Recensie

Bad Teacher (2011)

Ondanks Diaz' natuurlijke charisma is Bad Teacher een vermoeiende zit.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Thomas Hermssen om 23:01 in RECENSIES
Bad Teacher poster
Regie: Jake Kasdan | Cast: Cameron Diaz (Elizabeth Halsey), Justin Timberlake (Scott Delacorte), Jason Segel (Russell Gettis), Lucy Punch (Amy Squirrel), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2011

Cameron Diaz - het begon allemaal zo grappig en veelbelovend met The Mask en later natuurlijk There's Something About Mary, maar tot succesvolle hoofdrolspeelster heeft ze het eigenlijk nooit weten te schoppen. In Bad Teacher speelt ze weer eens zo'n hoofdrol, dit keer als lakse en geldbeluste docent. Helaas zal ook dit hoogstwaarschijnlijk geen succes gaan worden, want het slaat allemaal nergens op en het is maar zelden grappig.

Nadat haar steenrijke verloofde de relatie beëindigt staat Elizabeth er alleen voor. Ze werkt als lerares op een middelbare school, maar niks kan haar minder schelen dan haar leerlingen of haar werk. Ze is meedogenloos, luidruchtig en vloekt er op los. Ze drinkt, wordt regelmatig high en wil niets liever dan opnieuw een rijke man aan de haak slaan, zodat ze kan stoppen met haar waardeloze baan. En dus zet ze alles op alles om haar rijke en knappe college Scott voor zich te winnen. Haar middel: grotere borsten. Ondertussen moet ze de concurrentie aangaan met haar overenthousiaste collega Amy terwijl gymleraar Russell onophoudelijk avances blijft maken.

Iedereen kan begrijpen dat het plot niet de kracht van de film is; het is tenslotte maar een komedie. De humor zal moeten komen van de acteurs en de grappen in het scenario, dat werd geschreven door Gene Stupnitsky en Lee Eisenberg, beiden al jaren succesvol als schrijvers van de serie The Office US. De heren brachten eerder het scenario van het matige Year One en leveren helaas ook dit keer geen fatsoenlijk materiaal af. De bedachte scènes zijn voornamelijk flauw of ronduit absurd (in de slechtste vorm) en de dialogen missen scherpte en goede oneliners. Met grove teksten voor Diaz' personage alleen ben je er namelijk niet.

Wat regisseur Jake Kasdan te verwijten valt, is het ontbreken van enige richting in het zwalkende scenario. Daarnaast was hij niet in staat om van het centrale personage Elizabeth iemand te maken om wie je je als kijker ook maar één seconde bekommert dan wel kan lachen. Helaas is ze vooral sneu en vermoeiend om naar te kijken. Opvallend, want Kasdan heeft inmiddels toch redelijk wat ervaring opgebouwd als komedieregisseur. Zo was hij eerder verantwoordelijk voor het absurde, maar vermakelijke Orange County en Walk Hard: The Dewey Cox Story dat hij samen met Judd Apatow schreef. Uit diens stal komt ook Jason Segel die doorgaans min of meer hetzelfde speelt, maar daarmee Bad Teacher wel in positieve zin helpt. Zijn personage is misschien wel de enige in de hele film om wie gelachen kan worden en die een duidelijk karakter heeft. Van Elizabeth en Scott kan dat allerminst gezegd worden.

Hun personages zijn inspiratieloos en missen logica in hun opmerkingen en handelingen. Dit heeft eigenlijk alleen te maken met het scenario, want Diaz en Timberlake maken er het beste van. Dat Elizabeth zo nu en dan nog op enige sympathie van het publiek kan rekenen, is volledig te danken aan Diaz’ natuurlijk charisma. Timberlake speelt een vreemd soort rijkeluiszoontje met het hart op de goede plaats. Zijn personage is vooral heel raar en irritant maar Timberlake weet ons tenminste te doen vergeten dat hij zanger is en dat is voor hem al een hele prestatie. Het is aan Diaz, Segel en Timberlake te danken dat de film nog enigszins de moeite waard blijft. Lachen kan uiteindelijk vooral vanwege de treurigheid en troosteloosheid van de film als geheel.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lofringest127

Avatar

Iedereen houd van z'n eigen soort films.

Persoonlijk vind ik de film erg leuk en grappig.

Minstens twee en een halve ster.

adofmirosch

Avatar

SJRSVLDT "Tegenwoordig is komedie in mijn ogen al geslaagd als ik zeer regelmatig een glimlach op mijn gezicht tevoorschijn kan halen. En Camerion Diaz krijgt dat gelukkig al snel voor elkaar. Maarja dit zegt natuurlijk iets over het niveau van de komedies vandaag. Ben toch wel blij dat dit soort films nog steeds gemaakt worden, lekker als 'achtergrond'-filmpje als je met vrienden zit :P


Zijn we het alweer helemaal met elkaar eens! T+)"


je hebt gelijk komedies zijn nooit grappig ik vond the hangover en deu date de grappigste films in jaren.
en de animatie films als je die meeteld zijn wel altijd leuk.
ik hoop dat deze film me laat lachen:D

WaylonJones

Avatar

Wat mij een beetje verbaast, is dat in de Spits, waar een hele grote poster van Bad Teacher staat en er flink reclame voor wordt gemaakt, een recensie met vier sterren staat. Een beetje ongeloofwaardig, vind ik!

benjamin

Avatar

Vond de trailer wel nog redelijk grappig, maar het zou natuurlijk niet de eerste keer zijn dat die veel leuker is dan de film.

Baski

Avatar

Afgelopen zaterdag avond, toch maar wezen kijken in de Pathé Eindhoven.
En ik moet zeggen:

Ik ben het laaiend eens met de recensie!

De film was 90% van de tijd niet grappig en ik zat me eerder te ergeren aan Cameron, dan dat ik van d'r genieten kon.

Zonde van m'n geld.

pringles

Avatar

Ben het niet eens met deze zwakke recensie; Bad teacher is gewoon een leuk tussendoortje

PRIME

Avatar

Vond 'm best okee, en wat is Diaz toch prachtig hoor, dat kan je neit ontkennen op zo'n leeftijd

11qqaazz

Avatar

WaylonJones "Wat mij een beetje verbaast, is dat in de Spits, waar een hele grote poster van Bad Teacher staat en er flink reclame voor wordt gemaakt, een recensie met vier sterren staat. Een beetje ongeloofwaardig, vind ik!"


Was hetzelfde met the tourist...

SJRSVLDT

Avatar

Tegenwoordig is komedie in mijn ogen al geslaagd als ik zeer regelmatig een glimlach op mijn gezicht tevoorschijn kan halen. En Camerion Diaz krijgt dat gelukkig al snel voor elkaar. Maarja dit zegt natuurlijk iets over het niveau van de komedies vandaag. Ben toch wel blij dat dit soort films nog steeds gemaakt worden, lekker als 'achtergrond'-filmpje als je met vrienden zit :P

timdekw "En toch ga ik 'm kijken!
Gezien de trailer kan ik het karakter van Diaz wel waarderen en ik wil graag zelf zien wat ik ervan vindt."

Zijn we het alweer helemaal met elkaar eens! T+)

Katniss

Avatar

Ik vond Bad teacher een leuke en luchtige comedy die lekker wegkijkt. Tuurlijk is het geen hoogstaand niveau, maar ach, deze film kijk je gewoon als je zin hebt in iets luchtigs en flauws en niet veel wil nadenken! Ik had een leuke ontspannende middag :) En gelukkig zie ik het leven en de wereld van film niet zo zuur als anderen!

timdekw

Avatar

adofmirosch "tegen wordig kunnen mensen aleen maar lachen over sex en rukken."


Het is beter wanneer je er om kan lachen dan wanneer je ervan moet huilen... :}

LuCos

Avatar

adofmirosch "tegen wordig kunnen mensen aleen maar lachen over sex en rukken."


Tegenwoordig?
Dat is toch al een hele tijd zo, daarbij verkoopt sex nu eenmaal. Zelfs commercials van een wasverzachter hebben een erotische lading van hier tot Tokyo (let maar op hoe de vrouw gekleed is als ze de was in de wasmachine stopt, Om...Te...Smullen..)

11qqaazz

Avatar

(Iedereen kan begrijpen dat het plot niet de kracht van de film is; het is tenslotte maar een komedie)Is dit sarcasme of een poging om je in te leven in de regiseur?

Turkish

Avatar

Ik heb het gevoel dat ze een speelfilm wilde maken met een vrouwelijke Hank Moody in de hoofdrol. Als ik het zo lees mist Diaz het talent om een goede anti held te spelen, wat Duchovny wel lukt.

Banned

Avatar

Er staat volgens mij een fout in de recensie. Moet 'college' niet 'collegA' zijn ?

B@chelor

Avatar

Hmmm...ik heb om de trailers wel moeten lachen en ben ik enorm fan van Jason Segel. Comedies kijk ik bijna nooit in de bios, dus huur 'm vast wel een keer!

chrissie107

Avatar

Vind dit ook een zwakke recensie. Gaarne meer inhoudelijke recensies, hier heb ik helemaal niets aan...

CyberTron

Avatar

Er zit totaal geen boeiend verhaal in, ik begon me af en toe aan te ergeren! Heb 2 of 3 keer moeten lachen maar dat was t ook. Als Cameron Diaz er niet in speelde had ik m n 1 gegeven, nu toch maar een 2 haha:E

Rex

Avatar

Dit lijkt mij een leuke film, alleen niet om in de bioscoop te zien. En dat komt mede door Justin Timberlake. Ik kan die vent gewoon niet serieus nemen als acteur.

En ook niet als zanger trouwens.

Thoomas15

Avatar

Vond m enorm meevallen, heb aardig aantal keren hard gelachen:D

11qqaazz

Avatar

adofmirosch "tegen wordig kunnen mensen aleen maar lachen over sex en rukken."


ik doe het liever...hoewel het tweede meer van toepasing is, de laatste tijd :'(

13204

Avatar

Dat ik dit ooit nog zou zeggen;

Ik ben het volledig eens met de recensie.

adofmirosch

Avatar

Tegen wordig kunnen mensen aleen maar lachen over sex en rukken.

Rex

Avatar

Turkish "Ik heb het gevoel dat ze een speelfilm wilde maken met een vrouwelijke Hank Moody in de hoofdrol. Als ik het zo lees mist Diaz het talent om een goede anti held te spelen, wat Duchovny wel lukt."


U doelt op Californication seizoen 3? Prachtserie.

:W

adofmirosch

Avatar

timdekw "Het is beter wanneer je er om kan lachen dan wanneer je ervan moet huilen... :}"


inderdaat het is wel grappig maar dat is bijna het enigste waar de mensen nu nog om kunnen lachen om een film.

timdekw

Avatar

En toch ga ik 'm kijken!
Gezien de trailer kan ik het karakter van Diaz wel waarderen en ik wil graag zelf zien wat ik ervan vindt.

marcjeb

Avatar

De tijd van poep en plas en sex films is echt voorbij..
Gaat nergens over en totaal geen humor.
En dan heb ik het over die scary movie films en parodie films.

Gelukkig zijn er wel genoeg goede komedie films die ik regelmatig terug kijk, helaas is de een ouder dan de ander want je heb ze gewoon niet meer op het level van Lethal weapon of beverly hills cop(rush hour is leuk maar kan er niet aantippen), of de american pie reeks t/m deel 3.
Zo heb je ook nog the fockers en analyze this en be cool met een beetje verhaal maar ik ging dubbel.

De laaste goede waren wel the hangover en hot tub time machine :P en paul.
Naja er zijn eigenlijk teveel leuke films om op te noemen. Moest ook weer even denken aan de the griswolds

En deze ga ik ook zien.

Bad Teacher

acties