Algemeen

Ex-Bondgirl Honor Blackman (Goldfinger) overleden

Pussy Galore in iconische Bondfilm 'Goldfinger'

door Niels van Arkel om 10:00 in Algemeen
Honor Blackman is afgelopen maandag op 94-jarige leeftijd overleden. Ze stierf vredig in haar huis in Sussex en was in het bijzijn van familie.

De familie bracht via The Guardian het volgende statement naar buiten:

"As well as being a much-adored mother and grandmother, Honor was an actor of hugely prolific creative talent; with an extraordinary combination of beauty, brains and physical prowess, along with her unique voice and a dedicated work ethic, she achieved an unparalleled iconic status in the world of film and entertainment and with absolute commitment to her craft and total professionalism in all her endeavours she contributed to some of the great films and theatre productions of our times"

Goldfinger
Blackman is het bekendst als Bondgirl Pussy Galore in de onvolprezen James Bond-film Goldfinger, die nog steeds wordt gezien als één van de beste Bondfilms in de geschiedenis.

Met haar 37 jaar was Blackman jarenlang de oudste Bondgirl op het witte doek. Pas in 1983 pakte Maud Adams (Octopussy) dit record over.

Avengers
Blackman maakte voor haar rol in Goldfinger furore in de Britse serie The Avengers. Als Cathy Gale werd zij een van de twee sterren van de show en een enorme hit onder het publiek.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baron nostalgia

Avatar

Goldfinger is de beste James bond film met sean conery ze was een top actrice en toch een mooie leeftijd gehaald

Frietgezicht

Avatar

Oh ja Pussy, de lesbienne die door Bond aangerand werd in die schuur. James accepteerde geen nee en gebruikte zelfs zijn fysieke kracht om haar te overmeesteren voor seks. Die James toch, stouterd.

chefry1983

Avatar

^
Toen mocht het nog in films.

Spider-fan

Avatar

Goldfinger is waarschijnlijk de meeste iconische Bondfilm, maar toch is het nooit mijn favoriet geworden. En als zodanig Blackman ook nooit mijn favoriete Bondgirl. Moeilijk te zeggen waar dat nou aan ligt. Misschien dat ik de plot (de goudvoorraad in Fort Knox radioactief maken) niet zo bijzonder vind. Of misschien vind ik de acteurs gewoon minder leuk dan in andere Bonds. Het einde van die scène in Fort Knox is ook nogal abrupt, meen ik. Het zou ook wel eens te maken kunnen hebben met dat de locaties wat minder kleurrijk zijn dan in andere Bondfilms - Zwitserland, Kentucky - het zijn niet heel opvallende locaties.

Het vreemde is dat ik die net daarvoor, From Russia with Love, samen met Casino Royale, juist de allerbeste vind.
Ik bedoel, ik vind Goldfinger wel goed, maar hij heeft voor mij niet direct iets extra's over andere Bondfilms. Ik vind hem wel beter dan de zwakkere in de reeks (A View to a Kill, Quantum of Solace e.d.). Uiteindelijk valt ie voor mij meer in de middenmoot, dan de absolute top.

Maar wel één van de bekendste Bondgirls denk ik, vooral door die opvallende naam.
In The Avengers heb ik haar volgens mij nooit gezien. Ken dat eigenlijk alleen met Diana Rigg.

RIP

DjZiggy

Avatar

Dat met goud inverven was nog gevaarlijk ook. Die gast met die snor van myth busters heeft het toen ook gedaan. Ging heel snel mis

Fluffer

Avatar

Weet dat ze de eerste Avengers girl aan de zijde van Patrick macnee was in de wrekers maar ik heb die afleveringen nooit gezien ,pas beginnen kijken met Diana Rigg .

Spider-fan

Avatar

Goldfinger heeft veel iconische elementen: Bond krijgt zijn Aston Martin, het goudgeverfde meisje, Oddjob met zijn dodelijke hoed, de laserstraal tussen Bond zijn benen ('Do you expect me to talk?' 'No, I expect you to die.').
Maar het is ook het begin van dat Bond meer over-the-top wordt en minder serieus (in de eerste scène komt Bond al uit het water met een meeuw op zijn hoofd), en misschien vind ik daarom From Russia with Love zoveel beter. Die over-the-top dingen zijn grappig, maar vaak zijn de films met een meer serieuze toon toch de betere. Het kan snel té over-the-top worden.

NieuwsFilm

meest populair