Algemeen

"The Avengers heeft zowel actie als diepgang"

Chris Evans, de man achter Captain America, geeft het verschil weer tussen Marvels superheldenspektakel en andere films.

door Jan-Peter Rook op 17.09.2011 om 16:41 in Algemeen
Er wordt momenteel hard gewerkt aan The Avengers, Marvels ensemblefilm met onder meer Iron Man (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth), Bruce Banner (Mark Ruffalo), Hawkeye (Jeremy Renner), Black Widow (Scarlett Johansson) en Captain America (Chris Evans). Laatstgenoemde sprak zich onlangs tegenover The Huffington Post uit over de verhouding tussen actie en diepgang in Joss Whedons film:

"I think they struck a really good balance. There's obviously action, you've got all these super heroes, there's gonna be constant battle, I think every ten pages, there's going to be some sort of action, but you can have all the action in the world, if you don't have some substance, you got nothing. I don't want to sh*t talk other movies, I know a lot of other movies like that where it's all action and no heart. It's not easy trying to bring all those characters together and find a story, but the best thing about Joss is that Joss is a fan, Joss is a comic book guy. It feels so nice working with a guy that is well, the people I am trying to please is Joss. Joss is one of those dudes. And if Joss is happy with the dialog, if Joss is happy with the wardrobe, if Joss is happy, then I'm happy. Because he's Comic-Con, he's one of these dudes who would be in the audience geeking out, so if he's happy, I'm happy."

Verder gaf Evans inzicht in hoe zijn personage Steve Rogers omgaat met de transitie van de jaren '40 naar de huidige tijd.

"He's in modern day, he has troubles. He actually gets to have things that he might have be able to shoulder, you know what I mean? He can't just put it on his back. He's a fish out of water. Everyone knows he's dead, and he's in a foreign time, and 'The Avengers,' he gets to be a little bit darker, which is nice."

Vanaf 3 mei 2012 is The Avengers in de Nederlandse bioscopen te zien.

43 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

movieboy

Avatar

Sorry but i cant wait Smiley face

hurry!

movieplanet124

Avatar

Ik kan niet wachten op deze movie ik kijk er erg naar uit heb alle voor films gezien zaols Ironman Hulk captain America Thor kan echt niet wachten tot die komt ga er zeker voor zitten dan vooral mijn faforiet Hulk en Ironman vettttttttttttttttttt

Decepticon

Avatar

Klint veelbelovend. Ik heb er ook gruwelijk veel zin an. BRING IT!!!
Ik ben benieuwd hoe dik het script is, als er om de 10 pagina's actie is.

filmjunky

Avatar

Kan niet wachten was het al maar zo ver! :W
1 van de hoogtepunten van volgend jaar! T+)

benjamin

Avatar

Minstens elke 10 pagina's actie én veel aandacht aan de personages: lijkt mij het ideale recept voor dit soort film.

jaime91

Avatar

benjamin "Minstens elke 10 pagina's actie én veel aandacht aan de personages: lijkt mij het ideale recept voor dit soort film."

Precies wat zoek je nog meer in een Mega superheldenfilm? Actie+Spektakel+Veel Explosies en nog een leuk vleugje humor en hij is af. En ja oke als het ff meezit een leuk verhaal want het moet wel ergens op slaan natuurlijk maar dat komt wel goed ;). Kan niet wachten!!T+)

Al moet ik wel nog ff wachten totdat Thor en Captain America op DVD komen want die heb ik nog niet gezien verder ben ik helemaal bij en zit ik er (nu al) bijna helemaal klaar voor. :E

adofmirosch

Avatar

Actie,diep gang, en dan nog een snufje van het iron man humor dat hoop ik

jaime91

Avatar

adofmirosch "actie,diep gang, en dan nog een snufje van het iron man humor dat hoop ik"

Precies maar Robert Downey Jr zit erin dus ik denk dat dat wel goed zit. Ik vind zijn humor zowiezo heel grappig en ben ook blij dat ze hem toen der tijd Iron-Man hebben laten spelen. Wat die diepgang betreft daar durf ik mijn handen niet voor in het vuur te steken, tuurlijk dat zou heel mooi zijn maar ik denk dat je gewoon meer een lekker actiespektakel kan verwachten en voor diepgang niet deze film moet gaan kijken denk ik dan he.

MrMyrmica

Avatar

Om een of andere reden kan ik weinig meer om superheldenfilms geven. Ja er zaten leuke bij als iron man maar heb het nu wel gezien...

Steve-O

Avatar

Ach als ze maar van goeie/betere kwaliteit zijn heb ik niks te klagen Smiley face. Rotte appels zitten er altijd tussen...

Aston

Avatar

MrMyrmica "Om een of andere reden kan ik weinig meer om superheldenfilms geven. Ja er zaten leuke bij als iron man maar heb het nu wel gezien..."


*sarcastische modus on* Ja, ik heb er ook echt geen zin meer in. Volgend jaar, de ultieme Marvel superhero's allemaal in 1 film en deel drie van Nolans Batman trilogie. Brrr, moet er niet aan denken.:r *sarcastische modus off*

jaime91

Avatar

Aston "*sarcastische modus on* Ja, ik heb er ook echt geen zin meer in. Volgend jaar, de ultieme Marvel superhero's allemaal in 1 film en deel drie van Nolans Batman trilogie. Brrr, moet er niet aan denken.:r *sarcastische modus off*"

:P

KeesjeNL

Avatar

Aston "*sarcastische modus on* Ja, ik heb er ook echt geen zin meer in. Volgend jaar, de ultieme Marvel superhero's allemaal in 1 film en deel drie van Nolans Batman trilogie. Brrr, moet er niet aan denken.:r *sarcastische modus off*"


Want niemand mag zijn of haar kritische mening geven als het niet positief is in jou ogen:P?

PKP

Avatar

Wij van WC-eend adviseren WC-eend.

Paranoid

Avatar

Captain Amerika was een belediging voor de zintuigen en het intellect van de kijker, één grote Amerika masturbatie show. Werkelijk één van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Wat een cliché gevulde puinhoop was dat zeg. Thor heb ik maar half kunnen zien doordat ik een constante facepalm had bij het zien van die film. Iron Man was nou ook niet bepaald geweldig, maar wel het beste van deze films, voornamelijk goed door Downey. Ik hoop dat The Avengers beter wordt dan deze films, maar ik zie het somber in. Met zo een goede cast zou je denken dat het wel goed komt, maar sterrenensembles hebben wel vaker gefaald.

jaime91

Avatar

Paranoid "Captain Amerika was een belediging voor de zintuigen en het intellect van de kijker, één grote Amerika masturbatie show. Werkelijk één van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Wat een cliché gevulde puinhoop was dat zeg. Thor heb ik maar half kunnen zien doordat ik een constante facepalm had bij het zien van die film. Iron Man was nou ook niet bepaald geweldig, maar wel het beste van deze films, voornamelijk goed door Downey. Ik hoop dat The Avengers beter wordt dan deze films, maar ik zie het somber in. Met zo een goede cast zou je denken dat het wel goed komt, maar sterrenensembles hebben wel vaker gefaald."

Heb jij al eens gedacht aan een andere hobby zoeken ipv films kijken of op zijn minst beoordelen? Ik heb namelijk jou filmratings eens bekeken en wat dat betreft doe je je naam eer aan. Jezus jij bent gewoon nog erger/negatiever dan batmotor en Banned bij elkaar. Oke als je een bepaald soort film ofzo niet leuk vind maar waarom geef jij het grootste gedeelte van die films zo een zware onvoldoende? Heb jij niks beters te doen dan films afkraken/met de grond gelijk maken? In en in triest. :N

Paranoid

Avatar

jaime91 "Heb jij al eens gedacht aan een andere hobby zoeken ipv films kijken of op zijn minst beoordelen? Ik heb namelijk jou filmratings eens bekeken en wat dat betreft doe je je naam eer aan. Jezus jij bent gewoon nog erger/negatiever dan batmotor en Banned bij elkaar. Oke als je een bepaald soort film ofzo niet leuk vind maar waarom geef jij het grootste gedeelte van die films zo een zware onvoldoende? Heb jij niks beters te doen dan films afkraken/met de grond gelijk maken? In en in triest. :N"


De films die ik een "zware" onvoldoende heb gegeven, zijn ook gewoon pure bagger. Ik heb goede films gewoon een hoge beoordeling gegeven. Jij noemt het in en in triest dat ik films afkraak die slecht zijn, ik vind het in en in triest dat mensen de lat zo laag leggen dat ze een film als Captain Amerika al geweldig vinden.

jaime91

Avatar

Paranoid "De films die ik een "zware" onvoldoende heb gegeven, zijn ook gewoon pure bagger. Ik heb goede films gewoon een hoge beoordeling gegeven. Jij noemt het in en in triest dat ik films afkraak die slecht zijn, ik vind het in en in triest dat mensen de lat zo laag leggen dat ze een film als Captain Amerika al geweldig vinden."

Pure bagger zeg je?? Er zitten inderdaad een paar films tussen die echt best slecht zijn maar er zitten ook films tussen (Het grootste gedeelte) die omdat ze vermakelijk zijn zo leuk zijn. Ik noem een Get Him To The Greek,Shanghai Noon,De Rambo Films,De rocky films,Eagle Eye,The Fast and the Furious films,The Scorpion King,Sleepy Hollow,Mr&Mrs Smith,Wanted,De saw films, The expendables etc etc etc

Ze scoren wat mij betreft ook geen 10 maar die punten die jij ze geeft zijn gewoon echt zwaar overdreven, dat soort films zijn er gewoon puur om te vermaken. En nogmaals oke dan mag jij best vinden en dat heet dan ''smaak'' maar wat ik gewoon totaal niet begrijp is waarom je als jij Rocky 1 en 2 of Rambo 1 of Saw 1 etc al bagger vind je toch de hele reeks gaat kijken en werkelijk ieder deel een zware onvoldoende geeft. Stop dan gewoon met die reeks te kijken als je er niks aan vind in plaats van ieder deel af te kraken en zo een punt te geven. Je weet toch al vooraf dat als je Rocky 1,2 en 3 niks vind je deel 4 5 en 6 ook bagger gaat vinden?

En als je niet van simpel actie vermaak houd waarom kijk je dan in godsnaam the expendables of The Fast and the Furious en daarbij wederom de hele reeks? Jou ratings slaan nergens op klaar!

Ik vraag mij overigens ook af of jij iedere film daarvan gezien hebt en ze niet al vooraf bestempeld met een 1. Mijn advies lees een boek misschien dat je daar meer lol uit kunt halen want blijkbaar zijn er maar weinig films echt goed voor jou.

Paranoid

Avatar

jaime91 "Pure bagger zeg je?? Er zitten inderdaad een paar films tussen die echt best slecht zijn maar er zitten ook films tussen die omdat ze vermakelijk zijn zo leuk zijn. Ik noem een Get Him To The Greek,Shanghai Noon,De Rambo Films,De rocky films,Eagle Eye,The Fast and the Furious films,The Scorpion King,Sleepy Hollow,Mr&Mrs Smith,Wanted,De saw films, The expendables etc etc etc

Ze scoren wat mij betreft ook geen 10 maar die punten die jij ze geeft zijn gewoon echt zwaar overdreven, dat soort films zijn er gewoon puur om te vermaken. En nogmaals oke dan mag jij best vinden en dat heet dan smaak maar wat ik gewoon totaal niet begrijp is waarom je als jij Rocky 1 en 2 of Rambo 1 of Saw 1 etc al bagger vind je toch de hele reeks gaat kijken en werkelijk ieder deel een zware onvoldoende geeft. Stop dan gewoon met die reeks te kijken als je er niks aan vind in plaats van ieder deel af te kraken en zo een punt te geven. Je weet toch al vooraf dat als je Rocky 1,2 en 3 niks vind je deel 4 5 en 6 ook bagger gaat vinden?

En als je niet van simpel actie vermaak houd waarom kijk je dan in godsnaam the expendables of The Fast and the Furious en daarbij wederom de hele reeks? Jou ratings slaan nergens op klaar!

Ik vraag mij overigens ook af of jij iedere film daarvan gezien hebt en ze niet al vooraf bestempeld met een 1. Mijn advies lees een boek misschien dat je daar meer lol uit kunt halen want blijkbaar zijn er maar weinig films echt goed voor jou."


Ten eerste; die films die jij nu opnoemt als vermakelijk en leuk, zie ik echt als ellendig slecht. Maar goed dat is een kwestie van smaak.

Ten tweede; als je niet weet hoe ik films kijk, wat voor een idioot ben je dan als je daarop kritiek levert. Ik kijk vaak met dezelfde groep vrienden films. En daar zitten ook films bij die ik liever niet wil zien, maar als de groep ja zegt dan kijk ik gewoon mee, aangezien ik niet zo kinderachtig ben. En ja ik heb al die films (helaas) gezien. Als ik een 1 geef, dan heb ik mijzelf doodgeërgerd bij die film.

Ten derde; Ik lees meer veeeeeeel meer boeken dan ik films kijk. Daar ligt de gemiddelde score ook veel hoger dan bij films, aangezien ik de enige ben die kiest welke boeken ik lees.

Ten vierde; De score van een film ligt bij mij vooral bij het verhaal. De rest is voor mij bijzaak, zo beoordeel ik mijn films. Helaas zie je vaak dat er style over substance wordt gekozen. Vreemd dat ik word afgezeken omdat ik substance over style kies. Daarom ligt de score bij boeken ook hoger dan films, omdat er bij films te veel op style wordt geleund.

jaime91

Avatar

Paranoid "Ten eerste; die films die jij nu opnoemt als vermakelijk en leuk, zie ik echt als ellendig slecht. Maar goed dat is een kwestie van smaak.

Ten tweede; als je niet weet hoe ik films kijk, wat voor een idioot ben je dan als je daarop kritiek levert. Ik kijk vaak met dezelfde groep vrienden films. En daar zitten ook films bij die ik liever niet wil zien, maar als de groep ja zegt dan kijk ik gewoon mee, aangezien ik niet zo kinderachtig ben. En ja ik heb al die films (helaas) gezien. Als ik een 1 geef, dan heb ik mijzelf doodgeërgerd bij die film.

Ten derde; Ik lees meer veeeeeeel meer boeken dan ik films kijk. Daar ligt de gemiddelde score ook veel hoger dan bij films, aangezien ik de enige ben die kiest welke boeken ik lees.

Ten vierde; De score van een film ligt bij mij vooral bij het verhaal. De rest is voor mij bijzaak, zo beoordeel ik mijn films. Helaas zie je vaak dat er style over substance wordt gekozen. Vreemd dat ik word afgezeken omdat ik substance over style kies. Daarom ligt de score bij boeken ook hoger dan films, omdat er bij films te veel op style wordt geleund."

Nogmaals ik snap je ratings niet en vind ze zwaar overdreven daar blijf ik bij, ieder heeft zijn eigen smaak maar grotendeels iedere (Hollywood)actiefilm afkraken heeft imo niets met smaak te maken.:N

KeesjeNL

Avatar

jaime91 "Nogmaals ik snap je ratings niet en vind ze zwaar overdreven daar blijf ik bij, ieder heeft zijn eigen smaak maar grotendeels iedere (Hollywood)actiefilm afkraken heeft imo niets met smaak te maken.:N"


En elke blockbuster van te voren de hemel in prijzen ook nietO+. Sorry, maar ik ga eerder af op een rating van Paranoid dan de eerste de beste 12-jarige die nog nooit van verhaal, diepgang of acteertalent heeft gehoord en tienen uitdeelt alsof het scheten zijn...Paranoid geeft overigens ook een duidelijke uitleg hoe hij films becijferd...

Sorry hoor, maar hoe durft een scriptschrijver, ontwikkelaar of acteur van "diepgang" te spreken als iedereen weet dat dit een aan elkaar genaaid superhelden-filmpje wordt:S?

Banned

Avatar

Diepgang is dit soort film? Veel zal dat niet zijn. Mensen willen geen diepgang in dit soort films maar gewoon pure actie en bij deze een chaos aan superhelden.

Aston

Avatar

KeesjeNL "Want niemand mag zijn of haar kritische mening geven als het niet positief is in jou ogen:P?"

Jawel, maar ik wil alleen aangeven dat er volgend jaar toch twee films zijn die toch wel de moeite waard zij om het eens kans te geven.Smiley face Een hoop beked superhelden in 1 film maak je iet zo vaak mee en Nolans Batman wordt zoiezo goed want het is ee film die door Nolan geregisseert wordt en als ik in 1 persoon vertrouwen heb dan is hij het wel (ook gezien de eerste twee Batmans).

benjamin

Avatar

Paranoid " Als ik een 1 geef, dan heb ik mijzelf doodgeërgerd bij die film.

Ten vierde; De score van een film ligt bij mij vooral bij het verhaal. De rest is voor mij bijzaak, zo beoordeel ik mijn films. Helaas zie je vaak dat er style over substance wordt gekozen. Vreemd dat ik word afgezeken omdat ik substance over style kies. Daarom ligt de score bij boeken ook hoger dan films, omdat er bij films te veel op style wordt geleund."


KeesjeNL "Sorry, maar ik ga eerder af op een rating van Paranoid dan de eerste de beste 12-jarige die nog nooit van verhaal, diepgang of acteertalent heeft gehoord en tienen uitdeelt alsof het scheten zijn.."


Ieder zijn mening uiteraard en veel van de films die je een 1 geeft zijn ook echt bagger. Maar ik vraag me wel af waarom Scarface, The Usual Suspects, The Social Network en The Godfather Part II amper 1 sterretje verdienen. Dan moet ik toch ook denken aan het uitdelen van enen alsof het scheten zijn, want daar kun je toch moeilijk spreken van een gebrek aan verhaal, diepgang of acteertalent.

TheRock

Avatar

The Rock kijkt deze film wel als die ergens in de uitverkoop ligt, hij heeft hier totaal geen behoefte aan

jaime91

Avatar

benjamin "Ieder zijn mening uiteraard en veel van de films die je een 1 geeft zijn ook echt bagger. Maar ik vraag me wel af waarom Scarface, The Usual Suspects, The Social Network en The Godfather Part II amper 1 sterretje verdienen. Dan moet ik toch ook denken aan het uitdelen van enen alsof het scheten zijn, want daar kun je toch moeilijk spreken van een gebrek aan verhaal, diepgang of acteertalent."

Precies dat is wat ik bedoel. Nogmaals die films die ik ook noem verdienen echt geen tien en ieder zijn ding maar er zitten films tussen die een rating krijgen wat nergens over gaat. Maar goed laat ik maar zwijgen dit gaat toch nergens heen. :N

KeesjeNL "En elke blockbuster van te voren de hemel in prijzen ook nietO+. Sorry, maar ik ga eerder af op een rating van Paranoid dan de eerste de beste 12-jarige die nog nooit van verhaal, diepgang of acteertalent heeft gehoord en tienen uitdeelt alsof het scheten zijn"


Als ik een film een 10 geef dan heeft ie mij gewoon enorm kunnen boeien en enorm geraakt/vermaakt en het klopt dat ik een film niet snel een 1 geef maar als ik dat doe is het ook echt pure bagger en heeft ie mij nog een beetje kunnen vermaken (ook al is het straight to dvd voer) dan krijgt ie simpelweg geen 1 klaar. Ik lul niet met de menigte mee en heb een eigen mening zo simpel is dat. Als mensen zeggen pfff wat is dat een baggerfilm zeg en ik vind hem vermakelijk krijgt ie geen 1. Simpel toch?

En wat een blockbuster van te voren de hemel in prijzen betreft, ik prijs zo een film niet van te voren de hemel in ik zeg alleen dat je weet wat je bij zo een film kan verwachten en als je dat kut vind kijk dan gewoon niet.Maar nogmaals laat ik vanaf nu zwijgen want dit gaat toch nergens naar toe en begint een volkomen zinloze discussie te worden.

En ik ben niet de eerste de beste 12 jarige hahaha ik ben al wat ouder O+ ;)

Paranoid

Avatar

Bwahahaha wat een reactie oorlog is er op gang gekomen zeg :P. Laten we het hierbij maar laten, let's agree to disagree.

jaime91

Avatar

Paranoid "Bwahahaha wat een reactie oorlog is er op gang gekomen zeg :P. Laten we het hierbij maar laten, let's agree to disagree."

Kijk nou ben ik het toch met je eens ;)

Aston

Avatar

Paranoid "Bwahahaha wat een reactie oorlog is er op gang gekomen zeg :P. Laten we het hierbij maar laten, let's agree to disagree."

Even je ratinglijst bekeken:

Epic Movie (2007)1.0
Meet the Spartans (2008)1.0
Disaster Movie (2008)1.0
Glitter (2001)1.0
The Hottie & the Nottie (2008)1.0
Pledge This! (2006)


Wat doe je jezelf aan als je deze allemaal gekeken hebt.O+ Misschien wordt het tijd voor nieuwe vrienden want iedereen kan al van te voren bedenken dat dit bagger is.:P Een trailer en/of een cijfer op IMDB/FT/Moviemeter/Etc. is genoeg lijkt me.

Ik kijk standaard geen films als ik al ongeveer weet dat ze me niet gaan bevallen. Ik heb genoeg keus wat betreft goede films, waarom zou ik er dan tijd aan verspillen...

En tja, boeken is natuurlijk een heel ander medium. Een boek kan niets brengen wat betreft visuele stijl en spetterende aktiescènes. Een boek is een verhaal met personages en that's it. Een boek kan vaak ook veel dieper ingaan op zijn personages en het verhaal. Daar is gewoon meer ruimte voor. Vergeleken met het boek heeft de LOTR trilogie van Peter Jackson nul diepgang maar als medium film is het gewoon erg goed.

nietselam

Avatar

Nee werd eindelijk interressant, mijn gedachte: Ze zijn ooit begonnen met films te maken om mensen te vermaken(en om geld te verdienen natuurlijk) dus blijft het zeer persoonlijk hoe 'goed' je een film vind, ik ben zelf totaal geen mafia film fan dus hoe goed bijv. de godfather films ook zouden zijn mij boeien ze totaal niet en dan kom je dus op het feit dat het misschien goede films zijn maar als ik ze dan een cijfer zou geven dat cijfer dan zeer laag is omdat ik totaal geen plezier aan die films beleef.
Als een film (goed of slecht) zo goed entertained dat je er veel plezier aan gehad hebt is hij geslaagd.(hoog cijfer)

Maar ben het eens met eerdere commentaren dat je hier toch niet uitkomt omdat het toch altijd persoonlijk blijft.

Decepticon

Avatar

Paranoid "Captain Amerika was een belediging voor de zintuigen en het intellect van de kijker, één grote Amerika masturbatie show. Werkelijk één van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Wat een cliché gevulde puinhoop was dat zeg. Thor heb ik maar half kunnen zien doordat ik een constante facepalm had bij het zien van die film. Iron Man was nou ook niet bepaald geweldig, maar wel het beste van deze films, voornamelijk goed door Downey. Ik hoop dat The Avengers beter wordt dan deze films, maar ik zie het somber in. Met zo een goede cast zou je denken dat het wel goed komt, maar sterrenensembles hebben wel vaker gefaald."
Jeez man, jij doet je naam echt eer aan. Wat een onzin bazel je, als je Captain America 1 van de slechtste films ooit vind, heb je nog niet veel films gezien. Oh nee, ik kan beter zeggen dat je niet veel plezier beleeft aan films.
Maar ik snap totaal niet waarom jij uberhaupt Cap. America kijkt, als je zo´n aversie hebt van Amerika, hoe dom ben je als je dat niet uit de titel kunt halen.

Ik zie aan je ratings dat je niet gauw een middenweg hebt, het is gauw of heel goed, of heel slecht. Het komt iig over dat je niet veel plezier beleeft aan films kijken.
Er worden door anderen al titels genoemd, die een goed verhaal hebben, die je een 1 geeft. Ipv te zeggen dat ze ook echt bagger zijn, kun je beter zeggen dat ze iyo bagger zijn, maar ga niet voor anderen bepalen dat het slechte films zijn.

Aston slaat de spijker op z'n kop, wordt het niet tijd voor andere vrienden? :P Beter eerst overleggen wat men mooi vind. Je gaat toch geen film kijken die je bij voorbaat niks aan lijkt? Ik iig niet! Verspilling van je tijd.

Bukowski

Avatar

Prima als er discussie is (graag zelfs), maar kunnen we met zijn allen proberen om het wat minder op de persoon te spelen? Elkaar voor "dom" en "idioot" uitmaken is nergens voor nodig.

Paranoid

Avatar

Van een Avengers topic naar een Paranoid-Bash topic. Als iedereen mij zo graag wilt aanvallen, ga je gang, maar ik denk dat het beter is om dat bij het forum te doen in plaats van bij filmnieuws.

Het is niet zo dat ik actiefilms haat, totaal niet. Maar ik wil graag ook wat anders als bruut geweld. Een perfect voorbeeld hiervan is Gladiator. Volgens jullie zou ik deze film moeten haten omdat het een actiefilm is. Maar dit is zeker niet zo, ik houd van deze film. Kwa verhaal, sfeer, muziek, alles eigenlijk zit deze film heel goed in elkaar. Ik heb deze film ook gewoon een hoog cijfer (9) gegeven, omdat hij het gewoon verdient. Dit is een voorbeeld van een actiefilm die gewoon goed in elkaar zit. Andere actiefilms , in deze context Captain Amerika, zijn naar mijn mening echt heel slecht. Als ik een film als The Matrix een 8 geef, dan verdient een film als Captain Amerika gewoon niet meer als een 1. Kwa verhaal, sfeer, muziek, beeld, acteerwerk, cliché, en nog meer scoort deze film gewoon een 1 op mijn lijst. Er is niks mis met actiefilms, zoals Matrix en Gladiator, maar sommigen , zoals Captain Amerika, hebben gewoon te veel style en te weinig substance om een goede beoordeling te krijgen naar mijn mening. Maar ik beoordeel een film ook op de actiescènes. Bijvoorbeeld Equilibrium, deze film had een goed verhaal maar de actie was gewoon lachwekkend slecht. (neem die hall scene tegen het einde maar). Maar omdat ik verhaal belangrijker vind dat actie, heeft deze film een 5 gekregen. Naar mijn mening is mijn rating systeem gewoon logisch, maar daar valt vast over te twisten.

Ik heb overigens geen aversie voor Amerika, maar de overdreven Amerika show die Captain Amerika heeft, was wel heeel erg veel. En ik kan gewoon veel plezier beleven aan films, maar weinig aan hersenloze knallers als Captain Amerika.

Over de manier waarop ik films kijk; als ik mensen zo ver krijg dat ze een film als Primer bekijken, vind ik dat ik niet zo kinderachtig moet zijn en ook films ga kijken die zij leuk vinden en mij bij voorbaat minder lijken.

En als laatste, als jullie dus een Paranoid-bash topic maken in het forum, wilt iemand mij dan ook even op de hoogte brengen, zodat ik mijzelf daar nog kan verdedigen :P

Aston

Avatar

Paranoid "En als laatste, als jullie dus een Paranoid-bash topic maken in het forum, wilt iemand mij dan ook even op de hoogte brengen, zodat ik mijzelf daar nog kan verdedigen :P"

Je hebt in ieder geval humor.:P

En nee, ik was niet van plan om een topic voor je te openen. (Tenzij je het graag wilt natuurlijk) Maar ik blijf erbij dat ik gek zou worden als mijn vrienden met mij Pledge This en Paris Hilton 'Sucks' the Movie zouden willen kijken.>Smiley face Een tip, kijk op IMDB en als de film lager dna een 7 scoort zou ik hem niet kijken. Bespaart je weer een 1 te geven.

KeesjeNL

Avatar

jaime91 "En ik ben niet de eerste de beste 12 jarige hahaha ik ben al wat ouder O+ ;)"


Mijn reactie was absoluut niet persoonlijk, maar meer gericht op figuren die hier alleen 1woord-reacties geven en films enkel beoordelen met een 1 of een 10.

Bukowski

Avatar

Aston "[...] Een tip, kijk op IMDB en als de film lager dna een 7 scoort zou ik hem niet kijken. Bespaart je weer een 1 te geven."
Ooit liet ik me ook fors leiden door de cijfers op IMDB maar juist door dat los te laten, ben ik toch menig pareltje tegen het lijf gelopen. Je kent ze wel: van die films die alleen jij doorgrond en het briljante van inziet, daar waar de rest van de wereld verwaand zijn neus optrekt. Smiley face

KeesjeNL "[...] en films enkel beoordelen met een 1 of een 10."
Het is een illusie te denken dat we ze allemaal in de smiezen hebben maar daar waar we deze "binaire stemmers" tegenkomen, volgt op zijn minst een reset van de stemtabel van de gebruiker en in sommige gevallen zelfs een ban. U zijt gewaarschuwd. ;)

jaime91

Avatar

Bukowski "Het is een illusie te denken dat we ze allemaal in de smiezen hebben maar daar waar we deze "binaire stemmers" tegenkomen, volgt op zijn minst een reset van de stemtabel van de gebruiker en in sommige gevallen zelfs een ban. U zijt gewaarschuwd. ;)"

Fijn om te lezen dat jullie hier ook op letten dat was mijn voornaamste zorg. ;)

Aston

Avatar

@Bukowski
Ja, klopt maar ik ben nog jong en ik moet eerst nog een hoop klassiekers zien.Smiley face Bovendien valt mijn smaak vaak goed samen met de gemiddelde smaak op ratingsites dus daar kan ik in ieder geval voorlopig op teren.

Ik speel gewoon lekker op safe voorlopig. Liever op safe spelen en tien films kijken met een 8 of hoger dan negen films met 7 of lager en 1 met een 10.;)

Als ik eenmaal wat ouder ben en dus meer films gezien heb, kan ik met wat meer risico films gaan kijken.

KeesjeNL

Avatar

Bukowski "..., volgt op zijn minst een reset van de stemtabel van de gebruiker en in sommige gevallen zelfs een ban. U zijt gewaarschuwd. ;)"


Prachtig om te horenT+)!

Decepticon

Avatar

Bukowski "Het is een illusie te denken dat we ze allemaal in de smiezen hebben maar daar waar we deze "binaire stemmers" tegenkomen, volgt op zijn minst een reset van de stemtabel van de gebruiker en in sommige gevallen zelfs een ban. U zijt gewaarschuwd. ;)"
Idd fijn om te horen, Paranoid mag wel uitkijken :9 want hij is toch wel zo'n soort stemmer. Meestal heel slecht of heel goed.

Ik kijk dus nooit naar ratings op sites als IMDB, nog nooit gedaan. Zelfs niet op Filmtotaal, behalve als ik hier een blu-ray recensie lees, zie ik het voorbij komen.
Ik kijk altijd of het mij interesseert, of dat er een bepaalde acteur of actrice in zit, die ik graag in films zie. Aan de hand daar van bepaal ik of ik een film wil zien.
De STER videotheek bij mij in de buurt hangt heel erg aan IMDB ratings. Heb hem dat ook een beetje af geraden.

movieboy

Avatar

Aston "Je hebt in ieder geval humor.:P

Een tip, kijk op IMDB en als de film lager dna een 7 scoort zou ik hem niet kijken. Bespaart je weer een 1 te geven."


Vind je? ik heb films gezien die onder de 7 zaten en toch erg leuk waren om naar te zien. Ik had de gevoel van tijdverspilling niet, er zijn wel sommige films die het verdienen on dik onder de 7 te zitten. Ik vond clash of te titans vermakelijk om eerlijk te zijn, en toch heeft het een 5.6 gekregen.. hereafter 6.7.. snap je?
My opinion.

B@chelor

Avatar

Ach....ik zie het in mei wel. Kijk er wel naar uit. Prima als er enoeg verhaal in zit, maar de actie is zeker een pré!

PS
Ik ben 't met Movieboy^ en Decepticock^^ eens. Zelf een film checken en beoordelen.

movieboy

Avatar

B@chelor "Ach....ik zie het in mei wel. Kijk er wel naar uit. Prima als er enoeg verhaal in zit, maar de actie is zeker een pré!

PS
Ik ben 't met Movieboy^ en Decepticock^^ eens. Zelf een film checken en beoordelen."

haha Decepticock.. nice one Smiley face

NieuwsFilm

meest populair