Algemeen

Raimi over The Hobbit

door FilmTotaal op 17.04.2007 om 15:56 in Algemeen
Regisseur Sam Raimi, wiens Spider-Man 3 vanaf 1 mei in de Nederlandse bioscopen draait, liet tegenover Entertainment Weekly weten dat hij niet negatief staat tegenover het eventueel regisseren van de verfilming van Tolkiens The Hobbit. De naam van Raimi wordt regelmatig genoemd sinds Peter Jackson definitief uit het project werd gezet.

"First and foremost, those are Peter Jackson and Bob Shaye's [baas van New Line, red.] films. If Peter didn't want to do it, and Bob wanted me to do it — and they were both okay with me picking up the reins — that would be great. I love the book. It's maybe a more kid-friendly story than the others."

The Hobbit verscheen in 1937 en vertelt de voorgeschiedenis van The Lord of the Rings. De verfilming staat voorlopig in de planning voor 2009.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

merijnsa

Avatar

Gewoon niet verfilmen jongens. Het is wel goed zo dacht ik.

Soldier

Avatar

Als dit flopt kan Peter Jackson dit toch opnieuw verfilmen? Smiley face

Deweb

Avatar

Toevallig moest ik er gisteren nog aan denken. En Raimi klinkt wel positief, hoewel ik zijn spidermanfilms nou niet echt aanbid.

Hoe dan ook: Als de rechten eenmaal weer terug zijn bij het goede bedrijf, dan pakt PJ de verfilming wel op zich. It's just a matter of time.

Persoonlijk ben ik overigens wel voorstander van een verfilming, maar dan in 1 film van niet langer dan 2 uur. Het liefst zelfs korter, want een kinderboek moet ook als een kinderfilm worden verfilmt.

coolcredit

Avatar

Gewoon weer 3 uur ervan maken, in het boek zit genoeg materiaal...het is dan wel een kinderboek maar er zit zoveel in dat er gewoon een volwassen film van gemaakt moet worden..met alle aandacht die het verdient en die zo'n film goed maakt...daarom waren de LOTR films ook zo goed, door de vele details

Rubbert

Avatar

Soldier "Als dit flopt kan Peter Jackson dit toch opnieuw verfilmen? Smiley face"


xD

Stok

Avatar

Ik heb deze man nog nooit op een slechte film kunnen betrappen, en ik heb ze allemaal gezien.

shellghost

Avatar

Dan hoop ik dat het beter wordt dan de spidey films tot nu toe, dus deel 1+ 2.
Die vond ik waardeloos.

Stok

Avatar

shellghost "Dan hoop ik dat het beter wordt dan de spidey films tot nu toe, dus deel 1+ 2.
Die vond ik waardeloos."


We hebben allemaal onze mankementen.

Feoreunn

Avatar

Is er dan geen enkel goed boek veilig voor het meedogenloze Hollywood? Wie weet wat ze hier weer van gaan maken en waar ze nu weer allemaal elfen gaan stoppen waar ze niet horen...

LuCos

Avatar

Kben nu bezig met het lezen van het boek The Hobbit, en ik lees een boek altijd alsof er een verfilming van uit komt. (gek genoeg gebeurde dat ook bij eragon 2 jaar later, en was ik teleurgesteld) Maar met the hobbit zijn veel gebeurtenissen wat niet perse in de film moet komen. Ik denk dat er veel geschapt zal worden...

Jnk18

Avatar

Geen jackson? nou dan hoeft het van mij niet hooor......

geertvdheide

Avatar

Feoreunn "Is er dan geen enkel goed boek veilig voor het meedogenloze Hollywood? Wie weet wat ze hier weer van gaan maken en waar ze nu weer allemaal elfen gaan stoppen waar ze niet horen..."


De LOTR-boeken zijn toch behoorlijk met respect behandeld dacht ik? Zelden zijn films zo lovend ontvangen door vriend en vijand. Dus ik heb op zich wel vertrouwen in een verfilming van The Hobbit, ook al ken ik het boek niet. Mensen die het boek liever hebben, kunnen de film toch gewoon niet gaan kijken? Niemand dwingt je.

Mr. Cinema

Avatar

Nou, nou..

om de spidey films '' waardeloos '' te noemen gaat wel iets te ver.
Maar ik snap het wel, toevallig net spidey 2 gekeken en damn.. wat komt daar veel emotionele troep in voor. Maar alsnog is ie goed te pruimen door de spetterende actie.

Toch denk ik niet dat dit de juiste regisseur is.

Maja.. ik voorzie ook geen samenwerking meer tussen New Line en Peter

Spider-fan

Avatar

Van mij mag Raimi het doen.
Of anders Woody Allen; die Gollem lijkt me zwaar depressief.

shellghost

Avatar

Mr. Cinema "Nou, nou..

om de spidey films '' waardeloos '' te noemen gaat wel iets te ver.
Maar ik snap het wel, toevallig net spidey 2 gekeken en damn.. wat komt daar veel emotionele troep in voor. Maar alsnog is ie goed te pruimen door de spetterende actie.

Toch denk ik niet dat dit de juiste regisseur is.

Maja.. ik voorzie ook geen samenwerking meer tussen New Line en Peter"


Ik had bij Spidey toch wel verwacht dat ze zich meer aan het verhaal zouden houden dan dat ze gedaan hebben.
Daar heb ik me aan zitten ergeren en doe dat nog steeds helaas.
Daarbij vind ik tobey totaal verkeerd gecast maar dat ben ik. Smiley face

Miss A*

Avatar

Jnk18 "geen jackson? nou dan hoeft het van mij niet hooor......"


Inderdaad, Jackson is waarschijnlijk de enige die dit goed kan verfilmen!

Feoreunn

Avatar

geertvdheide "De LOTR-boeken zijn toch behoorlijk met respect behandeld dacht ik? Zelden zijn films zo lovend ontvangen door vriend en vijand. Dus ik heb op zich wel vertrouwen in een verfilming van The Hobbit, ook al ken ik het boek niet. Mensen die het boek liever hebben, kunnen de film toch gewoon niet gaan kijken? Niemand dwingt je."


Tjah, met respect... De stukken die overeenkomen met het boek zijn inderdaad geweldig, maar waar het echt vloekt (en dan vooral in The Two Towers), vind ik het gewoon jammer dat ze zich niet aan het originele verhaal gehouden hebben. Hun aanpassingen leveren namelijk geen enkel voordeel op. En uiteraard word ik niet gedwongen, maar ik zou wel eens een correcte verfilming willen zien ook en niet weer zo'n half-en-half-correcte.

raymills84

Avatar

Het lijkt me juist wel interessant om te zien wat het eindresultaat wordt als Raimi hier zijn tanden in zet. Jackson en Raimi hebben grotendeels dezelfde achtergrond op het gebied van film. Ik bedoel niet alleen hun beginperiode waarin ze (overigens) fantastische horrorkomedies maakten. Ze hebben beiden bewezen bigbudget films te kunnen maken met een hart die er fantastisch uit zien en zelfs nog overtuigende dramatische elementen bevatten. Kom maar op met The Hobbit.

NieuwsFilm

meest populair