SDCC2016: Een vooruitblik op de grootste panels

SDCC2016: Een vooruitblik op de grootste panels

Wat voor nieuws verwachten we de komende week?

Nog maar een paar dagen en dan is het zover, dan begint de San Diego Comic-Con 2016. Tijdens het evenement brengen veel filmstudio’s hun grootste releases mee, en meestal tonen ze daarbij trailers, kostuums, foto’s en hebben cast- en crewleden het nodige te vertellen. In dit artikel blikken we vooruit op wat we mogen verwachten. Het evenement vindt dit jaar plaats van 21 juli tot en met 24 juli.



Donderdag wordt een mooie dag, met een paar grote panels. Op deze dag zijn er onder meer panels voor Valerian and the City of a Thousand Planets, Snowden, Moana, DreamWorks Animation en Hasbro.

Valerian and the City of a Thousand Planets

Regisseur Luc Besson neemt castleden Dane DeHaan en Cara Delevigne samen met producent Virginie Besson-Silla mee naar de Comic-Con om de eerste beelden van zijn epische sci-fi film te vertonen. Dit panel vindt op donderdag 21 juli plaats. In de sci-fi film, die Besson al jaren wilde maken, reizen Valerian (DeHaan) en Laureline (Delevigne) naar een bijzondere intergalactische stad, waar duizenden buitenaardse soorten samenkomen en allemaal in groot gevaar verkeren.

DreamWorks Animation

Dit panel zal voornamelijk gaan draaien om de aankomende animatiefilm Trolls. Die film moet laten zien hoe de kleurrijke wezentjes hun gekleurde haren kregen. Aanwezig zijn de stemacteurs en regisseurs Mike Mitchell en Walt Dohrn.

Snowden

In september komt in de Verenigde Staten de film Snowden uit, van regisseur Oliver Stone. Hierin speelt acteur Joseph Gordon-Levitt de rol van Edward Snowden, die veel documenten van de CIA lekte naar de media en nog altijd in Rusland verkeert, in de hoop niet uitgeleverd te worden aan de VS. De film heeft nog geen Nederlandse releasedatum, maar we verwachten een paar interessante details.

Moana

In december brengt Disney de sprookjesfilm Moana uit. Op donderdag 21 juli heeft de animatiestudio een panel over de film, waarin er een blik achter de schermen van de productie geboden moet worden. Mogelijk vertoont men ook een nieuwe trailer. De film draait om het meisje Moana (Auli'i Cravalho) die samen met de godheid Maui (Dwayne Johnson) op een gevaarlijke reis over de oceaan gaat.

Star Trek Panel

Er zijn meerdere panels rond deze franchise, waaronder dit geplande panel. Hierin zullen we in elk geval details krijgen over de nieuwe serie die volgend jaar uitkomt, maar we hopen stiekem ook op wat details rond een eventuele opvolger voor Star Trek Beyond.

Hasbro-universum

Hasbro voegt zijn franchises Transformers, G.I. Joe, Micronauts, ROM en M.A.S.K. samen. Mogelijk gaan die franchises ook in de films bij elkaar gevoegd worden en leren we tijdens dit panel hier wat details voer.

Sausage Party

Seth Rogen en Evan Goldberg komen naar de Comic-Cno met wat beelden van hun eerste animatiefilm. Deze Sony-film draait om een groep supermarktproducten die de waarheid achter hun bestaan achterhalen.

Robotech

Er wordt al jaren gewerkt aan deze film bij Sony Pictures en nu brengt men nieuws. Regisseur James Wan meldt zich samen met de producenten van 300 om te vertellen over dit project. De film is gebaseerd op Japanse anime’s over een ruimteschip dat neerstort op een eiland, waarna de mensheid de geborgen technologie gebruikt om zich te verdedigen tegen een buitenaardse invasie.



Als het op panels aankomt, wordt vrijdag een bijzonder rustige dag. Er zijn geen grote panels van filmstudio’s gepland op deze dag. Er is enkel een panel rond Captain America: Civil War, waarin er weinig tot niets nieuws besproken zal worden.

Captain America: Civil War

Scenaristen Christopher Markus en Stephen McFeely zijn aanwezig voor dit panel en vertellen over de dingen die komen kijken bij het schrijven van een script voor Marvels filmuniversum. Mogelijk vertellen ze iets over de geplande dubbelfilm Avengers: Infinity War, waar vermoedelijk leren we hier vandaag niets nieuws over.



Traditioneel is de zaterdag de grootste dag op de Comic-Con en dat is dit jaar niet anders. Vooral de twee grote studio’s op superheldengebied springen in het oog met eigen panels: Marvel en Warner Bros.

Marvel Studios: Doctor Strange & Guardians of the Galaxy Vol. 2

Vorig jaar was Marvel niet aanwezig op de SDCC maar dit jaar is de studio wel aanwezig. Marvel belooft een ”vooruitblik op het alsmaar uitdijende filmuniversum.” Zeker is dat de aanwezigen in Hall H iets te zien gaan krijgen van Guardians of the Galaxy Vol. 2. Regisseur James Gunn beloofde op Twitter: ”Je krijgt misschien wat te zien als je onze presentatie bezoekt op de San Diego Comic Con… verder zal je nog even moeten wachten.” En als er van die film al beelden zijn, kunnen we ook uitgaan van beelden van Scott Derricksons Doctor Strange, dat in november uitkomt.

Warner Bros.: Suicide Squad, Wonder Woman, Fantastic Beasts and Where to Find Them & meer

Warner Bros. brengt een hoop films naar de Comic-Con, waaronder DC-films Suicide Squad en Wonder Woman. De verwachting en hoop is dat de studio in elk geval wat beelden vertoont van Wonder Woman. Afgezien van zijn DC-films brengt de filmstudio ook nog andere franchises naar de Comic-Con, waaronder The LEGO Batman Move, King Arthur: Legend of The Sword, Kong: Skull Island en Fantastic Beasts and Where to Find Them. Kortom: er komt waarschijnlijk een boel nieuws naar buiten!

Aliens

Dertig jaar na de release zullen enkele cast & crewleden terugblikken op het maken van Aliens. Aanwezig zijn in elk geval James Cameron en Sigourney Weaver. Van die laatste verwachten we eigenlijk een paar statements over de geplande maar ondertussen in het vagevuur verkerende vijfde Alien-film van Neill Blomkamp.

Skybound Entertainment

Deze studio heeft een panel met Robert Kirkman en David Alpert. Zij vertellen over wat we mogen verwachten van het bedrijf, en dan vooral over de comics, games en films.

Kingsglaive: Final Fantasy XV

De franchise keert dit jaar terug met een nieuwe game en om die in te leiden wordt er een nieuwe film vrijgegeven. Aanwezig zijn onder meer stemacteur Aaron Paul en regisseur Takehsi Nozue en ze zullen de volledige trailer voor de film vrijgeven.



De laatste dag van de Comic-Con en er zijn op die dag geen grote filmpanels. Al dat kruid is op zaterdag al verschoten. Toch verwachten we nog een paar nieuwtjes te hebben, bijvoorbeeld rond vertoonde maar niet op het internet vrijgegeven beelden.



De grootste en meest opvallende afwezige tijdens de Comic-Con is dit jaar 20th Century Fox. Dat komt omdat de studio niet wil dat beelden die het speciaal voor fans meebrengt hun weg naar het internet vinden. Daarvoor zijn ze niet bedoeld en de studio heeft niet het gevoel dat men afdoende maatregelen kan nemen om het lekken van beelden te voorkomen. Vorig jaar leidde het lekken van beelden er bijvoorbeeld toe dat Warner Bros. veel eerder dan gepland zijn trailer voor Suicide Squad vrijgaf.

Dat Fox er niet komt, houdt in dat we geen beelden van films als Assassin’s Creed, Wolverine 3, War for the Planet of the Apes, Alien: Covenant te zien krijgen. Er zullen ook geen panels komen rond Deadpool 2 en New Mutants. Ondanks dat er geen panels zijn, zal de studio vermoedelijk wel reclame maken voor enkele films, dus we verwachten wel foto’s van de vloer, alleen geen aankondigingen.

Ook Sony Pictures komt niet naar de SDCC. Hier geldt hetzelfde principe als voor Fox: waarschijnlijk zijn er wel banners te vinden op de festivalvloer, maar geen presentaties rond films als The Magnificent Seven, Inferno en Resident Evil: The Final Chapter.

Bekijk hier al ons Comic-Con nieuws

NieuwsFilm

meest populair