Featured

Alle MCU-films gerangschikt: met opvallende beste en slechtste film

Als je de RottenTomatoes-scores neemt, gebeurt er iets interessants.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Wat zijn nou eigenlijk de beste Marvel-films? RottenTomatoes verzamelt al jaren de beoordelingen van critici en zette nu eens op een rij hoe het ervoor staat met de 23 films die het MCU ons tot nu toe bracht. Hieronder het complete lijstje. Dit zijn de beste en de slechtste MCU-films als je kijkt naar de ratings.

23. Thor: The Dark World (2013) (66%): Thor moet het universum zien te redden van de Dark Elves.
22. The Incredible Hulk (2008) (67%): Bruce Banner reist rond de wereld op zoek nar een manier om zijn onbeheersbare woedeproblemen op te lossen. Als hij boos wordt, verandert hij namelijk in de Hulk.
21. Iron Man 2 (2010) (73%): Miljardair Tony Stark is Iron Man. En dat maakt hem het doelwit van een nieuwe schurk: Whiplash.
20. Avengers: Age of Ultron (2015) (75%): Tony Stark wil een schild rond de Aarde bouwen en komt daarom op de proppen met de super-AI Ultron. Maar die bedenkt dat de mensheid beschermd moet worden tegen zijn ergste vijand: mensen.
19. Thor (2011) (77%): Ontmoet Thor en Loki, kinderen van Loki. Thor verliest zijn kracht omdat hij niet waardig is en moet zich opnieuw bewijzen. Op Aarde.
18. Captain Marvel (2019) (78%): Carol Danvers is een mens die bij de Kree leeft. Als ze tijdens een missie tegen de Skrulls terecht komt op Aarde, herinnert ze zich snel haar verleden.
17. Iron Man 3 (2013) (79%): Tony Stark neemt het op tegen een heel nieuwe vijand die echt geen grenzen kent. En ditmaal moet hij het grotendeels zonder Iron Man-harnas doen.
16. Captain America: The First Avenger (2011) (80%): Steve Rogers krijgt een superserum toegediend om als supersoldaat te vechten tegen de Nazi's.
15. Ant-Man (2015) (83%): Misschien is Ant-Man wel de meest sullige MCU-held. Maar wel eentje die met mieren kan vechten!
14. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) (85%): De Guardians komen de vader van Star-Lord op het spoor: Ego. Maar die blijkt een... levende planeet te zijn.
13. Avengers: Infinity War (2018) (85%): De Avengers en Guardians of the Galaxy bundelen hun krachten tegen Thanos, die de helft van het universum wil doden. Anders krijg je volgens hem geen balans.
12. Ant-Man and the Wasp (2018) (88%): Wederom een kleiner avontuur in het MCU. Ditmaal met Ant-Man en de Wasp!
11. Doctor Strange (2016) (89%): Magie is echt in het MCU, dat bewijst Doctor Strange wel.
10. Captain America: The Winter Soldier (2014) (90%): Steve Rogers werkt nu voor SHIELD en komt zijn maatje Bucky Barnes tegen, die nu gehersenspoeld is tot de Winter Soldier.
9. Spider-Man: Far From Home (2019) (90%): Spider-Man reist naar Europa, waar hij MJ probeert te versieren. En het op moet nemen tegen de Elementals.
8. Guardians of the Galaxy (2014) (91%): De knotsgekke en supertoffe eerste film rond de Guardians of the Galaxy. We volgen onder meer een pratende wasbeer en een boom.
7. Captain America: Civil War (2016) (90%): De Avengers hebben ruzie wegens de Sokovia Accords en het feit dat Bucky Barnes als de Winter Soldier de ouders van Tony Stark doodde en vechten dus met elkaar.
6. The Avengers (2012) (92%): Behoorlijk geslaagde eerste samenkomst van alle Avengers. Ze vechten met Loki om New York City.
5. Spider-Man: Homecoming (2017) (92%): Spider-Man is hier nog gewoon een scholier, die probeert een date te vinden voor het schoolbal en tegelijk vecht tegen de Vulture.
4. Thor: Ragnarok (2017) (93%): Als je Thor niet serieus neemt, blijkt een film rond hem behoorlijk goed te werken. Dat ontdekte regisseur Taika Waititi.
3. Iron Man (2008) (94%): Hiermee werd het MCU gelanceerd. Tony Stark wordt ontvoerd door terroristen en bouwt een harnas om te ontsnappen. Dat brengt hem op een heel nieuw idee en zo wordt hij een superheld
2. Avengers: Endgame (2019) (94%): Thanos won. Maar door terug in de tijd te reizen kunnen de Avengers en Guardians of the Galaxy mogelijk toch winnen.
1. Black Panther (2018) (97%): De troonopvolging van de fictieve natie Wakanda staat centraal in deze film. Want wie wil nou niet dat Black Panther-pak dragen?


58 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MajorJos

Avatar

Hoe kan Infinty War zo laag staan? Vond die persoonlijk beter dan Endgame. The Empires Strikes Back van de MCU. Black Panther kreeg alleen hoge scores omdat het sociaal cultureel gedwongen werd. Verder een ruk film namelijk.

Robbepost

Avatar

Voor mij ook Infinity War en Winter Soldier de beste en dus veel te laag.
Het afgrijselijke Black Panther hoord onderaan. Ik vind Spiderman en Thor 3 ook veel te hoog staan.
Laatst nog wat 'belangrijke' films in de verhaallijn gekeken en moeheid slaat bij mij dan wel toe. Alle lof voor de saga, maar het is nu wel klaar. De coolste karakters zijn nu weg (Cap en Iron man) en op BP2 en CM2 zit ik niet te wachten.

baron nostalgia

Avatar

Zo goed was black panther dan ook weer niet

Maac

Avatar

Filmtotaal "Want wie wil nou niet dat Black Panther-pak dragen?"
Elke blanke man die zijn baan wilt behouden.

STYD

Avatar

@maac, de persoon die dat dus zei kan volgens jouw onmogelijk een donkere huidskleur hebben ????????.

Lijst klopt wel, alleen winter soldier had ik wat hoger gezet.

Maar wel weer grappig om te lezen, er zijn mensen die zweren bij RT, maar zodra een film als BP gezien wordt als Fresh dan klopt er blijkbaar weer niets van RT.

Ik ben wel altijd benieuwd waarom er mensen zijn die BP slecht vinden, kan natuurlijk. Ieder zijn smaak, maar ben oprecht benieuwd wat men er slecht aan vond? Misschien dat ik het dan beter snap. Nu lees ik alleen van het is een 'rukfilm' is en 'sociaal cultureel gedwongen', laatste is compleet nieuw voor mij.

Geranimous

Avatar

De negatieve reacties op BP zijn net zo overdreven als de positieve. BP een masterpiece en historisch noemen is ronduit belachelijk. Maar het een afgrijselijk slechte film noemen is net zo belachelijk.

Het is een onderhoudende maar middelmatige film. Maar de slechste in het MCU? Absoluut niet.

Geranimous

Avatar

Winter Soldier had idd veel hoger moeten staan.

Maac

Avatar

STYD "@maac, de persoon die dat dus zei kan volgens jouw onmogelijk een donkere huidskleur hebben ????????."
Nee, dat staat er niet.

centr1no

Avatar

Er zijn de afgelopen tijd een aantal incidenten geweest en recensenten en critici die het e.e.a. verteld hebben over hoe de studio's van films, games en muziek invloed op hen uitoefenen.
Rotten Tomatoes is sowieso al dubieus en met scores totaal ongeloofwaardig.

Celeborn

Avatar

Black Panther matters blijkbaar.

Master Of Films

Avatar

Geranimous "Het is een onderhoudende maar middelmatige film. Maar de slechste in het MCU? Absoluut niet."
Ik ben het met je eens. Mede door karakters Erik Killmonger, Shuri & Ulysses Klaue vink ik dat ze BP opliften. Black Panther heeft zijn momentum gehad in Captain America: Civil War.

Peace

Avatar

Wat een slechte lijst. Black Panther was een matige film maar werd enkel de hemel in geprezen omdat het de eerste MCU film was met alleen zwarte mensen.

Effie

Avatar

Van mij kan die hele MCU me gestolen worden, maar zelfs ik ben er niet aan ontkomen om een aantal films te kijken. Hoewel ze allemaal tegenvielen (je moet hier ook niet naar kijken als je al die superhelden maar debielen vindt) waren Ant-Man en Homecoming beslist de dieptepunten van wat ik op aanraden heb gekeken. Dan vond ik Dr Strange en ja zowaar Black Panther nog best wel uit te houden eigenlijk. Zo zie je maar, smaken verschillen.

And...Action

Avatar

Deze cijfers hebben betrekking op de Critic Reviews. De Audience Score laat andere cijfers zien. Als je daar naar kijkt heet bijvoorbeeld Captain America: The Winter Soldier een score van 92% en Black Panther 79%.

chefry1983

Avatar

Ik ben het totaal niet eens met deze lijst. BP is zeker geen slechte film maar de beste!? Nee dat is nog steeds infinity war en op korte afstand daarachter the winter soldier.

STYD

Avatar

@Maac, excuus. Las het te snel.

Kijk dat vind ik dus ook, niet mijn nummer 1 maar zeker ook niet nummer 20. Killmonger heeft de film toch wel gered. En ik vond het ook echt een film voor de bioscoop. Soundtrack was echt goed, de settings waren echt mooi gedaan.

Winter soldier komt voor mij op plek 1.
Alle films die daarna kwamen waren helaas toch allemaal CGI films daarom was ik ook zo blij met Black Widow.

And...Action

Avatar

Ik heb de vrijheid genomen om een lijstje te maken met de Audience Score van de site van RottenTomatoes.
23) Captain Marvel 48%
22) The Incredible Hulk 70%
21) Iron Man 2 71%
20) Captain America: The First Avenger 74%
19) Ant-Man and the Wasp 75%
18) Thor: The Dark World 76%
17) Thor 76%
16) Iron Man 3 78%
15) Black Panther 79%
14) Avengers: Age of Ultron 83%
13) Ant-Man 86%
12) Doctor Strange 86%
11) Guardians of the Galaxy Vol. 2 87%
10) Spider-Man: Homecoming 87%
09) Thor: Ragnarok 87%
08) Captain America: Civil War 89%
07) Avengers: Endgame 90%
06) Marvel's The Avengers 91%
05) Avengers: Infinity War 91%
04) Iron Man 91%
03) Captain America: The Winter Soldier 92%
02) Guardians of the Galaxy 92%
01) Spider-Man: Far From Home 95%

Sommige hebben hetzelfde percentage. Ik heb niet gekeken naar het aantal dat heeft gestemd. Posities kunnen dus in dat opzicht wisselen als ze hetzelfde percentage hebben.

Maac

Avatar

@STYD
Geen probleem.

Robbepost

Avatar

Ik vind BP slecht vanwege de hoofdrolspeler, het verhaal, de actie en de extreem lelijke CGI.
Bij dat gevecht (wat hij verliest) tegen Killmonger komt alles samen:
Jordan is een vele betere acteur dan Boseman, de knokpartij is rommelig gefilmd met op de achtergrond hondslelijke CGI.

Ook het hele Wakanda gebeuren vind ik matig. Ik snap dat je het allemaal niet te serieus moet nemen in dit universum, maar mij trekt dit minder.

Dan het eindgevecht met de CGI neushoorns, het belabberde geweldadige 'verraad' van W' Kabi.......

Pluspunten vind ik Killmonger, Serksis en de dames.

Molemanski

Avatar

Morgen gaat FT een poll doen

Vleeshaak

Avatar

Black Panther vond ik maar saai, de enige die ik niet helemaal heb uitgekeken. Ik betwijfel ook of ze bij de recensies puur naar de kwaliteit hebben gekeken.

Brein8998

Avatar

Ik zou ze zo ranken

1. Avengers: infinity war
2. Captain America: the winter soldier
3. Guardians of the galaxy
4. Avengers: Endgame
5. The Avengers
6. Thor: Ragnarok
7. Captain America: Civil War
8. Iron Man
9. Spider-man: far from home
10. Spider-Man: Homecoming
11. Black Panther
12. Doctor Strange
13. Guardians of the galaxy vol. 2
14. Ant-man
15. Avengers: age of ultron
16. Iron man 3
17. Captain Marvel
18. Thor
19. Thor: the dark world
20. Ant-man and the wasp
21. Iron man 2
22. Captain America: the first avenger
23. The Incredible Hulk

TheOtherOne343

Avatar

Vind ik best wel goeie rangschikking alleen staat Ant-Man and The Wasp wel een beetje laag. Beetje maar.

Geranimous

Avatar

@MoF
Ik was Ulysses Klaue helemaal vergeten! Cool personage idd. En je hebt gelijk. BP was in Civil War beter. Misschien is BP een personage dat lastig een eigen film kan dragen. Kan ook het acteren van Boseman zijn. Qua box office is het natuurlijk logisch dat er een tweede BP film komt. Maar of het echt nodig is?

STYD

Avatar

Ben ik het ook wel mee eens, ik vond Boseman net te licht voor de rol. Maar misschien kwam dat ook wel door het accent wat ie aan het opzetten was. Killmonger was denk ik zeker wel een betere BP geweest.

Neushoorns enzo maak ik me niet zo druk om, je ziet dingen die sowieso over de top zijn en natuurlijk niet kunnen. Dus daar richt ik me dan ook nooit op.

Laatst wel weer Antman and the Wasp gekeken, blijft toch grappig

Artificialis

Avatar

Er is echt op geen enkele inhoudelijke of cinematografische gronden te verdedigen waarom Black Panther de beste film in het MCU zou zijn. Het aantal positieve reviews is echt een openbaring voor mij geweest. Ik wist dat er veel blank schuldgevoel heerste. Ik wist dat blanke Amerikanen extra voorzichtig zijn met wat ze over zwarte personen zeggen. Maar 97% steun voor een film waarin de CGI niet eens in orde is? Dat kan gewoon echt niet. Critici durfden zich schijnbaar niet negatief uit te spreken over een superheldenfilm met een zwarte cast, wetende dat ze daar door de linkse menigte op aangesproken zouden worden.

Psycho-M

Avatar

Ok ok er is al genoeg gezegd over BP. Denk dat hier er toch velen het eens zijn dat dat zeker niet de beste Marvel film is.

Maar hebben jullie deze plottwist gelezen over Thor:

Ontmoet Thor en Loki, kinderen van Loki

Blijkbaar heb ik zitten slapen bij Thor. Ik wist niet dat Loki zijn eigen vader en de vader van Thor was.
Ik de hele tijd maar denken dat het de kinderen van Odin waren. Weer wat geleerd vandaag Smiley face

Annaboer

Avatar

Laat ik nou de afgelopen nachten op volgorde alles bekeken hebben. Het enige wat ik niet kon doorzetten wat BP. Ik had het geprobeerd, 3 kwarier lang.. Zag ik iets in als een superhelden film? Het was meer een afrikaanse film, de koning van de jungle. En als ik dat verkeerd heb gezien. Spijt me zeer..

Spiderman vond ik altijd het leukst, daarom des te jammer dat de eerste films sowieso op zichzelf staat. Behalve die van Tom Holland. Far from home vond ik toch wel een lachertje...beetje kinderachtig. Hoe nu verder dan dacht ik

Maac

Avatar

Het meest bezwaarlijke vind ik eigenlijk hoe belangrijk men de culturele impact heeft gemaakt. Net alsof we getuigen zijn geweest van iets baanbrekends en nastreefbaars. Het was eerder een stap achteruit dan vooruit.

STYD

Avatar

Wat raar zeg, ik dacht dat een superheldenfilm over een superheld zou moeten gaan, maar ik lees nu dat dat helemaal niet zo is. Dus een superheld in Afrika is geen superheldenfilm maar een Afrikanenfilm. Pfffff

Maar ik merk wel dat het diep bij sommige ft'ers zit, elke keer als het maar enigszins over Marvel gaat moet ik weer lezen hoe slecht de film was en dat het allemaal met huidskleur te maken heeft.

Je leest bijna nooit iets inhoudelijks waarom iemand de film niet leuk vond, elke keer komt het neer op huidskleur.

Ach ja, ieder zijn ding denk ik dan.

Maar aan de andere kant het zijn wel altijd dezelfde personen die er over klagen. Afrikaanse film, wow, weet niet wat ik hier van moet vinden.

Maac

Avatar

STYD "Maar ik merk wel dat het diep bij sommige ft'ers zit, elke keer als het maar enigszins over Marvel gaat moet ik weer lezen hoe slecht de film was en dat het allemaal met huidskleur te maken heeft."
Dat lees jij, maar dat staat er niet. Niemand zegt hier dat het een slechte film was vanwege huidskleur. Het beklag gaat erover dat de film geprezen wordt vanwege huidskleur. Dat is een cruciaal verschil.

Master Of Films

Avatar

STYD "Je leest bijna nooit iets inhoudelijks waarom iemand de film niet leuk vond, elke keer komt het neer op huidskleur."

Maar als iemand wel iets inhoudelijks te vertellen heeft, al zijn het slechte CGI neushoorns, dan wil je dat ook niet van harte aannemen dat een argument voor sommigen zijn. Dus waarom die interesse?

STYD "Wat raar zeg, ik dacht dat een superheldenfilm over een superheld zou moeten gaan, maar ik lees nu dat dat helemaal niet zo is. Dus een superheld in Afrika is geen superheldenfilm maar een Afrikanenfilm. Pfffff
.....
Maar aan de andere kant het zijn wel altijd dezelfde personen die er over klagen. Afrikaanse film, wow, weet niet wat ik hier van moet vinden."


1) Afrikaanse films bestaan namelijk niet! Afrika is een wereldcontinent, en is hierbij geen land.
2) Black Panther speelt zicht af in een fictieve Afrikaanse land, dat maakt het geen "Afrikaanse" film, net zoals dat Spider-Man: Far From Home geen "Europese" film is.
3) Zuid-Afrikaanse films bestaan wel, zoals District 9. Want Zuid-Afrika is een land in Afrika.

Kortom, weet het verschil. Neem hierbij je eigen wijsheid "ieder zijn ding" voor lief en zoek hier niks meer achter.

Robbepost

Avatar

@STYD........ Smiley face vat er nog een!

Geranimous

Avatar

BP een Afrikaanse film? Lol! Het moet niet gekker worden! Overigens trek ik wel mijn twijfels bij de mensen die de film niet af konden kijken. Ik heb sterk het gevoel dat dat weinig met de kwaliteit van de film te maken heeft.

Maac

Avatar

^Waar kan het dan mee te maken hebben? Dat er mensen zijn die de film niet af hebben gekeken bedoel ik.

Dokterjack

Avatar

Black panther was geen slechte film maar ook zeker niet de beste film. Deze lijst heeft meer te maken met politieke correctheid dan alleen films.

Master Of Films

Avatar

Als er iemand die de allerslechtste MCU film kan repareren naar iets dergelijks, dan is het wel The Critical Drinker. Smiley face
Held! Smiley face

Artificialis

Avatar

Maac "Niemand zegt hier dat het een slechte film was vanwege huidskleur. Het beklag gaat erover dat de film geprezen wordt vanwege huidskleur. Dat is een cruciaal verschil."

+1 Maac

STYD

Avatar

@maac, en wie bepaald dat dan? Jij hebt het gevoel of denkt dat de film alleen maar zo goed gescoord heeft omdat het de eerste donkere superheld was? Maar omdat jij dat denkt betekent toch niet dat het ook zo is. Dat snap ik dus niet.

Ben wel benieuwd hoe jij een film in gaat? Gewoon blanco of vol met vooroordelen.

@Mof, misschien even wat beter lezen. Afrikaanse film kwam van AnnaBoer af, ik reageerde daar op. Focus.

Neushoorns, dat vind jij inhoudelijk? CGI dat niet af was, geld voor alle films zowat dat er scènes zijn waarbij de CGI minder is. Met inhoudelijk bedoel ik meer van wat is het verschil met andere superhero films? Wat was nou slecht als je het moet vergelijken met andere films. Dat wil ik graag weten.

Master Of Films

Avatar

STYD "@Mof, misschien even wat beter lezen. Afrikaanse film kwam van AnnaBoer af, ik reageerde daar op. Focus."
Chill drama queen.
Bij deze is AnnaBoer dan ook fout. Foei AnnaBoer. Niet meer de term Afrikaanse film gaan gebruiken hé. Des te opvallend dat je alsnog over dat onderwerp (incl triggerwoordje huidskleur) zo dramatisch reageert en helaas toch de term Afrikaanse film hebt gebruikt in je niet al te overtuigende betoog. Sorry, maar ik moest je gewoon corrigeren. Dat het je niet leuk vindt, is niet mijn probleem. Smiley face

STYD "Neushoorns, dat vind jij inhoudelijk?"
Dat beweer ik niet.
CGI neushoorns is een onderdeel van BP. Het wordt gebruikt als een argument. Niet meer, niet minder.

STYD "CGI dat niet af was, geld voor alle films zowat dat er scènes zijn waarbij de CGI minder is"
Mindere CGI kwaliteit wil niet altijd zeggen dat het af is. Gebrek aan talent en/of geld kan bijvoorbeeld ook een rol spelen. Je kan bij wijze van spreken 10.000 redenen verzinnen. De echte reden zullen alleen de filmmakers van Black Panther weten.

STYD "Met inhoudelijk bedoel ik meer van wat is het verschil met andere superhero films? Wat was nou slecht als je het moet vergelijken met andere films. Dat wil ik graag weten."
Kijk. Zo mag ik het lezen. Dit is tenslotte een artikel over de 23 MCU films. Dat is de juiste vraagstelling om een evt discussie voort te gaan zetten.

STYD

Avatar

Dus ik ben de drama queen, denk dat er nog veel meer hierzo tussen zitten.

Maar is wel een beetje raar toch, ik verdedig een film als BP, waarom zou ik überhaupt iets gebruiken als Afrikanen film.

Bij Annaboer brengt je het toch wat anders dan je bij mij deed, hmmm apart.

Ik blijf het gewoon jammer vinden dat een film als BP zoveel shit over zich heen krijgt terwijl die helemaal niet zoveel verschilt van andere Marvel films. Allemaal volgens dezelfde formule, maar blijkbaar is er iets wat mensen triggert om los te gaan.

Nu maar hopen dat Shan-Chi geen prijzen gaat winnen ????

Dennis Rietkerk

Avatar

WTF dit neem ik niet serieus, Black Panter was dramatisch slecht!!!!!! Man man man wie verzint dit toch allemaal????????????????????

Civilian Supreme

Avatar

Met Black Panther op 1 en Endgame op 2 verliest deze lijst direct haar geloofwaardigheid.

John Wayne

Avatar

Dit zijn 23 films die allemaal wel hun momenten hebben.
Black Panther is imo niet de beste, maar zeer zeker niet de slechtste. Persoonlijk vind ik Avengers Infinity War gevolgd door CA Civil War en Endgame de 3 beste films uit de reeks en Ragnarok de leukste.
Het interesseert me geen biet of een film gemaakt is met alleen maar gekleurde of blanke mensen, met aliens of Noorse goden...zolang het maar een goede onderhoudende film is.
Het is onzin om te roepen dat BP een succes is alleen maar omdat veel gekleurden de film bezocht hebben. Hebben blanken die film met tegenzin bezocht? Ja, de film had soms tenenkrommende CGI, maar ook één van de beste villains. Ik kijk in elk geval uit naar BP 2.

Maac

Avatar

STYD "@maac, en wie bepaald dat dan? Jij hebt het gevoel of denkt dat de film alleen maar zo goed gescoord heeft omdat het de eerste donkere superheld was? Maar omdat jij dat denkt betekent toch niet dat het ook zo is. Dat snap ik dus niet."
Nou, dat wordt lastig feitelijk aan te tonen, zoals het voor jou lastig is om aan te tonen dat alleen kwaliteit de hoge positie heeft bepaald. Maar jij interpreteerde de bovenstaande reacties volgens mij foutief en ik corrigeerde jou op basis van de inhoud van die reacties.

STYD "Ben wel benieuwd hoe jij een film in gaat? Gewoon blanco of vol met vooroordelen."
Gewoon uit nieuwsgierigheid, wat zouden die vooroordelen kunnen zijn? Ik bedoel, ik heb verwachtingen...

Geranimous

Avatar

"Waar kan het dan mee te maken hebben? Dat er mensen zijn die de film niet af hebben gekeken bedoel ik."

Vooroordelen? Niet gewend zijn om een film te zien met 90% zwarte personages? Ik denk dat het overgrote deel van de mensen BP niet de slechtste MCU film vinden. Zie ook de audience score op RT. Maar dit is de enige film waarbij ik lees dat mensen em niet afkijken. Men kijkt dus films die over het algemeen slechter gevonden worden wel af.

centr1no

Avatar

STYD "Nu lees ik alleen van het is een 'rukfilm' is en 'sociaal cultureel gedwongen', laatste is compleet nieuw voor mij......Met inhoudelijk bedoel ik meer van wat is het verschil met andere superhero films? Wat was nou slecht als je het moet vergelijken met andere films. Dat wil ik graag weten."
Waarom komt jouw manier van vragen stellen mij zo bekend voor?
Je maakt mij niet wijs dat jij niet vindt of niet op de hoogte bent dat deze film PC-punten heeft gekregen van critici.
Je maakt mij ook niet wijs dat je niet weet dat er hopen mensen zin die zich alleen uit kunnen drukken in superlatieven en dat die door intelligente mensen meestal genegeerd worden.
Je bent gewoon aan het vissen naar zinloze discussie.

horizon

Avatar

Iedereen zich er bewust van hoe RT % wordt berekend? Dat zegt niet heel veel over kwaliteit van een film.

Als Black Panther alleen maar 6/10 scoort krijgt hij 100%...
(gemiddelde = 6)

Als Homecoming 9x een 10 scoort en 1x een 4 dan krijgt hij 90%.
(gemiddelde = 8,5)

RT telt dus recensies die een voldoende geven; niet hoe goed die voldoende is.

STYD

Avatar

Ach ja, wat kan ik nog meer zeggen. Nogmaals ik hoop dat Shan-Chi echt geen prijzen gaat pakken, want dan heeft het weer aan alles gelegen behalve de film.

Enige wat ik nu nog kan zeggen is

WAKANDA 4EVER ????????

Maac

Avatar

geranimous "Vooroordelen? Niet gewend zijn om een film te zien met 90% zwarte personages?"
Als je moeite hebt met een cast die bestaat uit 90% zwarte acteurs en actrices zet je BP toch überhaupt niet op? Zijn dit mensen die The Fresh Prince of Bel Air destijds niet konden kijken?
Een grote sprong die je daar neemt en ik snap eigenlijk niet waar je data vandaan komt.

STYD "Ach ja, wat kan ik nog meer zeggen."
Er zijn directe vragen aan je gesteld die voort zijn gekomen uit een discussie die je zelf begonnen bent. Je zou kunnen overwegen die te beantwoorden, zoals jouw vragen ook zijn beantwoord. Het is maar een idee.

Innocent

Avatar

Wat een belachelijke lijst!! Is dit weer zo'n dingetje omdat BLM?? Black panther is juist 1 van de slechtse mcu films met waardeloze cgi

SunChaser

Avatar

Black Panter 1?
yeah right
slaapverwekkend

Geranimous

Avatar

@Maac
Kom op zeg. Racisme/discriminatie en bevoordeeld zijn heeft veel meer nuance dan dat. Ik dacht dat we anna 2020 verder dan dat zijn. Ja, een Marvel fan met vooroordelen zet de film absoluut wel op. Net zoals dat ik racisten ken die Bob Marley en Tupac Shakur fan waren.

The Fresh Prince is een slecht voorbeeld. Als je een beetje kennis hebt van de geschiedenis van rassenverhoudingen in de VS dan wist je dat blanke racisten eeuwenlang lang konden lachen om en bewondering hebben voor donkere mensen die kunstjes deden. Dat zegt toch helemaal niets.

Het superheldengenre is heel erg blank. Ik heb het gevoel dat mensen zoals Annaboer er moeite mee hebben wanneer dat anders is. Want het is op z'n minst opvallend om BP de slechtste MCU film ooit te noemen en em niet af te kijken terwijl de film dat objectief niet is.

Maac

Avatar

Geranimous "Kom op zeg. Racisme/discriminatie en bevoordeeld zijn heeft veel meer nuance dan dat. Ik dacht dat we anna 2020 verder dan dat zijn. Ja, een Marvel fan met vooroordelen zet de film absoluut wel op. Net zoals dat ik racisten ken die Bob Marley en Tupac Shakur fan waren."
Maar als een racistische Marvel fan Black Panther opzet is de overweging om ‘m voortijdig af te zetten toch helemaal niet gebaseerd op vooroordelen?
Mijn comment was een uiting van ongeloof, want het slaat nergens op om te denken dat iemand halverwege een film besluit niet verder te kijken vanwege vooroordelen over het ras van de cast.

Geranimous "The Fresh Prince is een slecht voorbeeld. Als je een beetje kennis hebt van de geschiedenis van rassenverhoudingen in de VS dan wist je dat blanke racisten eeuwenlang lang konden lachen om en bewondering hebben voor donkere mensen die kunstjes deden. Dat zegt toch helemaal niets."
Sorry, maar ik heb zelden zulke onzin gehoord. Ik hoop oprecht dat er niet veel mensen zijn die écht geloven dat er in de jaren negentig racisten waren die naar The Fresh Prince of Bel Air keken om naar de kunstjes van donkere mensen te kijken.

Geranimous "Het superheldengenre is heel erg blank. Ik heb het gevoel dat mensen zoals Annaboer er moeite mee hebben wanneer dat anders is. Want het is op z'n minst opvallend om BP de slechtste MCU film ooit te noemen en em niet af te kijken terwijl de film dat objectief niet is."
Dat zou kunnen, die indruk wekt ze inderdaad.
Of dat Black Panther nou de slechtste MCU-film is of niet is wat mij betreft niet heel relevant voor deze discussie, aangezien (zoals eerder opgemerkt) het commentaar gebaseerd is op het feit dat ‘ie op nummer 1 staat en daar niet thuishoort.

jochemb

Avatar

Niet echt opvallend juist. Bijna iedereen vind Dark World het minste. De top 10 staat niet in mijn volgorde maar ik ben niet verast met welke films het hoogste scoren.

TheOtherOne343

Avatar

Dank World wide inderdaad de slechtste

TheOtherOne343

Avatar

Zo goed kon de Winter Soldier ook weer niet zijn want ik weet er niks meer van.
Behalve het stuk dat Bucky Cap Red uit een rivier of zoiets

NieuwsFilm

meest populair