De beste film van Guillermo del Toro is 'Pan's Labyrinth', en zijn minste is...

De beste film van Guillermo del Toro is 'Pan's Labyrinth', en zijn minste is...

Hij maakte al enkele toppers.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Guillermo del Toro op het programma.

Beste film: Pan's Labyrinth

Er kan waarschijnlijk veel over Del Toro gezegd worden, maar niet dat hij geen eigen stijl heeft. De Mexicaanse filmmaker wist enorm veel indruk te maken met El Laberinto del fauno uit 2006. En zo maakte hij nog meer toppers. Denk maar aan The Devil's Backbone, Pacific Rim, Hellboy en uiteraard de Oscarwinnaar The Shape of Water.


In 1944, na de zege van Franco, verhuizen de 12-jarige Ofelia en haar zwangere moeder naar een landelijk gebied in Noord-Spanje, waar ze bij Ofelia's strenge en keiharde stiefvader Kapitein Vidal komen wonen. Met zijn leger vecht de meedogenloze Vidal tegen de rebellen die in de bossen leven. In deze barre omstandigheden ontmoet Ofelia op een nacht een mysterieuze faun. Deze vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich kan bewijzen als ze drie belangrijke opdrachten uitvoert.

Slechtste film: Mimic

Zijn slechtste films zijn eigenlijk niet slecht te noemen. Ze zijn enkel minder dan zijn andere films. Zijn minste is dan wel Mimic, die niet goed werd ontvangen door het publiek. Een andere film die door zou kunnen gaan als zijn minste is Blade II. Beide films zijn echter prima weg te kijken. Of denk jij er anders over?


Een door kakkerlakken overgedragen ziekte richt een slachting aan in Manhattan. Entomologe Susan Tyler weet de ziekte een halt toe te roepen. Drie jaar later zijn de insecten geëvolueerd in enorme monsters.


Eerdere beste en slechtste films van...

Michael B. Jordan

Tom Hanks

Margot Robbie

Transformers

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair