Anne Hathaway zou "helemaal geen sex-appeal hebben"

Anne Hathaway zou "helemaal geen sex-appeal hebben"

Anne Hathaway vertelt over haar strijd tegen kritiek op haar sex-appeal en haar focus op personages.

Anne Hathaway behoort al jaren tot de top van Hollywood met films als Interstellar, The Dark Knight Rises en Colossal. Toch kreeg ze in haar beginjaren te horen dat ze geen sex-appeal had - echt nul sex-appeal zelfs.

Hier in een interview met Vanity Fair vertelt ze naar aanleiding van haar nieuwe romantische film The Idea of You: "De mannelijke blik was erg dominant en erg overtuigend en erg jeugdig. Terwijl ik dacht: 'Ik ben een schorpioen. Je moet me eens zien op een zaterdagavond'."

Die kritiek deed pijn
Anne zette dus door en pakte ook sensuele en volwassen rollen op na The Princess Diaries. Ze haatte naaktscènes maar deed er toch eentje in Havoc, een dramafilm over tieners. En dat was niet alleen om de critici het tegendeel te bewijzen.

Ze zei daarover: "Het was nodig, want het meisje dat ik speelde, had geen respect voor haar eigen lichaam of haar eigen seksualiteit."

Het personage is belangrijker
Inmiddels vindt ze de gevoelens van haar personages belangrijker dan die van haarzelf. In de nieuwe film speelt zij een moeder die verliefd wordt op een veel jongere popster. Ze pakte de rol omdat ze aan vrouwen wilde laten zien dat het nooit te laat is om je seksualiteit te tonen.



Ze zei: "Het is niet alsof een orgasme - oké, meerdere dan - de wereld kan veranderen. Maar ik ben blij dat ik mee kan doen aan een film die plezier heeft in het laten zien van vrouwelijk plezier." Anne vertelt meer over haar carrière in de YouTube-video van Vanity Fair.

NieuwsFilm

meest populair