De beste Midden Aarde-film is 'The Lord of the Rings: The Two Towers', en de zwakste is...

De beste Midden Aarde-film is 'The Lord of the Rings: The Two Towers', en de zwakste is...

Er verschenen (tot op heden) zes Midden Aarde-film.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat er geen grote naam op het programma, maar een filmreeks. Namelijk de zes Midden-aarde films van Peter Jackson.

Beste film: The Lord of the Rings: The Two Towers

Het is voor de fans niet altijd even makkelijk om aan te geven welk deel nu echt het beste is, maar duidelijk is wel dat dit een Lord of the Rings-film is. The Two Towers scoort net even beter dan The Fellowship of the Ring. Uiteraard scoort ook The Return of the King uitermate goed bij publiek en critici.


Frodo en Sam trekken verder in de richting van Mordor om hun taak te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van de Orcs, en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

Zwakste film: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

De Hobbit-reeks is prima het kijken waard, maar het niveau van de eerdere trilogie werd zeker niet gehaald. Het afrondende deel The Battle of the Five Armies blijkt uiteindelijk ook nog het zwakst, en scoorde onder de critici zelfs "rotten". The Desolation of Smaug is van de drieluik nog het best ontvangen.


Na het heroveren van hun thuisland op de draak Smaug, heeft het gezelschap ongewild een dodelijke kracht op de wereld losgelaten. Smaug richt nu zijn vurige wraak op de weerloze mannen, vrouwen en kinderen van Meerstad. Gedreven door de obsessie zijn schat te heroveren, is Thorin bereid vriendschap en eer op te offeren en dwingt hij Bilbo tot een haast onmogelijk en gevaarlijk besluit. Slechts gezien door de tovenaar Gandalf, stuurt de grote vijand Sauron zijn Orks-legioenen naar de Eenzame Berg.


Eerdere beste en slechtste films van...

Guillermo del Toro

Michael B. Jordan

Tom Hanks

Margot Robbie

Transformers

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair