Recensie

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (OV) (2004)

Dit keer is er een nieuwe regisseur, Alfonso Cuarón, en dat is te merken. The Prisoner of Azkaban is veel donkerder van sfeer dan zijn voorgangers.

door Franck Peeters om 12:40 in RECENSIES
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban poster
Regie: Alfonso Cuarón | Cast: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson (Hermoine Granger), Michael Gambon (Albus Dumbledore), Maggie Smith (Minerva McGonagall), Alan Rickman (Severus Snape), David Thewlis (Professor Lupin), Gary Oldman (Sirius Black) e.a.

De eerste twee Harry Potter films zorgden al voor een ongekende mediahype en ook bij het derde deel zal dat weer het geval zijn. In totaal zijn er meer dan 300 kopieën van de film in omloop, een record in de Nederlandse filmgeschiedenis. 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' is veel donkerder van sfeer dan de eerste twee delen, maar hierdoor is ook de spanning flink toegenomen. Een groot deel van deze verandering zal op het conto van regisseur Cuarón te schrijven zijn. Door zich meer op de actie te richten en minder letterlijk de tekst van het boek te volgen, heeft hij van deze film een achtbaanrit gemaakt voor iedereen die even kan vergeten dat 'ie eigenlijk naar een kinderfilm zit te kijken en de film gewoon over zich heen kan laten komen. Hoe kan het ook anders, met een regisseur die niet alleen een prachtige sprookjesfilm als A Little Princess heeft gemaakt, maar ook verantwoordelijk is voor de erotisch getinte road-movie Y tu mamá también.

Na een onfortuinlijk toverongelukje met zijn tante Marge ontvlucht de 13-jarige Harry Potter het huis van zijn oom en tante Dursley. De tocht naar Hogwarts is er al één vol avonturen, maar eenmaal daar aangekomen beginnen de problemen voor Harry pas echt. De gevaarlijke tovenaar Sirius Black is namelijk ontsnapt uit de gevangenis van Azkaban en hij is nu op zoek naar Harry. De klopjacht op Sirius Black wordt uitgevoerd door de Dementors, de ijzingwekkende bewakers van Azbakan, die zich op onverklaarbare wijze ook op Harry lijken te richten. De aanwezigheid van de Dementors verlamt de jonge tovenaar totaal, totdat Professor Lupin hem leert hoe zich tegen hen te beschermen.

Intussen ontmoet Harry op Hogwarts allerlei nieuwe wezens, zoals het monsterboek, de magische Hippogriff en de afschrikwekkende Grim; krijgt hij les van nieuwe professoren, zoals Sibyll Trelawney en Professor Lupin; en beleeft hij spannende avonturen, uiteraard bijgestaan door Ron Weasley, Hermoine Granger en de reus Hagrid. Harry lijkt af te stevenen op een confrontatie met Sirius Black. Maar voor het zover is, zijn er nog genoeg mysteries op te lossen. Bovenal moet Harry het antwoord vinden op de vraag wat de band is tussen deze Sirius Black en het mysterieuze verleden van de jonge tovenaar...

Harry Potter wordt volwassen. Dat geldt niet alleen voor de hoofdpersoon, maar zeker ook voor de film zelf. Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson zijn inmiddels 4 jaar ouder dan in het eerste deel en dat is ze duidelijk aan te zien. Harry is zijn onvolprezen sukkelige look aan het kwijtraken en Hermoine begint een jongedame met een flinke dosis Grrl-power te worden.

Daarnaast heeft Chris Columbus zijn regiestoel voor dit deel overgedragen aan Alfonso Cuarón, bekend van Y tu mamá también en van A Little Princess. De boeken van Rowling worden zwaarder, enger en grimmiger naarmate de delen vorderen en dat is ook in deze film goed te zien. De luchtige ondertoon is grotendeels verdwenen en er is nauwelijks nog ruimte voor de grappige intermezzo's van de eerste twee delen. Rowling heeft zelf aan Cuarón gevraagd niet al te letterlijk vast te houden aan de tekst van het boek, maar de essentie, de geest, van het 'Potter-Universum' te vatten.

Dit is behoorlijk goed gelukt. Ook als je de boeken niet hebt gelezen, is het verhaal goed te volgen, al zullen de die-hard fans wel weer gaan zeuren dat zoveel (in hun ogen) essentiële elementen uit het boek niet worden behandeld in de film. Deze discussie is altijd al zinloos geweest, hetgeen met de verfilming van de Lord of the Rings-trilogie nog maar eens is bevestigd. Daar zullen we het nu dan ook niet over hebben...
Wat overblijft is een visueel spektakelstuk, met bijzonder rijke decors en prachtige technische hoogstandjes. De Dementors hoeven zich over hun toekomst geen zorgen te maken, want als Sauron ooit nieuwe Nazgul nodig heeft, kan hij zo bij hen aankloppen!

Ook het acteerwerk is dik in orde. Met name de kinderen hebben de laatste jaren kunnen groeien in hun rollen. Nieuwkomers zijn er ook. Zo zijn er prachtige bijdragen van Gary Oldman (heeft die man ooit niet goed geacteerd?) en van David Thewlis, bekend van Naked en The Big Lebowsky.
En dan is er nog Michael Gambon, die de onlangs overleden Richard Harris vervangt als Albus Dumbledore. Hij slaagt daar boven (mijn) verwachting in, met genoeg eigen inbreng om geen slechte kopie te zijn, en genoeg hommage aan Harris om geloofwaardig te blijven. Bijzondere aandacht is er voor de gebeurtenissen op de achtergrond, zoals de bewegende schilderijen die soms een verhaal op zich vertellen, met een geweldige bijrol voor Dawn French; of Lenny Henry als gekrompen voodoohoofd.

Oké, de plotwendingen zijn niet al te subtiel. Ze worden ruim van tevoren aangekondigd, met voldoende nadruk getoond en ook nog eens hardop uitgelegd, zodat werkelijk iedereen het kan snappen. Hetzelfde geldt voor het spelen met de complicaties van tijdreizen. Het blijft natuurlijk wel een kinderfilm gebaseerd op een kinderboek. Maar evengoed als de boeken van Rowling worden verslonden door volwassenen, zal de film ook zeker niet alleen door kinderen worden gewaardeerd. Voor wie toch met kinderen naar de film wil is het goed om te weten dat de Filmkeuring speciaal voor deze film een nieuwe categorie heeft ingesteld. Hij wordt geschikt geacht voor 9 jaar en ouder.

39 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Stok

Avatar

Nou dat word weer een retourtje bioscoop dan

ash_

Avatar

Mooie recensie T+) Opvallend trouwens wat jij zegt over de plot, zowel de recensies van Het Parool als de Volkskrant roemen deze net en de Volkskrant vindt de plot zelfs zo complex dat ze dat als een andere mogelijke reden voor de leeftijdsgrens van 9 noemen.

Maar goed, deze film ga ik zeker even bekijken.

hermit elephant

Avatar

ash_ "Mooie recensie T+) Opvallend trouwens wat jij zegt over de plot, zowel de recensies van Het Parool als de Volkskrant roemen deze net en de Volkskrant vindt de plot zelfs zo complex dat ze dat als een andere mogelijke reden voor de leeftijdsgrens van 9 noemen.

Maar goed, deze film ga ik zeker even bekijken."

Ja, dat bedoel ik! Geen plot voor een 6-jarige. Daar moet je iid echt wel 9 voor zijn...
Maar ik zeg ook niet dat het de film niet leuk maakt. Alleen dat ik de plotwendingen niet al te verrassend vind.

ruben

Avatar

Dus de kids acteren nu eens wél goed? Ik vond vooral Harry en Ron in de vorige delen verschrikkelijk irritant. Non-acteren, dat is wat het was. Brrr... Maar da's nu dus over, blijkbaar. Ze worden volwassen (wat ook aan de foto te zien is - wordt Harry daar betrapt ofzo?)

Tijmen

Avatar

Oké,

Waar zal ik beginnen? Na de vergelijking van Balkenende met Harry Potter ben ik nu weer geshockeerd! Wat een teleurstelling is het derde deel van de filmreeks van Harry Potter en het doet me zeer dit te zeggen. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban is 2 uur en 10 minuten zitten en kijken, het is geen spektakel of uitmuntende boekverfilming.

Er zitten ook wel positieve punten aan de film hoor, bijvoorbeeld de overgangen van shot naar shot erg mooi zijn gemaakt, de special effects zijn erg goed weergegeven en Harry en zijn vrienden zijn aan het puberen. Echter wordt aan dit laatste punt, in tegenstelling tot het boek, weinig aandacht aan besteed maar, je merkt het. Ook is het wel knap dat ze in zo weinig tijd zoveel kunnen vertellen maar, dit kwam het verhaal niet ten goede. Er werd gewoon teveel in een te korte tijd verteld.

Zelfs voor mensen die het boek niet hadden gelezen (ik heb even gelobbyd na de film) was de film niet zo mooi of spectaculair als ze gehoopt hadden. "Deel 1 en 2 waren toch wel beter."

Het is geen weggegooid geld als je de film in de bioscoop gaat kijken maar ik denk niet dat de film 4 maanden zal blijven draaien.

Ik hoop dat deel vier weer een beetje spektakel naar de schermen brengt, wat ik me wel voor kan stellen met dat verhaal. Dat dacht ik alleen ook van deel 3 en dat is in mijn ogen niet op zijn best weergegeven, het is wachten op deel 4, Harry Potter and the Goblet of Fire en dan zien of deze film Harry uit de grimmige sfeer kan halen waar hij nu in zit. Na wat speuren op internet kwam ik er achter dat deel 4 300 miljoen dollar gaat kosten, wat een beetje jammer is voor een entertainment gericht product. Misschien kunnen ze dat geld ergens anders beter gebruiken? (sorry het moraaltje op het laatst maar zo denk ik er over)

Bottem line: Deel 3 van de Harry Potter verfilming is te snel en te vlug weergegeven. Het verhaal wordt van A tot Z (met uitzondering van een paar letters) na verteld, het voldeed niet aan de verwachtingen die ik er van had en is daarom in mijn ogen een geflopte (maar wel een mooie, door de special effects) film.

Tot deel 4,
Groetjes
Tijmen

Stok

Avatar

ruben " Ze worden volwassen (wat ook aan de foto te zien is - wordt Harry daar betrapt ofzo?)"


Volgens mij heeft Harry met zijn toverstaf lopen zwaaien....

Dr_Frickin_Evil

Avatar

Best een leuke film, maar tering die Daniel Radcliffe kan absoluut niet acteren. Op een gegeven moment zit ie ergens een beetje te snikken, en dat ontstijgt het niveau van een basisschool-musical maar nauwelijks.

Ook vond ik de film wel een beetje lang duren, ook erg jammer dat Gary Oldman uiteindelijk maar zo kort in beeld komt. Overigens vond ik Emma Thompson het ook erg leuk doen als lerares Smiley face

hermit elephant

Avatar

Dr_Frickin_Evil "Best een leuke film, maar tering die Daniel Radcliffe kan absoluut niet acteren. Op een gegeven moment zit ie ergens een beetje te snikken, en dat ontstijgt het niveau van een basisschool-musical maar nauwelijks."

Dat ene moment, daar ben ik het wel mee eens. Die huilscene was beroerd. Maar om nou te concluderen dat hij niet kan acteren gaat me te ver.

Stok

Avatar

hermit elephant "Dat ene moment, daar ben ik het wel mee eens. Die huilscene was beroerd. Maar om nou te concluderen dat hij niet kan acteren gaat me te ver."


Ik heb dit deel nog niet gezien, maar ik vond hem in de eerste twee films toch knap beroerd acteren, en volgens mij ben je dan een slecht acteur...

Lumière

Avatar

Stok "Ik heb dit deel nog niet gezien, maar ik vond hem in de eerste twee films toch knap beroerd acteren, en volgens mij ben je dan een slecht acteur..."


veel kinder acteurtjes kunnen niet bepaald goed acteren, m.u.v. Haley Joel Osment (hier is dus niet iedereen het over eens), ik vind dat jochie echt geweldig. Ik erger me niet aan hem, en wel aan andere kinderacteurs.
Als ik bijv. Dan Radcliffe later in een serieuze dramafilm zie terugkomen, dan denk ik: 'He! Harry Potter'!

emperor

Avatar

Lumière " m.u.v. Haley Joel Osment (hier is dus niet iedereen het over eens), ik vind dat jochie echt geweldig.!"

Ik ook,die knul acteert met volledig volwassen capaciteit!

Barthuz

Avatar

Heb hem vanmiddag gezien. Kan hem iedereen aanraden, op het einde werd hij een beetje traag, maar verder niks mis mee. Zag er erg mooi uit en ik had niet door dat ik al ruim twee uur in die stoel zat (nu had ik ook aangenaam gezelschap, maar toch).

Quistnix

Avatar

Hij viel mij een beetje tegen.

Op visueel gebied is HP3 zeer goed, en nu doel ik niet alleen op de sfx. De belichting en compositie zorgden overal voor een heerlijke, maar wel erg duistere en grimmige sfeer. Dit komt echter goed uit, aangezien de boekenreeks in deel drie ook "the dark side" opzoekt.

Het grootste probleem met de film is imho dat er niet echt een verhaal verteld wordt. Het lijkt er meer op dat de belangrijkste gebeurtenissen uit het boek, met af en toe wat artistieke vrijheden, achter elkaar geplaatst zijn zonder veel onderlinge samenhang. Hierdoor verandert wat een uiterst sfeervolle vertelling van een boeiend verhaal had kunnen zijn in een aaneenschakeling van losse, maar wel bloedmooie scenes.

Een bioscoopkaartje zeker waard, maar toch wel een beetje een gemiste kans..

Borisch

Avatar

Ik hoor veel reacties over weggelaten stukken uit het boek, waarom maken ze dan niet twee delen van de film? Dat gaan ze nu ook al bij 'De Vuurbeker' doen maar volgensmij hadden ze dat in deze dus ook best kunnen doen, of niet?

tan

Avatar

Stok "Volgens mij heeft Harry met zijn toverstaf lopen zwaaien...."


Ja , ach wat groeien ze snel. Geen 1 deel gezien, en dat hoef ik ook niet Smiley face!

Niet

Avatar

Wat een SLECHTE film!!! Perkamentus is een vieze oude zwerver om te zien...waarom niet gewoon lang zilver-wit haar??!!
Het onzinnige koor in het begin. De dikke dame???? Wat is er na een half uur met Korzel gebeurd, opgelost in het niets??? Waarom gragen de leerlingen niet gewoon hun tovenaarskleding?? Het huisje van Hagrid staat heel ergens anders evenals de beukwilg. Leerlingen doen veel te popie! De sfeer is om te huilen...niets geen mysterieuse kasteel gangen maar een art gallerie waar je door heen loopt!!! Er wordt veel te weinig ingegaan om nodige details...ik kan me voor stelleN dat als je het boek niet gelezen hebt sommige dingen inderdaad één groot vraagteken zijn zoals ik na afloop veelvuldig hoorde!!'
Deel 3 heeft voor mij enorme afbreuk gedaan aan de geweldig boeken en haalt het bij lange na niet van deel 1 en 2. De leeftijds aanpassing vind ik ook een lachertje....heb je die weerwolf gezien?? Een uit de kluiten gegroeide kale rat!!! Jammer heel erg jammer!!! Zelfs mijn dochter van 6 is niet een keer geschrokken!!! Potter 3 krijgt van mij een hele dikke onvoldoende!!! Allen de hypogrief en Zwarts als hond waren super...de rest vind ik om te huilen. Ik hoop dan ook dat ze de nieuwe producent/regiseur snel wippen en alles weer terug brengen naar de geweldige mystieke sfeer die de films tot nu toe wel hadden.

hermit elephant

Avatar

Niet "Het onzinnige koor in het begin. De dikke dame???? Wat is er na een half uur met Korzel gebeurd, opgelost in het niets??? Waarom gragen de leerlingen niet gewoon hun tovenaarskleding?? Het huisje van Hagrid staat heel ergens anders evenals de beukwilg. Leerlingen doen veel te popie! De sfeer is om te huilen...niets geen mysterieuse kasteel gangen maar een art gallerie waar je door heen loopt!!! Er wordt veel te weinig ingegaan om nodige details...ik kan me voor stelleN dat als je het boek niet gelezen hebt sommige dingen inderdaad één groot vraagteken zijn zoals ik na afloop veelvuldig hoorde!!'"

Nog één keer dan...
Cuaron heeft op uitdrukkelijk verzoek van J.K. Rowling zelf niet de letterlijke tekst gevolgd, maar geprobeerd de sfeer van de Potter-wereld neer te zetten. Ik vond dingen als de schilderijen (die dikke dame is Dawn French!) juist prachtige toevoegingen.
Als je alle details uit de boeken in een film wil stoppen, krijg je een vreselijk trage, saaie, langdradige film, denk ik. Nu vind ik m wel lekker vaart hebben.

Eva-filmfan

Avatar

hermit elephant "Nog één keer dan...
Cuaron heeft op uitdrukkelijk verzoek van J.K. Rowling zelf niet de letterlijke tekst gevolgd, maar geprobeerd de sfeer van de Potter-wereld neer te zetten. Ik vond dingen als de schilderijen (die dikke dame is Dawn French!) juist prachtige toevoegingen.
Als je alle details uit de boeken in een film wil stoppen, krijg je een vreselijk trage, saaie, langdradige film, denk ik. Nu vind ik m wel lekker vaart hebben."


Heb hem nog niet gezien, ga er vrijdag heen. Maar ben zelf erg blij dat Cuaron het boek niet op de letter nauwkeurig volgt. Je zag dat dat vooral bij deel 1, maar 2 ook wel, de snelheid er erg uit heeft gehaald. Ik ben benieuwd, vind deel 3 namelijk wel het beste boek uit de serie tot nu toe.

claudia van der veen

Avatar

Ging met een beetje ontevreden gevoel de bios uit. Had me er misschien teveel van voorgesteld. Vond dat de film een beetje van de hak op de tak sprong.
Hij was net niet spannend en net niet grappig. Vond wel Emma Watson goed spelen. Begrijp me niet verkeerd, de film was niet slecht maar ik hoef hem niet op dvd terug te zien.

Wilco

Avatar

Ik heb gister de film gezien en vond hem een beetje tegenvallen. Ik heb de boeken gelezen en wist dus al wat er ging gebeuren. Ik had ook al gehoord dat het verhaal niet letterlijk vertaald zou worden naar het witte doek. Helaas heeft de nieuwe regiseur een paar belangrijke fragmenten uit het boek weggelaten. Verder vond ik dat sommige delen ten nadele van de film veranderd waren ten opzichte van het boek. De keuze voor de nieuwe acteurs vond ik ook een beetje tegenvallen. Het verhaal wordt tevens te snel uitgewerkt.
Ik denk dat als je het boek niet gelezen hebt je de film wel leuk zult vinden maar dat bepaalde delen niet helemaal duidelijk zullen worden. Heb je het boek wel gelezen dan zul je wel veel dingen herkennen maar ook gauw doorhebben het boek een stuk beter is dan de film.

TrenT

Avatar

Redelijke film, maar haalt het niet bij de andere twee delen. De film miste iets naar mijn mening. Het was gewoon een lang stuk met weinig climaxen. Ik hoop dat het volgende deel weer kan tippen aan de eerste twee delen.

TrenT

Avatar

claudia van der veen "Hij was net niet spannend en net niet grappig."


Precies, heel weinig echte spannende momenten en sommige stukken bijna saai misschien...?

W!ck3T

Avatar

Ik vond er juist wel veel humor in zitten en de film hield de vaart er behoorlijk in, dus geen saaie stukken.

SwitchLight

Avatar

Wilco "....dan zul je wel veel dingen herkennen maar ook gauw doorhebben het boek een stuk beter is dan de film."


Een boek is meestal toch beter dan een film. Ik heb zelden een film gezien die de kwaliteit van een verhaal van een boek kan halen.

hermit elephant

Avatar

Wilco "Ik denk dat als je het boek niet gelezen hebt je de film wel leuk zult vinden maar dat bepaalde delen niet helemaal duidelijk zullen worden. Heb je het boek wel gelezen dan zul je wel veel dingen herkennen maar ook gauw doorhebben het boek een stuk beter is dan de film."

De recensent "Ook als je de boeken niet hebt gelezen, is het verhaal goed te volgen, al zullen de die-hard fans wel weer gaan zeuren dat zoveel (in hun ogen) essentiële elementen uit het boek niet worden behandeld in de film. Deze discussie is altijd al zinloos geweest, hetgeen met de verfilming van de Lord of the Rings-trilogie nog maar eens is bevestigd. Daar zullen we het nu dan ook niet over hebben…"

En dan toch doen he...:}

Eva-filmfan

Avatar

Ik vond het een goede film. De sfeer was vrij dreigend, het kleurgebruik speelde daar mooi op in. Ja, ze hebben het verhaal zoals het in het boek staat helemaal omgegooid, maar daar ben ik blij mee. Film is toch echt een ander medium en dus mag (soms moet je zelfs) dingen anders doen.
De vaart zat er goed in, heb me geen moment verveeld. Veel humor, in mijn ogen was deze grappiger dan de andere twee films. Goed heel spannend was hij niet, maar het blijft oorspronkelijk een kinderverhaal.

ruben

Avatar

Rickman, Oldman & Thewlis in 1 scene. Da's toch een paar flinke acteurs bij elkaar!

Vond de eerste 2 Potters verschrikkelijk...maar werd toch weer meegesleept naar deze (Smiley face)...en heb daar geen spijt van. Lekkere escape-film. Prachtige shots, een verhaal dat boeit en te volgen is (in tegenstelling tot vorige 2) en leuke humor (in de vorige 2 was de humor een stuk platter en lag het er te dik bovenop). Heb me erg vermaakt. Zou het aan de briljante regisseur liggen? Ik hoop het. Gun het die man, na zijn meesterlijke Y Tu Mama Tambien. Maar toch blijf ik nieuwschierig hoe een dergelijke filmmaker bij dit project raakt betrokken.

topvermaak!

hermit elephant

Avatar

ruben "...Heb me erg vermaakt. Zou het aan de briljante regisseur liggen? Ik hoop het. Gun het die man, na zijn meesterlijke Y Tu Mama Tambien. Maar toch blijf ik nieuwsgierig hoe een dergelijke filmmaker bij dit project betrokken raakt..."

Kan er mee te maken hebben dat J.K. Rowling zijn film A Little Princess tot haar favorieten rekent..?

ruben

Avatar

Zou zij dit soort dingen mogen beslissen dan? Vraag me af hoe zo iets werkt. Ik ken trouwens alleen Y Tu Mama Tambien van de maker. En uitgaande van die film zou je een erg sexy Harry Potter verwachten... Smiley face

De humor is in elk geval dik in orde in dit deel, in tegenstelling tot de verschrikkelijk flauwe grapjes uit 1&2. Meer Engelse humor...wat je niet zo snel zou verwachten van een Mexicaanse regisseur. En het is geen film voor kleine kids, dat viel me ook op...

Blight

Avatar

Ik ben geen Harry Potter fan.
Ik heb geen van de boeken gelezen.
Ik had geen van de films gezien.
.. Nu ging ik met mijn broertje naar Harry Potter 3, en ik was aangenaam verrast.
Ik had absoluut geen probleem het verhaal te kunnen volgen, zoals sommige hier beweren over mensen die 't boek niet gelezen hebben..
Verder vond ik dat vooral Emma Watson leuk acteer werk neerzette.
Ik neem mn broertje graag mee naar het volgende deel!

PulP

Avatar

Blight "Ik ben geen Harry Potter fan.
Ik heb geen van de boeken gelezen.
Ik had geen van de films gezien.
.. Nu ging ik met mijn broertje naar Harry Potter 3, en ik was aangenaam verrast.
Ik had absoluut geen probleem het verhaal te kunnen volgen, zoals sommige hier beweren over mensen die 't boek niet gelezen hebben..
Verder vond ik dat vooral Emma Watson leuk acteer werk neerzette.
Ik neem mn broertje graag mee naar het volgende deel!"


Ben je nu van plan ook de boeken te gaan lezen????? Persoonlijk vond ik 3 het best.

LIZZIEEEJ

Avatar

Hm, film 3 is veeeel minder goed dan film 1 en 2, die bezem die ie krijgt hoord ie veel; eerder te krijgen daar horen ron + hermelien weer ruzie over te krijge enzo..en veel andere dinge kloppe gewoon niet hebben ze veranderd en belangrijke dinge laten valle...het boek van 3 von ik wel het leukst...maarja..cijfer : 7

STRIKE

Avatar

Ja nou, hij heeft het verhaal aantrekkelijker gemaakt voor het witte doek, dit was voor mij de eerste Potter film die echt indruk maakte, de eerste 2 delen waren veels te zoetsappig naar mijn mening.

BertjeDH

Avatar

Ik heb em gezien en ik vond em erg leuk...er klopten idd een paar dingen nie met het boek maar niet zo dat het erg vereveldn is ofzo

en dit is idd de leukste tot nu toe!

[rating 5]

psycho89

Avatar

Is wel lollige film alleen is er wel behoorluk wat weggelaten. jammer maja.

Adamica

Avatar

Super vermakelijk fimpje.. een 9...
Mijn vriendinnetje had het boek mij al eens voorgelezen... in bed..snuggling yummmmmm

P.I.Q.

Avatar

Ik vind het echt wel een goeie film, vond inderdaad dat deze perkamentus minder goed is. Harris was volgens mij veel statischer en straalde meer natuurlijk gezag uit. De sfeer was inderdaad een stuk donkerder, en dat zal de volgens films ook wel zo zijn omdat Jeweetwel terugkeert. Ik persoonlijk vind deel vijf van de boeken het spannendst en verheug me daar ook wel op, maar ik denk dat deel vier spectaculairder is
vanwege het toernooi dat zich daar afspeelt

mhulsie

Avatar

Erg, maar ik begin nu pas (2012) aan de Potter films...
Na de recensie gelezen te hebben vond ik de film verrassend grappig. Ik heb genoten. Soms ging het verhaal een andere kant op dan ik had gedacht. Ik heb de boeken nooit gelezen dus het is allemaal nieuw voor mij.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

acties