The Exorcist (1973)

The Devil Inside

discussie

78 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Filmfan2

Avatar

Plaats deze film wel even in het juiste perspectief en de juiste tijd. Ik keek hem destijds als jong broekje in de bioscoop. Nou die kwam destijds wel binnen!

Hoiii

Avatar

Buzzer "Nadat ik Scary Movie 2 heb gezien, moet ik altijd vreselijk lachen bij dit soort films. Maarja, t IS dan ook de grootste onzin. Films met Aliens en Bezeten mensen, slaat toch nergens op? Waar is de realistische film gebleven? en dan bedoel ik Geen mensen die in het bos rondlopen en wegrennen voor het minste of geringste geluidje...."Ja hoor in het hele universum met ontelbare vele planeten zijn wij ECHT de enige levende dingen, natuurlijk zijn er"Aliens" alleen door films hebbe mensen iets van wtf, en bezeten zijn weet ik niet, ik heb er beelden van gezien, ik heb erover gelezen enz, maar ik vind het te naar om verder over na te denken, maar wees niet zo naief man, er is meer dan je alleen ziet, ergens toch ook mooi toch.

emperor

Avatar

Marty Feldman "Gelukkig bestaat de duivel niet."

..pardon?

Breug

Avatar

goodnight "geen zwart zonder wit , geen donker zonder licht, geen stilte zonder geluid, geen goed zonder kwaad,en geen GOD ZONDER DE DUIVEL THINK ABOUT THAT"

Dus god bestaat ook niet?

goodnight

Avatar

Geen zwart zonder wit , geen donker zonder licht, geen stilte zonder geluid, geen goed zonder kwaad,en geen GOD ZONDER DE DUIVEL THINK ABOUT THAT

Lil Bro

Avatar

LordOgre "The greatest trick the devil ever pulled, was convincing the world he doesn't excist..."


Amen to that.

LordOgre

Avatar

Marty Feldman "Gelukkig bestaat de duivel niet."


The greatest trick the devil ever pulled, was convincing the world he doesn't excist...

Marty Feldman

Avatar

Marty Feldman "Gelukkig bestaat de duivel niet."
Helaas wel in sommige "breinen".

Marty Feldman

Avatar

Gelukkig bestaat de duivel niet.

emperor

Avatar

All time favorite..The Exorcist blijft imponeren hoewel door sommige mensen niet echt eng gevonden kan deze film als je er gevoelig voor bent toch echt wel eng zijn..vooral als je bedenkt dat exorcisme nog steeds iets is wat mensen bezighoud.
[rating 5]

objektief

Avatar

Vind het een slechte film. Staat te ver van me af.... Misschien voor de liefhebber, maar dan nog.... Film past in die tijd dat hij gemaakt is, maar vond er toen ook al niets aan.

apema88

Avatar

Een van de weinige horror films die ik heb gezien.
Vond hem goed eng. Ik had um niet 's avonds voor het slapen gaan alleen moeten zien :P.
Maar had um niet willen missen.
Rare dromen gehad.

fabbie

Avatar

Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen..
the exorcist blijft gewoon 1 van de beste horrorfilms allertijden. jammer dat bepaalde mensen niet door het soms matige acteerwerk heen kunnen kijken

emperor

Avatar

makeijzer "ik vind dat met het meisje over de grens gaan.
en heb gelijk de film uit gedaan."


..met welk stukje?..
de kruis masturbatiescène werd gespeeld door een stand-in van de toen 14 jarige Linda Blair...verder was Linda Blair zich ten tijde van de film niet bewust wat nou eigenlijk de duivel voorstelde,en wist nauwelijks waarover de film ging toen die opgenomen werd..ze deed slechts wat
William Friedkin haar op de set opdroeg,zodat hij precies kreeg wat ie wilde..zonder dat L.B. zich eigenlijk bewust was waar het helemaal over ging..haar enige ervaring was wat modellenwerk voor commercials in die tijd.
En je kan mij niet wijsmaken dat iemand die de film gezien heeft,niet een klein beetje kippenvel kreeg,als dat bed begint te bonken,of Regan begint te zweven...totaal niet eng?..bull.

Het uitdrijvingsritueel zoals die in de film te zien is,is zoals die in het echt ook uitgevoerd wordt..komt nog bij de meesterlijke soundtrack van Mike Oldfield..

makeijzer

Avatar

Ik vind dat met het meisje over de grens gaan.
en heb gelijk de film uit gedaan.

Rubbert

Avatar

Echt heel goed, voor de 2e keer dat ik m zie.

jacq

Avatar

Het plaatje alleen bezorgd me al kippenvel, blijf het een hele goede film vinden. Tjaa eng dat kun je betwisten, maar goed zeker.

SunChaser

Avatar

Ik vond toch best eng, zeker deze versie met de spiderwalk

dexxa007

Avatar

Ik moet eerlijk toegeven dat ik mee moet gaan met die mening... er zit af en toe wel wat matig acteerwerk in, maar daar moet je maar een beetje omheen kijken. Het is tenslotte ook een film uit begin jaren '70 he!

Voor de rest vond ik het een heel indrukwekkend verhaal met af en toe wel heel creapy scene's. Een zeer goeie horror voor zijn tijd.

Mijn rating: [rating 4]

lulligvoorje

Avatar

Alle respect, maar een 8 is te hoog. Er wordt echt vrij beroerd geacteerd in deze film zo nu en dan. Goed, het is een hele bijzonder film, maar een 7.6 is realistischer.

SunChaser

Avatar

Het is de Uncut Versionh btw

emperor

Avatar

De meest spraakmakende horrorfilm van zijn tijd..
en nog steeds indrukwekkend om te zien.
[rating 4,5]

emperor

Avatar

Noldy "Dat duitse meisje waar sommigen het over hadden, waarvan in die docu op Brandpunt werd verteld dat ze bezeten was, is misschien Anneliese Michel. Op haar is nu de film "The Excorcism of Emily Rose" gebaseerd. Ik heb hem nog niet gezien, maar het lijkt wel goed te zijn. Volgens mij iets trouwer aan exorcisme zoals die nu nog wordt gedaan denk ik.

www.whathappenedtoemily.com"

..interessant!..ik ben erg benieuwd naar deze film.
Wat ik me nog herinner van die docu,was dat je alleen een stem hoorde,en dat de persoon in kwestie op een bed lag..niet echt spectaculair,maar ongetwijfeld zal dat in de film anders zijn.

Noldy

Avatar

Dat duitse meisje waar sommigen het over hadden, waarvan in die docu op Brandpunt werd verteld dat ze bezeten was, is misschien Anneliese Michel. Op haar is nu de film "The Excorcism of Emily Rose" gebaseerd. Ik heb hem nog niet gezien, maar het lijkt wel goed te zijn. Volgens mij iets trouwer aan exorcisme zoals die nu nog wordt gedaan denk ik.

www.whathappenedtoemily.com

Mindcrusher

Avatar

Kvind die scene dat ze zow vaag ondersteboven die trap afkomt echt meesterlijk!
dat is echt eng vind ik dan;)

Symb-watcher

Avatar

Lord Voldemort "fuck me! fuck me! :P
ehehehhee
nie echt eng Smiley face"


idd :E

Ik vond het verder erg saai, doordat alles een beetje sloom ging en het verhaal boeide me niet echt. Hierdoor vond ik m ook niet echt eng. :N

robertdevries17

Avatar

Nee niet echt eng nee, wel vermakelijk. het enige waar ik van schrok was die pokkereclame, ik had het geluid al goed hard en dat doet die reclame er nog eens een schepje bovenop. irritante veronica.

Lord Voldemort

Avatar

Fuck me! fuck me! :P
ehehehhee
nie echt eng Smiley face

mercapto

Avatar

Buzzer "Nadat ik Scary Movie 2 heb gezien, moet ik altijd vreselijk lachen bij dit soort films. Maarja, t IS dan ook de grootste onzin. Films met Aliens en Bezeten mensen, slaat toch nergens op? Waar is de realistische film gebleven? en dan bedoel ik Geen mensen die in het bos rondlopen en wegrennen voor het minste of geringste geluidje...."


Lol, wie is deze lolbroek ? :P

Spider-fan

Avatar

FT cijfer en IMDb cijfer weer precies gelijk. Knap, hoor. Nu zo laten, he? ;)

hermit elephant

Avatar

Dazzed "...gaat veronica de meer recente 'Director's Cut' uitzenden? "

Volgens Veronica wel ja.

paco

Avatar

Nietzsche "Gebaseerd op een waar gebeurd VERZONNEN verhaal? "


Ach, wat is waar?

>Smiley face :X >Smiley face

emperor

Avatar

..deze film is gewoon een stuk geschiedenis,en reflecteert in mijn ogen een heerlijk stukje jaren 70..en daar hoort deze film ook vanzelfsprekend bij..vooral de wat oudere forumgenoten zullen wel weten wat ik bedoel.;)..
mooi dat ze The Heretic erachteraan gooien,wat mij betreft een mooie aanvulling..laat je beroeren door de vleugels van de goede spinkhaan...veel plezier met de films!

Buzzer

Avatar

Nadat ik Scary Movie 2 heb gezien, moet ik altijd vreselijk lachen bij dit soort films. Maarja, t IS dan ook de grootste onzin. Films met Aliens en Bezeten mensen, slaat toch nergens op? Waar is de realistische film gebleven? en dan bedoel ik Geen mensen die in het bos rondlopen en wegrennen voor het minste of geringste geluidje....

Dazzed

Avatar

Ik heb niet alles gelezen in deze topic maar ik vraag me af, gaat veronica de meer recente 'Director's Cut' uitzenden? Als ik die poster bezie lijkt dat wel het geval...

Hoe dan ook, ik was nog behoorlijk jong toen ik 'm voor 't zag en ik was diep onder de indruk.

Creepy!

emperor

Avatar

Marty Feldman "HEHEHE ! :r"

Yep.

Marty Feldman

Avatar

emperor "ja?..bekijk de docu dan maar eens.
(ik zeg natuurlijk niet dat de duivel iemand bezeten heeft..men weet niet waar men precies mee te maken had waarschijnlijk gewoon een ziektebeeld waar niemand raad mee wist,in 1949..,ik zeg alleen dat Blatty het Exorcist verhaal hierop gebasseerd heeft..en dat is een waar gebeurd verhaal..de jongen onderging daarbij een exorcisme van een priester."


HEHEHE ! :r

Drasko

Avatar

Michaell "Word een heerlijke marathon, van 22.00 uur tot 02.40 :P Ik kan niet wachten."


4.40 uur lange film?! jezus, laat maar dan.

Michaell

Avatar

Word een heerlijke marathon, van 22.00 uur tot 02.40 :P Ik kan niet wachten.

Calvani

Avatar

Superfilm

emperor

Avatar

Nietzsche "Gebaseerd op een waar gebeurd VERZONNEN verhaal?

Believe what you want to believe......"

ja?..bekijk de docu dan maar eens.
(ik zeg natuurlijk niet dat de duivel iemand bezeten heeft..men weet niet waar men precies mee te maken had waarschijnlijk gewoon een ziektebeeld waar niemand raad mee wist,in 1949..,ik zeg alleen dat Blatty het Exorcist verhaal hierop gebasseerd heeft..en dat is een waar gebeurd verhaal..de jongen onderging daarbij een exorcisme van een priester.

Nietzsche

Avatar

emperor "gebasseerd op een WAAR gebeurd verhaal.."

Gebaseerd op een waar gebeurd VERZONNEN verhaal?

Believe what you want to believe......

Quistnix

Avatar

Was weer heerlijk eng gisternavond, en ik moet zeggen dat ik vanacht toch niet zo lekker sliep.

Al die geluiden op zolder....

Stok

Avatar

emperor "Tubular Bells is voor mij onlosmakend verbonden met The exorcist.."


Niet aan Bassie & Adriaan??

emperor

Avatar

Tubular Bells is voor mij onlosmakend verbonden met The exorcist..
Als je het verhaal neemt,de muziek,de hoofdrolspelers,en bijrolspelers,de filmlocaties,de decors,en de 'losse' scenes,smelt het allemaal zo goed samen,ondermeer daaraan herken je dat het om een productie gaat van de bovenste plank.

Natasja

Avatar

Ik vond hem niks aan.... ik zie ook niet wat er zo eng aan is?
[rating 1]

nummer 10

Avatar

Vond hem toch zeker de moeite weer waard en als je per ongeluk daarvoor de film Under Siege 2 hebt gekeken dan is dit een wereldfilm...

hermit elephant

Avatar

Ook bij de 5e of 6e keer dat ik 'm zie blijft het voor mij een topfilm. Geweldige muziek ook, van Mike Oldfield.

Robertio

Avatar

Ik heb hem een half jaartje geleden gezien, maar ik vind het ook een zwaar overschatte film. Totaal niet eng.

Stok

Avatar

In ieder geval 1 hehe

BackGround

Avatar

Zal mij benieuwen hoeveel reacties er tussen 22.00 uur & 00.30 uur zijn

Maniac

Avatar

BackGround "het is geen GORE-film dus dat het bloed in het rond spatterd..... (als ik me goed herinner valt er toch niet eens bloed te zien? hellpp) maar je moet het meer in de zin zien van griezelfilm maar dan een hele enge dus niet horror... quote me if i'm wrong"


je hebt gelijk, maar je moet dus wel tegen van die ziekenhuisonderzoeken kunnen ,anders maar beter niet kijken dus. ;)

BackGround

Avatar

annemiepsie "Is het ook een film voor een net 16jarige die helemaal niet van horrorfilms houdt?"
het is geen GORE-film dus dat het bloed in het rond spatterd..... (als ik me goed herinner valt er toch niet eens bloed te zien? hellpp) maar je moet het meer in de zin zien van griezelfilm maar dan een hele enge dus niet horror... quote me if i'm wrong

LIZZIEEEJ

Avatar

Hm..NIET eng...neh niet leuk:N..mja..ga mayB wel kijke...misschien nu wel eng he :P..denk het niet..mja..

emperor

Avatar

annemiepsie "Is het ook een film voor een net 16jarige die helemaal niet van horrorfilms houdt?"

Het is wel een horror film , maar niet OM de horror,meer een verhaal met horror effecten,zeker te pruimen als je niet van de doorsnee horrorfilm houdt.
Als je in je achterhoofd houdt dat het maar een film is,en volwassen genoeg bent om het te kunnen relativeren,kan er weinig mis gaan,maar het kan zijn dat je vannacht in ieder geval niet lekker slaapt,als je er erg gevoelig voor bent,blijf positief denken,tijdens de film,en je redt het wel.

Sterkte...(en veel plezier),met deze fantastische film.

annemiepsie

Avatar

Is het ook een film voor een net 16jarige die helemaal niet van horrorfilms houdt?

emperor

Avatar

Wat een prachtig eind van de dag/begin van het weekend!!!

The exorcist op TV!!!!
T+)

mensen geniet ervan!

ThaClown

Avatar

Ik heb em ook tussen mijn DVD collectie staan...
Erg spannend zekers maar inderdaad net iets aan de lange kant naar mijn mening.
Maar als je er lekker voor gaat zitten met de gordijnen dicht en het geluid hard is het erg spannend en voor sommige zelfs eng.

Have-Mercy

Avatar

Ik ga um zker kijken

Hans

Avatar

Deze klassieker heb ik nog steeds niet gezien, terwijl ie verdorie gewoon in m'n kast staat.
Horror is niet echt goed voor mij... :X

Sam Bresser

Avatar

Cinderella2001 "Sam, dit is the version you've never seen. Iz te zien in de trailer ;) Ik heb 'm nog nooit gezien.. maar ik twijfel nog of ik 'm ga bekijken...is ie niet te heftig of grof?"


DAMN dit is de nieuwe versie of anders gezegt hij is verbeterd met 11min beeld matriaal }:
WIL DE ORIGINELE VERSIE KIJKEN HEB DEZE AL GEZIEN :( hij is wel goed maar ik baal dat ik nooit de origineel versie heb gezien:'(
maar ga wel deze kijken

geeQ

Avatar

Spike "Het beste stukje uit de hele film is dat het meisje op haar rug de trap komt aflopen, dat was pas scary shit. heerlijk gewoon."


Idd!!, maar is dat echt deze film, of een re-make?

emperor

Avatar

Colonel_Kurz "Die heb ik onlangs gehuurd, er zit zelfs een introductie van Friedkin zelf bij (Het is gewoon de eerste scène van de DVD...)."


Bij ro-direct hebben ze hem nog,
The Exorcist Classis, voor 7 euro..

Colonel_Kurz

Avatar

ash_ "Helaas is dit blijkbaar de 'extended' editie die ik persoonlijk minder vind dan het origineel (de meeste nieuwe scenes voegen niets toe en onderbreken het verhaal). Weet iemand trouwens of de 'oude' versie op DVD verkrijgbaar is?"
Die heb ik onlangs gehuurd, er zit zelfs een introductie van Friedkin zelf bij (Het is gewoon de eerste scène van de DVD...).

Sam Bresser

Avatar

emperor "Ik ben blij dat de trapscene niet in mijn DVD uitgave zit,
voor de rest een kijktip:

Grodijnen dicht,licht uit,en volume hoger,
en laat je meenemen in de wereld van The Exorcist."


LOL de trap scene is juist het leukst LOLO+

emperor

Avatar

Ik ben blij dat de trapscene niet in mijn DVD uitgave zit,
voor de rest een kijktip:

Grodijnen dicht,licht uit,en volume hoger,
en laat je meenemen in de wereld van The Exorcist.

Claar

Avatar

Ik ben niet dol op horrorfilms en deze filsm heb ik een paar jaar geleden pas voor het eerst gezien. Ik vond hem heftig, schokkend en goed. Veel schokkende beelden van zo'n onschuldig meisje in wie de duivel gevaren is.

Quistnix

Avatar

Cinderella2001 "Sam, dit is the version you've never seen. Iz te zien in de trailer ;) Ik heb 'm nog nooit gezien.. maar ik twijfel nog of ik 'm ga bekijken...is ie niet te heftig of grof?"


Hij is niet bijzonder heftig of grof in de zin van bruut geweld, goor en rondvliegend bloed (op een enkele kotsscene na), maar hij is wel erg beklemmend en soms (vooral voor die tijd) shockerend..

Spike

Avatar

Het beste stukje uit de hele film is dat het meisje op haar rug de trap komt aflopen, dat was pas scary shit. heerlijk gewoon.

Cinderella2001

Avatar

Sam, dit is the version you've never seen. Iz te zien in de trailer ;) Ik heb 'm nog nooit gezien.. maar ik twijfel nog of ik 'm ga bekijken...is ie niet te heftig of grof?

Sam Bresser

Avatar

Ik weet niet welke ik heb gezien, Heb de The Exorcist The Version You've Never Seen is dat de nieuwe of de oude versie want er spelen de zelfde mensen in:?
en volgens heb ik de nieuwere versie gezien, en er is 11 min beelden bijgewerkt en weggehaald dat staat op de tape hoesje:Y
zeker een toppertje T+)
[rating 5]

Quistnix

Avatar

Eindelijk weer eens op tv.

IMHO een van de beste en engste horrorfilms ooit, met perfecte spanningsopbouw en heerlijke sfeer..

Yloony

Avatar

Ontzettend saai en niet spannend, ga um sowieso niet nog een keer kijken...

Dirkov

Avatar

Ik vind het juist een van de engste films allertijden. Juist omdat er eigenlijk helemaal geen monsters in voorkomen. Het draait allemaal om een meisje dat is bezeten door de duivel. Ik bedoel, het zou zo maar kunnen zeg maar. Met monsters heb je altijd het idee van "ohh, het zijn maar monsters, die kom je toch nooit tegen" :E
Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel.

Moviemagic

Avatar

Fantastische film. Tevens de beste uit zijn reeks.

Stok

Avatar

Naar mijn mening een overschatte film. Heb deze film met veel verwachtingen gekocht (engste film allertijden zgn) maar ik vond m niet echt eng.

Saartje

Avatar

Woa-how! :W Heftige film. Ik heb het laatst gekeken en ik zat te trillen op mijn stoel :E