Recensie

Iron Man 3 (2013)

Deel drie uit de Iron Man-reeks probeert vergeefs aan te sluiten bij The Avengers. Het gammele scenario zit een geslaagde voortzetting in de weg.

door Arjan Welles om 22:45 in RECENSIES
Iron Man Three poster
Regie: Shane Black | Cast: Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts), Ben Kingsley (The Mandarin), Guy Pearce (Aldrich Killian), Rebecca Hall (Maya Hansen), Don Cheadle (James Rhodes/War Machina), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2013

Christopher Nolan en Joss Whedon hebben met respectievelijk hun Batman-reeks en The Avengers het niveau van de superheldenfilm flink opgekrikt. Visueel spektakel en ongelooflijk flitsende actie zijn allemaal leuk en aardig, maar een superheldenepos werkt pas echt als er een goed verhaal en humor achter zitten. De karakterstudie van de superheld in kwestie moet degelijk en grondig zijn, maar niet te langdradig want dan kun je net zo goed naar een drama gaan zitten kijken. Vele regisseurs hebben geprobeerd om deze aanpak over te nemen. Met wisselend succes, getuige de belevenissen van Spider-man en de Hulk. Het team achter Iron Man had na het teleurstellende tweede deel behoorlijk wat krediet bij het verwende popcornpubliek verspeeld. In het halfbakken script kreeg de man in blik een lachwekkende, door Mickey Rourke uitgewerkte schurk tegenover zich. Iron Man 2 was in vergelijking met het eerste deel niet echt om over naar huis te schrijven.

Deeltje drie probeert het allemaal wat degelijker aan te pakken, maar dit verloopt evenmin vlekkeloos. Centraal staat de vraag of Tony Stark ook nog een held is als hij zijn ijzeren outfit in de kledingkast laat hangen. Deze hypothese wordt uitvoerig onderzocht door Robert Downey Jr., weer lekker op dreef als de titelheld, de helft van de tijd in zijn normale kloffie te laten rondrennen. Wat dat betreft had dit superheldenspektakel beter Tony Stark kunnen heten. Iron Man krijgt ook nog eens hulp van de in deel twee geïntroduceerde War Machine alias Iron Patriot, vertolkt door Don Cheadle. Bovendien zit de magnaat opgescheept met een joekel van een trauma, dat hij opliep in zijn Avengers-avontuur in New York. Deze strubbelingen bezorgen hem een paar slapeloze nachten en paniekaanvallen die op onhandige momenten de kop opsteken.

Voor Iron Man 3 werd het regiestokje door Jon Favreau - wel aan het werk in een bijrol en als producent - overgegeven aan Shane Black. Met hem maakte Downey Jr. eerder het komische moordmysterie Kiss Kiss Bang Bang. Black weet niet echt een consistente lijn in zijn eigen scenario te krijgen. Belangrijke dramatische plotelementen worden gemakkelijk terzijde geschoven als de actiemodus weer moet worden ingeschakeld. Stark heeft een manier gevonden om zijn pak supersnel aan te trekken. Gevolg is dat de delen van zijn outfit van alle kanten komen aanvliegen, maar ook probleemloos door een ander kunnen worden aangetrokken. Het pak staat zo centraal dat iedereen in Starks directe omgeving er wel een keer mee mag pronken. Het vormt soms zelfs een te gemakkelijke oplossing voor benarde situaties. De psychische nasleep van Starks avonturen in New York die hem bijna het leven kostten, wordt een paar keer ingezet, maar Black is het snel zat en taant er dan niet meer naar. Het contrast tussen overdaad en onderbenutting van plotelementen kan haast niet groter zijn.

De verhaallijn van deze Iron Man combineert een schurk die voor het eerst in de jaren zestig in de comics verscheen met de recente Extremis-verhalen. De tegenstander van Iron Man is dit keer namelijk de terrorist de The Mandarin, een soort Osama Bin Laden uit China, die de wereld angst aanjaagt met zijn terroristische aanslagen. De gestoorde Chinees wordt geholpen door wetenschapper Aldrich Killian die rond de millenniumwisseling door Stark is afgewezen en een manier heeft gevonden om het menselijke brein te hacken. De supersoldaten die hier uit voort zijn gekomen hebben regenererend vermogen en kunnen ook nog eens hun biologische thermostaat flink hoog zetten. Wat Stark aan aardse menselijke eigenschappen heeft meekregen, wordt weer geheel teniet gedaan door de vergezochte schurken die hij tegenover zich krijgt. Als Iron Man oog in oog met The Mandarin komt te staan wordt een fikse ballon lek geprikt, met als vraag wat het gezicht en reputatie van het internationale terrorisme eigenlijk bepaalt.

De humor wil maar niet lekker met de actie versmelten. Er verschijnt nog een glimlach op je gezicht als Stark kibbelt met zijn wederhelft, zijn hachje moet zien te redden met de hulp van een jong jochie of als hij zijn grote confrontatie met The Mandarin beleeft. Maar waar Joss Whedon in The Avengers de ideale balans tussen actie en humor wist te bereiken schiet Black te vaak door in extremen. Zelfs veel actiescènes zijn wat blasé. De technische uitvoering is uitstekend, maar aan de opzet schort vaak een boel. Dit wordt vooral duidelijk in een poging van Iron Man om de passagiers van een vliegtuig te redden en in de groteske ontknoping. Een immense aanval in de huiselijke sfeer van Stark laat echter wel weer perfect Blacks kunnen als actieregisseur zien. Iron Man 3 is weliswaar niet zo desastreus als de vorige aflevering, maar lijdt eveneens aan een ernstige vorm van metaalmoeheid. Dat terwijl er legio mogelijkheden zijn om de franchise nog een paar deeltjes te rekken en boeiend te houden. Zelfs de voor Marvel gebruikelijke verrassing na de aftiteling stelt enigszins teleur.

104 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Oef wat zijn jullie negatief zeg. Maar goed, dit is nou eenmaal geen Batman alla Nolan en ik had ook wel verwacht dat het na het grootse Avengers Spektakel het wel weer een tandje minder zou zijn als je alle helden weer alleen in hun eigen films ziet. Het is gewoon weer ff terugschakelen. Maar 3 sterren is ook weer niet heel slecht. Ik plak er zelf binnenkort maar mijn eigen oordeel aan. Ik ben in ieder geval blij dat Phase 2 eindelijk begonnen is!

1 ding vraag ik me wel af, hoe zit dat met het 3D? Dit is de eerste Iron Man die in 3D te zien is, bij de bios bij mijn in de buurt of de Euroscoop in Maasmechelen draaien ze hem alleen maar in 3D en in deze recensie wordt daar geen woord over gerept. Beetje jammer. En er zitten ook wel weer wat spoilers in. Maja dat is ook niets nieuws.

Banned

Avatar

Had al gehoord dat deel 3 geen hoogvlieger was... nog een reden om het thuis pas te kijken.

Bluemeister

Avatar

Filmtotaal heeft wel vaak wat te negatieve recensies. Bijna niks is goed of deugt niet en de focus ligt erg vaak op het negatieve, beetje jammer. Het blijft uiteraard een mening, maar het kan wel iets positiever lijkt me!

Ed Crane

Avatar

Ik had zelf zoiets van, hoe vaak denkt men nog voor de zoveelste keer zo een Hollywoodfilm te maken met qua plot + badguy een terrorist. Begint nu een beetje oud te worden...

Ed Crane

Avatar

Bluemeister "Filmtotaal heeft wel vaak wat te negatieve recensies. Bijna niks is goed of deugt niet en de focus ligt erg vaak op het negatieve, beetje jammer. Het blijft uiteraard een mening, maar het kan wel iets positiever lijkt me!"


Bewijs maar eens met statistieken en voorbeelden!

Decepticon

Avatar

jaime91 "1 ding vraag ik me wel af, hoe zit dat met het 3D? Dit is de eerste Iron Man die in 3D te zien is, bij de bios bij mijn in de buurt of de Euroscoop in Maasmechelen draaien ze hem alleen maar in 3D en in deze recensie wordt daar geen woord over gerept. Beetje jammer. En er zitten ook wel weer wat spoilers in. Maja dat is ook niets nieuws."
Daarom lees ik geen recensies hier op FT, voordat ik de film gezien heb.
Van de 3D verwacht ik helemaal niks van, het is een conversie, dus daar kun je je conclusie eigenlijk wel uit trekken. En ik denk dat de film in NL. (zo goed als) alleen in 3D te zien is.

the mighty dragon

Avatar

Goede of slechte recensie maakt me niets uit. Ik wil deze graag zien. Vond de andere twee films ook erg leuk en dat verwacht ik nu ook wel weer. Het nieuwtje is er natuurlijk wel af en zeker na de sterke Avengersfilm zullen de verwachtingen wel hoog liggen, maar ik hoop gewoon op een leuke en vermakelijke film.

Ereptile

Avatar

Je moet een film ook gewoon bekijken als jij zelf het idee hebt dat het een goede film is Smiley face Een recensie is alsnog voor een deel een mening van iemand. En alleen jijzelf kan een oordeel geven over een film, zodra je die hebt bekeken. Bij recensies kijk ik meestal wel naar de sterren, gewoon voor de lol. Maar 3 sterren verminderd mijn wil om deze film te zien echt niet hoor! :P

Steve-O

Avatar

Negatief? Dat moet kunnen. Ik denk dat dit wel een leuke film is maar niet eentje die ik op HET grote scherm (IMAX) moet zien. Eerlijk gezegd weet ik niet hoe het komt maar ik sta niet meer zo te popelen hiervoor als ik was toen ik de eerste trailer zag, want die gaf mij toch wel goede hoop na het matige Avengers (voor mij dan).

Ach ja, het ziet ernaar uit dat ze nog steeds een écht goede film kunnen maken van hun superhelden. En dat is jammer want ik ben helemaal weg van Marvel's superhelden en heb er ook aardig wat van die oude strips van die ik met heel veel plezier heb gelezen.

seppe

Avatar

Airbender "Momenteel 100% op RT met 10 recensies. Had niet ands verwacht want die gasten daar zijn Marvel fangirls die sowieso de Marvel films prijzen ook al zijn de shit. Tof dat jullie eerlijker zijn T+)"


Je weet dat RT gewoon allemaal recensies van verschillende media verzameld. Die 100% hoeft dus niet te betekenen dat ze daar marvel fanboys zijn.

Dat cijfer gaat ook echt nog wel naar beneden. Denk dat het eindigt met 75% oid na 160 recensies

skullsplitter

Avatar

Banned "Had al gehoord dat deel 3 geen hoogvlieger was... nog een reden om het thuis pas te kijken."


Gevalletje overkritisch :')

YOLO

Avatar

3 sterren! Dus niet beter dan deel 2?

Frietgezicht

Avatar

Zag bij Veronica gids ook 3 sterren en die zijn meestal juist te positief.
Morgen 14:15 zit ik er. Paar biertjes erbij en gaan.

Frietgezicht

Avatar

In het halfbakken script kreeg de man in blik een lachwekkende, door Mickey Rourke uitgewerkte schurk tegenover zich. Iron Man 2 was in vergelijking met het eerste deel niet echt om over naar huis te schrijven.

Geen memorabele vijand maar vond Rourke juist het weinige positieve aandeel hebben in deel 2.

CineMan

Avatar

Heb m zojuist gezien en ben t compleet met deze recensie eens. Ik ben een groot marvel fan en ik wou dat ik deze film de wereld in kon prijzen, maar helaas. Geen slechte film maar kan nog lang niet tippen aan im1 of avengers. Ik kon de regie van black niet waarderen waar ik die van favreau veel amusanter vond om naar te kijken. Te vaak een grapje dat komt op een moment dat het ff serieus moet en dan maar niet te spreken over het hele verhaal rondom die badguys
Wel een beter eindgevecht als in im2. Ik heb de hele film gewacht op iets wat mij zo overtuigen maar dat kwam helaas niet.
Had zoveel meer kunnen zijn het idee was mooi maar niet schoon uitgevoerd. Maar toch zeg ik dat je m wel moet zien.

Het mooiste van de film is dat ze dat creepy kid van insidious mijn naam hebben gegeven in de film deed me goed dat tony me naam noemde
Weltruste

benjamin

Avatar

Decepticon "Van de 3D verwacht ik helemaal niks van, het is een conversie, dus daar kun je je conclusie eigenlijk wel uit trekken. En ik denk dat de film in NL. (zo goed als) alleen in 3D te zien is."


Meen je dat nu dat alles in Nederland haast 3D is? In België draait de film ook in 2D in al minstens elke Kinepolis (ik ga vanavond ook gewoon naar de 'gewone' versie kijken).

Wat de recensie betreft: opmerkingen als dat de film beter 'Tony Stark' zou noemen omdat hij een deel van de film niet in z'n kostuum zit laten mij wat koud - dat is zoals mensen die zeuren dat TDKR daarom geen goede Batmanfilm is. En verder is het toch te laat om m'n tickets te annuleren, dus ik zal wel kijken. Een compleet negatieve recensie is het ook niet, dus er zal nog wel wat amusants gebeuren.

benjamin

Avatar

Ondertussen een betere recensie gevonden. Ik quote even:

"Soit, als het inderdaad loopt zoals het er nu uitziet, zal Downey alvast met een fraaie buiging het toneel verlaten hebben. Je kan immers zonder overdrijving stellen dat ‘Iron Man 3’ de beste uit het rijtje is geworden, een lekkere mix van actie en humor."

"Waar Favreau in de vorige films alle moeite had om zwier en punch in de actie te pompen, krijgt Black het allemaal veel vlotter voor elkaar."

"De film komt bovendien aanzetten met de sterkste slechteriken die Iron Man al tegenover zich gekregen heeft"

"Als ‘Iron Man 3’ representatief is voor wat 2013 op blockbustergebied in petto heeft, zullen we wel vaker goedgemutst uit de zaal stappen."

PKP

Avatar

benjamin "En verder is het toch te laat om m'n tickets te annuleren, dus ik zal wel kijken. "
Hoezo, ging jij anders op basis van een recensie je tickets voor een film die je wilt zien annuleren? Hebben recensenten zoveel macht?

Op Fok! las ik juist weer een ontzettend positieve recensie met een waardering van 8/10. Dus het zal wel, ik vind iedere Marvel goed te pruimen tot nu toe.

Asperientje

Avatar

Ik heb 'm gister avond gezien. Ik heb me goed vermaakt met de film. Robert en Ben stelen de show. Het enigste wat ik wilde was dat de film beter was dan het tweede deel en dat is ook gebeurt. Het einde (nadat het zeer verbeterde en redelijk gave eindgevecht plaatsvond) was een beetje jammer, en de confrontatie met the Mandarin was echt ontzettend gaaf.

Kijk, het is geen briljante film, maar ik heb mij geen minuut verveelt en daar gaat het toch om?

Darthmar

Avatar

Asperientje "
Kijk, het is geen briljante film, maar ik heb mij geen minuut verveelt en daar gaat het toch om?"


Je raakt de kern van de zaak. Het blijft entertainment.

benjamin

Avatar

PKP "Hoezo, ging jij anders op basis van een recensie je tickets voor een film die je wilt zien annuleren? Hebben recensenten zoveel macht? "


Euh, waar haal je dat nu vandaan? Mijn tickets zijn besteld, dus de recensie komt wat te laat om mij nog al dan niet af te raden te gaan.

Banned

Avatar

YOLO "3 sterren! Dus niet beter dan deel 2?"


Wat kreeg deel 2 .. 3 sterren ? haha

movieboy

Avatar

Ik ga vandaag deze film zien ongeacht de critics....

benjamin

Avatar

YOLO "3 sterren! Dus niet beter dan deel 2?"


Kun je niet zeggen, dit zijn recensies door verschillende personen geschreven. En daarbij, die sterren zijn niet de essentie, wat geschreven staat is de essentie.

PRIME

Avatar

Haha, wat een recensie. Ik zal alweer dat er veel te serieus is gekeken naar deze film.

Oh, en trouwens, bedankt voor de spoilers. Jezus, hoe vaak moet je het nog zeggen tegen recensenten om geen spoilers te gebruiken.

benjamin

Avatar

PRIME "Oh, en trouwens, bedankt voor de spoilers. Jezus, hoe vaak moet je het nog zeggen tegen recensenten om geen spoilers te gebruiken."


Spoilers? Welke spoilers? Dat Iron Man en The Mandarin ooit oog in oog zullen staan? Dat de film een finale heeft?

PKP

Avatar

benjamin "Euh, waar haal je dat nu vandaan? Mijn tickets zijn besteld, dus de recensie komt wat te laat om mij nog al dan niet af te raden te gaan."

Uit jouw stukje tekst.

"En verder is het toch te laat om m'n tickets te annuleren, dus ik zal wel kijken."

Het staat er nu alsof je je tickets zou annuleren als dat nog kon.

PKP

Avatar

PRIME "Haha, wat een recensie. Ik zal alweer dat er veel te serieus is gekeken naar deze film.

Oh, en trouwens, bedankt voor de spoilers. Jezus, hoe vaak moet je het nog zeggen tegen recensenten om geen spoilers te gebruiken."

Enige spoiler die ik kon vinden:

De supersoldaten die hier uit voort zijn gekomen hebben regenererend vermogen en kunnen ook nog eens hun biologische thermostaat flink hoog zetten.

De rest werd al getoond in de trailer(s).

Asperientje

Avatar

PKP "Enige spoiler die ik kon vinden:

De supersoldaten die hier uit voort zijn gekomen hebben regenererend vermogen en kunnen ook nog eens hun biologische thermostaat flink hoog zetten.

De rest werd al getoond in de trailer(s)."


Het is niet echt een spoiler als je de trailers hebt gezien. Maar gewoon kijken, want de film is anders dan je zal denken;)

Decepticon

Avatar

benjamin "Meen je dat nu dat alles in Nederland haast 3D is? In België draait de film ook in 2D in al minstens elke Kinepolis (ik ga vanavond ook gewoon naar de 'gewone' versie kijken)."
Ja, alleen de animatie's zijn enkel nog 2D te bekijken, maar dat is dan doorgaands ook alleen maar de Nederlandstalige versie. Niet eens alle animatiefilms draaien overal in de OV...... zucht, alsof animatie alleen maar voor de kids is.
Maar alle normale films haast alleen nog maar in 3D, check de Nederlandse bioscoopsites maar eens. Zelfs bij Pathe is Iron Man 3 alleen in 3D te zien. Ik heb net nog even bij alle vestigingen gechecked.
Het is idd dieptriest. Bioscopen/uitbaters geven vaak als excuus op, dat het te duur is om beide versie's aan te schaffen/ te laten draaien en er zo'n groot aanbod is, dat er geen plaats is voor beide versie's.

PKP

Avatar

Asperientje "Het is niet echt een spoiler als je de trailers hebt gezien. Maar gewoon kijken, want de film is anders dan je zal denken;)"
Dan heb ik dat denk ik gemist in de trailer.
Zal het vanavond beleven. Smiley face

skullsplitter

Avatar

PRIME "Haha, wat een recensie. Ik zal alweer dat er veel te serieus is gekeken naar deze film.

Oh, en trouwens, bedankt voor de spoilers. Jezus, hoe vaak moet je het nog zeggen tegen recensenten om geen spoilers te gebruiken."

En daarom lees ik recensies pas later en kijk ik vooral naar de score.

benjamin

Avatar

skullsplitter "En daarom lees ik recensies pas later en kijk ik vooral naar de score."


En zoals al vaker gezegd is dat pas echt nutteloos. Want alleen het aantal sterretjes met een kleurtje zegt niks.

bobocad

Avatar

Decepticon "
Het is idd dieptriest. Bioscopen/uitbaters geven vaak als excuus op, dat het te duur is om beide versie's aan te schaffen/ te laten draaien en er zo'n groot aanbod is, dat er geen plaats is voor beide versie's."

Echter Pathé geeft aan dat ligt aan de distributeurs. Iron Man is een geval van Disney, die schijnt enorm pro 3D te zijn. Dus ze leveren alleen een 3D versie uit aan Pathé. Overgens zit er ook een nadeel van 3D tov bioscoopzalen. Alle bioscopen schijnen nu digital cinema zalen te hebben, niet iedere digital cinema zaal is geschikt voor 3D.

benjamin

Avatar

bobocad "Echter Pathé geeft aan dat ligt aan de distributeurs. Iron Man is een geval van Disney, die schijnt enorm pro 3D te zijn. Dus ze leveren alleen een 3D versie uit aan Pathé. Overgens zit er ook een nadeel van 3D tov bioscoopzalen. Alle bioscopen schijnen nu digital cinema zalen te hebben, niet iedere digital cinema zaal is geschikt voor 3D."


Maar dan nog is het verschil tussen België en Nederland toch bizar.

PRIME

Avatar

benjamin "Spoilers? Welke spoilers? Dat Iron Man en The Mandarin ooit oog in oog zullen staan? Dat de film een finale heeft?"


Dat Tony de helft van de film zonder pak rond loopt vind ik een indicatie dat er net als bij TDKR te weinig echte superhero actie is. En dat 't gebasseerd is op dat virus was nog nergens terug te lezen en kwam ook niet terug in de trailers.

benjamin

Avatar

PRIME "Dat Tony de helft van de film zonder pak rond loopt vind ik een indicatie dat er net als bij TDKR te weinig echte superhero actie is."


Ja, en dan? In de eerste plaats vind ik dat nu echt geen argument (zo'n uitdrukking rond kwaliteit en kwantiteit weet je wel), maar als mensen zich daar aan storen, is het toch beter dat je het op voorhand weet in plaats van teleurgesteld te worden.

En dat is imo ook geen spoiler - ik weet nu niet zo veel meer over het plot hoor.

rick512

Avatar

Dan denk ik: als men zo negatief hier over is: waarom dan geen 2 sterren.
Ik laat mij er niet door leiden. Ik ga hem in elk geval in de bios zien

TyRaNT

Avatar

Ik had het nog gezegd. Durf te wedden dat zijn suit veelte weinig te zien zal zijn in dit deel. Ik ga m toch kijken, maar ik heb absoluut geen zin in die fake ass 3D bullshit.

Asperientje

Avatar

PRIME "Dat Tony de helft van de film zonder pak rond loopt vind ik een indicatie dat er net als bij TDKR te weinig echte superhero actie is. En dat 't gebasseerd is op dat virus was nog nergens terug te lezen en kwam ook niet terug in de trailers."


Ik heb het hier op filmtotaal wel ergens terug gelezen, maar dat waren weer meer geruchten (net zoals dat Cotillard Talia zou spelen). Ik kan me inderdaad herinneren dat het niet in de trailers te zien was, maar wel in de tv-spots. Dus ik had mij even vergist, maar daardoor was het eigenlijk al redelijk duidelijk. Maar geloof me, het verpest weinig. De film is goed te genieten. Niet zo goed als deel 1 maar zeker beter dan deel 2. En Ben Kingsley is zo ongelooflijk super gaaf in deze film. Downey doet het natuurlijk ook formidabel.

patrick_h

Avatar

Seppe "Je weet dat RT gewoon allemaal recensies van verschillende media verzameld. Die 100% hoeft dus niet te betekenen dat ze daar marvel fanboys zijn. "
Daarnaast: deze recensie zou bij RT ook gelden als een positieve recensie (3 uit 5 sterren tenslotte), dus het is net zo goed mogelijk dat alle 10 de recensies vergelijkbaar zijn met deze.

Decepticon

Avatar

bobocad "Echter Pathé geeft aan dat ligt aan de distributeurs. Iron Man is een geval van Disney, die schijnt enorm pro 3D te zijn. Dus ze leveren alleen een 3D versie uit aan Pathé. Overgens zit er ook een nadeel van 3D tov bioscoopzalen. Alle bioscopen schijnen nu digital cinema zalen te hebben, niet iedere digital cinema zaal is geschikt voor 3D."
Ja klopt, dat was vergeten te vermelden, maar die komen ook met de excuses die ik opnoemde.
Maar dan is het verschil, zoals Benjamin al aanhaalt, bizar groot. Belgie is een kleinere markt, waarom daar wel 2D?

Ereptile

Avatar

Ben net terug van de film. Smiley face Ik vond het een goede film, en qua niveau in ieder geval beter dan Iron Man 2. Maar het niveau van Iron Man en The Avengers haalt hij helaas niet. De actie vond ik ook supergoed gedaan. Vooral de finale van de film was mooi in elkaar gezet en een genot om te zien. De humor zat ook wel goed vond ik.

Er is echter wel een moment geweest dat de film best tegenviel. En dat moment is gelijk 1 van de grootste spoilers van de hele film (LEZEN OP EIGEN RISICO): Ben Kingsley is The Mandarin inderdaad niet. Ben Kingsley speelt een (verslaafde) acteur genaamd Trevor die is ingehuurd om als The Mandarin te spelen.. Wat ik enorm jammer vind! Want Ben Kingsley, een super acteur, had met The Mandarin een enorm goede bad-guy kunnen spelen. Dat zijn rol ZO werd ingevuld is gewoon jammer!

Maar ik zou de film een 7 of 8,5 geven. Want hij is ook zeer vermakelijk, de actie en humor is goed. Visueel gezien is hij ook best mooi. En de relaties tussen de personages zijn ook best goed uitgewerkt. Vond het enorm tof om Rhodey meer aan het werk te zien in deze film Smiley face

Al met al een goede film dus om Phase 2 mee af te kicken! :D

bobocad

Avatar

Decepticon "Ja klopt, dat was vergeten te vermelden, maar die komen ook met de excuses die ik opnoemde.
Maar dan is het verschil, zoals Benjamin al aanhaalt, bizar groot. Belgie is een kleinere markt, waarom daar wel 2D?"
Ik zal het je nog sterker vertellen met verschillen. Bij Kinepolis draait Iron Man 3 ook in een Nederlandstalige 2D versie! I kid you not. Nederlandstalig gesproken.
De leeftijdskeuring in België is KT (kinderen toegelaten). Bij ons heeft IM3 een 12 jaar en ouder leeftijdskeuring gekregen.

Zover ik weet zijn er België 5 verschillende versies van IM 3.

Engelstalige 2D versie Ondertitels: Nederlands Frans.
Engelstalige 3D versie Ondertitels: Nederlands Frans.
Nederlandstalige 2D versie.
Franstalige versie 2D versie.
Franstalige versie 3D versie.

In Nederland zijn er maar 2 versies.
Engelstalige 3D versie.
Engelstalige 3D IMAX versie.

benjamin

Avatar

bobocad "Ik zal het je nog sterker vertellen met verschillen. Bij Kinepolis draait Iron Man 3 ook in een Nederlandstalige 2D versie! I kid you not. Nederlandstalig gesproken.
De leeftijdskeuring in België is KT (kinderen toegelaten). Bij ons heeft IM3 een 12 jaar en ouder leeftijdskeuring gekregen.

Zover ik weet zijn er België 5 verschillende versies van IM 3.

Engelstalige 2D versie Ondertitels: Nederlands Frans.
Engelstalige 3D versie Ondertitels: Nederlands Frans.
Nederlandstalige 2D versie.
Franstalige versie 2D versie.
Franstalige versie 3D versie.

In Nederland zijn er maar 2 versies.
Engelstalige 3D versie.
Engelstalige 3D IMAX versie."


Leuk dat je even wat feitjes opsomt, maar wat heeft dit te maken met het al dan niet ook in 2D draaien?

Decepticon

Avatar

bobocad "Zover ik weet zijn er België 5 verschillende versies van IM 3.

Engelstalige 2D versie Ondertitels: Nederlands Frans.
Engelstalige 3D versie Ondertitels: Nederlands Frans.
Nederlandstalige 2D versie.
Franstalige versie 2D versie.
Franstalige versie 3D versie."
Hebben de Engelstalige versie's dan beide ondertitels? Of draaien ze beide en zijn er eigenlijk 7 versie's? Want anders vullen de beide subs het halve beeld!

Ik blijf het van de zotte vinden, dat ons dat 3D zo door de strot geduwd wordt en je helemaal geen keuze gelaten wordt! Je kunt naar de 3D versie en anders blijf je maar thuis, dat is de boodschap die de distributeurs in/voor Nederland je eigenlijk proberen te zeggen. :(

benjamin

Avatar

Decepticon "Hebben de Engelstalige versie's dan beide ondertitels? Of draaien ze beide en zijn er eigenlijk 7 versie's? Want anders vullen de beide subs het halve beeld!"


Halve beeld is echt wel overdreven. Gewoon twee regels ondertiteling helemaal onderaan het scherm: bovenste Frans en onderste Nederlands.

bobocad

Avatar

benjamin "Leuk dat je even wat feitjes opsomt, maar wat heeft dit te maken met het al dan niet ook in 2D draaien?"
GVD.:( Gebruik eens je hersencellen! :| Ik heb het al eerder geschreven waarom er geen 2D versie van IM in Nederland draait.

@ Depecticon. De Nederlandse bioscoopbezoeker heeft idd niks te willen! Distributeurs besparen al de kosten nu de 35mm kopieën weg zijn gevallen dankzij het Cinema Digitaal project. Consumenten mogen als extraatje 3D toeslag gaan betalen. Win-win situatie voor de leden van NVF & NVB.

benjamin

Avatar

bobocad "GVD.:( Gebruik eens je hersencellen! :| Ik heb het al eerder geschreven waarom er geen 2D versie van IM in Nederland draait.
"


Maar niet waarom die wel in België draait.

JamesBond

Avatar

Een superhelden film is past goed geslaagd met een goed verhaal? Snap niet waarom je dan 'The Avengers' erbij betrekt ;)

Toch jammer dat jullie er zo negatief over zijn, maar niet iedereen is fan van Iron Man... Ik denk dat het best een goede film is Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Ereptile "Ben net terug van de film. Smiley face Ik vond het een goede film, en qua niveau in ieder geval beter dan Iron Man 2. Maar het niveau van Iron Man en The Avengers haalt hij helaas niet. De actie vond ik ook supergoed gedaan. Vooral de finale van de film was mooi in elkaar gezet en een genot om te zien. De humor zat ook wel goed vond ik.

Er is echter wel een moment geweest dat de film best tegenviel. En dat moment is gelijk 1 van de grootste spoilers van de hele film (LEZEN OP EIGEN RISICO): Ben Kingsley is The Mandarin inderdaad niet. Ben Kingsley speelt een (verslaafde) acteur genaamd Trevor die is ingehuurd om als The Mandarin te spelen.. Wat ik enorm jammer vind! Want Ben Kingsley, een super acteur, had met The Mandarin een enorm goede bad-guy kunnen spelen. Dat zijn rol ZO werd ingevuld is gewoon jammer!

Maar ik zou de film een 7 of 8,5 geven. Want hij is ook zeer vermakelijk, de actie en humor is goed. Visueel gezien is hij ook best mooi. En de relaties tussen de personages zijn ook best goed uitgewerkt. Vond het enorm tof om Rhodey meer aan het werk te zien in deze film Smiley face

Al met al een goede film dus om Phase 2 mee af te kicken! :D"


Ook vanmiddag gezien en ben het wel eens met jouw recensie over het algemeen.
Je spoiler is idd een dikke tegenvaller,ik vond Kingsley gevaarlijk overkomen en dan blijkt die niet de Manderin. Maar de Manderin is toch een personage uit de strips dacht ik,hoe kan het karakter dan niet bestaan opeens,pff

Voor de rest leuke film,niet bijzonder.

Beetje jammer de after credits scene echt helemaal na alle credits pas komt(7 min wachten?) en die dan niet boeiend is.
Je dikke spoiler wordt wel paar keer verraden in de recensie van FT hierboven maar als je de film niet gezien hebt zien mensen dat nog niet :P

Ereptile

Avatar

Frietgezicht "Ook vanmiddag gezien en ben het wel eens met jouw recensie over het algemeen.
Je spoiler is idd een dikke tegenvaller,ik vond Kingsley gevaarlijk overkomen en dan blijkt die niet de Manderin. Maar de Manderin is toch een personage uit de strips dacht ik,hoe kan het karakter dan niet bestaan opeens,pff

Voor de rest leuke film,niet bijzonder."


The Mandarin is inderdaad een personage van de comics, en sterker nog, de aardsvijand van Iron Man. (Zoals The Joker dat bij Batman is). Ik vond het zooo jammer want Ik had gehoopt op de confrontatie tussen Iron Man en de leider van The Ten Rings, geen acteur die deed alsof hij een terrorist was.. Maar verder is het gewoon een goede film Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Ereptile " The Mandarin is inderdaad een personage van de comics, en sterker nog, de aardsvijand van Iron Man. (Zoals The Joker dat bij Batman is). Ik vond het zooo jammer want Ik had gehoopt op de confrontatie tussen Iron Man en de leider van The Ten Rings, geen acteur die deed alsof hij een terrorist was.. Maar verder is het gewoon een goede film Smiley face"


Maar de echte Mandarin bestaat dus niet in de films?

Zal voor de echte fans ook wel teleurstelling zijn.

Ereptile

Avatar

Frietgezicht "Maar de echte Mandarin bestaat dus niet in de films?

Zal voor de echte fans ook wel teleurstelling zijn."


Blijkbaar niet, wat eigenlijk HELEMAAL NIET klopt. In de eerste film werd The Mandarin indirect genoemd. Een van de terroristen in de grot in het begin zei: De man wiens ringen ik draag. Duidelijk een referentie naar The Mandarin zelf. Dus er zou wel een leider moeten zijn van die organisatie. Daarom verwachte ik ook een confrontatie tussen Iron Man en The Mandarin.

Veel fans zullen vast wel teleurgesteld zijn hoor. Ik ben benieuwd wat de reacties zijn hierop. Iron Man 3 komt pas 3 mei uit in de States.

huyg

Avatar

Heb hem net gezien. De film op zich is gewoon goed, actie en humor prima in orde. De 3D echter is ronduit WAARDELOOS. Sterker nog, het is gewoon 2D, het enige wat het brilletje doet is de film scherp stellen, er zit geen enkele diepte in, ondanks dat er genoeg gelegenheid voor is, zeker in de finale. Jammer.

Jonathancrane

Avatar

Voor mij de leukste tijd die ik dit jaar in de bioscoop heb gehad, een bijna perfecte superhelden film die op alle vlagen slaagt. Ik gaf het 4,5 ster op Rottentomatoes, en ik raad iedereen aan om het uit te gaan checken.

WesleyK

Avatar

Heb hem gisteren bekeken en over de Mandarin: Ik denk niet dat de Mandarin met magische ringen goed zou zijn overgekomen in een redelijk realistische film. Nee, vond het juist één van de sterkste punten van de film. Wel jammer dat de echte slechterikken niet overtuigend zijn dan weer, ondanks de references

Verder vond ik de film toch wel te Amerikaans in zijn actie en script. Erg jammer ook dat ze het oppervlakkig hielden wat er gebeurde qua drama. Zoveel plotholes en onafgemaakte verhaallijnen die zorgden voor een onsamenhangend geheel. Visueel indrukwekkend en over het algemeen gewoon goed vermaak, maar zoveel steken laten vallen, is erg jammer.

PKP

Avatar

WesleyK "Heb hem gisteren bekeken en over de Mandarin: Ik denk niet dat de Mandarin met magische ringen goed zou zijn overgekomen in een redelijk realistische film. Nee, vond het juist één van de sterkste punten van de film. Wel jammer dat de echte slechterikken niet overtuigend zijn dan weer, ondanks de references
"

Wacht even.. Dus een Dondergod en een groen monster zijn wél geloofwaardig?

Net terug van de film en ik ben het eens met de eerder geplaatste spoilers. Verder vond ik de film gewoon super leuk. Zelfs de after-credits, ook al duurde dat verschrikkelijk lang en was vrijwel de gehele zaal al weggelopen (mede doordat de lichten aangingen).

Frietgezicht

Avatar

PKP "Wacht even.. Dus een Dondergod en een groen monster zijn wél geloofwaardig?

Net terug van de film en ik ben het eens met de eerder geplaatste spoilers. Verder vond ik de film gewoon super leuk. Zelfs de after-credits, ook al duurde dat verschrikkelijk lang en was vrijwel de gehele zaal al weggelopen (mede doordat de lichten aangingen)."


Over je spoiler : haha idd,en de badguys in Iron Man 3 kun je hetzelfde over zeggen,rare reactie :E

benjamin

Avatar

Op zeker moment doet Stark inkopen, ik had de indruk dat één van de producten die zeer duidelijk in beeld waren 'Ant' in de naam had. Een kleine link?

Bluemeister

Avatar

Deze film was echt een dikke tegenvaller! Ik snap echt niet dat regisseurs steeds bedenken om een superheld zijn krachten tijdelijk af te nemen of in dit geval zijn pak. Thor was tijdelijk zijn krachten kwijt, Captain America werd tijdelijk een acteur op een podium, zelfs spiderman verloor een tijdje zijn krachten. Dit is NIET wat de mensen willen zien! Juist door de krachten of bijzondere eigenschappen worden het toffe personages, waarom neem je die dan weg? Ik hoef Tony Stark niet met een geweer te zien, ik wil hem in zijn pak zien, in actie! Dat gebeurde echt veel te weinig in deze film! Voor de rest veel misplaatste humor om nog maar te zwijgen over de plottwist bij The Mandarin, echt teleurstellend!

Frietgezicht

Avatar

benjamin "Op zeker moment doet Stark inkopen, ik had de indruk dat één van de producten die zeer duidelijk in beeld waren 'Ant' in de naam had. Een kleine link?"


Hoezo in een spoiler haha. Dan lezen mensen die de film niet kijken het niet en juist dan kun je erop letten.

mikeydw

Avatar

Heb de film gisteravond gezien en ik vond het zeker een betere film dan Iron Man 2. Helaas haalt hij niet het niveau van de eerste Iron Man film, maarja het is niet anders.

Zelf vond ik het jammer dat de mandarin inderdaad een acteur bleek te zijn. Maar aan de andere kant bijna niemand wist dit volgens mij. Want de main badguy van de film verwijst hier ook naar. Hij zegt straks heb ik in de ene hand de amerikaanse president en aan de andere kant de terroristen. Het is dus goed mogelijk dat in de eerste film het personage al werd gebruikt onder terroristen, maar niemand dus wist dat het een acteur was.

Tot slot was 1 groot minpunt voor mij de humor die te vaak terug kwam. Toegegeven ik kon er wel om lachen, maar op het moment dat de film eindelijk spanning opbouwt Het eindgevecht en dat zijn pak dan tegen een reling aanvliegt.. en vervolgens die spanning verpest met iets van humor is gewoon jammer... Ben het daarom ook wel eens met de recensie al zou ik misschien nog 3,5 ster hebben gegeven.

benjamin

Avatar

Bluemeister " Dit is NIET wat de mensen willen zien! Juist door de krachten of bijzondere eigenschappen worden het toffe personages, waarom neem je die dan weg? "


Echt? Ik heb er nochtans geen problemen mee, dus zeg nu niet wat "de mensen" willen zien.

Gewoon iemand in een pak zien rondvliegen is imo juist absoluut niet interessant als je niet weet wie die man is of het niks kan schelen wat er gebeurt.

Bluemeister

Avatar

benjamin "Echt? Ik heb er nochtans geen problemen mee, dus zeg nu niet wat "de mensen" willen zien.

Gewoon iemand in een pak zien rondvliegen is imo juist absoluut niet interessant als je niet weet wie die man is of het niks kan schelen wat er gebeurt."


Dan ben jij een uitzondering denk ik, hij hoeft ook niet doelloos rond te vliegen in zijn pak, maar de film heet toch 'Iron Man' niet 'Tony Stark'. Het is toch onzin dat hij met een geweer rond loopt, dat past helemaal niet bij hem! Je wil toch graag de krachten etc zien van superhelden! Daar draait het om bij de personages.

benjamin

Avatar

Bluemeister "Dan ben jij een uitzondering denk ik, hij hoeft ook niet doelloos rond te vliegen in zijn pak, maar de film heet toch 'Iron Man' niet 'Tony Stark'. Het is toch onzin dat hij met een geweer rond loopt, dat past helemaal niet bij hem! Je wil toch graag de krachten etc zien van superhelden! Daar draait het om bij de personages."


Als ik de uitzondering zou zijn, zou men dit soort films niet maken hoor.

PKP

Avatar

benjamin "Op zeker moment doet Stark inkopen, ik had de indruk dat één van de producten die zeer duidelijk in beeld waren 'Ant' in de naam had. Een kleine link?"

Ja, dat zag ik ook heel snel voorbij komen. Geen idee waarom hij dat spul uberhaupt nodig had, dus misschien inderdaad een knipoog naar Ant-Man?

Ereptile

Avatar

Bluemeister "Dan ben jij een uitzondering denk ik, hij hoeft ook niet doelloos rond te vliegen in zijn pak, maar de film heet toch 'Iron Man' niet 'Tony Stark'. Het is toch onzin dat hij met een geweer rond loopt, dat past helemaal niet bij hem! Je wil toch graag de krachten etc zien van superhelden! Daar draait het om bij de personages."


Does the man make the suit, or does the suit make the man? Smiley face Ik vond het wel interessant om iets meer van Tony Stark te zien zonder zijn high tech wapens en alles. Bovendien was Stark voordat hij het Iron Man pak had uitgevonden een wapenhandelaar. Dus dat hij met een geweer rondloopt (en weet hoe hij ermee moet omgaan) lijkt me wel logisch.
Het gaf ook wel leuke momenten tussen Rhodey en Stark.

Maar de scene's waar hij met de Iron Man suits in voorkwam (incl. Rhodey in zijn Patriot), die waren echt super om naar te kijken Smiley face

Bluemeister

Avatar

benjamin "Als ik de uitzondering zou zijn, zou men dit soort films niet maken hoor."


Tjah dat is jouw mening, prima. Maar ik vond dat er toch echt veeeeeeel te weinig Iron Man actie scenes in zaten, eigenlijk maar 1 echte op het einde, de rest stelde niet veel voor, nogmaals, teleurstellend!

Frietgezicht

Avatar

Las net in de kroeg de recensie in Spits want blaadje lag daar. Stond in dat Manderin 1 van de beste badguys is in jaren. Wow,wat ben ik het daarmee oneens.

Frietgezicht

Avatar

Dubbelpost maar om toch maar te vullen : Koningslied sucks.

benjamin

Avatar

Ereptile "Maar de scene's waar hij met de Iron Man suits in voorkwam (incl. Rhodey in zijn Patriot), die waren echt super om naar te kijken Smiley face"


Die scènes zijn ook zo cool omdat ze juist beperkt zijn. Hetzelfde met een film als TDKR: op het moment dat Batman daar voor het eerst verschijnt is zo episch omdat het even duurde en omdat er zo mooi naar wordt opgebouwd. En hier is dat bij momenten ook zo: gewoon pak aan en wat knallen zoals sommigen willen zou verbazend flauw zijn. Maar als nu dat jongetje het pak vrijlaat geeft dat veel meer. Kwaliteit en kwantiteit.

CineMan

Avatar

Wat heeft iedereen tegen 3D
ik vind dat 3D ondertussen goed ontwikkeld is en zeker een toevoeging hebben tot films mits dit goed gedaan is. ik heb thuis een 3d tv en ik geniet heel erg van films als the hobbit en avatar. en iron man 3 is weer zeker zo'n film waarin ze het 3d gebeuren zeer mooi hebben aangepakt.

benjamin

Avatar

CineMan "wat heeft iedereen tegen 3D
ik vind dat 3D ondertussen goed ontwikkeld is en zeker een toevoeging hebben tot films mits dit goed gedaan is. ik heb thuis een 3d tv en ik geniet heel erg van films als the hobbit en avatar. en iron man 3 is weer zeker zo'n film waarin ze het 3d gebeuren zeer mooi hebben aangepakt."


Ik heb niks tegen 3d: soms is het prima (Life Of Pi!!), maar soms is het helaas ook overbodig.

Frietgezicht

Avatar

Vond t wel vaag dat ik in April in de bios naar een kerstfilm zat te kijkuh

Glennekeeeee

Avatar

Ik vind dat té veel mensen deze gaan vergelijken met The Avengers. Ik vind dat dom want The Avengers is een ensemble movie en dit een stand allone... heeft zoiezo een andere opzet dan de eindfilm van Phase 1 (en wss ook die van 2). Ik vind het belachelijk vergelijkingen te maken met A. Ik hoor ook veel mensen klagen dat het téveel Stark en te weinig Iron man is... maar moet het echt constant Iron Man zijn? beter een of 2 sterke scènes als held en de voor de rest blijft RDJ een kanjer in die rol als Stark... het moet niet altijd even bombastisch zijn vind ik...

Havoc

Avatar

Heerlijke film. Drie sterren? Nee, dit is echt wel beter dan net een voldoende. Zondag ga ik gewoon nog eens.

PRIME

Avatar

Als normale filmkijker vind ik het een oke film.


Als Marvel fan ben ik zwaaaaaaaar teleurgesteld.

poepiescheet

Avatar

Gisteren naar de film geweest:

Grote verrassing Manderin bleek een acteur te zijn! Nooit aan zien komen!

Enorme verbazing The arc reactor die wordt verwijderd, serieus WTF momentje... Maar WarMachine heeft die arc reactor ook niet nodig dus misschien nog niet -the end- voor Tony Stark als Iron man?? Trouwens wat heeft een protocol genaamd schone lei voor zin als je niet opnieuw start... Plus ik heb een armor gemist!!! De Mark 39 sub orbital suit Gemini?? Ieman deze wel voorbij zien vliegen? Goede reden om opnieuw de film te gaan bekijken vindt ik!!!

Ontzettend vermaakt Al had ik gehoopt dat Pepper Potts haar eigen armor (Mark 1616 - of Rescue) zou krijgen

Kortom voor iedereen die de film nog niet gezien heeft, gewoon lekker gaan kijken, dan kan je tenminste meekletsen hier!

Dunno1984

Avatar

Ff voor wie de film al gezien heeft..
hoe IK het zie..
the mandarin bestaat wel, en is DE vijand van Iron Man.
het is echter niet 'ben kingsley' maar het karakter van guy pearce (aldrich killian) die op het eind ook letterlijk zegt (ik herhaal het ongeveer)

" wil je de waarheid weten, ik ben de echte mandarin, altijd al geweest"
hij heeft ook tattoos, net zoals the mandarin.
http://static.comicvine.com/uploads/original/0/5586/530611-ma1.jpg

PRIME

Avatar

Dunno1984 "ff voor wie de film al gezien heeft..
hoe IK het zie..
the mandarin bestaat wel, en is DE vijand van Iron Man.
het is echter niet 'ben kingsley' maar het karakter van guy pearce (aldrich killian) die op het eind ook letterlijk zegt (ik herhaal het ongeveer)

" wil je de waarheid weten, ik ben de echte mandarin, altijd al geweest"
hij heeft ook tattoos, net zoals the mandarin.
http://static.comicvine.com/uploads/original/0/5586/530611-ma1.jpg"


Dit is echt de grootste spoiler die je hier kan neerzetten, idioot.

Dunno1984

Avatar

PRIME "Dit is echt de grootste spoiler die je hier kan neerzetten, idioot."

weet ik... maar wie hier nu komt, zal de film al gezien hebben hè..

kan begrijpen dat je het hier totaal niet akkoord met me bent..in dat geval men excuses
Smiley face

VriendjeAms

Avatar

Dit is wat ik over the mandarin gevonden heb : http://www.youtube.com/watch?v=A2d1mGdZHM0

Ver weg van the mandarin die in de film vertoond wordt.

Beetje gaar dat ze Aldrich Killian ( Extremis ) ook in deze film verwerken.

Na de film gezien te hebben vind ik de eerste 2 films beter.

SunChaser

Avatar

Een zes voor Iron Man 3 is wel te laag maar ik snap wel de kritiek
Er zit een saai middenstuk in, we zien weinig stark in pak en de badguys met hun superkrachten stellen ook teleur

VriendjeAms

Avatar

Niet lezen als je de film nog niet gezien hebt!

misschien heb ik iets in de film gemist maar waarom gooit tony stark de arc reactor weg aan het einde ???

Dunno1984

Avatar

Persoonlijk vind ik het ECHT wel goed, ivm de echte Mandarin (volgens de film dan hè...)
Maar ik heb dan ook niet zoveel achtergrond ivm de comics/animatie
vandaar dat ik er ook geen 'wrang' gevoel bij heb, na het zien van de film.
wat velen wrsl wel zullen hebben! begrijpelijk

Bluemeister

Avatar

Eigenlijk is Iron Man 3 geen actiefilm maar een middelmatige komedie/familie film, echt heel erg jammer!

Dunno1984

Avatar

VriendjeAms "Niet lezen als je de film nog niet gezien hebt!

misschien heb ik iets in de film gemist maar waarom gooit tony stark de arc reactor weg aan het einde ???"


http://www.brainfreeze.be/2013/04/20/iron-man-harnassenspecial-het-arsenaal-van-tony-stark-deel-2/

zie link: en dan 'extremis' natuurlijk
in iron man 3 gebeurt dit pas op het einde, vandaar...

benjamin

Avatar

Bluemeister "Eigenlijk is Iron Man 3 geen actiefilm maar een middelmatige komedie/familie film, echt heel erg jammer!"


Ik neem aan dat je zelf ook wel beseft dat dit nonsens is. Of is jouw mening elke film die niet elke seconde iets opblaast geen actiefilm?

Bluemeister

Avatar

benjamin "Ik neem aan dat je zelf ook wel beseft dat dit nonsens is. Of is jouw mening elke film die niet elke seconde iets opblaast geen actiefilm?"


Nou ik vind jou gebrabbel eigenlijk echt nonsens. Dat jij geen kritisch woord voor deze film overhebt is erg vreemd. Ik wil gewoon graag actie zien en dat zit hier veel te weinig in! De actie in The Avengers was echt prima! qua kwaliteit en kwantiteit, maar dit is ver ondermaats! Dus als ik het een middelmatige komedie/familie film vind, dan zeg ik dat!

benjamin

Avatar

En wat vond jij dan het genre van Iron Man 2 of Iron Man 1? Die hadden echt niet meer actiescènes hoor.

Ik ga niemand verplichten dingen goed of slecht te vinden, maar iets slecht vinden, betekent niet dat je direct wat nonsens moet uitslaan, want dit blijft nog steeds een actiefilm.

SunChaser

Avatar

Waarom speelt im3 zich af tijdens kerst

Ereptile

Avatar

Wat ik me opeens bedacht: ze hadden de hele plot twist eigenlijk moeten omdraaien. En ja ik zet het toch in spoiler tags :P

Ze hadden Aldrich Killian al meteen moeten neerzetten als de big bad guy voor Iron Man 3, en niet de Mandarin zo groots moeten introduceren. En dan aan het einde van de film Blijkt dus dat The Mandarin achter Extremis zit, en Aldrich Killian eigenlijk een pion was om Tony Stark terug te pakken voor wat hij The Ten Rings heeft aangedaan in Iron Man 1. Als de film ZO was opgebouwd was de teleurstelling zeker minder geweest!

Decepticon

Avatar

Dunno1984 "weet ik... maar wie hier nu komt, zal de film al gezien hebben hè.."
Dit is echt de meest idiote onzin, die je kunt uitkramen!
Niet iedereen heeft direct de tijd of gelegenheid om de film direct te zien.
De film draait nog maar en paar dagen.

SPOILERTAGS GEBRUIKEN!!!

Darthmar

Avatar

De film vandaag gezien en het positieve is dat hij beter is dan 2 maar het nadeel is dat die slechter is dan deel 1.

Een paar dingen die me opvielen waarom speelt deze films zich rond kerst af

Over de Manderin alhoewel later blijkt dat hij een acteur is wordt dit wel goed ingevuld door Ben Kingsley als over de top acteur Ik moet hierbij wel vermelden dat ik de comics niet ken.

Over de 3D: totaal overbodig. Tijdens de film heb ik de bril enkele keren afgedaan en wat bleek totaal geen 3D beelden op het scherm. Volgens mij werd de 3D alleen tijdens actie scenes gebruikt maar het voegde niks toe.

Verder vond ik de film rommelig. Tony Stark's angstaanvallen die ineens verdwenen zijn?

Dus ik geef deze film een 6/10.

ntt

Avatar

Zo ik ben BOOS.....!!!!! Waar was de Aftercreditscene...?????
WIl iemand hem alsnog voor me in Spoilen!!!! :(

SunChaser

Avatar

Im3 begint met een voice over, aan t eind blijkt dat ie alles vertelt aan dokter B.

ntt

Avatar

SunChaser "Im3 begint met een voice over, aan t eind blijkt dat ie alles vertelt aan dokter B."


thnx M8, Zelf had ik nog wat gegoogled op Youtube maar kwam niet verder, Jammer :+

Rupee

Avatar

Ik geef 'm zelf 3,5/4 sterren. Dit komt omdat ik van tevoren ongeveer wist hoe de film zou zijn: een goeie popcornfilm met veel actie en special effects. Ik heb me prima vermaakt!

Fredius

Avatar

Gisteravond vol verwachting heen geweest. Na alle promo's, trailers etc waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas vond ik het de minste van de drie. Zo jammer. Het 3D bracht voor mij niks extra's en de hele dreiging van de Mandarin wordt onderuit gehaald door een plottwist daaromtrent. Jammer. De actie was groots, spectaculair, mooi, goed, super maar daartussen... nog meer jammer. Ik ben een echte fan van deze films maar deze voldoet niet. Voor mij.

Steve-O

Avatar

Airbender "Misschien door Man of Steel?"

Dat zal het wel zijn :P

benjamin

Avatar

ntt "Zo ik ben BOOS.....!!!!! Waar was de Aftercreditscene...?????
"


Na de credits.

Iron Man Three

acties