De beste film van Steven Spielberg is 'Schindler's List', zijn minste is...

De beste film van Steven Spielberg is 'Schindler's List', zijn minste is...

De topper en flopper van Steven Spielberg.

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Steven Spielberg op het programma.

Beste film: Schindler's List

Spielberg regisseerde heel wat grote, vaak ook fantasierijke films. Denk maar aan E.T. the Extra-Terrestrial, Jaws, Raiders of the Lost Ark en Jurassic Park, maar hij leverde ook enkele aangrijpende films af. Schindler's List wordt door critici en publiek doorgaans als zijn beste gezien, al zullen de meningen hierover waarschijnlijk wel flink uiteenlopen.


De op het oog ijdele en gierige Duitse zakenman Oskar Schindler besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Hij wist op deze manier zo'n 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz te redden.

Minste films: The Lost World: Jurassic Park | Hook

Enkele van zijn films werden zeker wisselend ontvangen. De avonturenfilm Hook scoort zwak bij de critici, maar juist weer beter bij het publiek. De tweede Jurassic Park-films doet het beter, maar wel wisselend bij beide partijen. Ook minder scoort 1941 uit 1979. Welke film van Spielberg vind jij tegenvallen?


Vier jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film vertelt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland vol dinosaurussen bestaat. Deze zijn helemaal met rust gelaten, en Hammond is daarom erg benieuwd naar de dieren in hun natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, maar komt erachter dat ze daar niet de enige mensen zijn.


Peter Banning is advocaat en heeft het daar erg druk mee. Als Kapitein Haak zijn kinderen ontvoert keert Peter samen met Tinkerbell terug naar Neverland. Daar, met de hulp van de Lost Boys, herinnert hij zich stukje bij beetje hoe hij weer Peter Pan moet zijn.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair