Unbreakable (2000)

Are You Ready For The Truth?

discussie

68 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

half9film

Avatar

Ik dacht een actiefilm te gaan zien maar de plot liet lang of zich wachten en viel bijna in slaap.. langdradig. Vergezocht hoe de slechterik al veel kwaad had aangericht, en de hero had allerter kunnen zijn toen hij in het huis binnendrong om mensen te redden. Geen aanrader.

Oboema

Avatar

Aparte film. Ik zeg 'apart' omdat M. Night Shamalamadingdong me persoonlijk niet echt goed ligt. Toch is de film qua aanpak wel erg origineel. Bruce Willis zet ondertussen wel een ijzersterke rol neer, misschien wel z'n beste en ook Samuel L. Jackson doet het prima.

7/10

lgonggr

Avatar

Deze film was echt intriest slecht op de ergste manier.
Hij begon slecht en bleef maar slechter en slechter worden totdat je erover denkt je ogen uit te krabben, maar je blijft maar hopen dat het toch nog gaaf wordt. Maar dat gebeurt dus niet.

Signs was nog veel slechter toch, misschien wel de slechtste ooit, omdat hij (hilariteit) zichzelf serieus neemt.

wiers

Avatar

Ik kies voor deze film.
Die met Judie Foster is ook goed maar al een keer gezien.

ViP

Avatar

Michaell "Sixth Sense is een klassieker ben ik met je eens. Maar over The Village, dat je die slecht vind, snap ik niet zo goed. Ik begrijp dat mensen er een 'enger' verhaal hadden verwacht dan dat eigenlijk in de film is te zien. Het klopt ook het verhaal is een beetje lang, en gaat meer over de liefde tussen twee personen dan die wezens. Maar toch als je verder kijkt dan gewoon de beelden en je jezelf misschien in het verhaal verdiept zit er toch een heel logisch en goed verhaal in (althans vind ik)."

The Village was duidelijk een bagger, wat is er dan zoo mooie aan de verhaal? snap ik niet, en als ik ook alleen zoo naar de film kijk krijg ik echt niks bijzonders mee ofso.. een verhaal die lang duurt en niks kan uiten.. kan ik geen film noemen.

henkie

Avatar

Dr. Strangelove "Sorry hoor, maar ik vond het een verschrikkelijk saaie film ! Snap echt niet wat andere mensen hieraan vinden dit vage gelul in de ruimte.
(vind ik ook van 6th Sense en Signs :r )"


Je weet wat dit betekent.
Je hebt geen verstand van films !!!
}:

GiLuX

Avatar

Deze film had heel interessant kunnen zijn ware het niet dat de boel verzand in een enorm emotioneel drama.

iedereen is zielig in deze film.

je zou verwachten dat de hoofdrol speler met zijn gave een enorme held wordt maar hij vericht maar 1 heldendaad en dat loopt zelfs bijna mis.

een en al triestigheid...

jammer

Sangroid

Avatar

Beetje raar om die drie films met elkaar te gaan zitten vergelijken.

Het zijn 3 totaal verschillende verhalen.

Als je nou de Japanse "The Ring" gaat vergelijken met de Amerikaanse, ok.

Ik vind het alledrie topfilms. Ik heb alleen een pesthekel aan dat jochie in Unbreakable... ;)

woudennis

Avatar

Idd alweer op Tv is nog niet zo heel lang geleden al op TV geweest. Idd best een goede film, vooral een heel apparte rol voor Samuel L. Jackson (speelt die overigens erg goed).

Zeker wel het kijken waard, alleen ik sla hem een keer over nu al 3 keer gezien.

Martijntjeh

Avatar

Aardige film.....maar deze kun je eigenlijk niet vergelijken met The Village aangezien dat weer een ander thema is eigenlijk.....

Het idee achter The Village was best aardig, alleen hij had niet "zo eng" verkocht moeten worden denk ik, hierdoor was de teleurstelling groot aangezien je een film met "monsters" zou verwachten...

Maargoed : Unbreakable
Als je je een beetje inleeft is het best een leuke film!
ik geef hem een 7

Peter

Avatar

Mcjansen84 "op één? Neem aan dat ze belgie 1 bedoelen?"

Zie hier.

Mcjansen84

Avatar

Op één? Neem aan dat ze belgie 1 bedoelen? anders stond er vast wel NED1?

Hij was in April nog op tv geweest hiero, moet haast wel dan

Awas Iku Setan

Avatar

Unbreackable is een ander soort Sixth Sense uit The Village , het blijft boeiend .
Ben benieuwd naar zijn nieuwste Lady in The Water , over een appartementen inspecteur die ondekt heeft dat er in de bijbehorende zwembad een vreemd wezen rondzwemd .

Bosmans

Avatar

The Village moet toch wel de slechtste, meest langdradige en minst spannende kolerefilm zijn die ik me kan herinneren. Unbreakable wel een zeer onderhoudende en meeslepende film.

Michaell

Avatar

Alweer op tv...pfff paar maandjes geleden ook al... :}

Overigens wel een hééél goede film.

Mcjansen84

Avatar

Unbreakable is misschien het minst qua spanning in the shaymalan film reeks, maar zeker geen slechte film! goed geacteerd, interestant verhaal uiteraard een zeer verassende twist, of moet ik dat niet zeggen? en natuurlijk de muziek van james newton howard is echt goed in deze film! KIJKEN DUS :P

ASHWIN102

Avatar

Ik vond the village wel meevallen na wat ik gehoord had erover. Film is niet echt denderend, maar verhaal is leuk verzonnen en heel origineel.

Unbreakable vond ik overigens een hele goeie film!

Michaell

Avatar

silaz "De beste is nog steeds de six sense.
de slechtste the village"


Sixth Sense is een klassieker ben ik met je eens. Maar over The Village, dat je die slecht vind, snap ik niet zo goed. Ik begrijp dat mensen er een 'enger' verhaal hadden verwacht dan dat eigenlijk in de film is te zien. Het klopt ook het verhaal is een beetje lang, en gaat meer over de liefde tussen twee personen dan die wezens. Maar toch als je verder kijkt dan gewoon de beelden en je jezelf misschien in het verhaal verdiept zit er toch een heel logisch en goed verhaal in (althans vind ik).

Southsider

Avatar

Hmmm.. Top film hoor Smiley face

silaz

Avatar

Als je van stripboeken hou dan begrijp je deze film wel anders mischien ook wel ,maar als je comics spaar iets meer.

De beste is nog steeds de six sense.
de slechtste the village

Quistnix

Avatar

Pieternel "Blijkbaar vind iemand deze film juist heel goed of heel slecht. Een tussenweg schijnt haast niet mogelijk te zijn.

Persoonlijk vond ik hem prachtig.
Een gemoedelijk voortkabbelend verhaal zonder de tegenwoordig verplichte special effects. Juist de suggestie, en wat je hier als kijker mee doet, is hier belangrijk
Het is film waar je na afloop nog flink over na kunt denken en filosoferen.

Wat betreft de kritiek dat de figuren nogal plat (2-dimensionaal dus!) zijn. Dat past in de hele setting en aanpak van de film, waaraan comic liefhebbers hun hart kunnen ophalen. Leuk ook zijn de analyses over de manier waarop goed vs kwaad wordt verbeeld in de kunstwerken in Jackson’s galerie."


Helemaal mee eens.

Michaell

Avatar

Dit is echt een heel goede film. Okal heb ik hem een stuk of twee keer gezien hij blijft spannend. Aanradertje voor iedereen. Prachtig acteerwerk van Samuel L Jackson en Bruce Willis T+) Ik hou van M. Night Shyamalan films...:P

filmpie

Avatar

Wat viel dat tegen! Bruce Willis heeft de hele film door zo ongeveer één gezichtsuitdrukking:ongelukkig, gekweld, bozig. Zijn personage maakt vrijwel geen ontwikkeling door. Jackson acteert van allen veruit het beste.


Mogelijke spoiler!;
De gezichtsuitdrukking maakt deel uit van zijn personage.De film gaat een en al over ontwikkeling van de hoofdpersonen. Van ongelukkig en gebroken naar gelukkig en onbreekbaar. Het zoeken van je roeping. De personage van Willis is gebroken maar fysiek onbreekbaar. Jackson's personage is fysiek gebroken maar kent een onbreekbare wil om zijn doel te vinden. Continu op zoek naar zijn superheld.

Uiteindelijk denk Willis zijn roeping te vinden in de superheldverhaal van de Jackson en slaat hij om en herpakt hij zichzelf. Uiteindelijk blijkt hij niet meer dan een pion te zijn van Jackson en is de superhelddroom wellicht niet zo geloofwaardig als hij dacht.

Het hele verhaal rammelt aan alle kanten, dat wil zeggen: ik kon er geen touw aan vastknopen. Waar gaat het nu eigenlijk om?

Lijkt mij duidelijk. Wat mag er zo niet aan de film kloppen dan?

Filmisch kon het geheel me ook niet boeien: belegen trucjes, regen (ik moest direct aan Se7en denken, maar dan alleen om de regen). Alleen de worsteling in het zwembad, okee, dat kon ermee door.

Voor ieder het zijne.

Ik had voortdurende de neiging de video uit te zetten, maar dan had ik me geen totaalbeeld kunnen vormen. Een enorme afknapper en dus een afrader, tenzij je zelf een oordeel wilt vellen (en dat is altijd goed). Imdb-cijfer is veel te hoog.

Het beviel je niet. Voor mij is het de beste film van dat jaar. 7.1 is obsceen laag. Sixth Sense heb ik na deze film mogen beleven en die film staat op een verrassend moment van 10 seconden in de film. De rest van de film was redelijk te noemen. Dat was een afknapper zeker wanneer men Unbreakable slechter vond en ook enige gelijkenis zag met Unbreakable.

filmpie

Avatar

The Sixth Sense is een heel andere film die vooral scoort op de wel bekende scene.

Deze film heeft meer diepgang en gaat over het vinden van de "held" in jezelf of wel je roeping vinden. Geweldige film.

PulP

Avatar

Wel een leuke film, alleen is de sixth sense toch vele male beter. Signs heb ik nog niet gezien maar hij lijkt me ook wel vet.

Vrieskist

Avatar

Film is op zich wel goed, maar het einde is iets ... te snel.

einstein

Avatar

Stok "saaie film, zeker de minste van de drie"

wanneer je met 'de drie' the 6th sense, unbreakable and signs bedoelt zou ik mijn woorden wat zorvuldiger kiezen. the 6th sense is namelijk op alle fronten vele malen beter dan de andere 2 en dient dus ook niet in een term te worden genoemd met die andere 2 veel te vergezochte pulpfilms van toevallig dezelfde regisseur. the 6th sense lijkt vooralsnog een toevalstreffer van laatstgenoemde

Stok

Avatar

Saaie film, zeker de minste van de drie

flip

Avatar

Een hele goede film volgens de gebruikelijke Shyamalan manieren alleen jammer dat de einde zo slap is en wat ook gelijk voor de anti-climax bezorgd

boutta

Avatar

They call me mr glass

ThaClown

Avatar

Jacq kijk ook eens wat beter op de site voor je alles gewoon vraagt.... Als je en reactie typt staat onderin (gewoon even scrollen) alles wat je wilt weten over spoilers enzo.....
Prima als je iets niet weet maar doe eerst even wat moeite om dingen zelf uit te zoeken.

p.s: Het systeem met die haakjes werkt op de meeste forums hetzelfde dus het is erg handig!

RiFF

Avatar

Deze film is heel leuk om je bij te ontspannen en naar te kijken Smiley face Gewoon zien! [rating 4]

JB

Avatar

jacq "Rooster je hebt HELEMAAL gelijk, wil ook vaak genoeg "spoilers" gebruiken, heb nu al zo vaak gevraagd hoe.............dat ik de tel kwijt ben. Weet ben een dombootje op de comp, of zie de uitleg over het hoofd maar ja WEL JAMMER. Moet ik dan eerst een haakje typen daner spoiler erin zetten en mijn verhaal en dan weer haakje sluiten??? Nogmaals dom maar IK WEET HET NIET."


Als volgt:

{spoiler} tekst van een spoiler (wordt verborgen){/spoiler} - vervang alleen in het echt de accolades { en } hierboven door de rechte haakjes [ en ] en dan werk het.

jacq

Avatar

Rooster je hebt HELEMAAL gelijk, wil ook vaak genoeg "spoilers" gebruiken, heb nu al zo vaak gevraagd hoe.............dat ik de tel kwijt ben. Weet ben een dombootje op de comp, of zie de uitleg over het hoofd maar ja WEL JAMMER. Moet ik dan eerst een haakje typen daner spoiler erin zetten en mijn verhaal en dan weer haakje sluiten??? Nogmaals dom maar IK WEET HET NIET.

einstein

Avatar

Ik zal vast en zeker niet de enige zijn die vroegtijdig in slaap is gevallen bij deze film. Maar we gaan het vanavond gewoon nog een keer proberen, deze keer niet met chips en bier, maar koffie, heel veel koffie.;)

pocoloco

Avatar

Zeker geen slechte film... zeker kijken als je niets te doen hebt ;)

ThaClown

Avatar

Ik weet het niet...
Ik vond het begin super spannend en wilde echt verder kijken maar na een tijdje vond ik de film ineens niet meer zo interresant.
Ik kan niet zo goed uitleggen waarom maar uiteindelijk viel de film mij toch tegen.
[rating 3]

Quistnix

Avatar

Juist het trage tempo maakt deze film zo goed. Niks geen "we zullen hem snel in een held veranderen want er moeten ook nog villains dood", maar een mooie, langzame en uiterst sfeervolle opbouw.

Fantastsiche film!

ash_

Avatar

Mag je vinden, joh. Ik beleef door mijn manier van kijken er veel plezier aan. Ik hoop dat M. Night Shyamalan nog lang mag blijven doorgaan op deze manier. Verfrissend: een andere invalshoek.


Daar ben ik het hartgrondig mee eens.

mazzl

Avatar

Nessus, je hebt helemaal gelijk,ik vond signs een sterke film aan het begin,maar op het einde als hij... is de hele film teniet gedaan.en mazzl,en beetje zwakke reden voor zo,n stom einde


Mag je vinden, joh. Ik beleef door mijn manier van kijken er veel plezier aan. Ik hoop dat M. Night Shyamalan nog lang mag blijven doorgaan op deze manier. Verfrissend: een andere invalshoek.

FuzzyWuzzy

Avatar

Nessus, je hebt helemaal gelijk,ik vond signs een sterke film aan het begin,maar op het einde als hij het marsmannetje met een honkbalknuppel te lijf gaat,en erachter komt dat dat marsmannetje niet tegen water kan,is de hele film teniet gedaan.en mazzl,en beetje zwakke reden voor zo,n stom einde

Gebruik Spoiler tags AUB!!!! :(

{Edit: En ga de spoiler niet nog es een keer quoten!]

mr Kaffa

Avatar

Nessus, je hebt helemaal gelijk,ik vond signs een sterke film aan het begin,maar op het einde als hij het marsmannetje met een honkbalknuppel te lijf gaat,en erachter komt dat dat marsmannetje niet tegen water kan,is de hele film teniet gedaan.en mazzl,en beetje zwakke reden voor zo,n stom einde

mazzl

Avatar

Signs is wel heel erg onwerkelijk en vergezocht. Voorbeelden te over. :')
Aliens reizen lichtjaren om de aarde te bezoeken en mensen te ontvoeren, blijkt dat ze niet tegen water kunnen . Jammer op een planeet waarvan het oppervlak voor 80% uit water bestaat, luchtvochtigheid meer dan 50% is en de bewoners voor 80% uit water bestaan. Vooronderzoek vergeten, of gewoon verdwaalt in de ruimte? Daarbij komt nog dat ze wel ruimteschepen kunnen bouwen, maar niet eens weten hoe een deur open te krijgen Komt zeker door al die automatische schuifdeuren a la star trek. Dan blijf je wachten tot die deur open gaat. Zo zie je maar weer evolutie loopt niet altijd goed af


Zoals IntrusionNow al schreef: als je zo aan de oppervlakte blijft, zie je niet waar zijn films over gaan. Misschien heeft het te maken met het feit dat we hier gewend zijn aan de Westerse manier van denken en vertellen, terwijl M. Night Shyamalan uit een heel andere cultuur komt. Met ook andere regels voor filmtaal en verhalen vertellen. Alleen al het verschil in tempo tussen zijn films en het standaard Hollywood-werk is enorm.

Nessus

Avatar

M. Night Shyamalan (ver)stopt in zijn films een dubbele agenda. Op het eerste gezicht kan het allemaal wat vergezocht en oppervlakkig overkomen, maar ###### wat kan die vent diep gaan (..) Signs is hier het sterkst in naar mijn idee, (..) :W


Signs is wel heel erg onwerkelijk en vergezocht. Voorbeelden te over. :')
Aliens reizen lichtjaren om de aarde te bezoeken en mensen te ontvoeren, blijkt dat ze niet tegen water kunnen . Jammer op een planeet waarvan het oppervlak voor 80% uit water bestaat, luchtvochtigheid meer dan 50% is en de bewoners voor 80% uit water bestaan. Vooronderzoek vergeten, of gewoon verdwaalt in de ruimte? Daarbij komt nog dat ze wel ruimteschepen kunnen bouwen, maar niet eens weten hoe een deur open te krijgen Komt zeker door al die automatische schuifdeuren a la star trek. Dan blijf je wachten tot die deur open gaat. Zo zie je maar weer evolutie loopt niet altijd goed af

IntrusionNow

Avatar

M. Night Shyamalan (ver)stopt in zijn films een dubbele agenda. Op het eerste gezicht kan het allemaal wat vergezocht en oppervlakkig overkomen, maar ###### wat kan die vent diep gaan als je de details in de film gaat ontleden. Signs is hier het sterkst in naar mijn idee, maar Unbreakable mag er ook zeker wezen!
:W

Blade-X

Avatar

Goede Film T+)
Bruce Willis rules :W

Robin

Avatar

Unbreakable is naar mijn mening een gave, stoere film voor volwassenen. Kinderen kunnen deze film ook wel kijken, maar missen toch de diepgang en levenservaring om met volle teugen te genieten van deze film. Een must-see die van mij een dikke negen krijgt o/

filmpie

Avatar

[rating 5]
Mooie film en heerlijke opbouwende spanning. Iets welke ik bijvoorbeeld helemaal miste bij een Terminator 3.

Sam Bresser

Avatar

Sorry hoor, maar ik vond het een verschrikkelijk saaie film ! Snap echt niet wat andere mensen hieraan vinden dit vage gelul in de ruimte.
(vind ik ook van 6th Sense en Signs :r )


Vraaagje vind jij What Lies Beneath met Michelle Pfeiffer en Harrison Ford dan ook een slecht film want die hebben zelfde sfeer gehalteO+
Maarre Even voor de duidelijkheid ik vind persoonlijk The Sixth Sense en Signs een vettte enge sfeer gehalte hebben ook bij What Lies Beneath trouwensO+
Maar deze nog niet gezien, ga kijken en opnemen:+

Blight

Avatar

Een vrij goede film, maar ik wijger te kijken... Ik heb geen zin om weer Hart van Nederland en Show Nieuws midden in de film te moeten doorstaan.. WEG MET DAT SBS6 BELEID! :(

misscongenality

Avatar

Ik had veel meer van deze film verwacht, dus viel eigelijk best tegen.

ash_

Avatar

Even over Signs: op een gegeven moment komt er een NewsFlash op tv met spectacular homevideo footage van de mysterieuze verschijnselen. En inderdaad zie je op een gegeven moment een of ander groene creep door het beeld springen vanachter een boompje of zoiets. Dit kwam zo ongelofelijk stompzinning en ongeloofwaardig op mij over dat ik dacht dat Mel Gibson het ook wel als hysterisch onzin opzij zou schuiven. Wat bleek echter: hij vatte het op als oorspronkelijke footage die bewezen (!) dat er buitenaardse wezens waren die de fameuze Signs maakten. De film méénde dit gewoon echt!
Verschrikkelijk ! De film kon me echt niet boeien. ;r


Is het zo raar dat hij het als waar aannam? Er gebeuren een hele hoop vreemde dingen en dan begint zo'n beetje de hele wereld op zijn achterste poten te staan. In dat geval vind ik het niet zo vreemd dat hij het als de waarheid beschouwt.

Caligula

Avatar

Nu wordt er nogal eens beweerd dat de straffen aan de korte kant zijn, maar minder dan 106 minuten vind ik toch wel heel extreem...


Ik vind het juist een hele sadistische straf: een halve film laten zien..

Rooster

Avatar

Ik snap ook niet waarom jij dit "vage gelul in de ruimte" vindt :Z

Ik snap ook niet waarom jij niet snapt dat hij niet snapt wat sommige aan deze film vonden...:? snap je?
Maar goed iets meer onderbouwing zou hier en daar wel handig zijn ja Smiley face

mic-abuser

Avatar

Sorry hoor, maar ik vond het een verschrikkelijk saaie film ! Snap echt niet wat andere mensen hieraan vinden dit vage gelul in de ruimte.
(vind ik ook van 6th Sense en Signs :r )

Ik snap ook niet waarom jij dit "vage gelul in de ruimte" vindt :Z

Jelko

Avatar

Nu wordt er nogal eens beweerd dat de straffen aan de korte kant zijn, maar minder dan 106 minuten vind ik toch wel heel extreem...


Hahaha LMAO !

Dr. Strangelove

Avatar

Sorry hoor, maar ik vond het een verschrikkelijk saaie film ! Snap echt niet wat andere mensen hieraan vinden dit vage gelul in de ruimte.
(vind ik ook van 6th Sense en Signs :r )

svw

Avatar

Had deze film voor een stukje in de gevangenis
gezien.Mocht hem niet helemaal afkijken.Nu dus wel >Smiley face


Nu wordt er nogal eens beweerd dat de straffen aan de korte kant zijn, maar minder dan 106 minuten vind ik toch wel heel extreem...

pieters

Avatar

Had deze film voor een stukje in de gevangenis
gezien.Mocht hem niet helemaal afkijken.Nu dus wel >Smiley face

The_Wonderer

Avatar

Oja.. zeker een goede film, maar bruce past meer in een film zoals Die hard

Meneer

Avatar

Film die ik altijd nog een keer wilde zien, eigenlijk nooit van gekomen, nu de gelegenheid daar.

Alfredt

Avatar

Prima film, maar soms wat 1-dimensionaal. Het script had wel wat beter uitgewerkt mogen worden vind ik. Maar ach, hij is leuk genoeg om je daar niet aan te ergeren.

alfi

Avatar

Voor wat het is, is het mooi. Ik vind alleen dat het nergens naartoe gaat, en uiteindelijk te snel afgerafeld wordt

emperor

Avatar

Aparte film,met onderliggende verhaallijntjes,waar je toch even bij moet denken,goeie met Bruce.
Aanrader!

Hans

Avatar

Veronica magazine vond het nodig om het hele plot al uit de doeken te doen in hun 'toelichting' bij deze film.

Pimsel

Avatar

Aardig

Anoniem

Avatar

Deze film haalt niet het niveau van "The Sixth Sense," maar is toch een prima film! T+)