Erin Brockovich

Erin Brockovich (2000)

She brought a small town to its feet and a huge corporation to its knees.

discussie

50 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

heb me prima vermaakt met deze film. Julia Roberts is bijzonder goed op dreef en tilt de film naar een hoger niveau. Erg knap gedaan en ook een verdiende Oscar voor beste actrice voor deze rol. De verbale steken die ze links en rechts uitdeelt zijn erg komisch. De hele cast is overigens wel goed bezig .Waargebeurd verhaal iets wat mij altijd wel aanspreekt. De echte Erin Brockovich schijnt overigens nog een rolletje in de film te hebben als serveerster. Dat las ik nadat ik de film gezien had. Dikke 7: 7.5/10

Mathilde

Avatar

De rol van Julia Roberts word sterker neergezet dan het verhaal om haar heen, niet dat dat erg is want ondanks dat blijft het leuk. En haar relatie met haar baas is vaak erg komisch en heeft mij veel aan het grinniken gebracht. Leuke aardige film dus..

CAG

Avatar

Hele goede film! En waarom zou ik zeggen, wel, Julia Roberts speelt hier vastberaden, onbuigzaam en gaat recht op haar doel af.

FAR OUT

Ann McDunn

Avatar

Jehl "was dit nou ook un waargebeurd verhaal of gewoon gewoon.. :P
ik ben het namelijk ff vergessen.."


Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, leuk is dat de echte Erin Brockovich in de film nog te zien is al Julia de kelnerin.

lulligvoorje

Avatar

Symb-watcher "Film kan nog zo goed zijn....ik heb een hekel aan het acteerspel van Julia Roberts. Op de een of andere manier irriteert ze me mateloos. :r"

Mij ook. Als zij in een film speelt is dat voor mij een alarmbel die afgaat: Niet kijken, you will hate it.

Otmeister

Avatar

Symb-watcher "Film kan nog zo goed zijn....ik heb een hekel aan het acteerspel van Julia Roberts. Op de een of andere manier irriteerT ze me mateloos. :r"


Kan. Dat heb je soms met acteurs/actrices. Zelf heb ik nogal moeite met Wesley Snipes, Jackie Chan en types a la Van Damme.


Van Roberts heb ik echter nooit last gehad. Deze film is de moeite waard, maar echt bovengemiddeld vond ik hem nu ook weer niet. Overrated dus, dat wel. Maar aardig.

Symb-watcher

Avatar

Film kan nog zo goed zijn....ik heb een hekel aan het acteerspel van Julia Roberts. Op de een of andere manier irriteerd ze me mateloos. :r

Baski

Avatar

Ik heb deze film nog nooit in 1 stuk kunnen kijken. Er kwam altijd wel iets tussen: of ik zag een stuk van het begin of ik kwam halverwege de film binnen...
Hoe dan ook: deze keer kijk ik hem helemaal! (Hoop ik :})

Worteltjuh

Avatar

Opzich goede film maar deze heb ik echt TE vaak gezien...

Jehl

Avatar

Was dit nou ook un waargebeurd verhaal of gewoon gewoon.. :P
ik ben het namelijk ff vergessen..

Kaliba

Avatar

Het was opzich een redelijke film, maar niet echt 'spannend'. (Niet dat dat moet :P). Het onderwerp sprak me ook niet zo aan.
Ik heb hem hier thuis liggen, maar voel niet de behoefte om hem een tweede keer te kijken. Mhah, ik ga dus in ieder geval niet kijken vanavond. Smiley face

Jehl

Avatar

alexbird "deze film is goed en moet je dus echt kijken"

:D

alexbird

Avatar

Deze film is goed en moet je dus echt kijken

Jehl

Avatar

Juliaaaaaaaaaah!
deze film is echt zoo goed, zeker un aanrader ;)

wat is Eén eigenlijk? canvas of un andere :P?

Ageell

Avatar

Ik vind julia niet zo goed maar in deze film heb ze wel wat, ze draagt echt die film. ze is wel lekker in deze film

in het echt hebben die mensen vet weinig geld gehad naar verhouding, dat advocatenbureau waar erin voor werkt is wel vet binnen.

wel leuke film komt alleen langzaaaam op gang vind ik.

Hanaatjuh

Avatar

Hij is wel oke maar ik denk dat ik hem persoonlijk TE VAAK heb gezien..Julia Roberts is goed en tjah ze maakt deze film ook wel een beetje goed...Als je hem dus nog nooit hebt gezien(al lijkt me dat niet zo sterk) moet je hem zien!!:P

Mwoa

Avatar

Slechte film, vond t echt niet boeiend, maar dat kan er ook aan liggen dat ik julia roberts gewoon slecht vind, en daarbij dit is ongeveer de 10de keer in een half jaar tijd dat ie uitgezonden wordt, begint n btje overdreven te worden :|

marty

Avatar

He speedy, lighten up. Je weet toch dat je niet mag vloeken op deze side. En mij zo'n ziekte toewensen vind ik echt niet aardig.

marty

Avatar

Blown Away kijken i.p.v. Erin Brockovich lijkt me niet de juiste keuze voor vanavond, mits je een IQ hebt van minder dan 90 en een film goed vind al naar gelang het aantal explosies dat er in plaats vindt.

sg2000

Avatar

Komt ze

erchter

dat een groot bedrijf het drinkwater vervuilt door het lozen van gif...

Lijkt me niets deze film, maar aan de andere kant wel... dus ik kijk em niet. Ik had nog Blown Away opgenomen van gisteren, dan ga ik die wel kijken... Leuk he Smiley face

killemov

Avatar

Ik vind het een aardig drama met wat "rechtbank film". Is het dan een zware film? Voor het allergrootste gedeelte niet nee. Met name de rol van Julia Roberts als Erin Brockovich met haar eigenzinnige karakter maakt de film een stuk lichter, en dat terwijl de film ook gaat over gesteggel over zwaar vergiftigde grond door illegale lozing/storting.[rating 4]

Tiger

Avatar

Julia Roberts is geknipt als Erin Brockovich. Die heeft zelf namelijk ook lange benen en [s]grote tie..[/s] een stevige boezem. Ze speelt zelf ook een rolletje, als serveerster.

[rating 4]

appiethamocro

Avatar

Kheb deze film nog nooit gezien maar advieseren zeker, want julia is ech een toppie.
Essie kijke duszz.

Tobbe

Avatar

1 van de weinige drama's die mij tot het einde zeer goed kon boeien. Zeker als je de extra's op de dvd hebt gezien (deleted scenes; voornamelijk wegens de lengte weggelaten).
[rating 4.5]

WizardOfOss

Avatar

Opvallend dat deze film hoofdzakelijk negatieve reacties krijgt. Ik ben niet bepaald een Julia Roberts-fan (alleen Ocean's 11 is wel goed), het is ook niet bepaald mijn favoriete genre, en toch vond ik het een erg mooie film. Wat mij betreft is die Oscar dan ook dik verdiend!
[rating 4]

Natasja

Avatar

Ik kan niet geloven dat ik deze film in de bios hebt gezien..
1e x gaat die nog.. daarna niet meer!
[rating 2]

Ageell

Avatar

Mooi verhaal, af en toe ff doorbijten, word erg uitgebreid vertelt, mooie rol van Julia als huisvrouw/carriere vrouw. af en toe wel erg amerikaans. maar door julia en verhaal blijven kijken
ook omdat dit op waargebeurde feiten is gebasseerd.

7

Hans

Avatar

Ik heb deze de vorige keer (mei) op aanraden gekeken en ik vond het zeker de moeite waard. Hij komt mij een beetje te vlug om weer te kijken (moet minstens 2 jaar tussen zitten) maar zeker een goed verhaal en overtuigend gebracht.

benny

Avatar

Vind dit nieteens zo slechte film,goed verhaal en een goede julia roberts( knap of niet) maar dat deze film een oscar kreeg voor beste vrouwelyke hoofrol verbaasde my toen en nu eigenlyk nog want zo goed was Roberts en de film nu ook weer niet.

Saartje

Avatar

Mh, ik had al die reacties toch wel verwacht. Maar ik vind het een goede film. Interessant verhaal en leuk om te kijken. Wat Julia Roberts betreft, ze is niet perfect maar wel knap. Ach, ieder zijn eigen smaak ja. Ik word een beetje gek van allerlei opmerkingen over acteurs en actrices. Gewoon kijken!

Claar

Avatar

De film kon mij niet boeien. Ik ben ook niet zo into Julia Roberts. Ik vond dit een naar staaltje van overacting, net als Meryl Streep in Silkwood.
Een hoop geschreeuw en Roberts die probeert een ordinaire vrouw uit de onderklasse te spelen.
Het thema is sympathiek.
En smaken verschillen, zo blijkt maar weer.

Roadrunner

Avatar

Ik geloof dat het verhaal gebasseerd is op waargebeurde feiten. Het is een zeer aandoenlijke film. Als je niet van Julia Roberts houdt in films als "Pretty Woman" moet je het met deze film toch nog maar eens proberen. Ze speelt echt heel sterk en ze ziet er ook nog eens grandioos uit.

doncartel

Avatar

Julia roberts zien we tegenwoordig weer veel te vaak op tv :s film in bios gezien, maar was bios-bezoek niet waard Smiley face

Maniac

Avatar

Deze film sucks !! en die Roberts moet nodig extra voeding :X

Lucifer

Avatar

Misschien wel

Natasja

Avatar

Dit is wat ze volgens de IMDB zei:

I just went out there and performed sexual favors. Six hundred and thirty-four blow jobs in five days... I'm really quite tired.


ik zei toch zoiets in die zin ;)
Ik wist dat het met blow jobs te maken had.... zoiets dan...

Zeurdoos

Avatar


Wil je dit aub niet meer in de reacties zetten? Ik lees dat nooit.


Precies, ik ook nooit, en op deze manier lees je het tig keer eerder ...

-Zeur-

supagroofa

Avatar

[quote][uit de omschrijving]
Uiteindelijk daagt het duo de verantwoordelijke firma voor het gerecht en bekomt voor de 600 aanklagers de hoogste schadevergoeding die ooit in een proces werd toegekend: $333 miljoen.

Wil je dit aub niet meer in de reacties zetten? Ik lees dat nooit.

tyler durden

Avatar

[uit de omschrijving]
Uiteindelijk daagt het duo de verantwoordelijke firma voor het gerecht en bekomt voor de 600 aanklagers de hoogste schadevergoeding die ooit in een proces werd toegekend: $333 miljoen.

..?..

nou dan weet je dat vast .! hoef je de film verder ook niet mmer te kijken, want zo bijzonder is ie zeker niet..!

kreeg Julia hier niet een oscar of nominatie voor???
...onbegrijpelijk...maar ja titanic won ook eeuh ..11? oscars..

Colonel_Kurz

Avatar

K, Natasja ! ???
Vanavond goed opletten en meteen opschrijven want ik denk niet dat ze dit zei....>Smiley face

Of het zou een quote uit Barfly of zoiets moeten zijn...8-)
Dit is wat ze volgens de IMDB zei:

I just went out there and performed sexual favors. Six hundred and thirty-four blow jobs in five days... I'm really quite tired.

Dr. Strangelove

Avatar

K, Natasja ! ???
Vanavond goed opletten en meteen opschrijven want ik denk niet dat ze dit zei....>Smiley face

Of het zou een quote uit Barfly of zoiets moeten zijn...8-)

Natasja

Avatar

Very boring film.. t enige wak er leuk aan vond was dat zinnetje... I blowe them of fucked them till they signed... of zo iets in die zin...

James Bond

Avatar

Ik vond het een vermakelijke film.
Ik heb me niet verveeld toen ik deze in de bios heb gezien

Enriquillo

Avatar

Ben helemaal geen fan van haar, maar dit is wel een uiterst aangename film.
Inspirational, zullen we maar zeggen :E

Dr. Strangelove

Avatar

Een erg leuke film van een Heldin die vrouwen (soms - echt waar Smiley face )in posterformaat in hun slaapkamer hangen...

Wel aardig hoor, zo'n brutale JR

Blight

Avatar

Ik vind deze film zwaar overschat, maar dat is slechts mijn mening.
Ook leuk dat er vast vertelt word hoe het afloopt :P

one2manny

Avatar

Een vrouw die het moeilijk heeft gaat mensen helpen die het nog moeilijker hebben
saai?
Nee hoor Julia speelt mee. Is een genot om naar te kijken.