Featured

FEATURED: Potentiële box office flops van 2014

Welke big budget films zouden wel eens kunnen floppen?

door Jim Pedd op 31.01.2014 om 21:11 in Featured2014 is pas net begonnen maar toch zijn er al twee films geflopt: I, Frankenstein en The Legend of Hercules. Deze films presteren beiden lang niet zo goed als waar de makers op gehoopt hadden. In deze special nemen we tien andere films onder de loep die wel eens zouden kunnen floppen, of in elk geval niet zoveel winst zullen maken als gehoopt.

Eerder schreven we een artikel waarin we probeerden te voorspellen welke films de grootste box office hits van 2014 zullen worden. Bovenaan die lijst stonden The Hunger Games: Mockingjay - Part 1, The Hobbit: There and Back Again en Transformers: Age of Extinction. Dat zijn films waarvan je bijna zeker weet dat ze honderden miljoenen opleveren aan de internationale box office. Van de onderstaande films is dat een stuk minder zeker.

Toch moet gezegd worden dat er een aantal films in dit artikel staan die zomaar eens een hit kunnen worden. Denk maar aan Godzilla en Guardians of the Galaxy. We wilden ze alsnog noemen, omdat de studio's met de films grote gokken hebben genomen. Hieronder onze top tien grootste box office gokken van 2014, gesorteerd op de datum waarop de films in de Nederlandse bioscopen in première gaan.

RoboCop (13 februari)

Regisseur: José PadilhaCast:

Joel Kinnaman | Gary Oldman | Michael KeatonGenres: Actie | Misdaad | Sci-Fi | Thriller

Een 120 miljoen dollar kostende remake van RoboCop, was die écht nodig? Geen van de vervolgen op Paul Verhoevens origineel wist veel geld te verdienen aan de internationale box office, en ook de verschillende televisieseries waren geen lang leven beschoren. Het is dus maar de vraag of het publiek warmloopt voor deze zoveelste incarnatie van RoboCop. In de remake zien we hoe agent Alex Murphy (Kinnaman) wordt neergeschoten in een steegje. Hij is daardoor het ultieme proefkonijn voor het bedrijf OmniCorp. Dat levert al robots aan het Amerikaanse leger, die dan in het buitenland in oorlogsgebieden ingezet worden. Het bedrijf wil zijn robots ook naar de Verenigde Staten brengen, en vindt in Murphy een perfecte manier om zijn voet aan de grond te krijgen. Maar zoals altijd bij dit soort films, zit er ook een addertje onder het gras...


Divergent (27 maart)

Regisseur: Neil BurgerCast:

Shailene Woodley | Theo James | Kate WinsletGenres: Actie | Avontuur | Romantiek | Sci-Fi

Sinds het enorme succes van de Harry Potter-films, zoeken Hollywoodstudio's naar een soortgelijke cashcow. Het gemakkelijkste is uiteraard om een boekenreeks te verfilmen. Zo heb je al bronmateriaal, een publiek dat ermee bekend is en de potentiële vervolgen staan al klaar. Soms slagen die films, zoals met Twilight en The Hunger Games het geval was. Maar, andere keren mislukken die pogingen juist, zoals recentelijk nog met The Mortal Instruments gebeurde. In deze film hebben we ook niet zoveel vertrouwen. De film wordt geprofileerd als een volgende Hunger Games, maar in die franchise verwachten we nog twee films. Echt nodig is deze film dus niet, en waar de Hunger Games franchise een talentvolle cast wist te verzamelen, valt daar niet over te spreken bij Divergent. De hoofdrol is voor Shailene Woodley, die de tiener Beatrice speelt. Zij moet op haar zestiende een keuze maken voor een van de vijf facties waar de stad uit bestaat: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken waar ze het best bij past, maar Beatrice blijkt af te wijken en nergens bij te passen. Een revolutie begint!


Pompeii (3 april)

Regisseur: Paul W.S. AndersonCast:

Kit Harington | Carrie-Anne Moss | Emily BrowningGenres: Actie | Avontuur | Historisch | Romantiek

Films van regisseur Paul W.S. Anderson doen het meestal niet geweldig aan de box office. Er is natuurlijk wel zijn Resident Evil-franchise, die het best redelijk doet, maar andere projecten weten niet voor vuurwerk te zorgen. Neem bijvoorbeeld The Three Musketeers, dat voor 75 miljoen dollar gemaakt werd, en slechts 132 miljoen dollar ophaalde. Niet bijster veel dus, en de kans is groot dat Pompeii het niet veel beter gaat doen. De trailers zien er niet zo spetterend uit, en de cast is niet de beste van de wereld. Daar komt bij dat de film simpelweg niet leeft bij het grote publiek. Pompeii draait om Milo (Harington), een slaaf die verandert in onverslaanbare gladiator. Hij vindt zich in een race tegen de klok om zijn geliefde Cassia (Browning) te redden van een corrupte Romeinse politicus (Kiefer Sutherland) en tegelijk barst de Vesuvius uit. De wereld van Milo komt tot een einde, weet hij wel op tijd bij zijn geliefde te komen?


Noah (17 april)

Regisseur: Darren AronofskyCast:

Russell Crowe | Emma Watson | Logan LermanGenres: Avontuur | Drama | Fantasy

Noah is een peperdure Bijbelfilm van regisseur Darren Aronofsky. Maar liefst 130 miljoen dollar werd in deze gigantische gok gestoken. Films van de regisseur hebben nooit meer verdiend dan 330 miljoen dollar, en de film die zoveel opbracht is Black Swan. Die film had nog het geluk mee te mogen doen voor de Oscars en kon daardoor een extra graantje meepikken. De kans dat Noah die opbrengst gaat overschrijden lijkt klein. Bijbelfilms hebben een te specifiek publiek, en dat schijnt niet warm te lopen voor deze film. Een testpubliek dat bestond uit Joden en Christenen reageerde weinig positief op de Bijbelfilm. Ook het gewone publiek werd er niet warm van bij testscreenings. Voor Noah heeft Aronofsky wel grote namen weten te strikken: zo speelt Russell Crowe de hoofdrol van Noah. Hij krijgt van God de opdracht een ark te bouwen, om twee exemplaren van elke diersoort te redden van de Zondvloed.


Godzilla (15 mei)

Regisseur: Gareth EdwardsCast:

Aaron Johnson | Elizabeth Olsen | Bryan CranstonGenres: Actie | Avontuur | Fantasy | Sci-Fi

Gareth Edwards kreeg van Lionsgate een budget van maar liefst 160 miljoen dollar om Godzilla te maken. De vraag is of de film zoveel winst zal maken, als waar de studio op hoopt. De vorige Godzilla-film, van regisseur Roland Emmerich, werd voor 130 miljoen dollar gemaakt en verdiende aan de internationale box office 379 miljoen dollar. Een recentere Kaiju-film is Pacific Rim van regisseur Guillermo del Toro. Die film kostte 190 miljoen dollar om te maken, maar wist internationaal slechts 411 miljoen dollar te verdienen. De grote vraag is dus of deze film meer dan dat weet binnen te halen. De cast bestaat in elk geval deels uit publiekstrekkers, maar het is en blijft een sci-fi film, en die trekken vaak een beperkt publiek. Godzilla is een gigantisch gemuteerd monster, dat zijn woede loslaat op de Aarde. Het is aan een team van wetenschappers om hem te doden.


Jupiter Ascending (24 juli)

Regisseurs: Andy Wachowski | Lana WachowskiCast:

Mila Kunis | Channing Tatum | Eddie RedmayneGenres: Actie | Avontuur | Sci-Fi

Na het succes van de Matrix-films konden de Wachowski's weinig fout doen bij de studio's. Toch waren alle projecten die ze na The Matrix maakten absoluut geen succes. Speed Racer verdiende bijvoorbeeld maar 93 miljoen dollar op een budget van 120 miljoen dollar. En recent bracht Cloud Atlas slechts 130 miljoen dollar in het laatje, op een budget van 102 miljoen dollar. Sinds The Matrix wisten ze dus geen kassucces meer te maken, ondanks de hoge budgetten die ze toegewezen kregen. Dat komt waarschijnlijk omdat hun films niet bij de mainstream sci-fi-films horen, zoals Star Trek, maar zich in een niche bevinden. De kans dat Jupiter Ascending, dat naar verluidt voor 200 miljoen dollar gemaakt werd, een succes wordt, achten we dan ook klein. In de film volgen we Jupiter Jones (Kunis), schijnbaar een gewone schoonmaakster. In haar DNA heeft ze echter de code om heerser van het universum te worden. Aan ex-militair en premiejager Caine (Tatum) de taak om haar te redden.


Guardians of the Galaxy (14 augustus)

Regisseur: James GunnCast:
Chris Pratt | Bradley Cooper | Lee PaceGenres: Actie | Avontuur | Sci-Fi

Marvel-films wisten sinds Iron Man in 2008 uitkwam consequent flinke winsten te boeken. Denk maar aan The Avengers, dat 1,5 miljard dollar verdiende. Maar met Guardians of the Galaxy neemt Marvel wat ons betreft een gok. Natuurlijk zal deze op z'n minst quitte spelen, maar of dit project veel winst gaat maken? De cameo van Benicio del Toro aan het einde van Thor: The Dark World was wel héél erg campy, en kan het publiek afschrikken. Wat we mogen verwachten is in ieder geval compleet anders dan wat we tot nu toe van de studio gezien hebben. In Guardians of the Galaxy zien we hoe Peter Quill (Pratt) in bezit komt van een mysterieuze bol die toebehoort aan Ronan the Accuser (Pace). Om uit zijn klauwen te blijven, sluit Peter zich aan bij een bijzondere groep huurlingen, bestaande uit Rocket (Cooper), Groot (Diesel), Gamora (Zoe Saldana) en Drax the Destroyer (Dave Bautista).


Teenage Mutant Ninja Turtles (21 augustus)

Regisseur: Jonathan LiebesmanCast:
Alan Ritchson | Will Arnett | Noel FisherGenres: Actie | Avontuur | Fantasy | Sci-Fi

Controversieel is deze film van Jonathan Liebesman in ieder geval wel al. Producent Michael Bay suggereerde in een interview dat de gemuteerde schildpadden helemaal geen mutanten zouden zijn, maar buitenaardse wezens. Meteen ontstond er ophef, waarop Bay zijn uitspraak terugtrok. Toch waren de gemoederen niet helemaal bedaard, want de bedenkers van de franchise kwamen er nog aan te pas om fans gerust te stellen. Of het nou tiener-mutanten worden, of buitenaardse wezens, de kans lijkt niet groot dat deze film vele miljoenen op gaat brengen in al het box office geweld dat we komende zomer kunnen verwachten. Is er immers wel behoefte aan deze film? De vorige in de franchise, TMNT, verdiende 95 miljoen dollar op een budget van 34 miljoen. Het budget van deze film is uiteraard vele malen hoger, maar al waarschijnlijk niet veel meer op gaan brengen.


The Maze Runner (25 september)

Regisseur: Wes BallCast:
Dylan O'Brien | Will Poulter | Kaya ScodelarioGenres: Mysterie | Sci-Fi | Thriller

We wezen er bij Divergent al op: studio's zoeken almaar naar nieuwe young adult boekenreeksen om te verfilmen. Tieners vormen een belangrijk publiek, en zijn gemakkelijker mee te slepen in franchises dan volwassenen. The Maze Runner is nog zo'n young adult franchise die naar de bioscopen komt. Ook hier ontbreken enkele belangrijke factoren om de film tot een succes te maken. Hoeveel mensen van de cast zijn bijvoorbeeld ook maar een beetje bekend? Juist. En of dat verhaal nou echt zo interessant is? We volgen Thomas (O'Brien), een jongen die op een dag wakker wordt in een lift. Hoe hij daar gekomen is, weet hij niet. Hij weet zelfs niet meer wie hij is. Eenmaal buiten ontdekt Thomas dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met zestig andere jongens van zijn leeftijd. Samen moeten ze zien te ontsnappen uit een almaar veranderend labyrint.


Exodus (11 december)

Regisseur: Ridley ScottCast:
Christian Bale | Aaron Paul | Joel EdgertonGenre: Drama

We sluiten de lijst af met nog een Bijbelfilm met een gigantisch budget. Regisseur Ridley Scott staat erom bekend epische films te maken, en Exodus belooft qua schaalgrootte net zoiets te worden als Kingdom of Heaven. Er zullen scènes in de film zitten waarvoor duizenden figuranten gebruikt zijn, getuige recente berichten. En de cast mag er ook wel wezen, met Christian Bale als hoofdrolspeler. Toch lijkt Exodus geen monsteropbrengst te zullen verzamelen aan de internationale box office. Want net als Noah is dit ook een Bijbelfilm, en die hebben een te specifiek publiek. Hoe bekend je cast ook mag zijn; dat is lang niet altijd een garantie voor kassucces. In Exodus zien we hoe Moses (Bale) de uittocht van de Israëlieten uit het Oude Egypte leidt.

47 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Gozilla en Guardians of the Galaxy zien ik nu niet bepaald als potentiële flops... De rest wel.

aspers

Avatar

Sorry, maar wat hebben we weer een onzin Telegraaf artikel zeg! :|

Ik hoop echt dat niemand hier serieus op ingaat...

RogerRabbit

Avatar

Pompeii en Jupiter Ascending, Divergent en The Maze Runner lijken me de grootste kanshebbers. De andere titels hebben toch al enige naamsbekendheid of de cast en crew hebben A-status.

Verder heb ik een vaag vermoeden dat Sabotage met Schwarzenegger en Need for Speed gaan floppen. Ondanks dat dit films zijn waar ik zelf wel naar uitkijk.

RogerRabbit

Avatar

aspers "Sorry, maar wat hebben we weer een onzin Telegraaf artikel zeg! :|

Ik hoop echt dat niemand hier serieus op ingaat..."


Hoezo is dit onzin? Het is toch interessant om hierover te speculeren.

benjamin

Avatar

Oké, dit is vroeg om nu al te speculeren, maar ik moet in ieder geval zeggen dat dit lijstje veel verfilmingen bevat die mij niet al te veel zeggen en er dus in wat gevallen boenk kan opzitten.

Wat de Bijbelfilms betreft, weet ik het niet: denk dat een groot deel van het publiek niet echt daarop zit te wachten, maar misschien is dit met het deel hyperkatholieken (vooral in Amerika) wel een gat in de markt - al kunnen die dan weer niet blij zijn als iemand z'n vrijheid neemt met de heilige schrift. Exodus heeft de slechtste papieren op het eerste zicht met een releasedatum zo dicht bij de derde Hobbit en als de katholieke fanbase niet blij is met Noah is dat geen goed begin voor het genre.

Bij de young adult prenten zie ik misschien de negatieve trend verdergezet worden en zeker het al serieus uitgestelde Maze Runner zie ik nog wel floppen. Divergent heeft misschien wel een kans om de uitzondering te worden.

Wat de andere films betreft, zie ik het eerlijk gezegd nog goed komen misschien voor Guardians (Marvel scoort toch meestal degelijk), Godzilla (eigenlijk geen idee, maar ziet er degelijk genoeg uit) en Ninja Turtles (vrees nog steeds voor de kwaliteit maar kan in navolging van Transformers wel publiek trekken). Jupiter Ascending vrees ik eigenlijk dat niet goed zal scoren, ben wel benieuwd hoe goed het zal zijn, de vorige 'flop' van broer en zus vond ik fantastisch.

En Need For Speed zie ik misschien ook ondermaats presteren..

horizon

Avatar

Hmm,

Jupiter Ascending ziet er best wel top uit en ik hoop dat die film slaagt op basis van wat ik er nu over kan zeggen.

Exodus heeft als voordeel dat Scott de film regisseert tov Aronofsky die Noah regisseert. Scott is nu eenmaal iets bekender. Tot heden vind ik gemiddeld gezien Aronofsky de beste (!) regisseur die er is, dus ik heb daar een licht vertrouwen in. Maar het zal idd geen grote hit aan de bioscoop kassa worden. Het enige dat daar helpt is goede recensies en vooral mond-tot-mond reclame (zie Gravity).

Pompeii heeft misschien geluk dat alle Game of Thrones kijkers Kit Harrington een keer in andere setting willen zien of zo.


Guardions of the Galaxy zal heel weinig mensen iets zeggen. Het zal geen super flop worden maar ook geen hit, denk zelfs niet dat Thor/Cpt America opbrengsten worden gehaald.

De Turtles, tja, misschien break even.

movieboy

Avatar

Divergent, pompei en robocop waarschijnlijk.

Ik kijk uit naar godzilla, guardians en exodus (because of bale en ridly).

SciFiFanaat

Avatar

Ergens hoop ik dat Robocop gigantisch gaat floppen, maar dan ook gigantisch. Ik ben de (peperdure) remakes van klassiekers zat. Echt de enige reden van deze remakes zijn de SFX en die zijn in veel gevallen wel beter dan het origineel maar voor de rest voegen ze gewoon NIETS toe.

Om dezelfde reden hoop ik dat Jupiter Ascending een gigantisch succes wordt.

Darthmar

Avatar

Leuk artikel en het lijkt me leuk dat aan het eind van het jaar op dit artikel wordt terug gekeken en met name op de genoemde films of die het waar hebben gemaakt of zijn geflopt.

McGraig

Avatar

aspers "Sorry, maar wat hebben we weer een onzin Telegraaf artikel zeg! :|

Ik hoop echt dat niemand hier serieus op ingaat..."


Helemaal mee eens. Het lijkt tegenwoordig een sport om potentiele blockbusters op voorhand af te kraken zodat niemand er meer naar toe wil. Publiek is heel gevoelig voor manipulatieve stukken vanuit de media. Net zoals voor hypes trouwens. Jammer dat filmtotaal hier aan meedoet. Het lijkt wel een soort leedvermaak.

YOLO

Avatar

En natuurlijk staat de Toscaanse bruiloft er niet bij :P
Uit het lijst zou ik graag dat Robodingens flink gaat floppen. Dat geld ook voor elke film die Paul W.S. Anderson maakt. Die vent maakt het nu wel erg bont met RE. Resident Evil: Retribution is zelf gebakken lucht geworden. En dan heeft hij nog het lef om Resident Evil 6 op ons los te laten. 2 films van Anderson in 1 jaar. :|

Ik weet het niet met Guardians of the Galaxy. Het is mij een te onbekende Marvel comic, al zal ik vast wel plezier van bevelen. De vraag is, is Guardians of the Galaxy wel bekend bij het non comic publiek. Marvel heeft een aardige stal met superhelden, waarvan de meeste wel bekend zijn van naam.

aspers

Avatar

McGraig "Helemaal mee eens. Het lijkt tegenwoordig een sport om potentiele blockbusters op voorhand af te kraken zodat niemand er meer naar toe wil. Publiek is heel gevoelig voor manipulatieve stukken vanuit de media. Net zoals voor hypes trouwens. Jammer dat filmtotaal hier aan meedoet. Het lijkt wel een soort leedvermaak."


Kijk, jij snapt mijn punt! Dat is precies de trend die mij al een tijdje stoort op FT.

Decepticon

Avatar

Darthmar "Leuk artikel en het lijkt me leuk dat aan het eind van het jaar op dit artikel wordt terug gekeken en met name op de genoemde films of die het waar hebben gemaakt of zijn geflopt."
Ben ik helemaal met je eens.
Dit heeft btw niks met leedvermaak te maken, zoals sommigen beweren, het is gewoon een leuk artikel om wat te discussieren over dit gegeven, is toch leuk.

Ik denk ook dat Sabotage en Need For Speed grote kans maken te floppen, eerder dan Godzilla en Guardians, want die 2 zie ik echt wel winst boeken.

Ik heb geen idee hoe populair de Divergent boeken zijn, maar die zie ik ook nog wel een kans maken om redelijk te presteren.

Pompeii maakt geen schijn van kans, die gaat volgens mij hard floppen.
Jupiter Ascending zie ik hetzelfde scoren als Cloud Atlas, al ziet het er wel veel beter uit dan Cloud Atlas.

En de 2 bijbelfilms gaan het denk ik ook niet redden. Noah heeft misschien nog een kans om quitte te spelen.

RoboCop zie ik nog wel succesvol zijn, op gelijke hoogte met Total Recall, er zijn veel mensen die die film willen zien. In de bios hoor ik eigenlijk alleen maar positieve geluiden zodra de trailer voorbij kwam.

De Turtles zie ik in navolging van Transformers ook nog wel kans van slagen hebben, maar heef idd ook wel een kans van floppen.

Steve-O

Avatar

Als Godzilla echt zo goed is als ik hoop dat 'ie is en dat het publiek er ook van houd dan zie ik echt niet hoe die kan gaan floppen.
Ik zou het jammer vinden als Noah flopt.. Film lijkt me erg gaaf en het is leuk om Aronofsky met zo'n groot budget zijn visie op het scherm te tonen. Ik verwacht er wel wat van.

Ik ben ook benieuwd naar Exodus, als Ridley Scott nou eens wel zijn vorm terugheeft dan moet dit weer een goede film worden. Zal me niks verbazen als het wel goed geld oplevert in ieder geval.

Verder denk ik dat Guardians of the Galaxy wel veel op zal brengen. Het is de zoveelste MCU film en de fans slikken dat als zoete koek. Ik denk niet dat Disney ergens bang voor hoeft te zijn.

Ik zet m'n twijfels vooral bij Jupiter Ascending.. Hoop dat de Wachowski's nou ook weer eens met een echt goede film komen. Cloud Atlas was niet helemaal gelukt naar mijn idee.

Roeltje

Avatar

Interessant lijstje. De enige films die ik hiervan wil zien zijn Guardians of the Galaxy, Jupiter Ascending en Godzilla.

RogerRabbit

Avatar

McGraig "Helemaal mee eens. Het lijkt tegenwoordig een sport om potentiele blockbusters op voorhand af te kraken zodat niemand er meer naar toe wil. Publiek is heel gevoelig voor manipulatieve stukken vanuit de media. Net zoals voor hypes trouwens. Jammer dat filmtotaal hier aan meedoet. Het lijkt wel een soort leedvermaak."


De films worden helemaal niet afgekraakt en er wordt ook niet gezegd dat het slechte films zullen worden. Er wordt enkel gekeken hoe ze het zullen doen aan de box-office. Een voorspelling die we doen aan de hand van eerdere films die in dezelfde situatie zaten. En natuurlijk op basis van acteurs / regisseurs / franchise die erin betrokken zijn.

Ik vind het zelf heel interessant om de 'starring power' te bekijken. Zo zagen we bijvoorbeeld dat Brad Pitt vorig jaar een hit heeft gemaakt van World War Z. Maar was dat ook zo geweest als een andere acteur de titelrol had gehad?

En als je het inderdaad bekijkt als afkraken dan kunnen de studio's er nog veel van leren. Want mochten deze voorspellingen inderdaad flops worden, dan zullen de studio's toch meer moeten gaan leven naar het principe: Give the people what they want. Zoals Kevin Spacey dit al zo mooi verwoordde in zijn speech van vorig jaar.

SciFiFanaat

Avatar

Mee eens Steve, Darren Aronofsky heeft in mijn ogen met zijn oeuvre nog niets verkeerd gedaan en het zal jammer zijn als hij nu juist met een big budget film onderuit gaat.

Frietgezicht

Avatar

RogerRabbit "De films worden helemaal niet afgekraakt en er wordt ook niet gezegd dat het slechte films zullen worden. Er wordt enkel gekeken hoe ze het zullen doen aan de box-office. Een voorspelling die we doen aan de hand van eerdere films die in dezelfde situatie zaten. En natuurlijk op basis van acteurs / regisseurs / franchise die erin betrokken zijn.
."


Films die in dezelfde situatie zaten? Op basis van acteurs/regisseurs/franchise?
Hahaha :E Alsof er allemaal onderzoek is gedaan waar bij verschillende factoren bij gehaald worden.

Voor zover ik kan zien is gewoon elke film met een groot budget in deze lijst geplaatst muv films die een sequel zijn op succesvolle films(The Hobbit 3, X-Men)

Pete_027

Avatar

aspers "Sorry, maar wat hebben we weer een onzin Telegraaf artikel zeg! :|

Ik hoop echt dat niemand hier serieus op ingaat..."


enigszins wel mee eens aangezien het bijna onmogelijk is in te schatten. Ik bedoel wie had verwacht dat Avatar de meest winstgevende film tot nu toe zou worden. De film heeft de ingrediënten om een succes te worden maar dat hebben veel flops ook.

Tevens als het valt in te schatten dan zouden ze dat in Hollywood ook wel doen lijkt mij:P

Pete_027

Avatar

SciFiFanaat "Ergens hoop ik dat Robocop gigantisch gaat floppen, maar dan ook gigantisch. Ik ben de (peperdure) remakes van klassiekers zat."


Amen:W

Blockbuster

Avatar

Pompeii ziet er wel vet uit hoor, maar ik gok zoiets als Deep Impact: in de eerste 2 uur gebeurt wienig tot niets, om vervolgens te eindigen met 5 min. spektakel. Meer een thuisfilmpje dus.

BANEEE

Avatar

Filmtotaal get your facts straight !

''in de remake zien we hoe agent Alex Murphy (Kinnaman) wordt neergeschoten in een steegje''

Dit is in de originele! maar in de remake (duidelijk te zien in de trailers) word Alex zijn auto opgeblazen!

Angelater

Avatar

^ In het origineel wordt ie niet eens neergeschoten in een steegje, maar in een verlaatte staal fabriek.

McGraig

Avatar

aspers "Kijk, jij snapt mijn punt! Dat is precies de trend die mij al een tijdje stoort op FT."


Het is net zo makkelijk om het om te draaien en positief te benaderen. Er is toch niemand gebaat bij allerlei negatieve speculaties?

ThinkTwoTimes

Avatar

Divergent, Kate Winslet? Zo'n slechte cast vind ik dat niet

Jim

Avatar

McGraig "Het is net zo makkelijk om het om te draaien en positief te benaderen. Er is toch niemand gebaat bij allerlei negatieve speculaties?"

Dat hebben we toch ook gedaan met de box office hits? Smiley face

Remco

Avatar

Tja lastig, ik denk dat TMNT wel succesvol kan zijn als ze min of meer trouw blijven aan de materie. Er zijn genoeg fans die inmiddels nu weliswaar een stukje ouder zijn maar die graag een verfilming zien. Als ze er een soort kids versie van gaan maken dan kunnen ze wel inpakken. Feit dat Bay erachter zit geeft niet veel hoop. Jupiter Ascending gaat niks worden denk ik , de Wachowski's hebben naar mijn mening met The Matrix geluk gehad. De vervolgen waren niet echt geweldig en de meeste films van hun zijn veel te pretentieus. Godzilla zou wellicht wel een hit kunnen worden........

Prometheus69

Avatar

Pete_027 "enigszins wel mee eens aangezien het bijna onmogelijk is in te schatten. Ik bedoel wie had verwacht dat Avatar de meest winstgevende film tot nu toe zou worden. De film heeft de ingrediënten om een succes te worden maar dat hebben veel flops ook.

Tevens als het valt in te schatten dan zouden ze dat in Hollywood ook wel doen lijkt mij:P"


Dat is ook moeilijk in te schatten. Avatar was zo'n duur project, dat het meteen de stempel flop opgespeld kreeg. Hetzelfde gold ook voor Titanic, want daar sloeg de paniek toe toen de kosten de pan uitrijzen. Toen hebben ze voordat de film uitgebracht werd de t.v. uitzendrechten in verhouding voor een appel en een ei verkocht aan t.v. maatschappijen.

Toen bij Avatar hetzelfde gebeurde was er vanuit de filmmaatschappijen iets meer vertrouwen, omdat Cameron al meer krediet had opgebouwd. Maar de media sprong er boven op, vanuit sensatie. Mensen zien graag dat andere mensen falen, net zo graag dat ze zien dat ze succes hebben.

Prometheus69

Avatar

In tegenstelling wat andere denken, denk ik dat de bijbel films wel goed zullen scoren.

In Nederland zijn ze misschien wat van hun geloof gevallen, maar in de rest van de wereld zijn er nog genoeg gelovigen. Het Christendom is met hun 2,1 miljard gelovigen nog steeds de grootste religie van de wereld.

Wereldreligie

Ik ben zelf niet zo van het christelijk geloof, maar dat wil niet zeggen dat het prima films kunnen zijn. De regisseurs Darren Aronofsky en Ridley Scott maken mij in ieder geval wel nieuwsgierig.

Prometheus69

Avatar

SciFiFanaat "Ergens hoop ik dat Robocop gigantisch gaat floppen, maar dan ook gigantisch. Ik ben de (peperdure) remakes van klassiekers zat. Echt de enige reden van deze remakes zijn de SFX en die zijn in veel gevallen wel beter dan het origineel maar voor de rest voegen ze gewoon NIETS toe."


Van mij hoeft die niet de floppen. Liever hoop ik dat het wel meevalt en dat het toch een goede verfilming blijkt te zijn. Volgens mij hebben we daar veel meer wat aan...

Bovendien zijn niet alle remakes per definitie slecht. Scarface van Al Pacino was ook een remake, hoewel weinigen dat waarschijnlijk nog weten.
Ocean 11 was ook een prima remake van de versie van Frank Sinatra. Of de remake van The Thomas Crown Affair met Pierce Brosnan.

Er zijn er nog wel meer natuurlijk, maar een remake hoeft niet slecht te zijn natuurlijk. Filmremakes

Bovendien kan je Exodus van bovenstaande lijstje ook onder de lijst van remake zetten. Het is een remake van de Tien Geboden met Charlton Heston.

FilmMaster

Avatar

In deze lijst zitten juist veel potentiële hitfilms in Noah, Jupiter Ascending, Godzilla, Guardians of the Galaxy.

dawgrule

Avatar

McGraig "Helemaal mee eens. Het lijkt tegenwoordig een sport om potentiele blockbusters op voorhand af te kraken zodat niemand er meer naar toe wil. Publiek is heel gevoelig voor manipulatieve stukken vanuit de media. Net zoals voor hypes trouwens. Jammer dat filmtotaal hier aan meedoet. Het lijkt wel een soort leedvermaak."


Mee eens, Als de media op voorhand al films afkraakt zal dat uiteindelijk echt wel terug te zien zijn in de box office. Ook mijn maning wordt vaak beinvloed door bijvoorbeeld imdb, is het cijfer slecht ga ik juist de dingen zoeken waar het cijfer zo laag door is. Mijn beste film zijn nog steeds waar ik zonder enige kennis naartoe ga, een inpuls voor de bios oid.

Oppervlakkig gezien gebeurd dit ook altijd vlak voor een recessie. Een "Expert" zegt dat er een recessie aankomt, vervolgens vangen aandeelhouders dat op en halen hun aandelen terug, en tadaaaa en recessie.

Ik ga vanaf nu geen trailers, interviews, nieuws of wat dan ook over guardians of the galaxy kijken. En ik ga proberen zonder vooroordelen naar de bios te gaan!

benjamin

Avatar

dawgrule "Mee eens, Als de media op voorhand al films afkraakt zal dat uiteindelijk echt wel terug te zien zijn in de box office. Ook mijn maning wordt vaak beinvloed door bijvoorbeeld imdb, is het cijfer slecht ga ik juist de dingen zoeken waar het cijfer zo laag door is. Mijn beste film zijn nog steeds waar ik zonder enige kennis naartoe ga, een inpuls voor de bios oid. "


Maar het gaat hier toch nergens over het feit dat die films slecht zouden zijn, enkel dat deze grote kans lopen geen commercieel succes te zijn.

Rolo2013

Avatar

Guardians of the Galaxy staat hier erg onterecht, ik denk dat je deze wel zelfs in het lijstje van blockbusters kan zetten.
Ook al zijn deze characters hier niet zo bekend, Marvel is goud !!

Van de laatste 3 Marvels gingen er 2 over de 1 miljard heen en als je kijkt naar Iron Man 1,2,3, Thor 1 en 2(die nog draait), Captain America en The Avengers dan kom je op ongeveer 1,2 miljard wat ze gekost hebben en 7 miljard binnengehaald....

Daarbij, "nieuwe/onbekende" characters maakt het interessant en er zit een wasbeer bij met guns dus.... :P :P

Prometheus69

Avatar

dawgrule "Ik ga vanaf nu geen trailers, interviews, nieuws of wat dan ook over guardians of the galaxy kijken. En ik ga proberen zonder vooroordelen naar de bios te gaan!"


Helemaal mee eens. Uiteindelijk zijn films toch altijd persoonlijke voorkeur. Als je bijvoorbeeld niet van science fiction houd zal je nooit een SF film goed vinden.

Prometheus69

Avatar

Rolo2013 "Guardians of the Galaxy staat hier erg onterecht, ik denk dat je deze wel zelfs in het lijstje van blockbusters kan zetten.
Ook al zijn deze characters hier niet zo bekend, Marvel is goud !!

Van de laatste 3 Marvels gingen er 2 over de 1 miljard heen en als je kijkt naar Iron Man 1,2,3, Thor 1 en 2(die nog draait), Captain America en The Avengers dan kom je op ongeveer 1,2 miljard wat ze gekost hebben en 7 miljard binnengehaald....

Daarbij, "nieuwe/onbekende" characters maakt het interessant en er zit een wasbeer bij met guns dus.... :P :P"


Ik heb wel vertrouwen erin, dat Marvel iets leuks maakt van GOTG. Maar het is wel hun meest risico volle project. Ik heb jarenlang comics verzameld en GOTG was voor mij onbekend. Dus ik zou niet weten, waarover het gaat (behalve wat ik in de media gelezen heb). Bij de andere comics weet ik de grote lijnen en achtergrond wel van een Marvel karakter.

McGraig

Avatar

Jim "Dat hebben we toch ook gedaan met de box office hits? Smiley face"


Die reactie had ik wel verwacht. Dat neemt niet weg dat dit een flauwe poll is. Verder mijn complimenten voor een prima site verder hoor; ik kijk hier iedere dag wel eventjes. Overigens is er blijkbaar wel animo voor een item als dit gezien het aantal reacties. Eigenlijk zonde want als jullie een stuk plaatsen over onbekende titels (lees: niet Engelstalig) reageert geen kip. Ik snap het dus wel. Is het een idee om een stuk te doen waarin bezoekers de meest ondergewaardeerde films van bijv 2013 kunnen plaatsen? Dat levert vaak leuke verrassingen op.

benjamin

Avatar

Nog eentje waar ik ook milde twijfel bij heb: Edge Of Tomorrow.

Jim

Avatar

McGraig "Die reactie had ik wel verwacht. Dat neemt niet weg dat dit een flauwe poll is. Verder mijn complimenten voor een prima site verder hoor; ik kijk hier iedere dag wel eventjes. Overigens is er blijkbaar wel animo voor een item als dit gezien het aantal reacties. Eigenlijk zonde want als jullie een stuk plaatsen over onbekende titels (lees: niet Engelstalig) reageert geen kip. Ik snap het dus wel. Is het een idee om een stuk te doen waarin bezoekers de meest ondergewaardeerde films van bijv 2013 kunnen plaatsen? Dat levert vaak leuke verrassingen op."

Jammer dat je er zo over denkt dan! Ik heb lang nagedacht over dit artikel, en mijn best gedaan films niet af te kraken. Dat is immers niet de bedoeling die we hebben met dit artikel. Het ontstond meer vanuit het idee: als we kijken naar wat waarschijnlijk de grootste box office hits zullen zijn, waarom dan niet naar wat mogelijk flops worden?
Een stuk over de meest ondergewaardeerde films: ik ga ernaar kijken.

Glennekeeeee

Avatar

benjamin "Nog eentje waar ik ook milde twijfel bij heb: Edge Of Tomorrow."


die gaat wss een $75mil halen in de USA (gebaseerd op Oblivion)
maar doe er nog een dikke $200mil halen buiten de USA
dus een $300miljoen, nuja een dikke hit is dat niet maar om nu te zeggen dat dat een flop is...

Muufley

Avatar

aspers "Kijk, jij snapt mijn punt! Dat is precies de trend die mij al een tijdje stoort op FT."


Ga dan ergens anders eh. Zagers en klagers zoals jij is ook iets dat mij stoort.
Joepie je hebt één medestander gevonden, de rest vind jouw waarschijnlijk gewoon een zeikerd.

McGraig

Avatar

Jim "Jammer dat je er zo over denkt dan! Ik heb lang nagedacht over dit artikel, en mijn best gedaan films niet af te kraken. Dat is immers niet de bedoeling die we hebben met dit artikel. Het ontstond meer vanuit het idee: als we kijken naar wat waarschijnlijk de grootste box office hits zullen zijn, waarom dan niet naar wat mogelijk flops worden?
Een stuk over de meest ondergewaardeerde films: ik ga ernaar kijken."


Gezien je reactie was ik misschien wat kort door de bocht. Ik probeer me te verplaatsen in de creatieve mensen achter de bigbudget producties. Stel je voor dat hier de vraag gesteld zou worden 'welke filmtotaal medewerker zal de minst gelezen stukken schrijven in 2014?'. Voelt niet fijn toch? Net als welke filmtotaal bezoeker is de grootste zeikerd? :P

RottenBananas

Avatar

Vind het vreemd om films met miljoenen winsten een flop te noemen, welke veel worden aangehaald in de vergelijkingen.
Onbekende acteurs,actrices vind ik ook geen probleem; allemaal zijn ze onbekend begonnen en soms zitten daar enorme verrassingen tussen die later dat de allergrootste uitgroeien. Bijvoorbeeld Harry Potter zat vol minder en onbekende acteurs en actrices en was ook geen aanleiding voor om op voorhand een slechte film te worden.
Bijbelse verhalen hebben het wellicht moeilijker, maar een flop is het niet altijd, denk aan bv Ben Hur of Christ Superstar.
Dat ze de verwachtingen niet waar kunnen maken,niet super of ronduit slecht zijn kan best, maar dat is wat anders dan een flop, zeker in financiele zin.
Robocop remake om die nogmaals aan te halen; waarom is het zo slecht om daar een remake van te maken? Heb op blue ray de originele gekeken en kan dit toch geen klasieker vinden. Matig verhaal, slechte special effects, beroerde dialogen en acteren. Nee, voor mij is het ook als popcorn aktie film niet veel. Waarom zou een remake zo slecht zijn? Verwacht van acteren, verhaal en dialoog ook nu niet heel veel, maar het kan toch een uiterst vermakelijke popcorn aktiefilm worden. Zoals zovelen anderen die ondanks ze niet meer dan dit zijn toch in dit goede en leuke films zijn

Ed Crane

Avatar

Jim "Jammer dat je er zo over denkt dan! Ik heb lang nagedacht over dit artikel, en mijn best gedaan films niet af te kraken. Dat is immers niet de bedoeling die we hebben met dit artikel. Het ontstond meer vanuit het idee: als we kijken naar wat waarschijnlijk de grootste box office hits zullen zijn, waarom dan niet naar wat mogelijk flops worden?
Een stuk over de meest ondergewaardeerde films: ik ga ernaar kijken."


Ach, zeurders zijn het :Z Ik vond het juist een erg leuk artikel, leuk in perspectief gezet. Sommige mensen hebben altijd wat te zeuren als FT eens iets *extra's* doet, een ander soort artikel dan een filmnieuwtje of een recensie. Is het een meer op zichzelfstaand artikel, een andere format dan nieuwtje/ recensie dan raken er vaak nogal wat mensen meteen van slag :+

benjamin

Avatar

RottenBananas "Nee, voor mij is het ook als popcorn aktie film niet veel. Waarom zou een remake zo slecht zijn? "


Andere vraag: als iemand een film maakt waarvan ze haast zelf toegeven dat de eigenlijke film weinig zaaks is door zich te verschuilen achter een bekende titel, waarom zou ik dan geld uitgeven.

monkeybeer

Avatar

Banned "Gozilla en Guardians of the Galaxy zien ik nu niet bepaald als potentiële flops... De rest wel."


+1, Na Pacific Rim, kan je nog wel aardig wat verwachten van Godzilla... Guardians of the Galaxy wordt waarschijnlijk ook wel wat...

NieuwsFilm

meest populair