'Dune: Part Three': Alleen onder deze voorwaarde maakt Denis Villeneuve de film

'Dune: Part Three': Alleen onder deze voorwaarde maakt Denis Villeneuve de film

De regisseur wil zijn tijd nemen om nog een betere film te leveren dan 'Dune: Part Two'.

Dune: Part Two draait op dit moment in de bioscoop en is een groot succes. De nodige filmfanaten hopen dan ook dat het snel zal komen van een derde deel. Hier laat Denis Villeneuve zich nu over uit.

De regisseur, verantwoordelijk voor andere topfilms als Prisoners en Arrival, besloot het eerste Dune-boek van Frank Herbert in tweeën te splitsen. Als het aan de filmmaker ligt, verfilmt hij ook nog 'Dune Messiah', maar dan wel onder een enkele voorwaarde.

Voorbereiding
Zo zegt Villeneuve: "De afgelopen zes jaar heb ik me enkel en alleen op Arrakis geconcentreerd. We waren altijd aan het tekenen, schrijven en plannen. Ik denk dat het goed is om het nu even iets rustiger aan te doen".

"Als we terugkeren is het belangrijkste over een sterk script te beschikken. Ik wil niet ergens aan beginnen zonder me klaar te voelen. Dat heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit doen. Ik vrees dat als ik niet alles goed op orde heb ik dan niet zo enthousiast ben over het hele gebeuren en dat zie je dan terug aan de kwaliteit".

Beter
De regisseur vervolgt: "Als er een derde deel komt, moet dit beter worden dan zijn voorganger. Als Dune Messiah niet beter is dan Part Two doe ik het niet". We zullen er dus zo te horen even op moeten wachten, maar dan krijgen we wel weer iets heel moois te zien.



NieuwsFilm

meest populair