Recensie

Hellboy (2004)

Deze comic-verfilming steekt boven de meeste genre-genoten uit.

door Franck Peeters om 11:19 in RECENSIES
Hellboy poster
Regie: Guillermo del Toro | Cast: Ron Perlman (Hellboy), John Hurt (Trevor 'Broom' Bruttenholm), Selma Blair (Liz Sherman), e.a.

De striphelden hebben hun weg naar de bioscoop gevonden. Na Superman was het een tijdje stil, waarna Batman de boel weer wat op gang bracht. De afgelopen twee, drie jaar lijkt er echter geen houden meer aan: Spider-Man, X-Men, Hulk en The Fantastic Four, al dan niet met vervolgdelen, je kunt je afvragen wie er nog zit te wachten op een superheld waar waarschijnlijk alleen een paar cult-liefhebbers ooit van gehoord hadden. De samenwerking tussen Guillermo del Toro en Mike Mignola beantwoordt deze vraag met een welgemeend: "WIJ!"

De Tweede Wereldoorlog loopt ten einde. In een laatste poging het tij te keren nemen de Nazi's hun toevlucht tot zwarte magie. Geholpen door de beruchte Raspoetin openen ze een poort naar 'gene zijde', om zo een monsterlijk gedrocht uit de Hel te lokken dat hun vijanden zal verslaan.
Het lukt de Geallieerden deze ceremonie te verstoren, de Nazi's te doden en de komst van het Hellegebroed te voorkomen, maar niet voordat er een klein rood aapachtig wezentje de overgang heeft kunnen maken.
De jonge wetenschapper Trevor Bruttenholm weet het bange, maar vooral hongerige, wezentje te lokken met een paar Baby Ruth-repen en neemt 'm onder zijn hoede. Liefdevol noemt hij het beestje "Hellboy".
Zestig jaar later is Professor Bruttenholm hoofd van een geheime FBI-afdeling die strijdt tegen demonische inmenging in onze wereld. Zijn 'zoon' Hellboy is inmiddels aardig uit de kluiten gewassen. Met de assistentie van de telepathische zeemeerman Abe Sapien zet hij zijn bijzondere krachten in voor de goede zaak. Wanneer Raspoetin terugkeert om zijn karwei af te maken moet Hellboy, bijgestaan door de jonge, idealistische FBI-agent John Myers, hem zien te stoppen.

Op het eerste oog lijkt Hellboy, de zoveelste Superheld die op het witte doek verschijnt, gedoemd te mislukken. Een verhaal dat niet uitblinkt in originaliteit en dat op het eerste gezicht alleen maar geschikt lijkt voor een flauwe B-movie, een relatief onbekende en onwaarschijnlijke hoofdfiguur, een zeer bescheiden budget en een cast zonder echte sterren. Toch steekt deze comic-verfilming boven de meeste genre-genoten uit. Daar zijn een aantal redenen voor aan te voeren.

Zo levert Guillermo Del Toro weer een top-regie af. De man die verantwoordelijk is voor Mimic en Cronos (ook met Ron Perlman trouwens), en die met Blade II heeft laten zien dat sequels wél leuk kunnen zijn maakt van Hellboy een spannende, meeslepende actiefilm, waarbij je haast niet anders kunt dan meeleven met de humeurige held.

Het tweede hoeraatje is ook voor Del Toro, die de wens van de studiobazen om Vin Diesel voor deze rol te strikken naast zich neerlegde en vasthield aan Ron Perlman, ook al wist hij dat dit ten koste zou gaan van het beschikbaar gestelde budget. Perlman is zo'n acteur die iedereen wel ergens van kent (The Name of the Rose, La Cité des enfants perdus, Alien: Resurrection of Blade II), maar op wiens naam je nooit kunt komen.

De rol van Hellboy wordt bijzonder overtuigend neergezet door Perlman. Je zou haast denken dat Mike Mignola zijn stripverhalen heeft getekend terwijl Perlman in zijn studio rondliep. Constant op zoek naar z'n identiteit en zijn plaats tussen goed en kwaad heeft Hellboy z'n hoorns afgebroken. De stompjes worden elke dag bijwerkt met een slijptol. Z'n nieuwe partner is een onervaren, idealistisch groentje, z'n liefje heeft een licht ontvlambaar temperament en wil daarom wat tijd voor zichzelf. Geen wonder dus dat hij rondloopt met een chronisch rothumeur. De wisecracks en de kurkdroge one-liners verdienen een plaatsje tussen die van Arnie en John McClane. Ze geven de film een gezonde dosis humor, zonder 'm te degraderen tot een parodie.

Voeg daarbij nog overtuigende special effects, een hele mooie grafische vormgeving en een make-up afdeling die wat mij betreft een Oscar-nominatie verdient en het resultaat is een van de beste comic-verfilmingen ooit, wellicht iets te duister voor de gemiddelde Spider-fan, maar een geheide cult-kraker. Het is dan ook veelbelovend dat zowel Perlman als Del Toro hun medewerking aan Hellboy 2 hebben toegezegd.

Tip: blijf zitten tot de credits voorbij zijn!

56 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ruben

Avatar

Lekkere review...kan me er alleen totaal niet in vinden Smiley face

De film liet mij totaal koud. Je stapt midden in een vreemde wereld, en er wordt direct van je verwacht mee te leven & mee te voelen met de personages. Mij lukte dat niet. Dat 'meeslepende' waar jij het over hebt, had ik dus niet, alle heftige actie ten spijt. Vreemde verhaalstructuur, lauw slot, beetje zwak plot. Perlman is erg okay als Hellboy, maar uiteindelijk laat zelfs deze grumpy held je totaal koud.

Dus...nee. Zware teleurstellig. Gelukkig kon ik mijn (op de gok gekochte) DVDtje doorverkopen aan een of andere goedgelovige idioot.

[rating 2.5]

Kenji

Avatar

ruben "Dus...nee. Zware teleurstellig. Gelukkig kon ik mijn (op de gok gekochte) DVDtje doorverkopen aan een of andere goedgelovige idioot."
O+ Whoo-hoo, keep 'em coming!! :Y

rvg1983

Avatar

Dan ben ik denk ik de eerste hier die Hellboy juist wel een toffe film vond :P
Kan me ook erg goed vinden in de recensie, en kan niet wachten tot deel 2 uit komt. Maar ja... even geduld hebben..
[rating 4]

hermit elephant

Avatar

ruben "Lekkere review...kan me er alleen totaal niet in vinden Smiley face

De film liet mij totaal koud. Je stapt midden in een vreemde wereld, en er wordt direct van je verwacht mee te leven & mee te voelen met de personages. Mij lukte dat niet.

[rating 2.5]"


Dat heb ik inmiddels meer gehoord. Het lijkt alsof deze film de meningen nogal extreem verdeelt. Aan de ene kant reacties als die van jou, over het algemeen van mensen die niet persé superhelden-fan zijn (of nog nooit van Hellboy hadden gehoord), aan de andere kant de wat meer ingewijde fans, die de film een stuk positiever waarderen. Ik hoor duidelijk tot de tweede categorie, maar ik kan me de lauwe reacties erg goed voorstellen.

Mister Pink

Avatar

Ik vond dit dus eindelijk weer eens een leuke superheldenfilm. Hellboy is veel leuker dan zeg een Spiderman, niet in de minste plaats door Ron Perlman. Met z'n constante gemopper en grappige one-liners heeft hij zich in m'n hart genesteld als m'n favoriete misantropische hellegebroed.
Het blijft natuurlijk een superheldenfilm wat zo z'n beperkingen meebrengt op het gebied van karakterdiepte en script, maar al met al vond ik het toch een zeer vermakelijke film.

Dirk Diggler

Avatar

Ik vond deze film weel OK, maar dat komt ook mede door het komische spel van Ron Perlman...leuke one-liners...

hermit elephant

Avatar

Klopt de bios-agenda trouwens? Is 'ie echt maar in 7 steden te zien?

Kenji

Avatar

hermit elephant "Klopt de bios-agenda trouwens? Is 'ie echt maar in 7 steden te zien?"
Dat aantal gaat nog wel omhoog de komende dagen, naarmate meer bioscopen hun programma openbaar maken.

Barthuz

Avatar

Lijkt erop dat ik maar weer eens naar de film moet gaan.
Dappere actie van die regisseur trouwens

hermit elephant

Avatar

Barthuz "Dappere actie van die regisseur trouwens"

Je bedoelt om niet te kiezen voor de 'zekerheid' van Blade: Trinity, die hem ook aangeboden was, maar in plaats daarvan de stem van z'n hart te volgen en als die-hard fan van Hellboy voor dit onzekere project te kiezen? Helemaal mee eens!

Marlous

Avatar

Hmmm,

zoals velen weten, ben ik niet dol op dit soort films... Ik las de recensie en toen ik dit las wilde ik al afhaken,

De Tweede Wereldoorlog loopt ten einde. In een laatste poging het tij te keren nemen de Nazi’s hun toevlucht tot zwarte magie. Geholpen door de beruchte Raspoetin openen ze een poort naar ‘gene zijde’, om zo een monsterlijk gedrocht uit de Hel te lokken dat hun vijanden zal verslaan. etc etc....

ZO'n verhaal kan mij gewoon niet boeien, ik heb toch verder gelezen.

het lijkt mij niets. Ik geloof dat de hoofdrolspeler de film goed omhoog kan halen, maar de rode draad klinkt gewoon heel erg saai...

toch wil ik hem zien, als hij in de videotheek is..

hermit elephant

Avatar

Marlous77 "

ZO'n verhaal kan mij gewoon niet boeien, ik heb toch verder gelezen.

het lijkt mij niets. Ik geloof dat de hoofdrolspeler de film goed omhoog kan halen, maar de rode draad klinkt gewoon heel erg saai...."

Tja, dat kan ik me wel voorstellen. Maar als je nix met romantische films hebt, dan is Titanic waarschijnlijk ook nix. Het is en blijft een genrefilm...

Mister Pink

Avatar

Marlous77 "hmmm,

zoals velen weten, ben ik niet dol op dit soort films... Ik las de recensie en toen ik dit las wilde ik al afhaken,

De Tweede Wereldoorlog loopt ten einde. In een laatste poging het tij te keren nemen de Nazi’s hun toevlucht tot zwarte magie..."


Hoe vergezocht het klinkt waren de Nazi's echt geïnteresseerd in het occulte en religieuze voorwerpen. Of ze ooit hebben geprobeerd demonen op te roepen is echter een andere vraag. :E

Pres

Avatar

Toppie Franck! Dat jullie eruit zijn gekomen dat jij déze film mocht recenseren. Ik heb er nu ook zin in om de film in de bios te zien. Dit bewijst maar eens te meer mijn punt dat het goed is om verschillende 'type' recensenten in dienst te hebben die verschillende voorkeuren hebben. Aan de reacties van je andere collega's te horen zouden zij hun reet met deze film geveegd hebben. Wat is het toch mooi, een positieve benadering...

Colonel_Kurz

Avatar

Pres "Toppie Franck! Dat jullie eruit zijn gekomen dat jij déze film mocht recenseren. Ik heb er nu ook zin in om de film in de bios te zien. Dit bewijst maar eens te meer mijn punt dat het goed is om verschillende 'type' recensenten in dienst te hebben die verschillende voorkeuren hebben. Aan de reacties van je andere collega's te horen zouden zij hun reet met deze film geveegd hebben. Wat is het toch mooi, een positieve benadering..."
Op aanraden van bovenstaande collega ga ik er anders vrolijk heen aanstaande vrijdag... Smiley face

Gods Lonely Man

Avatar

Film waar niet echt bijzonder en sommige dingen waren echt slecht. Ron Perlman vond ik echter fantastisch in deze film _O_

hermit elephant

Avatar

Colonel_Kurz "Op aanraden van bovenstaande collega ga ik er anders vrolijk heen aanstaande vrijdag... Smiley face"

Ojee, als die verwachting maar uitkomt dan...

ruben

Avatar

Pres "Toppie Franck! Dat jullie eruit zijn gekomen dat jij déze film mocht recenseren. Ik heb er nu ook zin in om de film in de bios te zien. Dit bewijst maar eens te meer mijn punt dat het goed is om verschillende 'type' recensenten in dienst te hebben die verschillende voorkeuren hebben. Aan de reacties van je andere collega's te horen zouden zij hun reet met deze film geveegd hebben. Wat is het toch mooi, een positieve benadering..."
nee, want kritisch zijn als je het geen goede film vindt mag natuurlijk niet... :|

Kenji

Avatar

Pres "Toppie Franck! Dat jullie eruit zijn gekomen dat jij déze film mocht recenseren. Ik heb er nu ook zin in om de film in de bios te zien. Dit bewijst maar eens te meer mijn punt dat het goed is om verschillende 'type' recensenten in dienst te hebben die verschillende voorkeuren hebben. Aan de reacties van je andere collega's te horen zouden zij hun reet met deze film geveegd hebben. Wat is het toch mooi, een positieve benadering..."

Oeioei Pres, wat sla je de plank weer mis... Als ik ergens bij voorbaat dol op ben zijn het wel superheldenfilms (waarom denk je in Arnoldsnaam dat ik blind die dvd heb gekocht?).
Maar ja, dat kon jij natuurlijk niet weten van mij... dus had je niet zo snel tot conclusies moeten jumpen!! 8-) Neem je vooroordelen toch eens onder de loep Pres!

Crimson

Avatar

Zo das best hoog...
Ik hou altijd wel van zulke films, maar Hellboy kon me echt totaal niet boeien :|

Pres

Avatar

In Arnoldsnaam..:E, damn dude...
Kun je een paar van mijn vooroordelen noemen? Ben toch wel heel nieuwsgierig nu. Tuurlijk mag je kritisch zijn als je het geen goede film vindt, zijn we die discussie al niet gepasseerd? Ik wil alleen maar aangeven dat het leuk is om eens recensies te lezen waarbij andere elementen in een film als belangrijk worden gezien wat uiteindelijk resulteert in een hogere waardering.
Bolo, wat heeft het ermee te maken dat jij houdt van superheldenfilms? Je zegt in een eerdere reactie dat je de film niet overweldigend vond. Dus had je de film anders, negatiever, beoordeelt dan Franck. Zeg eens precies wat je bedoelt. Als je dat niet kan, kan ik alleen maar concluderen dat jij te snel conclusies trekt en dat jij allerlei planken misslaat 8-).

gert

Avatar

Ik vond het wel een leuke film met als betere punten de oneliners, Hellboy's humeur en het gegeven (dat ik nog niet kende) van een hellboy, die 'netjes' wordt opgevoed en vervolgens allerlei issues heeft met o.a. z'n uiterlijk (dezelfde reden waarom ik Kurt Wagner zo cool vond ik X2).
[rating 4]

Kenji

Avatar

Pres "Wat is het toch mooi, een positieve benadering..."
: suggereert dat het 'type' recensent waartoe jij mij kennelijk rekent deze film niet bij voorbaat positief zou hebben benaderd... vooroordeel nummer één.
Bovendien schemert in je reactie door dat je denkt dat ruben en ik tot hetzelfde 'type' behoren en dezelfde 'voorkeuren' hebben (vandaar toch dat je zo blij bent dat er nu een ander 'type' aan het woord is?)... vooroordeel nummer twee.

Maar natuurlijk lees ik nu dingen die er niet staan en ben ik degene die de plank misslaat. Toch?

Mister Pink

Avatar

Bolo ": suggereert dat het 'type' recensent waartoe jij mij kennelijk rekent deze film niet bij voorbaat positief zou hebben benaderd... vooroordeel nummer één.
...
Maar natuurlijk lees ik nu dingen die er niet staan en ben ik degene die de plank misslaat. Toch?"


Bolo jongen, geef nou gewoon toe dat je een azijnpisser eersteklas bent. ;)

Kenji

Avatar

Never! Smiley face

Rooster

Avatar

Even ophouden met planken misslaan nu. zo komt die schuur nooit af }:

spacey

Avatar

Geen spiderman, maar hij overtreft alle andere comic verfilmingen

hermit elephant

Avatar

spacey "geen spiderman, maar hij overtreft alle andere comic verfilmingen"

Dat klopt!


Voor de helft, dan toch...

Mark

Avatar

Recensie "[...]Toch steekt deze comic-verfilming boven de meeste genre-genoten uit. Daar zijn een aantal redenen voor aan te voeren. [...]"

Dus als ik goed lees dan is de regie goed, de hoofdpersoon goed gecast en hij speelt goed omdat hij hier en daar wat one-liners gebruikt. En de special effects zijn overtuigend. What the fuck, je gaat hier serieus als die-hard Hellboy fan lopen verkondigen dat dat het enige belangrijke is waarom ik zou moeten kijken? Waarmee kan je Hellboy noobs nog meer overhalen om te kijken, of behalve dat is er verder niets?

hermit elephant

Avatar

Mark "Dus als ik goed lees dan is de regie goed, de hoofdpersoon goed gecast en hij speelt goed omdat hij hier en daar wat one-liners gebruikt. En de special effects zijn overtuigend. What the fuck, je gaat hier serieus als die-hard Hellboy fan lopen verkondigen dat dat het enige belangrijke is waarom ik zou moeten kijken? Waarmee kan je Hellboy noobs nog meer overhalen om te kijken, of behalve dat is er verder niets?"

Nee, daarmee probeer ik juist de mensen die geen fan zijn over te halen. De fans gaan toch wel kijken. Die overtuig ik niet in een paar regels...

Quistnix

Avatar

spacey "geen spiderman, maar hij overtreft alle andere comic verfilmingen"


Het is inderdaad geen spiderman. Ik vond hem namelijk beter. Beter dan deel 1 iig, en waarschijnlijk ook wel beter dan deel 2.

En ik moet zeggen dat ik wel meer comicverfilmingen beter vond dan spidey. The Crow en Batman (en returns) bijvoorbeeld.

De reden dat ik zo van deze film genoten heb zijn inderdaad vanwege de zeer goede regie en een werkelijk fantastische rol van Perlman. Vooral bij de scene op het dak (Hellboy en dat jongetje) was ik helemaal verkocht..

Colonel_Kurz

Avatar

hermit elephant "Ojee, als die verwachting maar uitkomt dan..."
Dat hoop ik ook, want ik moet er naar :X:X:X Catherijne voor...

hermit elephant

Avatar

Mark "Dus als ik goed lees dan is de regie goed, de hoofdpersoon goed gecast en hij speelt goed omdat hij hier en daar wat one-liners gebruikt. En de special effects zijn overtuigend. What the fuck, je gaat hier serieus als die-hard Hellboy fan lopen verkondigen dat dat het enige belangrijke is waarom ik zou moeten kijken? Waarmee kan je Hellboy noobs nog meer overhalen om te kijken, of behalve dat is er verder niets?"

Waar staat dan trouwens dat dit 'het enige belangrijke' is?

Wat heeft een Hellboy-leek er aan dat ik het voor de film een goeie zaak vindt dat Kroenen als bad guy een veel prominentere rol heeft dan in de comics? Of dat Del Toro er goed aan heeft gedaan de duistere, gloomy kant van de comics niet te verkwanselen voor Hollywood-proof entertainment? Niks toch? Die wil juist weten hoe er geacteerd wordt, of je nog wat kunt lachen, en of 'ie een beetje strak geregisseerd is.
Jij als fan weet er toch al alles van, dus wat moet je dan nog met mijn mening er over. Ga gewoon kijken, enjoy the ride, en ga volgende week gewoon nog een keer!

Marlous

Avatar

Dat de nazi's zich bezig hielden met het occulte kan ik best begrijpen..Het is immers ook zeer interessant. Maar als je dan verder leest en je ziet dat ze een monster uit de hel willen halen, gaat mij dat te ver....

Het is een film waar ik niet op zit te wachten, maar gezien de vele positieve reacties, zal ik hem denk ik wel huren, eenmaal in de videotheek...

mota bhai

Avatar

Het verhaal is niet boeiend genoeg en soms te vergezocht........komt zeker wel een vervolg op hollywood kennende!!!word wel weer uit gemolken

Mister Pink

Avatar

mota bhai "het verhaal is niet boeiend genoeg en soms te vergezocht........"


Haha... sinds waneer zijn comic-books realistisch?

hermit elephant

Avatar

mota bhai "...komt zeker wel een vervolg op hollywood kennende!!!word wel weer uit gemolken"


Als je de moeite had genomen de recensie ff te lezen, had je kunnen zien dat deel twee al in de planning staat; mét Perlman, door Del Toro!!!!

BunnyHunter

Avatar

[rating 5] Geweldig genoten :D

Ik heb aleen donald ducks gelezen als strips .. maar ik geniet van bijna elke verfilming!!

Hellboy is daarbij een zeer goede uitschieter!
(even goed als spiderman :p)

BunnyHunter

Avatar

Mark "Dus als ik goed lees dan is de regie goed, de hoofdpersoon goed gecast en hij speelt goed omdat hij hier en daar wat one-liners gebruikt. En de special effects zijn overtuigend. What the fuck, je gaat hier serieus als die-hard Hellboy fan lopen verkondigen dat dat het enige belangrijke is waarom ik zou moeten kijken? Waarmee kan je Hellboy noobs nog meer overhalen om te kijken, of behalve dat is er verder niets?"


Ik had nog nooit gehoord van hellboy :D gewoon kijken

Lobotomykid

Avatar

BunnyHunter "[rating 5] Geweldig genoten :D

Ik heb aleen donald ducks gelezen als strips .. maar ik geniet van bijna elke verfilming!!
"


:X

Rakesh

Avatar

Ik heb de film vanmiddag gezien en het is gewoon een goede en vermakende film T+) en zeker een bezoekje aan de bisocoop waard.

hermit elephant

Avatar

siss "Kroening was zoooo COOOL!!
"

Nou, het is 'Kroenen', maar inderdaad.

siss

Avatar

Ohh in nederlandse ondertiteling stond zeker dan Kroening of iets anders...:? naja als iedereen maar weet wie ik bedoel.. ik had geen tijd om de ondertiteling te lezen zo cool was Kroenen! :E

dalien

Avatar

Gisteren naar de film geweest. Ik vond 'm wel grappig en special effects waren mooi, verhaal was inderdaad best origineel, maar het einde vond ik best slap. Toch jammer..

missery

Avatar

Mijn kids zijn helemaal weg van deze film........kijken hem elke dag.......en heel mooi gemaakt ook......hij was leuk en lachen

hermit elephant

Avatar

missery "mijn kids zijn helemaal weg van deze film........kijken hem elke dag.......en heel mooi gemaakt ook......hij was leuk en lachen"

Ehhhhm, hoe oud zijn je kids??

talshara

Avatar

Ik vond Hellboy geweldig.

Voor de liefhebbers van dit genre zeker een aanrader. Lekker duister en maf. Vond je the Crow en Blade leuk, dan denk ik dat je deze film zeker eens moet gaan zien. Gelukkig is het geen Spiderman, maar smaken verschillen.

Ik heb de film op DVD gezien en de film geeft een zeer goed een "stripverhaal-sfeer" weer. Kroenen had wat raakvlakken met Bloodrayne, of is het andersom?

hermit elephant

Avatar

Da's toch echt andersom! Maar voor de film van Bloodrayne staat een aardige cast klaar trouwens.

Check deze link voor meer...

rvg1983

Avatar

hermit elephant "Da's toch echt andersom! Maar voor de film van Bloodrayne staat een aardige cast klaar trouwens.

Check deze link voor meer..."


Wat je zegt is waar. (vooral Madsen vink cool) Maar ookal is een cast nog zo indrukwekkend, de film kan behoorlijk tegen vallen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik maar weinig (zeg maar gerust heel weinig) vertrouwen heb in Uwe Boll.
Maar misgien weet hij deze keer zich zelf te overtreffen. De tijd zal ut leren.

Marlous

Avatar

Zoals ik al voorspelde vond ik deze film helemaal niets aan.
Hij was te overdone.......Te onecht, (en ja ik weet dat het een comic-verfilming is, dus dat alles fantasie is), maar dit ging gewoon te ver.
En wat die nazi-R2D2-kloon nou de hele tijd in de film aan het doen was, begreep ik ook niet helemaal. Hij had in mijn ogen geen enkele functie what so ever.

Over Perlman niets slechts, die deed het heel aardig, al kon je door dat masker heen niet goed zijn acteermimiek zien. Zijn ogen spraken, zijn lippen veranderde..Maar of hij nu echt verschillende gezichten trok, waaraan je kon zien of hij boos, verdrietig, blij was...nee
Maar nogmaals, ik vond hem leuk.

Ik had na het lezen van de reacties en recensie wel meer grapjes verwacht. De glimlach om mijn mond was op een hand te tellen.

Voor fans van comic-verfilmingen denk ik een must.
Veel plezier. Smiley face

rainmaker

Avatar

Dit vond ik wel een leuke film. Er zat goede actie in, veel mooie effecten. Alleen vond ik dat het verhaal op sommige delen wel ietwat afgeragd was. Soms heb je het gevoel van: "Wacht ff, heb ik iets gemist?"

spiderhouse

Avatar

Klote minerva bioscopen.:(:(:(:(:(:(

was ik van plan om deze film te gaan kijken, draaide de film al niet meer.
en dan draaien ze die farenheit 9/11 wel nog terwijl die ook al te koop is.
en hellboy gaat al na 1 weet uit de bios.

leraar wiskunde

Avatar

Met het afschuwelijke 'Catwoman' en nu 'Hellboy' krijgen we alweer twee stripverfilmingen voorgeschoteld. Alleen haalt 'Hellboy' aanzienlijk meer buit binnen. Guillermo Del Toro zet een knappe regie neer en ook andere vormgevers waren heel inventief. Ron Perlman bewijst als geen ander weer hoe hij kan acteren: door de lagen van make-up en kostuums slaagt hij erin een buitengewoon cool personage neer te zetten. Een klassebak, net als deze movie.

Deweb

Avatar

Hoewel ik geen comic-fan ben, zal ik toch moeten zeggen dat ik uitzonderlijk heb genoten.

Het tempo waarop deze film aan je voorbijgaat is precies goed om er ook wat emotionele ontwikkelingen in te stoppen en eigenlijk kan de film niet echt vervelen omdat de momenten tussen de verschillende actie-scenes exact goed zijn.

Ook het acteerwerk en (gezongen) muziek zijn subliem gekozen.

Grt. Deweb

acties