Twaalf nieuwe Oscar- categorieën wachten op groen licht

Twaalf nieuwe Oscar- categorieën wachten op groen licht

De Academy Awards bekijkt de mogelijkheden voor nieuwe categorieën binnen de Scientific & Technical Awards.

Naast de Academy Awards voor acteerwerk, regie en de andere categorieën die aan bod komen tijdens de jaarlijkse Oscar- uitreiking, heeft de Academy Awards ook een aparte uitreiking voor de Scientific & Technical Awards. Ieder jaar kan vanuit de filmindustrie een nieuwe categorie worden voorgesteld, waarna er gekeken wordt of die aan de bestaande awards zal worden toegevoegd.

Dit jaar zijn er twaalf nieuwe mogelijke categorieën waar over beslist gaat worden, die door mensen binnen de filmindustrie zijn ingediend. Dat zijn volgens Variety onder meer awards voor recente verbetering in motion control software, een prijs voor door de computer gemaakte landschapsachtergronden en On-set, real-time camera tracking technologie. Een aparte in de lijst is een prijs voor Reconfigurable, rideable, life-size animatronic horses.

Er kunnen nog andere categorieën worden ingediend, want de deadline voor inzendingen sluit pas 30 augustus. Begin december zal de Academy's Board of Governors de inzendingen in behandeling nemen en stemmen welke worden toegevoegd. De 2016 Scientific & Technical Awards worden dan vervolgens op 11 februari gehouden.



NieuwsFilm

meest populair