Commando (1985)

Somewhere... somehow... someone's going to pay

discussie

88 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

lang geleden gezien en nu een nieuwe kijkbeurt. Film heeft niks aan kracht ingeboet. De kijker weet wat er gaat komen en wordt uitstekend bediend. Arnie in topvorm inderdaad. Het mag dan allemaal voorspelbaar zijn (Q: Did you leave anything for us ? A: Just bodies) toch een goede film in zijn soort. 7/10

Tarkus

Avatar

Goede actiefilm met Arnie in topvorm.
Niet te veel bij nadenken is de boodschap, gewoon een film boordevol actie zoals we van Arnold Schwarzenegger gewend zijn.

martijn1k

Avatar

Waar is nou toch die geweldige review van Bolo gebleven van
back in the day. Ik heb in een scheur gelegen :( !

Zaten zeker teveel spoilers in. *kuch*


@Bolo kan ie niet ergens terug gezet worden?
Als FilmTotaal Easter Egg ofzo :p

Remco

Avatar

Guilty pleasure ! heb hem toen ik wat jonger was talloze keren gezien. Het is aktie van begin tot eind en typisch een film die je totaal niet serieus moet nemen. Weet niet of dat destijds ook de bedoeling was toen de film uitkwam Smiley face

Albert020

Avatar

Dit is echt heel lang geleden dat ik deze film voor het laatst gezien heb
Ga hem dus nu zeker weer kijken, echt een goede film !

Edwinem

Avatar

Haha snap niet dat mensen deze zo goed vinden.
zelf moest ik meer lachen dan dat ik deze serieus goed vond.
kwa vermaak geef ik deze een 10, maar verhaal/acteurs enz enz een 1. door de komische scenes (die met die 10 agenten op hem, of die telefooncel) word het een:
4/10

DVD-maniac

Avatar

Heerlijk om Schwarzenegger weer te zien zoals ie was en zoals ie hoort te zijn. Vol vuur en explosieve actie T+). Dit is 1 van de eerste films die ik gezien heb van Arnold en ook 1 van mijn favoriete ;).

eddie32

Avatar

Meninho "Ben ik de enige die dit soort films mist? Die heerlijke jaren 80 foute actie films, met macho mannen met belachelijke spierballen, heerlijke one-liners en foute propaganda? Cobra, Predator, Death Wish serie, Rambo, Rocky en natuurlijk deze en andere Arnie klassiekers. Ik vrees dat deze heerlijke nostalgische tijd nooit meer terugkomt. deze vanavond uiteraard weer bekijken."nee je bent niet de enige hoor ik mis dit ook verschikkelijk deze films
zal idd nooit weer terug komen helaas,is nu alleen maar CGI ,toen konden ze nog films maken,echte klasiekers :P jaren 80 en 90 hebben ze veel mooie klasiekers gemaakt,dat nooit meer terug komt,zeker kijken deze film

Seymour Butts

Avatar

FilmTotaal "Beargumenteer je mening en plaats geen opmerkingen als: "Deze film is heel goed." of "ik vond deze film waardeloos.""


OK dan... Deze film is heel goed, WANT... het is de beste film aller tijden. Numero Uno, ex aequo met de Director's Cut van... COMMANDO!!!

Rae Dawn Chong "Commando... I say again: Commando!"


(Hoor je het eens van een ander.)

KIJKEN dus!!!

Meninho

Avatar

Ben ik de enige die dit soort films mist? Die heerlijke jaren 80 foute actie films, met macho mannen met belachelijke spierballen, heerlijke one-liners en foute propaganda? Cobra, Predator, Death Wish serie, Rambo, Rocky en natuurlijk deze en andere Arnie klassiekers. Ik vrees dat deze heerlijke nostalgische tijd nooit meer terugkomt. deze vanavond uiteraard weer bekijken.

Mannekino

Avatar

Waarom is dit niet de filmtip de dag?

Stealth2000

Avatar

Fantastische actiefilm. ik heb weer genoten voor de 500ste keer :D

Ik zou nu bijna weer de dvd in mn speler mikken om m weer te kijken. Dit is een film waar ik geen genoeg van kan krijgen.

Meninho

Avatar

Blijft geweldig deze film. voor deliefhebbers, hie reen forum dat echt de moeite waard is. ik lag dubbel van het lachen:

http://www.imdb.com/title/tt0088944/board/nest/13210857

Overigens Bolo, hoe vaak heb je deze film al gezien?

Filmp@ssie

Avatar

Ach een rekenfoutje, overigens zijn Death Wish 3, Invasion USA. Missing in Action 2 en Rambo 2 geen echte juweeltjes in deze genre en hebben ook niet bepaalde goede recensies gekregen.

Frenkel

Avatar

Het probleem met deze film is dat de grappen te leuk zijn en daardoor onthoud ik ze te goed. Met als gevolg dat iedere keer dat ik Commando weer kijk, ik de grappen zie aankomen en daardoor minder moet lachen dan toen ik 'm voor het eerst zag.

Alweer een oude, 26 jaar geleden van A.S.

Commando komt uit 1985, het jaar waarin de beste actiefilms zijn gemaakt: Commando, Death Wish 3, Invasion U.S.A., Missing in Action 2 en Rambo 2. En 2006-1985=21.

Cee van Lleef

Avatar

boeruh "Als een film aan alle kanten zou kloppen dan is het ook geen film meer toch?:S"


Dat bedoel ik in deze ook niet. Ik bedoel dat er zo veel fouten in zitten. Heerlijk.

Cee van Lleef

Avatar

de anomalie "De film heeft meer continuïteitsfouten dan Beverly Hills Cop 2 (vooral de scene met de wel/niet beschadigde Porsche is inmiddels berucht) en heeft een uitermate hoog 'wie het gelooft krijgt een piano'-gehalte, maar dat maakt 'm wel amusant. Verstand op 0 en blik op oneindig..."


Hoeft niet per sé. Hou je kop er bij en kijk welke fouten je deze keer weer kan ontdekken. Geweldig. Zoals die poppen bij die ontploffende barakken, het niet synchroon lopen van het schieten en de schietgeluiden enz. enz. Puur genieten.

Filmp@ssie

Avatar

Alweer een oude, 26 jaar geleden van A.S.Deze is al zo vaak uitgezonden dat het zeker niets meer kost om uit te zenden en dus een goedkope manier om het avondprogramma aan te vullen.

Glue

Avatar

Die foto :+

boeruh

Avatar

Cee van Lleef "Geweldige film. Elke keer dat je kijkt ontdek je weer nieuwe dingen die niet kloppen. De film moet als parodie bedoeld zijn."


Als een film aan alle kanten zou kloppen dan is het ook geen film meer toch?:S

boeruh

Avatar

Dit is volgens mij vet mooiie film.
Ik heb hem volgens mij wel eens gezien maar ga hem echt nog een keer kijken:D

spacey

Avatar

1 van de mooiste films van Arnold. Terminator 2 en predator vind ik samen met deze film de mooiste van hem.

olee

Avatar

Ik heb alle films van Arnold gezien behalve deze. Dus ik ga zeker kijken.

Cee van Lleef

Avatar

Geweldige film. Elke keer dat je kijkt ontdek je weer nieuwe dingen die niet kloppen. De film moet als parodie bedoeld zijn.

Sven derks

Avatar

Gewoon kijken en laat je maar vermaken. Geen film waarbij je na hoeft te denken, dus gewoon met een paar vrienden bier drinken en film kijken, geweldig toch?

interbob

Avatar

Heb deze film nooit gezien, maar als ik het scenario lees lijkt het een copy van "Nick of Time" (of omgekeerd, gezien het jaar van de productie).
Het zou me echter niet verbazen dat Arnie er een andere invulling aan geeft dan Johnny Depp...

LuciusMalfoy

Avatar

Waarschijnlijk de film die ik het meeste aantal keren heb gezien, ben de tel kwijt... Blijft z'n momentjes hebben...

Kenji

Avatar

Frenkel "Is dit trouwens de eerste film met Arnold waarin Arnold zegt "Trust me" en "Do it!"?"
Ik denk het haast wel.

kingcreole

Avatar

Zucht....nou wat een geweldige film is dit toch O+

Frenkel

Avatar

Is dit trouwens de eerste film met Arnold waarin Arnold zegt "Trust me" en "Do it!"?

WizardOfOss

Avatar

Frenkel "Ik snap niet hoe de Volkskrant dit een humorloze actiefilm durft te noemen."

Gewoon een humorloze flutkrant...

nima

Avatar

Dit is toch wel een leuke actiefilm? of niet? ach kom op jongens! een van de beste films van Arnold!Smiley face

Frenkel

Avatar

Ik snap niet hoe de Volkskrant dit een humorloze actiefilm durft te noemen.

VLT

Avatar

Idd een film vol fouten, om nog eentje op te noemen; de kartonnen borden die mensen voorstellen bij explosies (wnn de houten huizen ontploffen bvb. ) i.p.v. van stuntmannen. Viel mij enorm op en daarom kwam de film nogal onrealistisch over voor mij. Maar idd arnie maakt et goed, als hij een ding kan zijn het wel actiefilms! ;)

emperor

Avatar

Marty Feldman "Hier kom ik m'n graf niet voor uit :N"

..ik ook niet..lig prima hier...(westerbegraafplaats, steen 13)

Carlito

Avatar

Let vooral op de talloze fouten in de film, zoals: de ingedeukte porsche die twee seconden later niet meer ingedeukt is; de kabel die een bad guy vasthoudt boven de klif, de altijd volledig geladen M-60 in een van de laatste scenes... en zo zijn er nog tientallen foutjes, maar dat geeft de film juist de charme....

Marty Feldman

Avatar

Bolo "Ik WOU dat ik maar 1 film had gezien! Al die andere crap was toch eigenlijk maar tijdverspilling, als je bedenkt hoeveel vaker ik Commando had kunnen kijken."


Hier kom ik m'n graf niet voor uit :N

ZoutZak

Avatar

Bolo jij begrijpt het

Stealth2000

Avatar

Hehe, heerlijk eindelijk mensen die ook fan zijn van deze film.

Echt de beste actiefilm uit de jaren80, iedereen verklaart me voor gek dat ik deze film de hemel in prijs.

Alle actiefilm clichés zitten in deze film verpakt, met de beste oneliners van arnie en een voor de film geknipte cast is deze film gewoon de beste in zn soort.

Allemaal kijken! Smiley face

Kenji

Avatar

Zo zie je maar weer: een boerenlul met status blijft gewoon een boerenlul!

gandalf the white

Avatar

Bolo "Ik WOU dat ik maar 1 film had gezien! Al die andere crap was toch eigenlijk maar tijdverspilling, als je bedenkt hoeveel vaker ik Commando had kunnen kijken."


van iemand met een ``oscarnominatie´´ had ik toch wel wat meer verwacht

sickboy1984

Avatar

Mijn favoriete actiefilm aller tijden. denk toch zeker al zo'n 25 keer gezien. Het is alleen niet mijn favoriete rol van arnie, dat is zijn rol in terminator 1

Kenji

Avatar

gandalf the white "nou als je commando de beste film ooit vind heb jij waarschijnlijk maar 1 film gezien. kom op nou zeg commando beste film ooit."
Ik WOU dat ik maar 1 film had gezien! Al die andere crap was toch eigenlijk maar tijdverspilling, als je bedenkt hoeveel vaker ik Commando had kunnen kijken.

nijntje82

Avatar

Arnold is the bomb :D

Prachtige film, lekkere inhoudsloze actie haha
Biertje of een joint erbij en genieten maar Smiley face

MikeyMo

Avatar

Commando is idd een van de beste films aller tijden. Van de week nog gezien. Heerlijk hoe in een film het hele macho-gebeuren van de jaren 80 wordt geshowd in een aflvering van the a-team voor volwassenen.

Voor een andere kijk op Commando:

klik

[edit: url-tags toegevoegd]

gandalf the white

Avatar

Bolo "Ik ben niet goed bij m'n hoofd, nee. Maar wat heeft dat er nou mee te maken?"


nou als je commando de beste film ooit vind heb jij waarschijnlijk maar 1 film gezien. kom op nou zeg commando beste film ooit.

Guido

Avatar

Yeah, de Governator. Ik ga deze film maar eens kijken, 'humoah' zouden ze in Den Haag zeggen.

Kenji

Avatar

gandalf the white "Beste film allertijden :} volgens ben jij niet goed bij je hoofd. Ten eerste is dit niet eens de beste arnie film, Dat is nog altijd T2. En allertijden al helemaal niet."
Ik ben niet goed bij m'n hoofd, nee. Maar wat heeft dat er nou mee te maken?

Hanaatjuh

Avatar

PRECIES!!!moeite waard om te kijken!!!

gandalf the white

Avatar

Bolo "Godjezuschristus, zo moeilijk is het toch allemaal niet? Commando is de beste film aller tijden.

Capito?"


Beste film allertijden :} volgens ben jij niet goed bij je hoofd. Ten eerste is dit niet eens de beste arnie film, Dat is nog altijd T2. En allertijden al helemaal niet.

Martijntjeh

Avatar

Bolo "Commando is de beste film aller tijden. Het is dus ook de beste Arnie-film aller tijden. "


LOL
En zo is het!!
;)

Drasko

Avatar

Deze heb ik echt grijs gedraaid vroeger, heerlijk achterlijke actiefilm met geen enkele onverwachte gebeurtenis & toch leuk. Das knap.

Glue

Avatar

De ultieme hersenloze jaren 80 aktiefilm."Blow off some steam Bennett!" :E
Met oa die ene acteur die ook speelt in The Crow, Twin Peaks en Personal Velocity. Zekers een leuke acteur, maar altijd te zien in van die kleine rollen.

Kenji

Avatar

Filmwolfje "Kwartje wil niet vallen... :E
...dus als Jean-Claude van Damme de rol van John Matrix had gespeeld, dan is jouw oordeel over deze film exact hetzelfde...?:?"
Gek gevoel voor logica heb jij. JCvD die volledig tot zijn recht komt is voor mij iets anders dan Arnold die volledig tot zijn recht komt. Het antwoord is dus nee...

jacq

Avatar

Johh Bolo laat je niet zo voeren. Heb net het commentaar op IMDb gelezen en dat was exact hetzelfde. Maar waarom Peter steeds zijn wijze hoofd schudt snap ik ook niet :P

Filmwolfje

Avatar

Bolo "Godjezuschristus, zo moeilijk is het toch allemaal niet? Commando is de beste film aller tijden. Het is dus ook de beste Arnie-film aller tijden. Ja, Arnold komt in deze film het best tot zijn recht, net zoals trouwens Dan Hedaya, Bill Duke, David Patrick Kelly, Alyssa Milano, Bill Paxton, Rae Dawn Chong, Vernon Wells, Boy George, de muziek van Powerstation en de schone kunst van het cirkelzaagwerpen in deze film het best tot hun recht komen. :P

Capito?"


Kwartje wil niet vallen... :E
...dus als Jean-Claude van Damme de rol van John Matrix had gespeeld, dan is jouw oordeel over deze film exact hetzelfde...?:?

Peter

Avatar

:N

Filmwolfje

Avatar

Bolo "Juist niet! Predator is eigenlijk een ensemblefilm, terwijl het in Commando allemaal om Arnie draait (en om Bennett natuurlijk). En in welke film helpt Arnie de meeste mensen om zeep? Juist."


Aha, nu begin ik eindelijk al die lof te begrijpen... als je een goeie Arnie-film wilt kijken moet je een andere film gaan kijken, maar als je echt alleen maar naar Arnie wilt kijken dan moet je Commando zien...

...want Arnie komt in deze film naar jouw mening hier best tot zijn recht? Of zit ik er nu nog naast?

Frenkel

Avatar

Dit is zo'n speciale film; eigenlijk zou deze link boven bij de andere links moeten staan.

Zimba

Avatar

Mwhahahaa

jacq

Avatar

Nou zeg moet dit??? Enfin, ga toch kijken. Heb hem al wel eens gezien en vond hem zeker niet verkeerd. Vind Schwarzenegger ook niet verkeerd :P
Toch is deze film me niet lang bijgebleven.

Kenji

Avatar

Hangt er maar helemaal vanaf hoeveel mensen hij afmaakt. Smiley face

Stok

Avatar

Dus als er een pornofilm uitkomt met Arnie wordt dat je favoriete film ;)

Kenji

Avatar

Juist niet! Predator is eigenlijk een ensemblefilm, terwijl het in Commando allemaal om Arnie draait (en om Bennett natuurlijk). En in welke film helpt Arnie de meeste mensen om zeep? Juist.

Stok

Avatar

@Bolo

Ongelooflijk dat je deze als Schwarzenegger fan beter vind dan Predator

Kenji

Avatar

Wat is er, Peter? Ethische bezwaren tegen het met verwarmingsbuizen perforeren van mensen?

Peter

Avatar

:N

Kenji

Avatar

De beste film ooit, punt uit.

Bewijsstuk nummer één: klik
Bewijsstuk nummer twee: klik
Bewijsstuk nummer drie: klik

afbeelding

gielpeeters

Avatar

Genieten. Weinig films laten 90 minuten zo snel voorbij gaan. Een van de "beste" actiefilms ooit gemaakt.
[rating 4.5]

ash_

Avatar

Ik heb hem gister weer eens bekeken en ik heb weer genoten. Prima stripachtige actie in de beste Arnie stijl!

Kenji

Avatar

Marty Feldman "Nou Bolo, dit is dus een rampzalige film. Als je dit goed vindt, vindt je allles goed. Jammer dat ik fysiek niet meer rondwandel want ik had jou wel een kick tussen de BAAAAllls willen geven. Figuurlijk dan natuurlijk !"
Dan gooi ik bij deze figuurlijk een verwarmingsbuis door je heen: "Let off some steam, Marty!" :P

Marty Feldman

Avatar

Nou Bolo, dit is dus een rampzalige film. Als je dit goed vindt, vindt je allles goed. Jammer dat ik fysiek niet meer rondwandel want ik had jou wel een kick tussen de BAAAAllls willen geven. Figuurlijk dan natuurlijk !

Zimba

Avatar

Holy shit wat een arnold freak. tsss!

Mannekino

Avatar

Deze film is zoooo tof. Volgens mij heb ik hm wel 30 keer gezien toen ik klein was, ik kon er geen genoeg van krijgen!

Commando op nummer 1!!!!!!

Capone

Avatar

Bolo "Oké jongens en meisjes, niet vergeten te kijken vanavond hè!! T+)"


Nee, meneer Bolo... ;)

Eraser

Avatar

Deze ga ik zeker weer kijken! :Y
Een van de betere actie films

[rating 4.5]

Kenji

Avatar

Oké jongens en meisjes, niet vergeten te kijken vanavond hè!! T+)

dja

Avatar

Ik vind Predator en Terminator 2 veel beter dan deze, maar deze stijgt vooral in z'n amusementswaarde. Heel veel kan-never-nooit actie. Maar altijd leuk om te zien...[rating 3]

WoUtoMatiC

Avatar

Hey Sully, you know how I promised to kill you last... I LIED

Dit en wat smijtwerk met circelzagen maken Commando tot een echte Arnie-klassieker. Duidelijk een jaren 80 product qua brute actie en groteske ontploffingen.
Leuk jeugdsentiment maar niet veel meer.
[rating 3]

Kenji

Avatar

Marty Feldman "Bolo, ben je wat vergeten ? Zodat ik nog naar een scene kan kijken die je niet genoemd hebt ? B-)"
Neuh, geloof het niet. Ik zou zeggen: ga lekker voor de buis zitten woensdag en vink de scènes af! T+)

Marty Feldman

Avatar

Bolo, ben je wat vergeten ? Zodat ik nog naar een scene kan kijken die je niet genoemd hebt ? B-)

addict

Avatar

My name is govenor schwarzenegger,soon i'll will be president!!!

Capone

Avatar

Bolo "*mooie recensie*"


Mooi verwoord Bolo, alleen zitten er wel een paar (gigantische) spoilers in... ;)

WizardOfOss

Avatar

Bolo "[rating 5]1/2"


nou Bolo, zelfs jij kan overdrijven :E

[rating 3.5]

Roadrunner

Avatar

The A-team, maar dan in de vorm van één man. Ik geloof dat ik deze film destijds best spannend vond, maar toen was ik ook nog een stuk jonger en niet zoveel gewend.