Steven Spielberg vond zijn samenwerking met Julia Roberts vreselijk: "Wat een diva"

Steven Spielberg vond zijn samenwerking met Julia Roberts vreselijk: "Wat een diva"

De wereldberoemde regisseur kon het tijdens de opnames van 'Hook' duidelijk niet goed vinden met de ster.

Steven Spielberg is al decennialang een van de bekendste en geliefdste regisseurs in Hollywood. Menig acteur wil in een blockbuster van de getalenteerde filmmaker opduiken, maar dit pakt niet altijd even goed uit. Hetzelfde geldt voor Julia Roberts in Hook.

Roberts is natuurlijk ook een grote naam in de filmwereld, maar was in de jaren negentig misschien wel dé bekendste actrice ter wereld. Zij dook toen op in de nodige 'romcoms', zoals Runaway Bride en natuurlijk Notting Hill.

Hook
Spielberg wist voor Hook weer eens vele grote namen te strikken, zoals Dustin Hoffman, Robin Williams en dus Roberts. Hoewel de film tegenwoordig een cultstatus heeft, werd deze destijds slecht ontvangen.

Op IMDb scoort deze maar een magere 6,8 en op Rotten Tomatoes slechts een 29%. Het is daarmee maar een van de vier films van Spielberg die een negatieve score heeft op de bekende filmwebsite. Achteraf heeft de regisseur zelf ook spijt van een aspect, namelijk zijn samenwerking met Roberts.

Problematisch
Wat blijkt, de Tinkerbell-actrice was zo lastig om mee te werken dat de cast en crew haar 'Tinkerhell' noemden. Blijkbaar schoot Roberts vaker uit haar slof en reageerde ze hysterisch op de normaalste vragen.


Sommige bronnen melden dat de actrice moeite haar met haar status als een superster en hier nog mee leerde om te gaan. Ook besloot Roberts rond hetzelfde moment dat de opnames van Hook plaatsvonden een streep te zetten door haar huwelijk met Kiefer Sutherland.

Diva
Spielberg zelf liet al eerder weten dat zij zich gedroeg als een diva. Zo zei de regisseur: "Ze kwam op me af en zei: 'Ik ben klaar voor de opnames'. Ik reageerde dan weer: 'Ik zeg wanneer we klaar zijn en wanneer we beginnen'.".


Vanwege de moeizame samenwerking deed er zelfs een gerucht de ronde dat Spielberg haar wilde laten vervangen. Spielberg zei tijdens een interview met 60 Minutes: "Onze samenwerking kwam niet op een goed moment".

NieuwsFilm

meest populair