The Bounty Hunter
Recensie

The Bounty Hunter (2010)

Ronduit zwakke actieromkom, met als enige lichtpuntje de hoofdrolspelers Aniston en Butler.

in Recensies
Leestijd: 1 min 54 sec
Regie: Andy Tennant | Cast: Jennifer Aniston (Nicole Hurley), Gerard Butler (Milo Boyd), Dorian Missick (Bobby), Peter Greene (Mahler), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2010

Jennifer ‘romkom’ Aniston lijkt in niets anders meer te kunnen opdraven dan in romantische niemendalletjes. Gerard Butler wisselt dergelijke films tenminste nog af met harde actiefilms. In The Bounty Hunter geven ze samen acte de présence en hoop je op een innovatieve, vermakelijke samensmelting van hun krachten. Komen wij even bedrogen uit.

We zijn nog niet begonnen of de eerste tegenvaller moeten we al incasseren: in een flauwe openingssequentie worden de personages geïntroduceerd door middel van teksten in een stilgezet beeld. Mocht er nog onduidelijkheid bestaan over het plot: voormalig agent Milo Boyd is premiejager en moet zijn ex-vrouw, verslaggeefster Nicole Hurley, opsporen en inrekenen, terwijl zij achter de tipgever van een (zelf)moordverhaal aan zit. Op die manier werken ze elkaar dus lekker tegen, wat hen uiteindelijk nader tot elkaar brengt.

Na redelijke successen als Sweet Home Alabama en Hitch koos regisseur Andy Tennant dit keer voor een iets actiegerichtere romantische komedie. De actie is echter te soft, te kleinschalig en bovendien te goedkoop uitgevoerd. Dus komt alle druk op de humor te liggen. Nu zijn Aniston en Butler niet de minste komieken, maar aan een slap plot als dit, waar werkelijk niet één sterke grap in zit, valt echt voor niemand eer te behalen. Toch zijn zij door hun natuurlijke uitstraling en prettige aanblik het enige lichtpuntje van de film.

Bij gebrek aan vette actie en goede grappen kun je bij dit soort films vaak nog wel rekenen op een lekkere, up-tempo soundtrack, maar bij deze film lijken lukraak nummers uit de top veertig te zijn gehaald. De snelheid waarmee de nummers elkaar opvolgen ligt bovendien zo hoog dat het ronduit storend is.

Vooraf is de vergelijking met Mr. & Mrs. Smith snel gemaakt. Laat dat nou net de film zijn waardoor Anistons relatie met Brad Pitt ten einde kwam. Had dit dan Anistons revanche moeten zijn? Ze zou immers al een relatie met tegenspeler Butler hebben. Helaas niets van dit alles, want The Bounty Hunter heeft een gebrek aan goede grappen, vermakelijk plot, spanning en actie. In mijn optiek op alle fronten minder sterren dus: één voor de moeite en een halve voor Aniston en Butler.