Heerlijk bloederige vampierenfilm met coming-of-age-twist nu te zien

Heerlijk bloederige vampierenfilm met coming-of-age-twist nu te zien

Een jonge vrouwelijke vampier kan niet doden om aan haar behoefte aan bloed te voldoen, maar heeft mogelijk een oplossing gevonden in een jonge man met suïcidale neigingen.

Op het afgelopen Filmfestival van Venetië ging Humanist Vampire Too Sensitive to Kill in première en viel daar in de prijzen door zijn frisse benadering van het horrorgenre.

Regisseuse Ariana Louis-Seize wist het vampiergenre op een vernieuwende manier te combineren met komedie, drama, coming-of-age en romantiek.

Synopsis
Sasha is een tienervampier, of nou ja, een tiener van 68, met een probleem. In tegenstelling tot haar vader, moeder en zus komen haar hoektanden niet naar buiten als ze honger heeft maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zich tot een echte vampirella transformeert.

Dan ontmoet ze Paul, een chronisch depressieve puber die ervan overtuigd is dat het leven hem niks te bieden heeft en zich daarom als haar gewillige prooi aanbiedt.

Bloed
In de trailer zien we dat dit een heerlijke tienerfilm wordt die, gezien hier en daar wat bloederige inhoud, niet voor mensen met een gevoelige maag is weggelegd.


Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is vanaf 21 maart te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair