Nu al 25 jaar oud: 'The Mummy' binnenkort weer in de bioscoop

Nu al 25 jaar oud: 'The Mummy' binnenkort weer in de bioscoop

Na een kwart eeuw kunnen Amerikaanse bioscoopgangers er opnieuw van genieten.

De laatste jaren is Brendan Fraser weer enorm 'in'. De geliefde acteur won een Oscar voor The Whale en was ook te zien in Killers of the Flower Moon. Zijn bekendste werk blijft misschien toch wel The Mummy. Deze klassieker wordt nu opnieuw in het zonnetje gezet.

Deze blockbuster is namelijk alweer 25 jaar oud, iets dat Universal Pictures wil vieren. Zij gaan de film nu dan ook opnieuw uitbrengen in de Amerikaanse bioscopen. Ook brengen ze speciaal voor deze gelegenheid een 25th Anniversary Re-release trailer en poster uit.

Verhaal
In The Mummy krijgen we te zien hoe de valse priester Imhotep een affaire heeft met de geliefde van de Farao. Wanneer dit wordt ontdekt, pleegt zij zelfmoord en wordt hij gestraft met een vloek. Vervolgens wordt hij levend gemummificeerd.

Vele jaren later, in 1923, worden de ruines gevonden van de stad waar hij zich bevindt. Als gevolg hiervan komen allerlei schatzoekers en archeologen naar het land, waaronder Richard (Fraser) en Evelyn (Rachel Weisz), maar het was niet de bedoeling om Imhotep te ontwaken...

Ontvangst
Ondanks het feit dat de film niet geweldig werd onthaald toen deze uitkwam, was het wel een box-office hit. The Mummy bracht maar liefst bijna 420 miljoen dollar op tegenover een budget van 80 miljoen dollar. Bekijk hieronder de trailer van de 25e verjaardagsheruitgave en de bijbehorende poster.





NieuwsFilm

meest populair