Scifi-parel op Netflix: 'Arrival' scoort 94% op Rotten Tomatoes

Scifi-parel op Netflix: 'Arrival' scoort 94% op Rotten Tomatoes

'Arrival' van Denis Villeneuve is een scifi-film die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. FilmTotaal helpt je een handje om deze films weer te vinden en te bewonderen.

Zo staat op Netflix de mysterieuze scifi-film Arrival van regisseur Denis Villeneuve, die je kunt kennen van Dune en Blade Runner: 2045.

Arrival
De film uit 2016 heeft een hoofdrol voor Jeremy Renner. Bijrollen gingen naar onder meer Amy Adams, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (94%): "Arrival levert een must-see-ervaring voor fans van sci-fi van denkende mensen, waarin de onstuimige thema's worden verankerd met werkelijk aangrijpende emoties en een geweldig optreden van Amy Adams."

Reacties
"Arrival lijkt in niets op andere sci-fi buitenaardse films - het is zoveel meer dan alleen de vragen die wij, als mensen, onszelf voortdurend stellen: ''Zijn we echt alleen in het universum?''." schreef Miranda A op Rotten Tomatoes.



Heitor H schreef op Rotten Tomatoes: "Dit is zeker niet een film voor iedereen, de enige mensen die deze film niet leuk vinden, zijn degenen die hem niet begrijpen. Het is gewoon perfect en naar mijn mening is het de film die het dichtst in de buurt komt van een mogelijk leven buiten de aarde en de complexiteit ervan. PERFECT!!!!!!"

Op Netflix
De $47 miljoen kostende film was een succes en bracht meer dan $203 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Arrival is een hersenkrakende sciencefiction-thriller met een krachtige, emotionele twist. Nadat buitenaardse wezens op onze planeet landen, wordt een taalkundige gerekruteerd door de Amerikaanse overheid om de bedoelingen van de aliens te ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te ontcijferen, krijgt ze te maken met een aantal flashbacks, die de sleutel blijken tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het buitenaards bezoek.

NieuwsFilm

meest populair