Spiksplinternieuwe Japanse animatie naar de Nederlandse cinema's

Spiksplinternieuwe Japanse animatie naar de Nederlandse cinema's

Dai Miyamoto, een student uit Sendai, krijgt een saxofoon cadeau van zijn broer Masayuki. Hij begint meteen met oefenen.

Anime doet het de laatste jaren erg goed op de streamingdiensten en ook in de bioscopen is een opmars bezig. Zo won vorige week The Boy and the Heron nog de Oscar voor beste animatiefilm.

Deze week is er een nieuwe anime-toptitel op het Nederlandse grote doek te zien: Blue Giant van regisseur Yuzuru Tachikawa.

Plot
Dai Miyamoto's leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai, een voormalig basketbalspeler op de middelbare school, pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden. Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan, maar ontdekt al snel dat het leven van een professionele muzikant niet voor bangeriken is weggelegd.

Zijn passie wint het uiteindelijk van de verwaande maar getalenteerde pianist Yukinori, en nadat Dai zijn vriend Shunji heeft overgehaald om drums te leren spelen, starten ze een nieuw jazztrio waarvan het ruige geluid een rauwe energie bevat die al snel de aandacht trekt van het lokale publiek. Maar wat is er nodig om echt groots te zijn?

Whiplash?
In de trailer zien we dat dit een interessante mix van animatiefilm en muziek gaat worden; killer soundtrack gegarandeerd.


Blue Giant is vanaf 21 maart te zien in de filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair