De beste film van Michael B. Jordan is 'Creed', en zijn slechtste is...

De beste film van Michael B. Jordan is 'Creed', en zijn slechtste is...

Wie vindt Creed niet goed?!

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Michael B. Jordan op het programma.

Beste film: Creed

Michael B. Jordan wist met Chronicle en daarna nog meer met Fruitvale Station een enorme indruk achter te laten. Het hoogtepunt moest toen nog komen en die beleefde hij tot op heden met de boksfilm Creed met ook Sylvester Stallone's Rocky Balboa. Er verscheen ook al een toch wat minder vervolg. Andere toppers van Jordan zijn Just Mercy en de Marvel-film Black Panther.


Adonis Creed heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij stierf voor zijn geboorte. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis gaat naar Philadelphia, naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om hem te trainen.

Slechtste film: Fantastic Four

In hetzelfde jaar als Creed verscheen deze Marvel-film die de plank volledig missloeg. Ondanks dat de personages prima werden gespeeld, was de film zelf een drama. Andere mindere films van Jordan zijn Fahrenheit 451, That Awkward Moment en Kin.


Deze Marvel-film gaat over vier jonge buitenstaanders die teleporteren naar een alternatief en gevaarlijk universum. Hun fysieke vorm verandert op een schokkende manier waardoor ook hun leven onherroepelijk verandert. Ze moeten als team leren samenwerken om zo hun ijzingwekkende nieuwe capaciteiten te benutten om de aarde te redden van een vroegere vriend die verandert in een vijand.


Eerdere beste en slechtste films van...

Tom Hanks

Margot Robbie

Transformers

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair