'Heat 2' wordt definitief de volgende film van regisseur Michael Mann

'Heat 2' wordt definitief de volgende film van regisseur Michael Mann

En uiteraard baseert hij deze op zijn eigen succesvolle roman uit 2022...

Bijna dertig jaar na zijn debuut keert de actievolle wereld van Heat (1995) terug naar het witte doek. Regisseur Michael Mann schreef het verhaal van Heat 2 twee jaar geleden eerst nog op in een boek.

En nadat hij jarenlang erop hintte dat er een vervolg aan zat te komen (begin dit jaar nog), bevestigde de filmmaker in een recent interview met 'Radio France' dat de titel definitief zijn volgende project gaat worden.

Twee plotlijnen over en weer
Beter zelfs, hij onthulde dat hij al diep in de pre-productiefase zit van wat gedeeltelijk een prequel is van de originele gebeurtenissen. We volgen het personage Chris Shiherlis terwijl hij de LAPD en rechercheur Vincent Hanna probeert te ontwijken na de legendarische (mislukte) bankoverval.

Daarnaast gaan we terug naar Chicago 1988 waarin een jonge Neil McCauley, Shiherlis en de high-tech bemanning hun ciminele daden plegen. Parallel groeit de rijzende ster van Hanna bij de politie van Chicago als hij een andere ultragewelddadige bende indringers achtervolgt.

Opnames starten later dit jaar
Op dit moment zijn er geen castleden bevestigd. Austin Butler en Adam Driver zijn populaire namen onder fans en Mann heeft laatstgenoemde in serieuze overweging na hun fijne samenwerking aan Ferrari vorig jaar.



NieuwsFilm

meest populair