Starship Troopers

Starship Troopers (1997)

Genocide doesn't compare to this.

discussie

61 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rebel1984

Avatar

Ik heb hier weinig woorden voor nodig!

Geniale film!

NICKSTERAMSTER

Avatar

Als ik een objectief beeld van deze acteur Casper van Dien mag schetsen:
Een k*t met peren acteur, en dus een k*t met peren film.
groet,
Lernert Engelberts

DareDevil

Avatar

Met natuurlijk de B-ster der B-sterren: Casper van Dien!

MistAh

Avatar

kevinvdk " maar ziet er soms uit als een reclame spot 7/10"


Precies, dat maakt hem zo goed...

kevinvdk

Avatar

Heb ik op blu ray vind ik een goede film maar ziet er soms uit als een reclame spot 7/10

WoUtoMatiC

Avatar

SunChaser "De instecten zijn synoniem voor Joden."

pardon?

SunChaser

Avatar

Remco "
Aktie is er wel voldoende maar die gaat op den duur vervelen omdat het eigenlijk alleen maar schieten op insecten is."


De instecten zijn synoniem voor Joden.

CASINO

Avatar

Naja wat een saaie mensen... dit is een leuke film.. vond ik vroeger al.. jullie zijn gewoon zoutzakken ofzo.. van mij krijg hij een 7.5 lekker veel bloed en actie.

Remco

Avatar

Wel Verhoeven's minste amerikaanse film. (hoewel we hebben natuurlijk Showgirls nog Smiley face ). Het is achteraf allemaal zo bedoeld maar het acteren licht er wat dik op en iedereen ziet er well erg gelikt uit.
Aktie is er wel voldoende maar die gaat op den duur vervelen omdat het eigenlijk alleen maar schieten op insecten is.

OJJVZ

Avatar

Wat een ongelofelijk slechte film, maar net slecht genoeg om hem een 2e keer te kijken blijkbaar...

AGsleepy

Avatar

de anomalie "Ik had het niet beter kunnen verwoorden...

Een goede 'blik-op-oneindig-verstand-op-nul-film' voor degene die de overdaad aan geweld erin weet te relativeren.
Maar een film waarin het rücksichtlos uitroeien van een heel ras wordt gepropageerd (ook al is dit een ras van bloeddorstige insecten) zou ik niet aan mijn kinderen willen voorschotelen."


Hah, het is een film over insecten doodmaken wat , ben jij voor een V/M? xD

super-megaman

Avatar

Ik ga m vandaag kijken!! maar ik denk wel dat ht een goeie fm is T+)

Sandvink

Avatar

Dit blijft een topfilm. Vele malen beter dan deel 2, maar ik blijf benieuwd naar de nieuwe (Maurder) die nog uit gaat komen.

Biff Tannen

Avatar

Ooit een tijdje geleden gezien en toen vond ik het echt een super vette film.
Nu weet ik eindelijk ook waar de Ant-Lions van Half-Life 2 op zij gebaseerd!
(8/10)

hetisjantje

Avatar

Als je alleen het eerste schilletje ziet, zeg dan niks ipv de film te waarderen als iemand die alleen het eerste schilletje ziet, maar zich verder niet geremd voelt. Is een beetje dom.

Filmp@ssie

Avatar

Aardige film waarin je het niet helemaal al te serieus moet nemen, het is gewoon entertainment.
Alleen is het FT cijfer van 7.9 van slechts 255 stemmen wel heel erg overdreven is, zeker chauvinistisch tintje.

hetisjantje

Avatar

@Filmwolfje
Goed punt ;) Gelukkig maar dat het volgens het journaal allemaal zeer eerbare missies zijn en er nooit dieper wordt gevraagd... afijn, ST is nog steeds super actueel als het dat al niet meer is geworden.

Cee van Lleef

Avatar

hetisjantje "Das helemaal niet erg hoor Cee, ieder zijn smaak en er worden zat simpele films gemaakt voor mensen die niet zo willen nadenken en een joy ride willen. Jammer alleen dat je nooit je standpunten onderbouwd, daarmee maak je je standpunt bijna belachelijk t.o.v. bijvoorbeeld
deze meningen."


Beter een eigen mening zonder ondebouwing dan eentje met iemand anders onderbouwing. ;) Maar, je hebt gelijk. Ik moet mijn mening beter onderbouwen. Ik heb er echter niet altijd zin in. Zeker niet naar aanleiding van een comment als reactie op iets dat ik bijna 11 maanden geleden heb gepost. Even goede vrienden hetisjantje.

Filmwolfje

Avatar

Ik zie een aantal reacties over domme amerikanen, die zich laten misleiden door propaganda... maar ondertussen zitten er wel nederlandse soldaten in irak en afghanistan.... dus.... domme hollanders?

hetisjantje

Avatar

Das helemaal niet erg hoor Cee, ieder zijn smaak en er worden zat simpele films gemaakt voor mensen die niet zo willen nadenken en een joy ride willen. Jammer alleen dat je nooit je standpunten onderbouwd, daarmee maak je je standpunt bijna belachelijk t.o.v. bijvoorbeeld
deze meningen.

Thiver

Avatar

Deel 2 is nog te min om de ballen van deel 1 te zuigen. :D Toch vrees ik dat ik deel 3 wel weer zal gaan kijken wanneer daar een leuk dvd-ripje van te downloaden is...

Brooklyn

Avatar

Inderdaad deel 2 zuigt ballen, niet te vergelijken met deel 1

tukkerstein

Avatar

Deel 3 komt er ook aan trouwens..

Capone

Avatar

CAGE "Waren ze vaag niet van plan een deel 2 van deze film te maken."


Die is er al, en 1 tip, sla die maar over...

CAGE

Avatar

Waren ze vaag niet van plan een deel 2 van deze film te maken. Ik weet niet wat het is maar de film is op zich wel leuk en zo. Maar de hype wat ik hier op deze site achteraf erover heb gelezen is beetje overgewaardeerd. Hoop dan maar dat als er een deel 2 komt, dat het een beetje een fatsoenlijke film wordt en niet een overdreven actiespektakel.

Cee van Lleef

Avatar

Echt, ik heb het nogmaals geprobeerd, maar ik kan er echt niet het meesterwerk in ontdekken dat er volgens sommigen in zit. Het blijft in mijn ogen een slecht geacteerd sci-fi-vehicel.

Thiver

Avatar

lgonggr "Wat ik het meest miste was de orbital insertion uit het boek, dat ze zeg maar in een ei gedropt worden zoals in Halo 2/BF2142. Het hoofdstuk in het boek waarin de hoofdpersoon de planeet van een ander alien ras overvalt was echt zo extreem bruut (bv de tellende bom die hij in een zaal vol aliens gooit en die hardop aftelt om paniek te zaaien >Smiley face) was ook een geniale scene geweest, maar dat hele alien ras komt niet in de film terug."

Zat dat in het boek? Kan me d'r niets van herinneren... :}

gouryella "Wanneer is de animatie serie op Veronica te zien? Het was eeen aantal jaren geleden op tv en ik vond 'm juist beter dan de film."

Onmogelijk. O+ Die serie is juist wat veel mensen in de film zien (omdat ze niet verder kijken dan hun neus lang is): een oersimpel scifi-verhaal waarin een stel heldhaftige Amerikanen alles kort en klein schieten en op het eind alles opblazen. De film heeft echter een heerlijk satirische toon die alles relativeert.

gouryella

Avatar

Wanneer is de animatie serie op Veronica te zien? Het was eeen aantal jaren geleden op tv en ik vond 'm juist beter dan de film.

MegaMarsvin

Avatar

Diedo "Starship Troopers; nogmaals de meest profetische film, althans van films die ik heb gezien... (ben benieuwd naar andere kandidaten, kent iemand die?)"


Verhoeven heeft ben ik bang geen profetisch bot in z'n lichaam ;) De satire in deze film is gericht op (rechtse) overheden in het algemeen.

Dat de VS de afgelopen paar jaar zo'n extreem, orwelliaans voorbeeld van een populistisch-dictatoriaal regime neerzette had "zelfs" Paul niet kunnen voorspellen denk ik :p

lgonggr

Avatar

dloko "Starship Troopers had nooit de naam van deze film mogen zijn. Ze hadden het veel beter iets anders kunnen noemen en dat geniaal boek met rust kunnen laten, de enige gelijkenissen zijn in de vorm van Verhoeven's persiflages van het boek. Ze lopen niet eens rond in power armor in deze film.

Overigens is het wel een dijk van een film, vind het alleen jammer dat ze halverwege de pre-productie besloten om het Starship Troopers te noemen en losjes te verwijzen naar het boek. Heel zonde."


Het boek is (zoals vrijwel altijd) natuurlijk veel beter, maar de algehele propaganda sfeer en zinloze oorlogen zit er wel erg gaaf in verwerkt. Hulde Verhoeven daarvoor :W.
De power armour zit wel in de tekenfilm-serie die best wel aardig is. Wat ik het meest miste was de orbital insertion uit het boek, dat ze zeg maar in een ei gedropt worden zoals in Halo 2/BF2142. Het hoofdstuk in het boek waarin de hoofdpersoon de planeet van een ander alien ras overvalt was echt zo extreem bruut (bv de tellende bom die hij in een zaal vol aliens gooit en die hardop aftelt om paniek te zaaien >Smiley face) was ook een geniale scene geweest, maar dat hele alien ras komt niet in de film terug. Wel in de tekenfilm-serie btw.
Helaas op Veronica met dertig 15 minuten reclame blokken.

hetisjantje

Avatar

Ik vind dit met afstand Verhoevens beste. Zwartboek is als voortzetting van deze reeks misschien enigszins overbodig.

Unicron

Avatar

Starship Troopers in 3 woorden: KILL KILL KILL!!!!!!!!!

dloko

Avatar

lgonggr "Als je bedenkt dat het boek uit 1959 stamt (10 jaar voor de eerste maanlanding en lang voor de vietnamoorlog begon) dan moet je je realiseren dat Heinlein een genie was.
Ik hoop dat iemand ooit 'the Forever War' gaat verfilmen. Dat is ook al zo'n geniaal boek wat hier erg op lijkt."


Starship Troopers had nooit de naam van deze film mogen zijn. Ze hadden het veel beter iets anders kunnen noemen en dat geniaal boek met rust kunnen laten, de enige gelijkenissen zijn in de vorm van Verhoeven's persiflages van het boek. Ze lopen niet eens rond in power armor in deze film.

Overigens is het wel een dijk van een film, vind het alleen jammer dat ze halverwege de pre-productie besloten om het Starship Troopers te noemen en losjes te verwijzen naar het boek. Heel zonde.

Steve Harwin

Avatar

Diedo "
Starship Troopers; nogmaals de meest profetische film, althans van films die ik heb gezien... (ben benieuwd naar andere kandidaten, kent iemand die?)"

Geinig initiatief om 'de meest profetische film' te zoeken.
Ik ken wel een paar andere kandidaten:
Space Odyssee 2001
The great dictator
Flodder :E

Filmwolfje

Avatar

Verhoeven neemt de propaganda-machine van de VS op de hak in deze film. Het lijkt profetisch, omdat de VS constant dezelfde methode gebruikt van propaganda maken en oorlog voeren. Geschiedenis herhaalt zich gewoon keer op keer... het was zo met Irak, het was zo met Afghanistan, het was zo met Koeweit, het was zo met etc. etc. etc. etc.
...en het zal waarschijnlijk altijd zo blijven in de toekomst. :}

Moviemagic

Avatar

De profetische kant die boven bedoeld wordt gaat niet verder dan de zak chips die je bij de film kunt kijken met een kratje bier. Het is gewoon een erg leuke film die het zelfs onverwacht beter deed dan de makers hadden gedacht. Enkele inmiddels grote namen spelen de sterren van de hemel.

Cee van Lleef

Avatar

Diedo "Kom op zeg, de film wijkt behoorlijk af van het boek en die WW2 verwijzingen zijn natuurlijk niet voor niets. Verhoeven gebruikt deze verwijzingen en andere methoden (soapsterretjes) om de zwakke kanten van de VS bloot te leggen, of op z'n minst zijn interpretatie van de VS van nu te geven.

Zeker, Starship Troopers kun je als aktie/sci-fi film bekijken, maar je kunt niet zeggen dat je er niet meer achter moet zoeken (opmerking niet voor Quistnix bedoeld).

[SPOILERS]

Toch wil ik even de profetische kanten van Starship Troopers doorhameren (hier ben ik het met beide heren oneens); vier jaar voor 9/11 voorspelde deze film zeer nauwkeurig de gang van zaken die erop volgden, puur door scherpe observaties van Verhoeven op de huidige maatschappij in de VS. Nu nog is de film actueel; de VS is verzandt in een guerilla-oorlog in Irak en in mindere mate in Afghanistan en dit was onlangs aanleiding om de legerleiding te vervangen. Ook op dit punt volgt werkelijkheid het plot van de film. Nog een overeenkomst; de vangst van een kopstuk dat weinig oplevert, immers de oorlog woedt door:

afbeelding afbeelding

Voor andere punten waarop deze film de toekomst voorspelde; zie mijn eerder post.

Starship Troopers; nogmaals de meest profetische film, althans van films die ik heb gezien... (ben benieuwd naar andere kandidaten, kent iemand die?)"


Dude, ga eens naar buiten. De frisse lucht zal je goed doen.

WoUtoMatiC

Avatar

Diedo "Kom op zeg, de film wijkt behoorlijk af van het boek en die WW2 verwijzingen zijn natuurlijk niet voor niets. Verhoeven gebruikt deze verwijzingen en andere methoden (soapsterretjes) om de zwakke kanten van de VS bloot te leggen, of op z'n minst zijn interpretatie van de VS van nu te geven.

Zeker, Starship Troopers kun je als aktie/sci-fi film bekijken, maar je kunt niet zeggen dat je er niet meer achter moet zoeken (opmerking niet voor Quistnix bedoeld).

[SPOILERS]

Toch wil ik even de profetische kanten van Starship Troopers doorhameren (hier ben ik het met beide heren oneens); vier jaar voor 9/11 voorspelde deze film zeer nauwkeurig de gang van zaken die erop volgden, puur door scherpe observaties van Verhoeven op de huidige maatschappij in de VS. Nu nog is de film actueel; de VS is verzandt in een guerilla-oorlog in Irak en in mindere mate in Afghanistan en dit was onlangs aanleiding om de legerleiding te vervangen. Ook op dit punt volgt werkelijkheid het plot van de film. Nog een overeenkomst; de vangst van een kopstuk dat weinig oplevert, immers de oorlog woedt door:

afbeelding afbeelding

Voor andere punten waarop deze film de toekomst voorspelde; zie mijn eerder post.

Starship Troopers; nogmaals de meest profetische film, althans van films die ik heb gezien... (ben benieuwd naar andere kandidaten, kent iemand die?)"

O+ O+ O+

lgonggr

Avatar

Als je bedenkt dat het boek uit 1959 stamt (10 jaar voor de eerste maanlanding en lang voor de vietnamoorlog begon) dan moet je je realiseren dat Heinlein een genie was.
Ik hoop dat iemand ooit 'the Forever War' gaat verfilmen. Dat is ook al zo'n geniaal boek wat hier erg op lijkt.

Diedo

Avatar

Tiger "Jaja, de film is een verfilming van het boek "Starship Troopers" uit 1959, geschreven door Robert Heinlein.
Er zijn verwijzingen naar de WW2 in te vinden maar dan houdt het ook wel op.
Profetie? Zeker niet."

Quistnix "Niet echt een profetie inderdaad, maar zeker niet "gewoon een goede actiefilm". Ik zou zelfs bijna beweren dat de actie in deze film ondergeschikt is."

Kom op zeg, de film wijkt behoorlijk af van het boek en die WW2 verwijzingen zijn natuurlijk niet voor niets. Verhoeven gebruikt deze verwijzingen en andere methoden (soapsterretjes) om de zwakke kanten van de VS bloot te leggen, of op z'n minst zijn interpretatie van de VS van nu te geven.

Zeker, Starship Troopers kun je als aktie/sci-fi film bekijken, maar je kunt niet zeggen dat je er niet meer achter moet zoeken (opmerking niet voor Quistnix bedoeld).

[SPOILERS]

Toch wil ik even de profetische kanten van Starship Troopers doorhameren (hier ben ik het met beide heren oneens); vier jaar voor 9/11 voorspelde deze film zeer nauwkeurig de gang van zaken die erop volgden, puur door scherpe observaties van Verhoeven op de huidige maatschappij in de VS. Nu nog is de film actueel; de VS is verzandt in een guerilla-oorlog in Irak en in mindere mate in Afghanistan en dit was onlangs aanleiding om de legerleiding te vervangen. Ook op dit punt volgt werkelijkheid het plot van de film. Nog een overeenkomst; de vangst van een kopstuk dat weinig oplevert, immers de oorlog woedt door:

afbeelding afbeelding

Voor andere punten waarop deze film de toekomst voorspelde; zie mijn eerder post.

Starship Troopers; nogmaals de meest profetische film, althans van films die ik heb gezien... (ben benieuwd naar andere kandidaten, kent iemand die?)

Breug

Avatar

Stok "Haha, duizenden insecten, vele doden, vele gewonden, bloed , explosies en 4 tieten.

Ja het is inderdaad zeer erotisch"

Misschien vond hij het erotisch omdat de insecten geen kleren aan hebben. :}

Stok

Avatar

Haha, duizenden insecten, vele doden, vele gewonden, bloed , explosies en 4 tieten.

Ja het is inderdaad zeer erotisch

WoUtoMatiC

Avatar

kiekeboe "ja ik herinner me inderdaad dat ik dit meer een erotische film vond dan een sci fi film haha, toen in die bioscoop gezien ,was wel aangenaam om te zien, als je alles maar niet serieus op vat en niet op de details let."

D'r zit een douchescene in en een halve bedscene. Niet echt veel opzienbarends. Maar misschien reken jij het doormidden hakken van soldaten ook tot erotiek? O+

Quistnix

Avatar

Tiger "Jaja, de film is een verfilming van het boek "Starship Troopers" uit 1959, geschreven door Robert Heinlein.
Er zijn verwijzingen naar de WW2 in te vinden maar dan houdt het ook wel op.
Profetie? Zeker niet."


Niet echt een profetie inderdaad, maar zeker niet "gewoon een goede actiefilm". Ik zou zelfs bijna beweren dat de actie in deze film ondergeschikt is.

Tiger

Avatar

En jij hebt er dus niks van begrepen. En ik kan nou niet zeggen dat dat zo moeilijk kan zijn..


Jaja, de film is een verfilming van het boek "Starship Troopers" uit 1959, geschreven door Robert Heinlein.
Er zijn verwijzingen naar de WW2 in te vinden maar dan houdt het ook wel op.
Profetie? Zeker niet.

Thiver

Avatar

Icke "Beetje vreemd, hij komt om 20.30 al...
Misschien hebben ze alle 16+ scene's eruit geknipt, al zou er dan niet veel meer van over blijven :E ."

Ik vind 'm nu al behoorlijk hevig. Bizar dat ze dit durven uit te zenden op dit tijdstip. Niet dat je mij hoort klagen, hoor... :D

Quistnix

Avatar

Tiger "Ik zou niet teveel achter deze film zoeken. Het is gewoon een goede actiefilm."


En jij hebt er dus niks van begrepen. En ik kan nou niet zeggen dat dat zo moeilijk kan zijn..

ruben

Avatar

movietwister "Ik denk eerder dat het de bedoeling van Verhoeven was om een Nazi-achtig imago aan de VS van de toekomst te geven. "
Dan moet je het audiocommentaar op de dvd maar 's luisteren. Niks toekomst. Smiley face

kiekeboe

Avatar

Ja ik herinner me inderdaad dat ik dit meer een erotische film vond dan een sci fi film haha, toen in die bioscoop gezien ,was wel aangenaam om te zien, als je alles maar niet serieus op vat en niet op de details let.

Icke

Avatar

Beetje vreemd, hij komt om 20.30 al...
Misschien hebben ze alle 16+ scene's eruit geknipt, al zou er dan niet veel meer van over blijven :E .

RiFF

Avatar

Verstand op 0 en kijken maar :D Vond hem wel grappig!

[rating 2.5]

Tiger

Avatar

Diedo "De meest profetische film aller tijden.

Let maar op:

Een onverwachte aanslag op eigen grondgebied levert een enorm dodental aan onschuldige slachtoffers op. De daders zijn aanvankelijk onbekend, maar de overheid kan al snel de vingers wijzen naar een ander gebied.
Door middel van de media wordt al snel genoeg draagvlak gecreeerd om de boosdoeners aan te vallen op eigen territorium en deze ook te veroveren. Het land stuurt één van de grootste troepenmachten uit haar geschiedenis die kant om op orde op zaken te stellen.
De operatie resulteert in vele doden aan beide kanten, maar vastberadenheid van het veronrechte land, met name haar overheid, zal ongetwijfeld leiden tot de welverdiende gerechtigheid."


Profetie? Dat is van alle tijden. Ik zou niet teveel achter deze film zoeken. Het is gewoon een goede actiefilm.

DataHolic

Avatar

Deze film blijft echt een topper!

Prachtige acties, heerlijke humor. Roughnecks!

afbeelding

movietwister

Avatar

Strider "...wordt er door die Federatie een soort VS-achtig beleid uitgeoefent..."


Ik denk eerder dat het de bedoeling van Verhoeven was om een Nazi-achtig imago aan de VS van de toekomst te geven. De uniformen, de Adelaar van de Federatie en helemaal het Gestapo-achtige van de geheime dienst (waar die blonde wizz-kid lid van wordt). Dit uiteraard allemaal met een dikke vette knipoog waar Verhoeven zo beroemd om is....

Vette film, als je maar ff door het over-the-top heenprikt.

[rating 4.5]

Thiver

Avatar

Stok "Maar goed de film doet zo Amerikaans aan dat je zo'n vlag wel verwacht"

Ik geloof dat dat ook zo'n beetje het hele punt is; er wordt behoorlijk wat met vlaggen gewapperd... alleen niet met de Amerikaanse (want de VS bestaan niet meer), maar met die van de Federatie:

afbeelding

Chimaera

Avatar

Goede film, aanrader.

Webjoker

Avatar

Quistnix "DIt is voor mij zonder meer de beste Verhoeven, alleen de discussies op IMDB hierover zijn al goud waard!"


Vooral deze thread is prachtig!

Stok

Avatar

Ja kan wel ja, en de hoofdrolspelers woonden in Argentinie.

Maar goed de film doet zo Amerikaans aan dat je zo'n vlag wel verwacht

Thiver

Avatar

Stok "En er is in de hele film welgeteld niet een Amerikaanse vlag te ontdekken."

Wel, volgens mij komt dat door het feit dat de VS in deze film niet meer bestaan. Het is voor mij alweer even geleden, maar volgens mij heeft een zogenaamde Federatie in de toekomst de macht gegrepen over de hele aardbol en wordt er door die Federatie een soort VS-achtig beleid uitgeoefent.

Stok

Avatar

Prachtige film. Heerlijk geweldadig (er zitten scenes in die ik nooit zal vergeten) en de special effects zijn van de bovenste plank. En er is in de hele film welgeteld niet een Amerikaanse vlag te ontdekken. Na robocop voor mij de beste hollywood Verhoeven.

Quistnix

Avatar

DIt is voor mij zonder meer de beste Verhoeven, alleen de discussies op IMDB hierover zijn al goud waard!