De beste film van Jake Gyllenhaal is 'Nightcrawler', en zijn slechtste is...

De beste film van Jake Gyllenhaal is 'Nightcrawler', en zijn slechtste is...

Nightcrawler niet gezien.. Waar wacht je op.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Jake Gyllenhaal op het programma.

Beste film: Nightcrawler

Gyllenhaal is een van de betere acteurs van de afgelopen jaren en leverde ook vele goede films af. Nightcrawler van Dan Gilroy (Velvet Buzzsaw) lijkt dan toch wel de beste. Andere sterke films van Gyllenhaal zijn Prisoners, End of Watch, Brokeback Mountain, Nocturnal Animals, Stronger, Zodiac en Source Code. En zo zijn er nog wel een paar op te noemen.


Lou Bloom is een gedreven jongeman die wanhopig op zoek is naar een baan. Hij ontdekt de snelle wereld van misdaadverslaggeving in de Amerikaanse miljoenenstad en worstelt zich al snel tussen de die-hard freelance journalisten die auto-ongelukken, branden, moorden en andere chaotische toestanden filmen voor de vele nieuwsstations in de stad.

Slechtste film: Accidental Love

In 2015 verscheen deze filmmet ook namen als Jessica Biel, James Marsden en Tracy Morgan. De komedie werd al in 2008 opgenomen door David O. Russell (als Stephen Greene) en kwam dus pas vele jaren later uit. Ze hadden beter moeten weten. Mindere films van Gyllenhaal zijn Bubble Boy, Prince of Persia: The Sands of Time en The Day After Tomorrow.


Een krijgt per ongeluk een spijker in haar hoofd, wat zorgt voor gedragsproblemen. Die brengen haar naar Washington, D.C., waar ze al snel verliefd wordt op een jonge senator, die besluit het voor haar op te nemen.


Eerdere beste en slechtste films van...

Tom Holland

Midden-aarde

Guillermo del Toro

Michael B. Jordan

Tom Hanks

Margot Robbie

Transformers

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair