Minority Report

Minority Report (2002)

Everybody Runs

discussie

58 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

R95 "Is ie leuk? xd. "

:Y
Hele goeie film, acteerprestatie's zijn erg goed en de special effects mogen er ook wezen:9
Een 8! Vooral op gebied van het verhaal.

R95

Avatar

Is ie leuk? xd.

jeffie

Avatar

Prachtige film. Misschien wel de beste van Tom Cruise. Zeer mooi verhaal, goed uitgewerkt en goed acterende acteurs! zeker het kijken waard, alleen ga ik hem niet kijken want k ga uit:E
maar morgen ga ik hem wel op dvd kijken:E

jmdeking

Avatar

Sebastian Valmont "Jij bent om kwart voor twaalf al weer thuis?"


Bedtijd hé..

Random

Avatar

SunChaser "Wel aardig, maar niet erg goed uitgewerkt. Want criminelen zouden gewoon naar een andere stad kunnen verhuizen waar ze geen pregogs hebben.

Kan zijn dat iik dat vorig jaar ook al heb geroepen :+"

als dat met het doel is op iemand te vermoorden, dan lukt dat toch niet...

ontopic: erg vermakelijke film, kijk langs de tom cruise sucks hype heen en je zal je zeker niet vervelen.

SunChaser

Avatar

Wel aardig, maar niet erg goed uitgewerkt. Want criminelen zouden gewoon naar een andere stad kunnen verhuizen waar ze geen pregogs hebben.

Kan zijn dat iik dat vorig jaar ook al heb geroepen :+

Sebastian Valmont

Avatar

Baski "Deze keer is hij mooi op de BBC!
Geen onderbrekingen, geen ondertiteling, maar gewoon lekker kijken en genieten... Smiley face

Is een prima film voor als ik 's avonds uit de stad kom. :+"

Jij bent om kwart voor twaalf al weer thuis?

Baski

Avatar

Deze keer is hij mooi op de BBC!
Geen onderbrekingen, geen ondertiteling, maar gewoon lekker kijken en genieten... Smiley face

Is een prima film voor als ik 's avonds uit de stad kom. :+

Marjolijn

Avatar

Ik vond het een hele goede film, maar minder om voor de tweede keer te kijken, en met hart van nederlnad er door is het helemaal bekeken :(

Filmp@ssie

Avatar

De meningen verschillen ik had deze op DVD al gekocht zonder het gezien te hebben in de bioscoop.
Ik heb er nog steeds spijt van.

Marty Feldman

Avatar

Sorry, zou 2 keer dezelfde reactie zijn. Deze site is momenteel wel erg traag. Afgelopen zaterdagavond (20.00) helemaal niet te bereiken. Ik kreeg de mededeling het later nog eens te proberen........

Marty Feldman

Avatar

T ft. D "Oh stel je niet aan alsjeblieft. Hoevaak is dit wel niet besproken ? Overigens vind ik het zelf geen eens zo erg, en gezien de kijkcijfers is daar een heel groot gedeelte van Nederland het mee eens."


Dan ben jij een van de weinigen; het is inderdaad verschrikkelijk irritant dat HvN; maar in plaats van hier het gal te spuwen over de klote programmering zou het misschien eens raadzaam zijn zelf een brief naar SBS6 te sturen. Helpt het niet; dan heb je het wel geprobeerd. Mijn steun heb je :B En dat geldt dus niet voor jou, want jij zal HvN wel gebruiken om de afwas te doen of zo.

emperor

Avatar

De goede combinatie van Actie/Thriller/SciFi en Crime maken dit een sterke productie..zeker een aanrader!

adje63

Avatar

Bah, Hart van Nederland... wilde hem kijken, nu word het me te laat. Klote sbs.. wie kijkt er nou naar hart van nederland.

therealalexander

Avatar

Mook "Nee, hij zegt dat veel mensen kijken naar de film ondanks de onderbreking, dat is aan de kijkcijfers te zien. Daarom blijft Hart van Nederland ook: omdat het werkt. Mensen kijken toch.

Verder: goede film!"

Iets dat werkt en dus financieel gezien erg gunstig is betekend nog niet dat het ook daadwerkelijk wenselijk is.

Gokken, drugs dealen, prostitutie, belspelletjes, alcohol etc etc allemaal dingen die enorm populair zijn of hadden kunnen zijn, toch waren ze niet wenselijk en greep in dit geval de overheid in.

HvN is dan wel minder drastisch en heeft niks met de overheid te maken, maar desalniettemin zijn er denk ik meer mensen die het liever zien verdwijnen/verschuiven-van-tijd dan mensen die het op dat tijdstip willen houden...

spirit

Avatar

Een erg goede film. Ik had hem toen in de bioschoop gezien en vond hem toen erg goed. Klasse hoor Spielberg. :W

Mook

Avatar

WoUtoMatiC "Dus omdat Hart van Nederland hoge kijkcijfers heeft concludeer jij dat de filmkijkers het niet zo erg vinden?"


Nee, hij zegt dat veel mensen kijken naar de film ondanks de onderbreking, dat is aan de kijkcijfers te zien. Daarom blijft Hart van Nederland ook: omdat het werkt. Mensen kijken toch.

Verder: goede film!

WoUtoMatiC

Avatar

T ft. D "Oh stel je niet aan alsjeblieft. Hoevaak is dit wel niet besproken ? Overigens vind ik het zelf geen eens zo erg, en gezien de kijkcijfers is daar een heel groot gedeelte van Nederland het mee eens."

Dus omdat Hart van Nederland hoge kijkcijfers heeft concludeer jij dat de filmkijkers het niet zo erg vinden?

T ft. D

Avatar

dexxa007 "
Mijn rating voor de film zelf: [rating 4]
Mijn rating voor vandaag (dankzij SBS6 en HvN): [rating 0.5]"


Oh stel je niet aan alsjeblieft. Hoevaak is dit wel niet besproken ? Overigens vind ik het zelf geen eens zo erg, en gezien de kijkcijfers is daar een heel groot gedeelte van Nederland het mee eens.

dexxa007

Avatar

Tja, de meningen zijn duidelijk verdeelt.
Ik vond deze best goed. Het scheelt dat Steven Spielberg heeft meegewerkt denk ik. Ook de plotwendingen enzo vond ik best verrassend.
Er is alleen één probleem....... Hart van Nederland :r
Ze gooien het weer eens door de film heen.

Mijn rating voor de film zelf: [rating 4]
Mijn rating voor vandaag (dankzij SBS6 en HvN): [rating 0.5]

Zeurdoos

Avatar

Leuke, zij het wat gelikte film met "verrassend" einde. Toendertijd teveel als actiefilm gebracht, maar achter al die special effects en actiemomenten schuilt een intelligente film (met heel wat kleine en grote foutjes, maar daar valt doorheen te kijken), gebaseerd op een nog beter boek (Philip K. Dick! :W).

[rating 3.5]

vash

Avatar

Ik ben het helemaal met Arthaum eens. Geen leuke film, zeer overschat. Alleen maar omdat Spielberg zijn handen in heeft geschoten denken vele hier dat het een goede film is.

WoUtoMatiC

Avatar

Te gekke film. Tijdreizen en/of in de toekomst kijken levert trouwens altijd paradoxen op. Of het nu deze film, Terminator, Back to the Future, of wat dan ook is.

Daar moet je niet te veel over na gaan denken. Gewoon voor lief nemen dat het kan en genieten van een vakkundig gemaakt actie/scifi.
[rating 4]

Arthaum

Avatar

Hahaha heerlijk om t allemala te lezen:P iedereen zit met al die tijdparadoxen. Ik als verwoed star trek fan heb het al eerder gehad. Vaak is het iets van "A leidt tot B leidt tot C leidt tot A"...
Haha tog een leuke film dit. Zeker het kijken waard.

Toob

Avatar

Ik vind het geen leuke film.
Ik vind het hele idee sowieso al raar, want als je in de toekomst kijkt, ingrijpt, de toekomst veranderd, zouden die ventjes de veranderde toekomst moeten zien ipv hoe het eerst gaat, en dat lijdt dan weer tot dat het echt gebeurd etc etc ...
En ik heb een hekel aan die tom cruise

Baski

Avatar

Ik ga deze film met voorbedachte rade kijken, is dat ook een bal waard? :E

Ik vond het wel een onderhoudende film, hij krijgt van mij een [rating 3,5].
Ik wil ook wel zo'n projectie computer, dat werkt wel makkelijk, volgens mij...

Kenji

Avatar

Fat_Tony_A "Nah met voorbedachte rade. En dat was ook het geval, want toen hij erachter(die foto's) kwam was die gast niet eens thuis. En hij zei ook tegen die vrouw dat hij vaak dacht wat hij zou doen als hij degene pakte wie zijn zoon vermoorde (voorbedachte rade) dus hij wou hem alang doodmaken."
Hermit heeft me in de war gebracht: Anderton krijgt geen rode bal (die wel degelijk staat voor een moord gepleefd in een opwelling, een 'crime of passion'), maar een bruine - voor voorbedachten rade dus. En dat is volgens mij inderdaad omdat hij al jarenlang weet wat hij met de kidnapper zou doen - voorbedachten rade dus, alleen niet doelgericht tot dat moment.

Fat_Tony_A

Avatar

hermit elephant "Leuke film, maar wel aardig wat foutjes. Neem bijvoorbeeld die mevrouw die in de commercial zegt dat ze zonder Pre-Crime verkracht zou zijn. Even later zeggen ze dat ze alleen moorden kunnen voorkomen..."


Verkrachting blijven helaas niet altijd bij penetreren en wegwezen(niet dat dat goed is) maar vaak volgt er een moord op.

Bolo "Ehm, een rode bal staat juist voor een moord die in een opwelling wordt gepleegd, als ik me goed herinner."


Nah met voorbedachte rade. En dat was ook het geval, want toen hij erachter(die foto's) kwam was die gast niet eens thuis. En hij zei ook tegen die vrouw dat hij vaak dacht wat hij zou doen als hij degene pakte wie zijn zoon vermoorde (voorbedachte rade) dus hij wou hem alang doodmaken.

Kenji

Avatar

hermit elephant "En wat te denken van Cruise zelf, die een rode bal krijgt, wegens een moord met voorbedachte rade, terwijl hij die man zou moeten doodschieten nadat hij ontdekt dat het de moordenaar van z'n zoontje is. Lijkt me geen voorbedachte rade..."
Ehm, een rode bal staat juist voor een moord die in een opwelling wordt gepleegd, als ik me goed herinner.

Fat_Tony_A

Avatar

Nee een rollator is nieuws zeg??

Ik kijk hart van nederland af en toe, en moet me altijd kapotlachen.

Het is gewoon nieuws dat te behappen is voor die vele miljoenen ...... nederlanders. Daarom trekt het veel kijkers, de meeste nederlanders zijn gewoon simpel.

Jedimaster

Avatar

Sorry Bolo

Marlous77 "Nou het lijkt mij toch duidelijk waar die miljoen mensen vandaan komen....
Het zijn de mensen die de film die ze zitten te kijken willen afzien. Dus laten ze de zender dus voor de makkelijkheid opstaan.

Je denkt toch echt niet dat iemand om half 11 naar hart van nederland gaat kijken just for the fun of it.

In mijn ogen is het wel filmkijker pesten, want mochten er mensen wel zo verknocht aan dit geweldige programma zijn, dan kunnen ze ook wel wachten tot 11 uur..."
Heb je de kijkcijfers wel eens bekeken van SBS-6? Hart van Nederland scoort vele 100.000en kijkers meer dan welke film daar ook voor en achter komt. Het programma zelf is een grote hit. Kijk maar eens naar de kijkcijfers als er geen film komt, of als de film voor Hart van Nederland al is geëindigd. Mensen vinden het programma zelf erg leuk......

On-Topic:
Film vandaag niet gezien, wel in bios. Moet zeggen dat ik die scene met de koelkast wel erg overdreven vond, beetje overbodig en ongeloofwaardig (en onsmakelijk) verder zeer sterke actiefilm.

Masemium

Avatar

Extreem vette film ! Heb genoten !

movietwister

Avatar

paco "En de smurfen moeten de grote smurf niet de hele tijd aan z'n kop zeuren over hoe ver het nog lopen is. Daarmee wordt het aantal te lopen kilometers echt niet minder hoor :N"


:E

En ik heb al iets on-topics (is dit ABN?) gezegd dus het volgende mag nog ff:
Hou nu maar op met het gezeur over SBS. Ze veranderen toch niet. Heb hen ook gemaild en kreeg vriendelijk mailtje terug. Hart van NL is hun grootste publiekstrekker en die willen ze gewoon horizontaal blijven programmeren. Dus let it go, let it go....
Wees nu maar gewoon dankbaar dat ze met de regelmaat van de klok topfilms uitzenden. En die onderbreking is nu eenmaal de prijs die wij allemaal daarvoor betalen. Take it or rent the DVD!!!

paco

Avatar

Marlous77 "Oh, kut, offtopic.."


Nog meer offtopic :

En de smurfen moeten de grote smurf niet de hele tijd aan z'n kop zeuren over hoe ver het nog lopen is. Daarmee wordt het aantal te lopen kilometers echt niet minder hoor :N

Dazzlestan

Avatar

Zeer goede film. Als je er tenminste van houdt (genre)

Supergoede acteerprestatie Tom Cruise

Marlous

Avatar

Sorry Bolo...

Simbaaa "
Kortom willen alle mensen hier die doen dat ze verstand hebben van politieke zaken opdonderen! Rot op met je gezanik en emigreer naar een land ver hier vandaan waar ze geen internet hebben..of giet benzine over je heen en steek jezelf in brand.

"


GAAAAAAAAAAAAP

GiLuX

Avatar

Hart van nederland tussen door??
gewoon opnemen die hap en later op de avond kijken of een andere dag.

kan je hvn doorspoelen EN al die reklame meuk ook meteen.

sim-pel

wat de film betreft...
best aardig maar niet fantastisch.

ik had er denk ik indertijd te veel van verwacht en dat helpt niet.

Simbaaa

Avatar

[dubbelpost]

Simbaaa

Avatar

Ga nou is in op de film. Als je over andere zaken hier gaat praten, snap je nog niet de bedoeling van deze chatfunctie.

Kortom willen alle mensen hier die doen dat ze verstand hebben van politieke zaken opdonderen! Rot op met je gezanik en emigreer naar een land ver hier vandaan waar ze geen internet hebben..of giet benzine over je heen en steek jezelf in brand.

bij voorbaat dank

Mooie film trouwens8-)

Kenji

Avatar

Goed... en nu weer echt ontopic graag, mensen. Bij voorbaat dank.

kiekeboe

Avatar

Dat klopt, dat nederlanders veels te veel slikken.

En dat een half uur onderbreking heel kut is, maar filmtotaal is toch geen klachten commisie.

Het gaat er om dat je een mening over de film geeft, en of je die reclames nou leuk vind of niet en of je wel of niet gaat kijken,

is dat niet allemaal overbodige informatie?
Als je er wat aan wil doen zou ik iedereen die het kut vind aanraden een kaartje te sturen naar sbs ipv hier klagen, daar bereik je veel meer mee.
Want nederlanders slikken veel, maar we klagen ook veel en we doen er niks aan.

Marlous

Avatar

...en dat de regering beslist dat we twee keer zoveel voor ziektenkosten moeten betalen voor veel minder in het pakket, tja het is nu eenmaal zo...
En 4 euro voor een citroen...Daar kunnen we niets aan doen..

Wat een slappe hap zeg....Wij zijn echt van die slappe nederlanders die alles maar slikken omdat het nu eenmaal zo is....

We zouden onze bek eens open moeten trekken, in plaats van alles maar te slikken....

Oh, kut, offtopic..

On-topic, ja leuke film voor de maandagavond, gelukkig heb ik myth-tv...

Roadrunner

Avatar

Marlous77 "In mijn ogen is het wel filmkijker pesten"

Wat is jouw probleem, zeg? Kijk dan gewoon toch niet. Jouw wil is geen wet; SBS6 mag doen wat ze goed dunkt.

Marlous

Avatar

Jedimaster "Al dat gezeur elke keer over Hart van Nederland. Er is nu eenmaal niks aan te doen, maar denk niet dat het alleen is om de filmkijker te pesten. Er zijn daadwerkelijk een heleboel (meer dan een miljoen) mensen die er elke dag naar kijken. Waarom mensen er naar kijken weet ik niet
"


Nou het lijkt mij toch duidelijk waar die miljoen mensen vandaan komen....
Het zijn de mensen die de film die ze zitten te kijken willen afzien. Dus laten ze de zender dus voor de makkelijkheid opstaan.

Je denkt toch echt niet dat iemand om half 11 naar hart van nederland gaat kijken just for the fun of it.

In mijn ogen is het wel filmkijker pesten, want mochten er mensen wel zo verknocht aan dit geweldige programma zijn, dan kunnen ze ook wel wachten tot 11 uur...

Emilia46

Avatar

Goede film vind ik Minority report. Ik heb hem nu 2 keer gezien, en nogsteeds vind ik het een fasinerend verhaal. Ik hou niet van Scifi, maar hier stoort het me totaal niet. Echt een leuke film, een 8 Smiley face

dh

Avatar

Ik neem hem gewoon op..
kan ik hart in nl gewoon lekker overslaan!

M1r4

Avatar

Ik wacht wel tot deze film op een andere zender is.
Zo'n half uur onderbreking verpest de hele fim voor mij.
:N

Frenkel

Avatar

Ik ken 'm nog niet maar ik ga wel kijken, want volgens IMDb verwijst deze film naar Safety Last! Ik heb zo'n vermoeden dat het iets met een grote klok te maken heeft.

Jedimaster

Avatar

Al dat gezeur elke keer over Hart van Nederland. Er is nu eenmaal niks aan te doen, maar denk niet dat het alleen is om de filmkijker te pesten. Er zijn daadwerkelijk een heleboel (meer dan een miljoen) mensen die er elke dag naar kijken. Waarom mensen er naar kijken weet ik niet, maar ik kan wel begrijpen dat SBS-6 hun best bekeken programma niet zo snel van de buis zal halen of een uur uit zal stellen zodat mensen hun film zonder extra onderbreking kunnen kijken, want reclames zijn er toch al.

Arthaum

Avatar

Ik vond em eigenlijk nogal saai. Tverhaal was wat aan de trage kant. Neej.. Ik hou van scifi, maar dit vond ik echt niks

Dazzlestan

Avatar

Een van de beste films die ik gezien van Cruise.
Je moet er wel van houden van de SCIFI, maar Spielbergs meesterwerk (WofthW is dat niet)

Railgunner

Avatar

CAGE " Ook een indrukwekkend beeld van hoe het zou uitzien over zoveel duizenden jaren in de toekomst."


Zoveel duizenden jaren in de toekomst?
Nee hoor, het verhaal speelt zich in 2054 af...

Bellsofwar

Avatar

Ik heb de film op DVD (2 disc, heel cheap). De film is wel ok naar een boek van Philip K. Dick. Alleen is het duidelijk dat Spielgerg veel experimenteert met het beeld en het verhaal zo nu en dan even te wensen over laat. Maar jah...bij Spielberg ben je het wel gewend zo nu en dan.