'Drive My Car'-regisseur nu terug in bioscoop met nóg een prijswinnende parel

'Drive My Car'-regisseur nu terug in bioscoop met nóg een prijswinnende parel

Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorp Mizubiki, vlakbij Tokio.

Ryûsuke Hamaguchi maakt al sinds 2003 langspeelfilms in Japan, maar werd drie jaar terug opeens in één klap wereldberoemd met Murakami-adaptatie Drive My Car. Zijn bezigheden liggen sindsdien onder een vergrootglas, maar ook zijn nieuwste film, Evil Does Not Exist, is weer een prachtig, subtiel kunstwerkje dat grote gevoelens weet los te krijgen bij zijn publiek.

Op het Filmfestival van Venetië ging de film afgelopen september in première in de hoofdcompetitie waar het de Zilveren Leeuw won. Op Film Fest Gent ging een maand later een speciale versie van de film, GIFT, in première die werd bijgewoond door Hamaguchi zelf en componiste Eiko Ishibashi die de film live voorzag van muziek.

Plot
Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij het huis van Takumi te bouwen met gevolgen voor hun watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners.

De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.

Afgemeten en betoverend
In de trailer zien we dat dit wederom een prachtige verwikkeling van grote thema's met kleine thema's gaat worden op een manier die maar weinig hedendaagse filmmakers in hun vingers hebben.


Evil Does Not Exist is vanaf 21 maart te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair