Analist: Warner Bros. beleeft sterke filmzomer

Iron Man 3 wordt volgens hem de best verdienende film van de zomer.

Net als de afgelopen jaren heeft Doug Creutz van het bedrijf Cowen and Co. een toplijstje samengesteld met films waarvan hij denkt dat deze de Amerikaanse box office deze zomer zullen domineren. De nummer één op zijn lijst is Iron Man 3, die net uit is gekomen en het nu al beter doet dan The Avengers.

Volgens de analist bevindt Warner Bros. zich in een positie waarin deze studio het meeste geld zal verdienen, terwijl DreamWorks Animation voor een grote uitdaging staat. De analist, die op Wall Street werkt, heeft zijn jaarlijkse ‘dirty dozen’ lijstje opgesteld.

Creutz stelt dat zijn toplijst goed zal zijn voor ongeveer 70% van de totale verdiensten in de Amerikaanse box office deze zomer. De hoogstgeplaatste film dit jaar is Iron Man 3 van Disney / Marvel, maar de studio met de meeste films op de lijst is Warner Bros.

Zijn schatting is dat Iron Man 3 zal stoppen op een mooie 350 miljoen dollar en dat Monsters University van Disney / Pixar op de tweede plek eindigt. Deze film haalt volgens zijn schatting 275 miljoen dollar binnen in de Verenigde Staten.

Vervolgens is er een gedeelde derde plek, van Star Trek Into Darkness van Paramount en Despicable Me 2 van Universal. Volgens Creutz zullen deze films allebei rond de 250 miljoen dollar verdienen in de VS.

De rest van de lijst is als volgt opgemaakt: The Hangover Part III van Warner (225 miljoen dollar); Man of Steel van Warner (220 miljoen dollar); Fast & Furious 6 van Universal (220 miljoen dollar); The Wolverine van Fox (190 miljoen dollar); Turbo van DWA (171 miljoen dollar), dan The Great Gatsby en Pacific Rim, beiden van Warner (150 miljoen dollar) en tot slot Grown Ups 2 van Universal, met 125 miljoen dollar.

Deze twaalf films zullen samen goed zijn voor 2.556 miljoen dollar aan opbrengst in de Verenigde Staten. In totaal zal er volgens de voorspelling van Creutz ongeveer 3.651 miljoen dollar verdiend worden in de VS. Vorig jaar was de top twaalf beste films in de VS goed voor 80% van de totale opbrengst van de beste films.

Creutz zegt dat hij zich goed kan vergissen en dat er een aantal films zijn waarvan het mogelijk is dat ze het beter doen dan hij verwacht. Dit zijn After Earth of White House Down van Sony, World War Z van Paramount, The Lone Ranger van Disney, Red 2 van Lionsgate of R.I.P.D. van Universal.

Films waarvan het risico is dat ze het niet goed doen als verwacht zijn The Wolverine , Pacific Rim en Turbo. Andere films die een redelijke kans hebben om in de top twaalf te eindigen zijn Epic, The Heat en The Internship van Fox, en Sony’s This is the End en Smurfs 2.

Creutz geeft verder toe dat hij meer vertrouwen heeft in een aantal titels dan andere experts, zoals in The Great Gatsby. Een andere film waar hij weer minder vertrouwen heeft dan experts is Man of Steel. “Herinnert iemand zich Sucker Punch nog?” schrijft hij. ”Zack Snyders visuele stijl werkte goed voor 300, maar zijn daarop volgende films ontvingen gemengde recensies en veel critici vergelijken zijn werk met videospellen en dat kan het publiek begrenzen tot jonge mannen.”

Creutz schrijft verder dat Warner ”de beste positie van alle grote studios heeft om een solide zomer aan de box office te beleven.”



NieuwsFilm

meest populair