Algemeen

Regisseur voor Potter 6

door FilmTotaal op 04.05.2007 om 16:12 in Algemeen
Harry Potter And The Half-Blood Prince, het zesde deel in de reeks, verschijnt pas eind 2008 in de bioscopen, maar de regisseur is inmiddels al bekend: David Yates. De Brit had ook al de leiding over Harry Potter and the Order of the Phoenix die vanaf 12 juli in de bioscopen verschijnt.

"I am doing Half-Blood Prince, and I'm doing it because I love the world, I love the characters. I think I have more business with this world and these characters. I've made a kind of tonal shift with the fifth film, which I want to continue and develop into the sixth film, and I can see the fifth story evolving into the sixth story in a really interesting way. So I'm on a journey with this material and this world, and I'm keen to complete it."

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Hmmm, jammer. Ik had het graag gezien dat elke film door een andere regisseur zou worden gedaan. Overigens zou dat al niet meer zijn gelukt sinds Chris Columbus twee films voor zijn rekening nam maar voor een zekere variatie was het wel goed geweest.

Mcjansen84

Avatar

Shyamalan had ook interesses in HP 5 en 6 geloof ik, ook omdat het verhaal steeds donkerder en grauwer wordt, maar goed eerst maar ff afwachten wat Yates van Deel 5 heeft gebakken Smiley face

Soldier

Avatar

Zolang als de films maar steeds beter worden in de reeks vind ik elke regisseur goed T+)

Deweb

Avatar

Hmm, goede keus. Zo kan de visie van de regisseur behouden worden, en ik heb zo het idee dat die niet slecht is in dit geval.

LuCos

Avatar

Deweb "Hmm, goede keus. Zo kan de visie van de regisseur behouden worden, en ik heb zo het idee dat die niet slecht is in dit geval."


Ik ben het met je eens, maar je hebt deel 5 alleen nog niet gezien. En bij het script zijn té veel details weggelaten, en ik denk juist dat de details van Harry Potter juist het verhaal zo uniek maakt.

Mike Newell (harry potter 4) had het van mij ook wel mogen regisseren, deel 4 vond ik filmisch gezien een ontzettend goede film.

Angelater

Avatar

Alleen werd bij het 4e deel ook de helft weg gelaten dat ook jammer was.

Feoreunn

Avatar

Alfonso Cuaron heeft het nog steeds het best gedaan. De enige die het verhaal wel heeft aangepast om in twee uur te krijgen, maar geen pijnlijke veranderingen heeft gemaakt. In vier waren er teveel dingen die mij stoorden (overdreven draak-scène, zwakke doolhofscène, ...). Nuja, 5 ziet er wel donker uit :D (en Helena Bonham Carter ziet er enorm goed uit Smiley face)

shellghost

Avatar

Feoreunn "Alfonso Cuaron heeft het nog steeds het best gedaan. De enige die het verhaal wel heeft aangepast om in twee uur te krijgen, maar geen pijnlijke veranderingen heeft gemaakt. In vier waren er teveel dingen die mij stoorden (overdreven draak-scène, zwakke doolhofscène, ...). Nuja, 5 ziet er wel donker uit :D (en Helena Bonham Carter ziet er enorm goed uit Smiley face)"


Hij heeft drie gemaakt toch?
Zo ja, dat vond ik juist de meest slechte die er tot toe tussen zit.
Mooie plaatjes maar voor de rest geen passie die je wel in de andere ziet.

Remco

Avatar

Pfff als Shyamalan een potter zou regiseren zou je halverwege in slaap vallen denk :O

Deweb

Avatar

Feoreunn "Alfonso Cuaron heeft het nog steeds het best gedaan. De enige die het verhaal wel heeft aangepast om in twee uur te krijgen, maar geen pijnlijke veranderingen heeft gemaakt. In vier waren er teveel dingen die mij stoorden (overdreven draak-scène, zwakke doolhofscène, ...). Nuja, 5 ziet er wel donker uit :D (en Helena Bonham Carter ziet er enorm goed uit Smiley face)"


Cauron heeft juist heel veel weg gelaten. De hele historie rond James Potter, Lupin en Black werd voor het gemak overgeslagen, terwijl dat juist het meest interessante aan het verhaal was. Dat maakte het tot een echte thriller.
Maar op zich was het wel het begin van de stijgende lijn in de serie. Hij liet het kinderlijke zoveel mogelijk achter zich.

Overigens zijn het niet de regisseurs die zich in dit geval veel met het script bemoeien, het zijn toch de scriptschrijver, Rowling en de maatschappij.

Tegenover Carter staat trouwens wel weer een enorm cliche-figuur voor Tonks. Brr.

LuCos

Avatar

Deweb "

Overigens zijn het niet de regisseurs die zich in dit geval veel met het script bemoeien, het zijn toch de scriptschrijver, Rowling en de maatschappij."


Dat klopt, maar Rowling was alleen niet blij met het script van deel 5 en wilde in vervolg zelf ook meer bemoeien met het script...

Ik denk overigens dat er toch weer een remake zal worden gemaakt, of een hele lange tv serie (bijvoorbeeld over de latere jaren van Harry) of een soort lange tv film (van zijn 1e tot en met 7e jaar).

Soldier

Avatar

LuCos "Dat klopt, maar Rowling was alleen niet blij met het script van deel 5 en wilde in vervolg zelf ook meer bemoeien met het script...

Ik denk overigens dat er toch weer een remake zal worden gemaakt, of een hele lange tv serie (bijvoorbeeld over de latere jaren van Harry) of een soort lange tv film (van zijn 1e tot en met 7e jaar)."


ik hoop het niet,
de cgi in de hedendaagse tvfilms is niet zo spectaculair als op het witte doek, de filmversie had mee dat er veel hele grote acteurs meespeelde en het budget bij een bioscoop versie is ook bijna altijd veel hoger dan een tvfilm of tvserie.

nieuwslaatste nieuws

meest populair