Christopher Nolans 'Oppenheimer'-clausule zorgt voor krankzinnig salarisstrookje

Christopher Nolans 'Oppenheimer'-clausule zorgt voor krankzinnig salarisstrookje

De regisseur heeft nu al meer dan 70 miljoen dollar gekregen en dit wordt alleen maar meer.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de best betaalde acteurs van 2023. Als regisseurs hieraan zouden meedoen, dan zou Christopher Nolan evenveel verdienen als de nummer een.

In 2023 leverde Nolan weer eens een pareltje, namelijk Oppenheimer. De blockbuster wordt door menig filmfanaat gezien als de beste film van het jaar. Niet zo heel gek dus, dat deze overal sterke cijfers scoort en maar liefst is genomineerd voor 13 Oscars.

Box-office
Ook deed Oppenheimer de kassa klink rinkelen. De film mocht de bronzen plak in ontvangst nemen in het straatje van de grootverdieners van vorig jaar en ook staat de blockbuster op positie nummer 2 op best verdiende R-rated films aller tijden.

Oppenheimer heeft namelijk meer dan 952 miljoen dollar op weten te halen aan de wereldwijde box-office. Nolan zal niet alleen hiermee tevreden zijn, maar dankzij dit enorme succes kan hij ook flink zijn bankrekening spekken.

Clausule
De regisseur, eveneens bekend van Inception en Interstellar, liet namelijk een clausule in zijn contract opnemen, waardoor hij op dit moment al zo'n 72 miljoen dollar te pakken heeft.


Dit cijfer zal echter alleen nog maar groeien, aangezien de film nog niet op streamingdiensten te zien is maar Nolan hier ook betaald voor zal krijgen.

NieuwsFilm

meest populair