Featured

De beste Midden Aarde-film is 'The Lord of the Rings: The Two Towers', en de zwakste is...

Er verschenen (tot op heden) zes Midden Aarde-film.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat er geen grote naam op het programma, maar een filmreeks. Namelijk de zes Midden-aarde films van Peter Jackson.

Beste film: The Lord of the Rings: The Two Towers

Het is voor de fans niet altijd even makkelijk om aan te geven welk deel nu echt het beste is, maar duidelijk is wel dat dit een Lord of the Rings-film is. The Two Towers scoort net even beter dan The Fellowship of the Ring. Uiteraard scoort ook The Return of the King uitermate goed bij publiek en critici.


Frodo en Sam trekken verder in de richting van Mordor om hun taak te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van de Orcs, en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

Zwakste film: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

De Hobbit-reeks is prima het kijken waard, maar het niveau van de eerdere trilogie werd zeker niet gehaald. Het afrondende deel The Battle of the Five Armies blijkt uiteindelijk ook nog het zwakst, en scoorde onder de critici zelfs "rotten". The Desolation of Smaug is van de drieluik nog het best ontvangen.


Na het heroveren van hun thuisland op de draak Smaug, heeft het gezelschap ongewild een dodelijke kracht op de wereld losgelaten. Smaug richt nu zijn vurige wraak op de weerloze mannen, vrouwen en kinderen van Meerstad. Gedreven door de obsessie zijn schat te heroveren, is Thorin bereid vriendschap en eer op te offeren en dwingt hij Bilbo tot een haast onmogelijk en gevaarlijk besluit. Slechts gezien door de tovenaar Gandalf, stuurt de grote vijand Sauron zijn Orks-legioenen naar de Eenzame Berg.


Eerdere beste en slechtste films van...

Guillermo del Toro

Michael B. Jordan

Tom Hanks

Margot Robbie

Transformers

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

Two Towers de beste samen met Fellowship. De hele Hobbit trilogie vond ik de grootste teleurstelling aangezien ik hele hoge verwachtingen had.

omniesbonsai

Avatar

The return of the king het beste
Deze heeft ook 11 Oscars gekregen
En scoort over alle lijstjes genomen het beste
Dus wat hierboven staat klopt niet
Zoveelste keer

chefry1983

Avatar

Lord of the rings:
Mijn favoriete film trilogie allertijden. Één beste film, die heb ik niet.
De slechtste is zeker battle of the five armies. Wat een aanfluiting was dat zeg. Desolation is dan wel de beste van de hobbit serie.

Robbepost

Avatar

Ik vind zelf de Fellowship het beste, maar het scheelt allemaal niet zoveel.
De Hobbitfilms zijn een stuk zwakker maar zeker vermakelijk.

TearsinRain

Avatar

Two Towers is als film meer in balans maar voor mij blijft Return of the King de allerbeste, vetste, gaafste, emotioneelste tofste achtbaan rit die de bioscoop mij ooit geboden heeft.
Ben toen 4 keer in gestapt en zou het zo weer doen en ook thuis herbeleef ik deze film elke 2 jaar weer met veel plezier, blijft genieten.

Brein8998

Avatar

Vind Two Towers minste van de drie. Die scènes met bomen duren me net iets te lang. Wel de beste battle in die film.

Goov25

Avatar

Slechtste ben ik het wel mee eens. Beste is wat mij betreft toch echt Return Of The King, met vlak daaronder Fellowship Of The Ring (en vlak daaronder natuurlijk The Two Towers). De Hobbitfilms zijn wel duidelijk een stuk minder dan de LOTR films.

Jamal M

Avatar

The Hobbits was meer een kinderboek verfilming als ik me niet vergis, plus is er veel door de makers toegevoegd. Zoals de gekke liefdes avances van de hobbit en de vrouwelijke elf

milo007

Avatar

Ik heb letterlijk nog nooit iemand horen zeggen dat ie de 2e LOTR de beste vindt.
Persoonlijk zie ik beide trilogieën als een geheel (aangezien ik nooit 1 vdie films afzonderlijk kijk zonder de rest) en is LOTR dus wel beter dan The Hobbit.

Rotten-Bananas

Avatar

Ze behoren niet tot mijn favoriete films.
Vond ze wel leuk om te zien, maar voor mij zijn er toch teveel negatieven punten, waar ik me erg aan stoor.

Harmenyolo

Avatar

Return of the King is the best! De zwakste dat is voornamelijk bekent de films die gemaakt zijn door Warner Brothers

David Mills

Avatar

De eerste 2 vind ik het beste (in die volgorde), the Hobbit triologie vind ik een aanfluiting. @omniesbonsai...dat Return of the king de meeste oscars heeft gewonnnen heeft een andere reden waar filmtotaal ook al een artikel over heeft geschreven (https://www.filmtotaal.nl/nieuws/67630).

Eddie Singer

Avatar

Sinds 'Captain Marvel' heeft Rotten Tomatoes z'n geloofwaardigheid verloren....maar dit geheel terzijde.
'The Two Towers' is het duistere verbindingsstuk tussen het optimistische 'Fellowship of the Ring' en het glorieuze 'Return of the King'. Dus dat die de favoriet is gaat er bij mij niet in.
Het is of 'The Fellowship', of de 'The Return'....
Ik kan ook heel moeilijk kiezen tussen rood en zwart, als blond er tussen staat....

Mav Damian

Avatar

Ik vind ze alle drie even geweldig van Lord of the Rings! Als ik er echt een moest kiezen dan is het The Fellowship of the Ring. Gewoon omdat het begint met de avontuur en mysteries dat je krijgt. Ook is het wat avontuurlijker en emotioneler.
Maar ik kies ze beiden. Voor mij allebei mijn favoriete films!

Fluffer

Avatar

The two towers vind ik de zwakste van de trilogie , fellowship blijft de beste en wat The hobbit betreft , die verdient echt beter , ik heb er evenveel van genoten als van de lotr trilogy.

marcjeb

Avatar

The two towers ook echt met stipt op 1 voor mij..
In dit deel begint het echte avontuur, wordt wat grimmiger allemaal, je krijgt drie losstaande verhalen ( sam & Frodo, merry en pippin & en natuurlijk onze legolas, gimli en Stapper:P. ) Veel kippenvel momenten in deze film. En je hebt lotr niet gezien als je de extended versies niet hebt gekeken. Return of the king vond ik het minste, maar dat heeft alles te maken met het feit dat de serie hier eindigt :( + ik vond het feit dat die chick won van zon nazgul ver gezocht, en die deadarmy was wat overdreven.

Sunspot

Avatar

Was niet zo van deze films toen, weet dat ik deel 2 goed vond, maar deel 3 maar onzin

DucoZ

Avatar

Battle of the Five Armies, is by far het beste. Ook meer van deze tijd, five armies, diversiteit, elke ras mag meedoen.

Ereptile

Avatar

Mijn favoriet blijft Return of the King. Heel de Lord of the Rings trilogy heeft een speciaal plekje in mijn hart.

Van The Hobbit vind ik An Unexpected Journey de beste/leukste, al vind ik Smaug enorm tof in Desolation of Smaug. Battle of the Five Armies vind ik ook helaas de slechtste van alle films bij elkaar.

Skihvo

Avatar

@marcjeb dat die vrouw wint van de Witch King wint ging helaas zo ook in de boeken omdat geen man hem kan doden dus zit ook wel wat achter. Maar eigenlijk wint hij gewoon, is dat hij door eem magisch zwaard in zijn kuit wordt gestoken

Kasvand

Avatar

Fellowship of the ring was het begin. Daarmee fantastisch. Return of the king bracht de climax van het verhaal (en nog één, en toen nog één en nog één.... te veel eindes!). Two towers mist de magie van het begin of het einde, maar is als film wel het beste.

The Hobbit was echt een ramp. Eerste deel was absoluut vermakelijk, tweede deel was gewoon slecht, derde deel heb ik enkel nog gekeken om de 'collectie' compleet te maken.... tenenkrommend slechte film. Het verhaal rammelde aan alle kanten, het werd eindeloos opgerekt en opgevuld met extra verhaallijnen om de tijd te vullen. The Hobbit had gewoon één film moeten zijn en het boek meer moeten volgen. Dan was het misscien interessant geweest.

Monojaxx

Avatar

Helemaal mee eens, alleen al die scènes met die Mûmakils en die Ents... geweldig gedaan!

Artificialis

Avatar

Mijn favoriet blijft The Fellowship of the Ring, de twee vervolgen zijn ook extreem goed, maar richten zich voor mij teveel op de wereld der mensen.

Ereptile

Avatar

Kasvand " The Hobbit had gewoon één film moeten zijn en het boek meer moeten volgen. Dan was het misscien interessant geweest.."


The Hobbit zou oorspronkelijk maar 2 films omvangen. De eerste film zou eindigen als Bard de Dwergen en Bilbo vind na de regentonnen.

Waar The Hobbit zo tekort schiet is het gebruik van CGI. In Lord of the Rings werden massale sets gebouwd en make-up gebruikt voor de Orcs bijvoorbeeld. Het was een perfecte mix van live-action, miniaturen en CGI. Zelfs nu is de CGI van Lord of the Rings beter dan wat er in huidige films te zien is!

Verder hebben ze inderdaad veel toegevoegd om de films wat langer te maken. Smaug heeft nooit 1 van de dwergen gezien in de Lonely Mountain. Dat hele gevecht tussen hem en de dwergen was er niet. Alfrid hadden ze al helemaal weg moeten halen. Wat een waardeloos aftreksel van Grima.

Echter zit Thorin's begrafenis alleen in de Extended en die zou juist in de Non-extended Edition moeten zitten. Die sluit de verhaallijn van de Arkenstone, Dain Ironfoot etc. perfect af.

Lurking metafan

Avatar

Lol. Het zijn maar 6 films atm, nou niet echt veel keuze op deze lijst :-P

Ik vond persoonlijk eigenlijk Fellowship het beste: het pakte het beste de sense of wonder sfeer van de boeken.

Two Towers en Return of the King waren leuk qua actie, maar qua worldbuilding had Steve Jackson de wereld wel een verdomd stuk kleiner gemaakt. In de films lagen Minas Tirith, Osgiliath en Minas Morgul praktisch zij aan zij met misschien maar 'n paar kilometer tussen, en er wordt weinig getoond van de rest van de wereld (zoals Gondor).
Heb ik altijd wel een gemiste kans gevonden.

Blockbuster

Avatar

Dat The Return Of The King 11 Oscars heeft gewonnen betekent niet automatisch dat dat ook de beste film is (maar dat is ie wel!). Die 11 Oscars waren een goedmakertje omdat TFOTR en TTT niks hebben gewonnen, dus daar kon de Academy niet omheen. Die 11 Oscars zijn in principe voor de gehele trilogy. Is eigenlijk ook één lange film.

PureLiquidEvil

Avatar

Is deze artikelserie nu al aan de bodem van de ton aan het graven? Waarom niet meer regisseurs die misschien wat onbekender zijn, zodat mensen ook weer nieuwe films leren kennen?

Bilbo

Avatar

Toevallig vorige week weer eens alle Hobbitfilms gekeken. Ik was het eerst eens met de consensus dat The Battle Of The Five Armies de zwakste van de drie is, maar na die film weer eens gezien te hebben (extended edition) moet ik toch toegeven dat ik hem wel vind meevallen. Dramatisch best solide en de uiteindelijke strijd is, CGI-festijn of niet, best meeslepend; zowel fatalistisch als vermakelijk fantasygeweld. Ja, personages als Alfrid, Tauriel en Legolas verliezen kracht en voelen op een gegeven moment zelfs uitgespeeld, maar dat overschaduwd niet dat de verhaallijn van een personage als Thorin zeer krachtig overkomt. Daarentegen was mijn oordeel over The Desolation of Smaug minder gunstig: er is aardig wat in de film dat werkt (zeker het hele begin, van Beorn tot en met de spinnen in Mirkwood, alles in Dol Guldur en de interactie tussen Smaug en Bilbo uiteraard), maar de hele film vervalt uiteindelijk in overdadigheid, en zeker het laatste halfuur is een hele klus om te doorstaan. De hele climax met Smaug en de dwergen is een overdreven poppenkast, en ook alles wat maar met Legolas en Tauriel te maken heeft valt erg tegen. Toch blijft de beste van de drie, naar mijn mening, An Unexpected Journey; een langzame, maar warme en gezellige film die je gewoon gelukkig maakt om een kleine drie uur in die wereld te kunnen spenderen. Uiteindelijk vind ik wel dat The Hobbit beter vertaald kan worden naar een visueel medium, en denk dat een miniserie meer ruimte zal bieden dan bioscoopfilms. Het is een moeilijk boek om te bewerken, maar ik denk niet dat je teveel van het bronmateriaal zal hoeven afwijken om er iets krachtigs van te maken.

Wat betreft Lord Of The Rings: ik ga ze deze week weer even kijken, maar voor nu ben ik het er zeker mee eens dat The Two Towers mijn favoriet van de drie is.

Darthmar

Avatar

Ik vond beide trilogieën goed. Ze hebben beide plus en minpunten. Maar ik vergelijk ze dan ook niet omdat het bronmateriaal ook anders is. The Hobbit is een kinderboek terwijl de LOTR duidelijk voor een volwassener publiek is bedoeld.
Minpunten in beide is wel het romantische geneuzel. Tijdens die scenes ga ik altijd naar de wc of drinken halen.

noah81

Avatar

De originele lord of the rings film uit 1978 is beter dan deze 6 samen.

Artificialis

Avatar

Noah81 "De originele lord of the rings film uit 1978 is beter dan deze 6 samen."
HAHAHAHA!

Moffel

Avatar

Wat The Hobbit betreft moeten humor de Tolkien edit eens opzoeken. Alle bijverzonnen bullshit is er daar uitgeknipt. Dat maakt van de drie films één geheel dat een schappelijke 4 uur duurt ongeveer.
Dat ze van dat boekje evenveel films hebben getrokken als de LOTR serie is alsof je 3 keer achter elkaar hetzelfde theezakje gebruikt. Het werkt wel, maar de smaak gaat er snel vanaf.

Goku32

Avatar

Eens met de zwakste films want dat is inderdaad een slechte gaap film.
En over de beste dat is en blijft deel 1 gewoon

NieuwsFilm

meest populair