Van Waardenberg en Breederveld in topvorm in deze geweldige nieuwe roadtripfilm

Van Waardenberg en Breederveld in topvorm in deze geweldige nieuwe roadtripfilm

Een man op bittere leeftijd rijdt met tegenzin naar Spanje om een laatste bezoek te brengen aan een stervende vriend, samen met zijn vrouw die aan dementie lijdt.

Jelle de Jonge is vooral bekend als TV-regisseur, maar besloot in 2015 ook het grotere scherm op te zoeken met Bon Bini Holland en Weg van Jou. Deze week wordt hier een derde titel aan toegevoegd in de vorm van een film met meer tragikomische elementen: De Terugreis.

Martin van Waardenberg en Leny Breederveld spelen de hoofdrollen in deze melancholische, maar ook humoristische roadmovie waarin herinneringen, jarenlange liefde en acceptatie van veranderingen centraal staan.

Verhaal
Jaap is al bijna vijftig jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa.

Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw aan het dementeren is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Tragikomedie
In de trailer zien we dat dit een film is met twee van Nederlands beste filmveteranen die in het slotstuk van hun carrières nog eens laten zien hoe dicht een lach en een traan bij elkaar kunnen liggen.


De Terugreis is vanaf 21 maart te zien in een bioscoop bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair