De beste film van Jim Carrey is 'The Truman Show', en zijn slechtste is...

De beste film van Jim Carrey is 'The Truman Show', en zijn slechtste is...

Jim Carrey werd wereldwijd met name bekend door Ace Ventura: When Nature Calls.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Jim Carrey op het programma.

Beste film: The Truman Show

Opvallend genoeg zijn de beste films van Carrey geen komedies. Want naast het drama The Truman Show scoort de romantische scifi-film Eternal Sunshine of the Spotless Mind van Michel Gondry erg goed. Dit geldt in mindere mate ook voor de biopic Man on the Moon. Carrey's beste komedies zijn Liar Liar, Dumb & Dumber en voor zijn fans ook zeker Ace Ventura: When Nature Calls.


Het leven van de vriendelijke Truman klopt aan alle kanten, wat niet verwonderlijk is, want hij is 24 uur per dag wereldwijd op TV te zien als hoofdpersoon in zijn eigen soap. Trumen heeft er geen idee van dat zijn hele wereld verzonnen is en dat alle mensen om hem heen acteurs zijn.

Zwakste film: True Crimes

Slechte en zwakke films maakte Carrey ook en ook nu staat een afwijkende film bovenaan, namelijk de misdaadthriller True Crimes a.k.a. Dark Crimes. En we zagen van Carrey ook het zwak ontvangen The Bad Batch. Andere zwakke films van de komiek zijn The Number 23, Dumb and Dumber To, The Incredible Burt Wonderstone en Batman Forever.


De film vertelt het waargebeurde verhaal van Krystian Bala, een Poolse schrijver die in 2007 veroordeeld werd voor een moord. De Poolse politie wist jarenlang niet waar ze moesten zoeken naar de dader en het werd zelfs de perfecte misdaad genoemd. Bala, die nooit als verdachte genoemd werd, trok de aandacht naar zich toe toen hij een boek publiceerde waarin een soortgelijke moord beschreven werd.


Eerdere beste en slechtste films van...

Harry Potter

Jean-Claude Van Damme

Jake Gyllenhaal

Tom Holland

Midden-aarde

Guillermo del Toro

Michael B. Jordan

Tom Hanks

Margot Robbie

Transformers

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair