

Andere films waar ik zeker van genoten heb in de bioscoop dit jaar: Interstellar, Edge Of Tomorrow en The Grand Budapest Hotel.

Steve-O

Avatar

Frietgezicht "Jij bent anders ook wel komisch met alle Hobbit-films een 10 geven, Dexter een 10, Thor een 1,Captain America een 1,Iron Man 2 een 1 enz.
Beetje van die alles of niks stemmen.

Interstellar ook een 10 zie ik,die moet ik maar snel gaan kijken dan :P

Ik ging kijken wat jij Guardians geeft dan maar zie het niet staan. Een 1 gok ik."

Dexter een 10? Dat heb ik zeker gedaan voordat het na seizoen 4 verder ging ha! Want alles daarna was behoorlijk slecht.

En van de Hobbit, tja, ze verdienen eigenlijk allemaal een 8. Maar ik houd gewoon heel erg van alles van Tolkien en ik vind dat ze het boekje goed verfilmd hebben. Ik moet iets wel erg leuk vinden ga ik daarvoor naar een marathon, vandaar :9 Thor Cap en Iron Man 2 waren ook gewoon heel erg slecht. Tijdverspilling. Guardians heb ik nog geen cijfer gegeven blijkbaar maar misschien dat ik het wat realistischer ga doen. Een 4 dan. 8-)

Papandreas

Avatar

Leuk zo'n lijst terwijl een film als Interstellar zich nog moet bewijzen pp home release. Gravity in IMAX 3d was een prachtige film maar thuis val je in slaap. Ik vind bovendien, net als met muziek, pas na een paar keer weet je of het een blijvertje is of niet. Tot slot, sommige films die onderdeel zijn van een serie kan je pas beoordelen als je het volledige verhaal hebt gezien.

Ik neem de IMDB lijsten al niet zo serieus meer als ik naar de top 250 kijk en zowel moet lachen als huilen.

Beauty is in the eye of the beholder Abd that

Glennekeeeee

Avatar

Leuk voor de belg Roskam dat the drop bij de 'beste' films van 2014 hoort

benjamin

Avatar

YOLO "The Babadook heeft een 6,9."
Waarbij ik mij toch wat afvraag wat er dan gebeurd is, want dat staat wel wat in contrast met alle zo lovende reacties die je hoort. Al vrees ik dat het verkeerde publiek misschien beoordeeld heeft, want wie een doorsnee horrorprent verwacht had zal wellicht bedrogen uitkomen (zoals mensen die Drive slecht vonden omdat er niet genoeg in geracet wordt).

Verder trouwens eens dat 2014 een prima filmjaar was...

M0vieFreak

Avatar

Interstellar! :W

Ik denk dat van de nieuwe films de scores nog veranderd gaan worden.

Darthmar

Avatar

Maar 5 van de 30 gezien. Sommige trekken me niet en sommige moet ik nog kijken.

JamesBond

Avatar

Steve-O "Guardians of the Galaxy een 8,3 wat een grap."


Inderdaad! Hoort een dikke 9 te zijn!

YOLO

Avatar

geertvdheide "Ik mis persoonlijk wel The Skeleton Twins, Snowpiercer, The Babadook en The Maze Runner, maar misschien voldoen die niet aan alle regels o.i.d."
Zover ik kan info eruit kan halen.
The Skeleton Twins heeft een 7,1.
Snowpiercer is van 2013 en heeft een 7,0.
The Babadook heeft een 6,9.
The Maze Runner heeft een 7,0.

Muufley

Avatar

JamesBond "Inderdaad! Hoort een dikke 9 te zijn!"


Yep :Y

nieuwslaatste nieuws

meest populair