DVD RELEASE

Vanilla Sky (2001)

What is happiness to you?

discussie

83 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

weet niet precies wat ik van deze film moet vinden. na driekwart had ik er eerlijk gezegd wel genoeg van (iets teveel wisselingen naar mijn smaak), maar heb de film toch maar uitgekeken. Het is geen kwestie van snappen of niet snappen, maar eerder een stuk verveling wat langzaam maar zeker intreed. Op een gegeven moment weet je het wel en die toelichting op het einde verklaard natuurlijk wel het een en ander (exacte moment van realitiet vs cryptoslaap), maar dat maakt het nog geen goede film. Nogmaals kwestie van smaak, leuk om hem gezien te hebben, maar mijn ding is het niet. 5/10

Tarkus

Avatar

Beter dan ik had verwacht deze film.
In de cast zitten ook heel wat bekende namen, de ene in een wat grotere rol dan de andere, maar ze doen het allemaal wel goed.
Een beetje bizar verhaal, maar vond het toch wel goed.
En de soundtrack is er eentje om 'U' tegen te zeggen !!!

Terminatrix

Avatar

Super film, altijd lachwekkend om mensen weer te zien klagen dat ze het niet snappen of saaaaiiii vinden haha. Net als bijna bij elke goede film.

Harley Quinn

Avatar

Meninho "Ik ben mischien wel de enige die deze film beter vind dan abre los ojos. Ik vond de hoofdpersoon in abre los ojos totaal niet sympathiek, en snapte eerlijk gezegd niet wat Penelope erin zag. Tom Cruise zet echter een prima figuur neer, en is het meer overtuigend dat Penelope er helemaal voor ging.
"


Daar moet je een vrouw voor zijn :E En het cultuurverschil speelt ook een rol: Zo begrijp ik best dat in een Spaanse film de vrouw eerder voor een arrogante macho gaat en de Amerikaanse Sex & the City-generatie het alleen logisch vindt als een vrouw zich aangetrokken voelt tot het clichématig charmante karakter wat Tom Cruise neerzet.

Abre Los Ojos heeft ook mijn stem. Vanilla Sky vond ik pretentieus overkomen en faalde alsnog. Naar mijn mening deed de film te vaag puur om interessant te lijken. Abre los Ojos heeft exact hetzelfde verhaal en is een stuk duidelijker zonder in te boeten aan kwaliteit.

Remco

Avatar

Afkijken ? ik heb de film in de bioscoop gezien dus afgezien heb ik hem wel. Maar goed dan is het nog vaag dan zit tie weer in een droom wereld dan is tie weer verminkt dan weer niet. Dan ligt tie op Penelope Cruz dan weer op Cameron Diaz :| Tja daar kan je niet echt kaas van maken.....

tyler durden

Avatar

@remco, mischien had je de film moeten af kijken dan had je mischien begrepen waar de film over gaat.
uit eindelijk wordt het toch wel duidelijk uitgelegd.

persoonlijk vind ik dit een fantastische film en idd ondergewaardeerd.

8+

Remco

Avatar

Moarhh88 "mischien ben je gewoon niet een persoon die naar films kan kijken die wat diepgang hebben enzo, maar dat betekend niet dat het een kut film is, want het is een zeer goede film als je wat diepgang aan kan Smiley face"


Ik hou juist van diepgang maar dan wel 1 die een beetje te volgen is. Ik ken veel mensen waarbij deze film op hun lijstje staat als echt een hele slechte film.
De trailer doet een soort thriller vermoeden vandaar dat ik erheen ben gegaan maar de halve zaal had nu een half uur zoiets van waar gaat dit in godsnaam over O+

LuCos

Avatar

Biff Tannen "Want als je the Godfather heb gezien, dan vind je Vanilla Sky in 1x minder goed ofzo???

the Godfather vind ik zo'n overgewaarderde saaie film... Dat in tegenstelling tot Vanilla Sky die naar mijn mening weer ondergewaardeerrd is....
"


Nou ik snap wat je bedoeld Smiley face Maar het is al gewoon helemaal verkeerd van Steve Harwin om te Vanilla Sky met The Godfather te vergelijken! Twee totaal verschillende films!

Biff Tannen

Avatar

Steve Harwin "Arme jongen! Nog nooit the Godfather gekeken?
Dit is wel een leuke film, maar de beste die je ooit hebt gezien? Dat valt ook wel weer mee."


Want als je the Godfather heb gezien, dan vind je Vanilla Sky in 1x minder goed ofzo???

the Godfather vind ik zo'n overgewaarderde saaie film... Dat in tegenstelling tot Vanilla Sky die naar mijn mening weer ondergewaardeerrd is....

Maar inderdaad, deze film heeft een meesterlijke soundtrack. Het origineel is ook goed. Maar toch zie ik liever een leeg New York op de klanken van Chemical Brothers dan een leeg Madrid.

Steve Harwin

Avatar

ron23 "Dit is echt de allerbeste film die ik ooit gezien heb!!"

Arme jongen! Nog nooit the Godfather gekeken?
Dit is wel een leuke film, maar de beste die je ooit hebt gezien? Dat valt ook wel weer mee.

Moarhh88

Avatar

Remco "Wat een K.U.T. film was dit zeg. Eigenlijk 1 van de weinige films waarin ik halverwege de zaal uit wou lopen. Allemaal extreem vaag en niet te volgen....."


mischien ben je gewoon niet een persoon die naar films kan kijken die wat diepgang hebben enzo, maar dat betekend niet dat het een kut film is, want het is een zeer goede film als je wat diepgang aan kan Smiley face

Remco

Avatar

Wat een K.U.T. film was dit zeg. Eigenlijk 1 van de weinige films waarin ik halverwege de zaal uit wou lopen. Allemaal extreem vaag en niet te volgen.....

Moarhh88

Avatar

Ik hou van tom cruise.

ron23

Avatar

Dit is echt de allerbeste film die ik ooit gezien heb!
zulke mooie soundtrack welke zeer goed bij de film past. Toen ik deze film had gezien heb ik er nog dagen over gedacht! goeie rol van cameron diaz!

Echt heel mooi! zeker het einde!

2004

Avatar

LuCos "Ik vond het ook een goede film, heb het origineel (helaas) nog niet gezien, naar wil dat zeker gaan doen.
Mja, ik heb deze film zelf al op dvd, dus zal hem niet op tv gaan kijken."

Deze film is wel leuk maar haalt het niet bij het origineel van Alejandro Amenabar uit 1997 (Obre Los Ojos).

LuCos

Avatar

Ik vond het ook een goede film, heb het origineel (helaas) nog niet gezien, naar wil dat zeker gaan doen.
Mja, ik heb deze film zelf al op dvd, dus zal hem niet op tv gaan kijken.

Biff Tannen

Avatar

Ik vond dit een verassend goede film! Met een hele mooie soundtrack, en een mooie sfeer! Dankzij deze film heb ik Sigúr Ros ontdekt, wat maken die mooie en sfeervolle muziek!

Ravaged

Avatar

Ik verwachtte een romantische komedie toen ik de filmposters e.d zag destijds. Toen ik hem een keer keek, was ik zeker verrast. Vind het geen uitstekende film, maar zeker de moeite waard om te kijken. Beginscene is inderdaad ijzersterk en de eindscene ook.

gerritvanter

Avatar

Toen ik deze film op mijn 12e zag heb ik precies hetzelfde gedacht als jij nu.

Nu vind ik het een heel erg mooie film, maar je moet er van houden.

Remco

Avatar

Komt op mijn lijstje slechtste films aller tijden ben er ooit naar de bioscoop voor geweest. Het is de enigste film die ik in de bioscoop heb gezien waar ik over na heb gedacht om bij weg te lopen. Enorm saai, onlogisch en vooral slaapverwekkend :O

Lucie

Avatar

Ik heb abre los ojos en vanilla sky beide gezien. Ik vond er niet echt veel verschil tussen zitten.

Ik vind het wel een goede film, maar ik kreeg er echt ook wel een heel naar gevoel van.. Dat vond ik wel minder.

-Jelle-

Avatar

Alleen al door het feit dat het een remake van een bewierrookte film betreft, werd het als ‘not done’ beschouwd om Vanilla Sky positief te benaderen, maar deze versie mag beslist gezien worden.

Amen, dat mag wel eens gezegd worden. Vind het origineel wel beter, maar zeker geen slechte film dit.

Mook

Avatar

Deze remake voegt zeker wat toe, al zijn de toevoegingen wat subtieler. Sfeervolle film.

merijnsa

Avatar

Ik heb Abre los Ojos nooit gezien en ik vond dit echt een ijzersterke film! Vooral de beginscene is verschrikkelijk goed!

Mindcrusher

Avatar

Supermooie film dit!! net zoals het origineel,maar ikzelf vind deze mooier met name door de prachtige soundtrack!
deze film staat stipt op nummer 1 bij mij!

PS. ook de enige film waar ik zomaar stiekem een traantje bij liet...

Toob

Avatar

De soundtrack is helaas t tegenovergesteld van de film
en de soundtrack is zo goed als perfect

2004

Avatar

> Attention: do NOT watch Vanilla Sky before watching this first!
> (bron: imdb)

Nou, ik kan je verzekeren als je eerst Abre los Ojos van Amenábar hebt gezien dat je dan Vanilla Sky een zeer slap aftreksel daarvan zal vinden. Alle diepte uit het origineel ontbreekt in de remake Vanilla Sky. Domme film... (terwijl Abre los Ojos briljant is).

:'(

Michaell

Avatar

Vanilla Sky: A successful publisher finds his life taking a turn for the surreal after a car accident with a jaded lover.

Abre los Ojos: A very handsome man finds the love of his life, but he suffers an accident and needs to have his face rebuilt by surgery after it is severely disfigured.

Attention: do NOT watch Vanilla Sky before watching this first!
(bron: imdb)

Lijkt veel op elkaar, ik heb in ieder geval Abre los ojos al gezien en het is een zeer mooie en aangrijpende film. Ook opmerkelijk, in beide delen speelt Penélope. Het ziet ernaar uit dat Vanilla Sky een Amerikaanse remake is van Abre los Ojos.

me against the world

Avatar

Goede film naar mijn mening Smiley face Ik heb hem gisteren niet kunnen kijken omdat ik andere dingen moest doen, vind ik eigenlijk wel jammer. Maar ach...

Ik wil ook nog steeds een keer Abre los ojos kijken

Ann McDunn

Avatar

Lucie "hallo

ik heb hem net gezien maar toch snapte ik hem niet helemaal..
kan iemand mij vertellen hoe het nou in elkaar zat?"


Echt moeilijk te begrijpen is de film niet, maar als je er echt meer over wilt weten ga dan maar naar de site van IMDb, kijk bij recensies, en klik dan op de spoilers, daar kan je heel veel mee.

Het is overigens een prachtfilm!

Almar

Avatar

Dit is echt een van mijn favoriete films. Alles is mooi aan die film, de muziek, de beelden. Toppertje!

Lucie

Avatar

Hallo

ik heb hem net gezien maar toch snapte ik hem niet helemaal..
kan iemand mij vertellen hoe het nou in elkaar zat?

Steve Harwin

Avatar

Wel leuk gedaan, maar ik mis toch de originele Europese sfeer die 'Abre los ojos' had wel een beetje.
Maar ja, dat is wel vaker zo met Amerikaanse remakes van Europese films.
Eigenlijk is het alleen Copola echt gelukt in the Godfather I om dat goed voor elkaar te krijgen.

Aiolos

Avatar

Eerste keer dat ik deze film zag en vond hem erg goed. Halverwege had ik het gevoel dat hij gek werd en daadwerkelijk Sofia had vermoord, maar zeker op het einde werd de puzzel tijdens de dakscene compleet. Mede vanwege deze verassing/bizar einde en de geweldige muziek vond ik het een bijzondere film.

Remkoo7

Avatar

Vage film, moest echt 3 keer kijken voor ik hem begreep. Toen pas vond ik het een goede film. :}

Ronney

Avatar

Best leuk al die positive reacties. Maar ik begrijp niet zo goed waar de remake-drang vandaan komt. Abre Los Ojos was nog maar net uit of Tommie kocht de rechten om 'm in het Engels te doen.
Volgens mij zijn die amerikanen gewoon te lui om niet-engelse producties te kijken....

chuz

Avatar

De film is overigens ook zo goed vanwege de soudtrack die o.a. bestaat uit volgens mijn mening enkele van de beste popacts ooit. Zo zal ik de ontknoping nooit vergeten mede dankzij Sigur Ros

S1M0N

Avatar

MartijnGizmo "Superfilm, maar wel 1 om waar je goed bij op moet letten. Een minuut niet kijken en je bent de draad zo kwijt....."


Vorige keer dat ik em zag viel ik in slaap (dat had nix met de kwaliteit van de film te maken... ik was gewoon moe) Maar idd, het einde heb ik wel weer kunnen zien, echter snapte het toen niet meer helemaal. Gelukkig vanavond een nieuwe kans om em te kijken. Van wat ik heb gezien is het cker de moeite waard!!!

MartijnGizmo

Avatar

Superfilm, maar wel 1 om waar je goed bij op moet letten. Een minuut niet kijken en je bent de draad zo kwijt.....

Kaliba

Avatar

jason "wat heeft die poster met de film te maken? het is alleen tom die daar een btje dom voor zich uitstaard.."


Het heeft er wel degelijk mee te maken. Als ik naar de bioscoop ga en ik denk 'wtf is dat voor achterlijke poster', dan heb je grote kans dat ik niet die film wil zien. De poster presenteerd iets van de film.

Anyway. Ik heb de film nog niet gezien, wel veel over gehoord. Dus veel meer nuttigs kan ik er niet over zeggen.. Smiley face

jason

Avatar

Wat heeft die poster met de film te maken? het is alleen tom die daar een btje dom voor zich uitstaard..

Ravaged

Avatar

Toen ik posters van deze film zag, dacht ik: "Bah! Weer een romantische komedie 13-in-een-dozijn."

Niet dus. Geniale film, Maakte grote indruk op mij...Smiley face

Aiolos

Avatar

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de film nog niet eerder heb gezien, maar nadat ik die trailer zag ben ik er wel zeker van dat ik hem morgen zal kijken!

Webjoker

Avatar

marco_v "wel 1 van de beste trailers ooit, vind ik. Dus toen ik m zag vond ik de film wel vet tegen vallen. Denk dat ik dus Abre Los Ojos maar ga kijken, die heb ik nog op een videootje ergens staan en nooit afgekeken... Smiley face"


Zeker mee eens; een hele mooie trailer. Heb hem nog even opgezocht: KLIK

marco_v

Avatar

Wel 1 van de beste trailers ooit, vind ik. Dus toen ik m zag vond ik de film wel vet tegen vallen. Denk dat ik dus Abre Los Ojos maar ga kijken, die heb ik nog op een videootje ergens staan en nooit afgekeken... Smiley face

jacq

Avatar

Fijn hij is er weer, waarom zenden ze toch altijd deze uit en niet het orgineel. Enfin, deze is ook zeker de moeite waard, vooral de acteerprestaties.

Prepain

Avatar

Ik heb eerst Abre Los Ojos gezien, en daarna pas deze, en toen viel ie best wel tegen. Maar dat komt wam omdat je de clou dan al weet.Als je geen van beide nog niet gezien hebt ! een aanrader .

Zorak

Avatar

Wil niet clichematig klinken, maar geef mij maar Abre Los Ojos Smiley face

Glue

Avatar

Baski "Dit staat er bij de film:

... Zo gaat David op zoek naar zijn ware persoonlijkheid en ontdekt hij hoe kostbaar en broos de ware liefde kan zijn.


Ligt het nu aan mij of heb ik toendertijd in de bios een hele andere film gekeken?!
Of schrijven ze dit om mensen expres op het verkeerde been te zetten? .... ook leuk..... }:"


Die laatste zin mocht er wel uit, maar voor de rest klopt et wel lijkt me.

MartijnGizmo

Avatar

KW ""Fight Club meets Total Recall" Daar kan ik het niet helemaal mee-eens zijn.

Er zit niet echt een lekkere 'pace' in de film, die een film heden ten dagen toch eigenlijk wel moet hebben.

Erg cool dat ze Time Square compleet leeg hebben gemaakt!

[rating 3]"


Ik doelde alleen op de elementen fantasiewereld en bedrijf dat je dromen controleert/manipuleert Smiley face

atomdude

Avatar

De spoiler bleek eigenlijk niet echt veel te verklappen. Gelukkig.
Trusten.
Sweet dreams!

KW

Avatar

"Fight Club meets Total Recall" Daar kan ik het niet helemaal mee-eens zijn.

Er zit niet echt een lekkere 'pace' in de film, die een film heden ten dagen toch eigenlijk wel moet hebben.

Erg cool dat ze Time Square compleet leeg hebben gemaakt!

[rating 3]

MartijnGizmo

Avatar

Little J "interessante film , goed geacteerd door Tom Cruise
En een film waar je even over na moet denken.

[rating 4]"


Precies, dit is geen film die je "zomaar ff" kijkt. Bij voorkeur in je eentje kijken, ongestoord, in het donker, met een pilsje erbij. Lekker op je in laten werken.....

Kort door de bocht (héél kort)? In 5 woorden dan: Fight Club meets Total Recall.

rempedaal

Avatar

flip "Zonde maar die ene spoiler is dan ook gelijk een hele doorslaggevende."


Maar niet de enige mogelijke interpretatie...

Little J

Avatar

Interessante film , goed geacteerd door Tom Cruise
En een film waar je even over na moet denken.

[rating 4]

Eva-filmfan

Avatar

rempedaal "Ik sluit me bij Meninho aan, ik vond Vanilla Sky ook beter dan Abre Los Ojos, de hele sfeer en het camerawerk onder leiding van Cameron Crowe vond ik gewoon beter...Meesterwerkje, ga het zien."


En waarom is de cameravoering van Abre Los Ojos en Vanilla Sky dan nagenoeg precies hetzelfde? Begrijp me niet verkeerd, dit is zeker een film die het kijken waard is. Maar om nou te zeggen dat het camerawerk beter is, volgens mij is het gewoon kopieerwerk. Maar dat is dus mijn mening.

flip

Avatar

atomdude "Ik ben helaas zo iemand die altijd alle spoilers leest :("


Zonde maar die ene spoiler is dan ook gelijk een hele doorslaggevende.

atomdude

Avatar

Ik ben helaas zo iemand die altijd alle spoilers leest :(

CAGE

Avatar

Toen ik hem voor de eerste keer zag had ik ook zoiets van hu waar gaat dit nu over? Maar dan dacht ik even na en bleef even een paar minuten ernaar kijken en toen ging het weer. Aan het einde vond ik het ook net zoals vele anderen hier een hele goede film. En Tom Cruise, Cameron Diaz, en Penelope Cruz waren zeker erg toppie!:Y

christerw

Avatar

Eerste en hoop ik enigste film waarbij ik en de 6! anderen met mij in de bioscoop in slaap zijn gevallen. Slechtste film die ik ooit heb gezien!

MartijnGizmo

Avatar

Veel over gehoord, nog nooit gezien..... ik kijk vananvond.

Al

Avatar

Arno "Het lijkt me echt een vrouwenfilm, ik sla deze dus maar over."
:?

Een mooie complexe film die veel stof tot nadenken geeft:y

Wat Cameron Diaz in de auto tegen Tom Cruise zei, had ik eerlijk gezegd niet verwacht van haar:E

Arno

Avatar

Het lijkt me echt een vrouwenfilm, ik sla deze dus maar over.

darkx1986

Avatar

Ik snap de film wel, maar ik vindt hem geen ruk aan eigenlijk. Het hele verhaal boeit my niet en ik vindt het een slome film

LAZY

Avatar

Ik snapte helemaal niks van deze film...maar ik ga wel weer kijken vanavond...mischien snap ik hem nu wel

ikke

Avatar

Als je hem nooit gezien hebt zeker kijken, de verwarring die deze film meegeeft is dusdanig van aard dat je zelf blijft twijfelen. De cast acteert goed en geloofwaardig. Het einde mag dan wazig zijn en misschien ongelovelijk, maar dat zijn zoveel films, dat haalt voor mij de kracht vd film niet weg. Ik had trouwens 'Catching the Butterfly' vd Verve verwacht op het einde..

Breug

Avatar

Ik vond het eind juist een vergezochte wending die nergens op sloeg. Ik kan niet zeggen dat ik de film beter vond door het einde. Misschien juist andersom.

Emilia46

Avatar

Belloq "Let op een van de binnenkomende gasten op Tom's verjaardag: Steven Spielberg, met pet: "Happy birthday son of a bitch.""


Kijk maar gewoon

WoUtoMatiC

Avatar

het was maar een droom... :(

Kiko

Avatar

Ik vond het zeker een goede film, maar ik heb nog steeds mijn twijfels over de ontknoping, volgens mij zijn er meerdere verklaringen mogelijk namelijk, dit vind ik zeker een van de sterke kanten van deze film...

Belloq

Avatar

Let op een van de binnenkomende gasten op Tom's verjaardag: Steven Spielberg, met pet: "Happy birthday son of a bitch."

ardvw

Avatar

Wat was het zogenaamde oorspronkelijke einde dan?

Emilia46

Avatar

Lastig, maar wél de moeite waard. en niet saai! Helemaal niet. Je moet er gewoon even rustig voor zitten. (en nogmaals: Tom Cruise blijft Tom cruise)

jacq

Avatar

Het orgineel (abre los ojes), is inderdaad beter, toch is deze echt niet onaardig hoor, zeker de moeite waard.

weefselkweekje

Avatar

Ik voelde me wel erg bekocht door het einde. Een fantastisch mysterie, op een gegeven moment twijfel je aan alles. Prachtig intens gefilmd oko. Helaas trekt de film op dat moment een konijn uit de hoed waardoor dat alles verklaart... een heel mager konijntje.. en onwaarschijnlijk....

ardvw

Avatar

Hele goede film naar mijn mening. Je hebt het gevoel alsof je er al de hele dag naar zit te kijken.

flip

Avatar

Ik heb de origneel Abre Los Ojos niet gezien maar Vanilla Sky mag er wel zijn, een hele interessante film waarbij je wel eventjes moet over nagaan denken en niet meteen gaan schreeuwen "IK SNAP UM NIE". De tagline past trouwens niet alleen heel goed bij de film maar ook bij de alledaagse mensen leven: LoveHateDreamsLifeWorkPlayFriendshipSex

Eva-filmfan

Avatar

WBFT "Wel een grandioos nummer in deze film..
"Chemical Brothers - Where Do I Begin".
"


Deze film heeft sowieso een zeer goede soundtrack, enige wat er beter aan is dan Abre Los Ojos. Toch raad ik iedereen aan die te gaan zien in plaats van Vanilla Sky.

reintje

Avatar

IK heb deze film niet helemaal uitgekeken want ik snap geen bal van die film zo ingewikkeld ne saaaaiiii!!!!daar verspil ik mij avond ni aan zene!

WBFT

Avatar

Wel een grandioos nummer in deze film..
"Chemical Brothers - Where Do I Begin".
Verder vond ik het geen film om geld aan uit te geven. Dus op TV mag je m van mijn part kijken!

Moviemagic

Avatar

Waarschijnlijk ben ik 1 van de weinige, maar ik kon deze film niet waarderen. Ondanks dat ik Penelope net als in het orgineel erg goed vind spelen (ook tom doet het goed), kan het saaie verhaal me toch niet echt boeien. Deze film mist een bepaalde vaart. Echt zo'n dingetje waar je moeilijk je vinger op kunt leggen wat het precies erin is.

Eva-filmfan

Avatar

Wel aardig, maar geef mij het origineel maar.

jacq

Avatar

Deze vond ik erg goed. Vooral om te zien hoe de arrogante Cruise het moet redden als hij niets meer heeft om arrogant over te wezen. Die scene in de auto met Cameron Diaz en Cruise vond ik best wel eng, het zal je maar gebeuren :}