Denzel Washington is er nog altijd ziek van dat hij de hoofdrol in een van de beste thrillers ooit afwees

Denzel Washington is er nog altijd ziek van dat hij de hoofdrol in een van de beste thrillers ooit afwees

Denzel Washington heeft in heel veel goede films gespeeld, maar wees de film Se7en af.

Topacteur Denzel Washington heeft in zijn leven in heel wat goede films gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Glory, Malcolm X of Training Day. Toch heeft ook Washington weleens een foute keuze gemaakt.

Door zijn goede acteerprestaties, waarvoor hij twee keer bekroond werd met een Oscar, had Washington al snel in zijn carrière de rollen voor het kiezen. In 1995 maakte hij echter een foute keuze.

Se7en
In een interview vertelt Washington dat hij de rol van detective Mills in Se7en aangeboden kreeg. Hij vond het script echter te heftig en besloot de rol niet aan te nemen.

Toen hij de film van regisseur David Fincher zag, wist Washington dat hij een foute keuze had gemaakt. Een keuze waarvan hij achteraf spijt heeft.

Detective Mills
De rol van detective Mills werd in de film uiteindelijk gespeeld door Brad Pitt. Hij doet dat geweldig en het is dan ook raar om te bedenken dat Washington deze rol bijna had gespeeld.


Voor Pitt was het een van zijn eerste hele grote rollen. Het heeft hem geholpen zichzelf op de kaart te zetten in Hollywood. Misschien is het dus maar goed dat Washington de rol afwees.

Druk
Washington zat in 1995 ook niet stil. Hij speelde in drie films dat jaar, genaamd Devil in a Blue Dress, Virtuosity en Crimson Tide.


Allemaal films die redelijk werden ontvangen, maar geen enkele van deze films heeft nu nog de status die Se7en wel heeft. Ook werd het succes van Se7en door geen enkele van deze films geëvenaard.

Streamen
Se7en is te bekijken via HBO Max en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair