Algemeen

Spielberg en Jackson voor Kuifje

door FilmTotaal op 15.05.2007 om 12:44 in Algemeen
Dat Steven Spielberg zich ermee bezig ging houden wisten we al eerder, en vandaag werd bekend dat ook Peter Jackson (The Lord of the Rings) bij het verfilmen van Kuifje betrokken wordt. Spielberg heeft de strips van Herge al geruime tijd op het oog, en er lijkt nu eindelijk vaart in het project te komen; er zullen drie films gemaakt worden, waarvan Spielberg en Jackson er beide één zullen regisseren. Wie de regie van de derde film voor zijn rekening neemt is nog niet bekend.

De films zullen zwaar leunen op computergraphics, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de motion-capture technieken van WETA Digital. Het special-effects bedrijf van Jackson, eerder verantwoordelijk voor de pixels in The Lord of the Rings en King Kong, heeft inmiddels een 20 minuten durende test gemaakt met de Kuifje-personages.

Spielberg: "Herge's characters have been reborn as living beings, expressing emotion and a soul which goes far beyond anything we've seen to date with computer animated characters. We want Tintin's adventures to have the reality of a live-action film, and yet Peter and I felt that shooting them in a traditional live-action format would simply not honor the distinctive look of the characters and world that Herge created."

Jackson: "We're making them look photorealistic; the fibers of their clothing, the pores of their skin and each individual hair. They look exactly like real people — but real Herge people!".

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Queenfan

Avatar

Ik ben benieuwd :D

Thiver

Avatar

Dus toch een animatiefilm? Jammer, ik had graag een speelfilm gezien.
Maareh... hoe zal George Lucas het vinden dat Spielberg nu voor het eerst gebruik zal maken van WETA-visuele effecten in plaats van die van ILM?

Darthmar

Avatar

Thiver "Dus toch een animatiefilm? Jammer, ik had graag een speelfilm gezien.
Maareh... hoe zal George Lucas het vinden dat Spielberg nu voor het eerst gebruik zal maken van WETA-visuele effecten in plaats van die van ILM?"


Spielberg gebruikte niet altijd ILM, maar het kan ook zijn dat ILM het te druk heeft. Daarnaast is ILM beter in special effect dan in CGI karakters (denk aan Star Wars Ep. 1/2/3)

koenimex

Avatar

Een droom die uitkomt. Mijn jeugdheld Kuifje die verfilmd wordt door Spielberg en Jackson. Top

tukkerstein

Avatar

Ik dacht dat Indiana Jones gedeeltelijk gebaseerd was op Kuifje?

Teknootje

Avatar

Goed nieuws dat ze er een animatie-film van maken. Dat live-action zag ik helemaal niet zitten.

Kuifje is immers een strip-figuur en dat kun je bijna niet overzetten met echte mensen, heb ik het idee.

Thiver

Avatar

tukkerstein "Ik dacht dat Indiana Jones gedeeltelijk gebaseerd was op Kuifje?"

Mjah, nu je het zegt: Indiana Jones is wel een soort archeloog-Kuifje. Overigens delen ze ook een locatie die ze hebben bezocht: dat uit de rotsen gehakte paleis in Petra. Smiley face

Whatever

Avatar

tukkerstein "Ik dacht dat Indiana Jones gedeeltelijk gebaseerd was op Kuifje?"


Kuifje was in ieder geval wel een inspiratiebron voor de Indiana Jones films.

Deweb

Avatar

Volgens de verhalen zou Spielberg al in de jaren 70 de rechten van Kuifje hebben gekocht, maar door allerlei redenen gebruikt hij ze nu pas echt voor een film.

spock

Avatar

Pfffffffff was al bang dat ze Micheal Jackson bedoelde :E

Feoreunn

Avatar

Ik vond de tekenfilms op TV al genoeg hoor Smiley face

Jusjuh

Avatar

Ik vrees voor Sky Captain en 300 taferelen. Ik zie liever een volledige live-actionfilm.

Een CGI Kuifje zal er net zo bizar en verschillend uitzien als een live action kuifje. Maar aan de andere kant ben ik benieuwd naar welke albums.

Soldier

Avatar

Is Kuifje zo interresant dat het Spielberg en Jackson binnenhaalt :~
Ik vond Kuifje persoonlijk niks aan

kuifje_007

Avatar

koenimex "Een droom die uitkomt. Mijn jeugdheld Kuifje die verfilmd wordt door Spielberg en Jackson. Top"


Yeah, me too!! :E

Fonkmeistah

Avatar

En dan Barry Pepper als Kuifje! :D

The Butcher

Avatar

Wie weet andy serkis wel, ze gebruiken namelijk de zelfde technology als bij gollum

Thiver

Avatar

Fonkmeistah "En dan Barry Pepper als Kuifje! :D"

Die is mij iets te Amerikaans. Een paar jaar geleden had ik Jude Law wel geschikt gevonden maar die gaat inmiddels ook alweer richting de veertig, dus kies maar een lekker jonge onbekende Europeaan.

Minority_freak

Avatar

Ik tip op Shia Labeouf (Disturbia, Transformers) als Kuifje. Spielberg hééft het wel voor hem zodus...

afbeelding

Deweb

Avatar

Soldier " Ik vond Kuifje persoonlijk niks aan"


Kuifje zelf is ook geen boeiend personage. Onlangs vertelde de Vlaamse vertolker van Haddock in de musical die deze week naar ons land komt nog "Kuifje is de neutrale persoon, de reporter. Daarom is hij niet zo boeiend. Dat heeft Herge heel goed bedacht".

Maar wat de schrijver van dezelfde musical zei op de perspresentatie in november vorig jaar is ook wel waar intressant:
"Als personages niet meer kunnen lopen dan gaan ze dansen, als personages niet meer kunnen praten dan gaan ze zingen. Het was heel moeilijk om die momenten te zien in de strip. Elk lijntje is zo perfect. Pas toen ik de originele pagina's zag ontdekte ik de emoties in de strip".

Ik denk dat in deze twee uitspraken ligt waarom niet iedereen Kuifje kan waarderen. Daarbij mag je dan nog, wat mij betreft, de vervelende tekstbalonnen nemen. Kuifje is dan ook een strip die je tegenwoordig moet leren lezen en waarderen. Niet zoals bijv. Donald Duck of Suske en Wiske. Dat is voor alle leeftijden wel op een zekere manier leuk zonder dat je er moeite voor moet doen.

Overigens is Kuif altijd een boeiend gegeven geweest voor Spielberg. Wat te denken van Indiana Jones? Daar heeft Spielberg een stukje van Kuifje genomen.

Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar deze nieuwe CGI. Ik denk dat we die het beste in de richting van Gollum kunnen verwachten, maar dan anders. Wat cartoon-achtiger, maar dan ook weer niet zoals in bijv. Monster House.

Jackson was trouwens op een zekere wijze al in het project betrokken. Enkele jaren geleden gaf Spielberg Weta namelijk de opdracht om eens te expirimenteren met een digitale versie van Bobbie.

Cyrano de Bergerac

Avatar

?? Maarre, wordt het dan animatie mét live-action (gemengt dus), of simpelweg animatie?

Wel met live-action toch? :Y

(...pleace...)

:}

NieuwsFilm

meest populair