Algemeen

Eerste blik op The Rock voor officieel aangekondigde DC-film 'Black Adam'!

De film verschijnt over ruim twee jaar.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Al sinds 2007 staat Dwayne Johnson ingepland om het DC-personage Black Adam te spelen en nu is eindelijk de kogel door de kerk. De film verschijnt eind 2021!

Het is The Rock zelf die het nieuws onthulde via zijn Instagram-pagina. Hij plaatste er zelfs onderstaande afbeelding bij en schreef dat hij er veel zin in heeft: "Zoals de meeste opgroeiende kinderen droomde ik ervan een superheld te zijn. Met coole superkrachten vechten voor wat goed is en de mensheid beschermen," aldus Johnson.

Onderstaande eerste concept-art is gemaakt door DC-tekenaar Jim Lee en creatieveling BossLogic.


Tegenstander van Superman
Black Adam is een bekende tegenstander van Superman, in het DC Extended Universe drie keer gespeeld door Henry Cavill. Voor die rol acht Johnson zich niet geschikt. Zoals eerder aangegeven krijgen we dus eerst een solofilm rond Black Adam, het personage met het alter ego Teth Adam die ook geinfecteerd wordt met de 'Power of Shazam'.

"Black Adam start als een schurk," zei Johnson eerder tegenover ComicBook.com. "Dan wordt hij een anti-held. En daarna wordt hij misschien een held, of misschien ook niet." De regie van Black Adam komt in handen te liggen van Jaume Collet-Serra en de releasedatum staat nu vast op 22 december 2021.

Dit bericht bekijken op Instagram

The Man in Black ⚡️ Like most kids growing up, I dreamed about being a superhero. Having cool superpowers, fighting for what's right and always protecting the people. It all changed for me, when I was 10yrs old and was first introduced to the greatest superhero of all time - SUPERMAN. As a kid, Superman was the hero I always wanted to be. But, a few years into my fantasy, I realized that Superman was the hero, I could never be. I was too rebellious. Too rambunctious. Too resistant to convention and authority. Despite my troubles, I was still a good kid with a good heart - I just liked to do things my way. Now, years later as a man, with the same DNA I had as a kid - my superhero dreams have come true. I'm honored to join the iconic #DCUniverse and it's a true pleasure to become, BLACK ADAM. BLACK ADAM is blessed by magic with the powers equal to SUPERMAN, but the difference is he doesn't toe the mark or walk the line. He's a rebellious, one of a kind superhero, who'll always do what's right for the people - but he does it his way. Truth and justice - the BLACK ADAM way. This role is unlike any other I've ever played in my career and I'm grateful to the bone we'll all go on this journey together. BLACK ADAM 12.22.21 ⚡️ Huge thank you to my friends, @jimlee and @bosslogic for this first time ever bad ass collaboration.

Een bericht gedeeld door therock (@therock) op17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Hem kennende speelt die gewoon The Rock

Sunspot

Avatar

^
Hij moet in deze film echt anders acteren, want hoe the Rock altijd acteert, dat is niet Black Adam.

maar denk dathij wel begrijpt dat hij hier anders moet acteren haha/

Hoop dat het een wat donkere filmg aat wroden,perfect met Black Adam, hoop dat Cavill ookterug komt

ridjieddo

Avatar

Volgens mij wordt dit niet de echte look, wat bij de concept art van Marvel films wel vaak zo is. Ben benieuwd hoe anders het personage wordt, nu The Rock gecast is. Black Adam is namelijk Arabisch van afkomst en hij krijgt zijn krachten van de Egyptische goden. Daarbij is hij ook een moordzuchtige maniak die genocide heeft gepleegd. Deze eigenschappen vallen niet binnen de succesformule van The Rock als commercieel product.

Civilian Supreme

Avatar

^Ai! Dat gaan ze natuurlijk weer zo omturnen dat hij zijn standaard zelf kan laten zien. Een moord zal hij echt niet plegen, iig niet bewust. Het zal wel net zoiets worden als Shazaam want daar past zijn acteerwerk prima bij.
Toch hoop ik stiekem op een humorloze Johnson en zou hem graag zien tegenover de Superman van Cavill.
Weinig kans maar toch...

Master Of Films

Avatar

Civilian Supreme "Toch hoop ik stiekem op een humorloze Johnson en zou hem graag zien tegenover de Superman van Cavill."
Dat is wat het moet zijn, volgens de comics. Maar ik ben bang dat ridjieddo wel gelijk heeft. Black Adam is het tegenovergestelde van Shazam. Maar goody 2 shoes Candy Ass zal nimmer never nooit een moordzuchtige maniak gaan spelen. Als Candy Ass weer zichzelf speelt, dan speelt hij gewoon een Shazam. Daarmee is het karakter van Black Adam compleet verkr*cht. Kan je net zo goed Steppenwolf als Thanos laten spelen.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind dit er supergaaf uitzien. In tegenstelling tot veel andere mensen vond ik Shazam een supergave film. Ik ben dus erg benieuwd !!
Wat ik wel vind : Sommige dingen worden zó ongelofelijk lang vantevoren aangekondigd dat het niet meer kan verrassen. En ik denk dat de makers van deze film daar ook een beetje voor moeten uitkijken

Jaws

Avatar

Cavill mag van mij direct terugkomen.

Rafael11

Avatar

Ja, idd. Cavill was een perfecte Superman. Ik wil hem ook graag terugzien.

Frietgezicht

Avatar

^ En iedereen was ook lyrisch over Affleck als Batman en zeer tevreden over Gadot als Wonder Woman, Mamoa als Aquaman en over Flash heb ik ook weinig klachten gehoord. Ze hadden dus de karakters om gewoon revanche te nemen op Justice League en door te bouwen. Beter een matige film dan matige karakters want alleen de karakters neem je mee naar een volgende film. Zonde

Sunspot

Avatar

^

Vind ik ook, ze kunnen makkelijk met de huidige acteurs verder. Maak ten eerste gewoon weer is een MOS2!

DAn is het misschien iets anders dan Snyder films, maar als het gewoon goed is, dan is er niks aan de hand, met de huidige acteurs gewoon verder gaan, het is al rommelig genoeg, Batman ookalweer straks met andere acteur.

Snap echt nog steeds niet hoe de studio JL zo heeft kunnen uitbrengen, met Whedon, zo dom gewoon, ze vroeger er gewoon om lijkt het wel.

Brent.Marvel

Avatar

DCEU is zo ontzettend rommelig en onoverzichtelijk, het MCU werkt heel goed met phases en bouwt t goed op. DCEU heeft een complete reboot nodig.

Popcultuurfreak

Avatar

Is Black Adam niet een villain? Hij heeft het vaak over een held, maar iemand moet hem het toch gaan vertellen.

Sunspot

Avatar

^

Is meer een villain, van wat ik ken dan. Maar uiteindelijk beide, maar daar heb ik zelf niet veel van gezien.

Vind Black Adam meer duister, kan zo vet worden, weet niet of The Rock dat kan dragen allemaal, aangenomen dat ze trouw aan de comics blijven natuurlijk.

WAt MOF oo zegt. Vrees dat ze het gaan verneuken, want The Rock. Of The Rock moet gewoon eens inlezen, en gewoon werkelijk Black Adam spelen.

Frietgezicht

Avatar

Waar is Maac gebleven? Had altijd wel een interessante mening maar ook scherp dus geband?
Straks reageert er niemand meer, valt nu al vaak dood..

Maikjax

Avatar

Ik hoop het echt niet dat The Rock deze rol gaat spelen. Ben juist geen fan van hem, wat een clown van een acteur is het.

rainking

Avatar

Volgens mij heeft Black Adam ook een tijdje in de JSA gezeten ( Justice Society Of America, voorganger van de JLA) en tijdens de wekelijkse serie 52 (wat niks met de New 52 te maken heeft, DC heeft gewoon wat met dat getal, hou de DC tv-series maar eens in de gaten) was hij ook niet op het oorlogspad, maar verder is het wel een straight-up villain inderdaad.

NieuwsFilm

meest populair