De 50 (!) nieuwe films op Amazon Prime Video deze week

De 50 (!) nieuwe films op Amazon Prime Video deze week

Het was een alleraardigste week op de streamingdienst.

Het was weer een echte topweek op Amazon Prime Video. Er verschenen heel wat Nederlandstalige films, maar ook een aantal internationale toppers op de streamingdienst. In dit overzicht alle nieuwe titels en korte plotomschrijvingen, zodat je weet wat je nu weer nieuw kan kijken!

Slumdog Millionaire (2008)
Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bende's en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer zestig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...


Amy (2015)
Documentaire over zesvoudig Grammy-winnares Amy Winehouse. Aan de hand van niet eerder vertoonde archiefbeelden wordt een beeld gegeven van de wereld waarin Winehouse zich moest zien te redden.


Amour (2012)
Amour gaat over Georges (Jean-Louis Trintignant) en Anne (Emmanuelle Riva), een echtpaar in de tachtig. Op een dag krijgt Anne een beroerte en begint ze steeds meer af te takelen. Een aftakeling die door Haneke minutieus in beeld wordt gebracht.


Alles Is Liefde (2007)
Alles is Liefde is een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. Maar liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks.


Alles Is Familie (2012)
Alles is familie gaat over de leden van een familie die allemaal op het punt staan belangrijke keuzes te maken in het leven. De film moet november in premiere gaan. De makers noemen Alles is Familie "het vileine zusje van Alles is liefde".


Wit Licht (2008)
Eduard Zuiderwijk (Marco Borsato) heeft zijn dromen gerealiseerd in Afrika. Zijn droom wordt echter ruw verstoord als zijn vrouw bij een ongeluk overlijdt en niet veel later de politieke situatie in het Afrikaanse land instabiel wordt. Na een gewelddadige overval op een nabij gelegen dorp wordt het beste vriendje van zijn zoon ontvoerd en met harde hand opgeleid tot kindsoldaat. Verlies en onmacht, hoop en woede, angst en overtuiging staan vanaf dat moment centraal in het leven van Eduard Zuiderwijk.


Toen Was Geluk Heel Gewoon De Film (2014)
1974. Het Nederlandse voetbalelftal heeft net de WK-finale verloren van West-Duitsland. Het hele land rouwt, en uit frustratie gooit Jaap Kooijman de gloednieuwe kleurentelevisie uit het raam.


Still Alice (2014)
Alice Howland is gelukkig getrouwd met drie kinderen. Ze is een beroemd hoogleraar in de taalkunde, maar begint woorden te vergeten. Als ze een verwoestende diagnose krijgt, wordt de onderlinge band tussen Alice en haar familie onder druk gezet.


Soof (2013)
Soof nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: 3 leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “Is this all there is?


Sonny Boy (2011)
Sonny Boy verteld het waargebeurde verhaal van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse Rika, een getrouwde moeder van veertig met vier kinderen. In de jaren '20 ontmoeten zij elkaar en worden verliefd, Rika raakt daarna al snel zwanger en dat veroorzaakt een schandaal met verstrekkende gevolgen. Rika raakt haar kinderen kwijt en Waldemar kan niet terug naar Suriname. Het gezin slaagt erin toch een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoon Waldy, 'Sonny Boy'. Net als alles goed lijkt te gaan breekt de Tweede Wereldoorlog uit.


Radeloos (2008)
Als Paco plotseling zijn vader verliest, staat zijn leven op zijn kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus en zijn vriendin Floor laat hem keihard zitten. Zijn schuldgevoel wordt alleen maar groter, hierdoor raakt hij net zo in de problemen als zijn klasgenote Yara. Yara wil het liefst naar de kunstacademie, maar haar moeder pusht haar om model te worden. Yara voelt zich dik tussen de broodmagere modellen en doet er alles aan om dunner te worden en haar onzekerheid te verbergen. Kunnen Paco en Yara elkaar helpen en steun bij elkaar vinden?


Publieke Werken (2015)
1888. Vioolbouwer Vedder moet zijn huisje verlaten voor het geplande Victoria Hotel, dat tegenover het net opgeleverde station van Amsterdam moet komen te liggen. Kan hij een uitweg vinden? Samen met neef Anijs zoekt hij een uitweg.


Phileine Zegt Sorry (2003)
De cynische Phileine gaat onverwachts op bezoek bij haar acterende vriend Max, die in Manhattan zijn handen vol heeft aan feesten. Ondertussen werkt hij mee aan een provocerende versie van Romeo en Julia waarin de westerse sexuele moraal aan de kaak wordt gesteld.


Penny's Shadow (2011)
Lisa is zestien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de zeventienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen en hem weer vertrouwen in mensen te geven.


Loving Vincent (2017)
Loving Vincent gaat niet alleen over het leven van Vincent van Gogh maar valt ook op door de stijl: het is een animatiefilm die met de hand geschilderd is in de stijl van Van Gogh.


Knielen op een Bed Violen (2016)
In Knielen op een bed violen, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink, leiden jeugdliefdes Hans (Atsma) en Margje Sievez (Herlaar) een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras (Hensema) tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Margje kan weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.


Kameleon 2 (2005)
Sietse en Hielke worden geconfronteerd met een laffe en zeer laaghartige streek van twee jongens uit de stad. Ze hebben Marieke, een Vlaams meisje, bijna laten verdrinken. Ze was al erg ziek. Ze dreigt dood te gaan als er niet snel 'dure' medische hulp komt. De jongens zetten de aanval in op twee fronten. Ze gaan achter de daders aan en zamelen tegelijkertijd geld in.


Huisvrouwen Bestaan Niet (2017)
Twee zussen en hun moeder worden gedwongen hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Gijsje is een jonge, ambitieuze control freak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere, rommelige zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist bij een regionaal dagblad kwijt. Haar nieuwe ambitie: ‘schoolpleinmoeder’ worden. Hun bohemiène moeder Loes heeft zich, tot grote ontsteltenis van haar dochters, met teveel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze ‘hun’ familiehuis zullen verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje met een gouden idee voor een reclamecampagne kan verdienen kan hen uit de financiële problemen houden. Hiervoor moet ze zich samen met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’.


Heksen Bestaan Niet (2014)
Bij volle maan komt een geheime heksenraad bij elkaar. Deze heksenraad bestaat uit vijf Sterrenheksen die de wereld beschermen tegen het kwaad. Eén van hen, Concuela, heeft echter snode plannen. Zij wil de aarde voor altijd in duisternis omhullen. De heksenraad ontdekt die plannen en verbant haar naar een spiegelgevangenis. Daardoor is de cirkel van vijf verloren en verliezen de overgebleven heksen een deel van hun plannen. Een magisch amulet wordt geactiveerd om een nieuwe vijfde sterrenheks te vinden, om zo de aarde weer te kunnen beschermen. De mysterieuze Grimbeck krijgt de taak deze heks te vinden. De dertienjarige Katie blijkt die heks te zijn


Hartenstrijd (2016)
De maat is vol voor motoragente Tina. Het is de zoveelste keer dat ze bedrogen is door een man. Ze gaat alleen nog maar daten voor de seks, maar dat gaat al snel mis.


Hartenstraat (2014)
Sinds de zeventiende eeuw verbinden negen straatjes de Amsterdamse grachten met elkaar. ‘s Avonds zijn de negen straatjes het domein van hipsters, en overdag is het een winkelbuurt. Iedereen kent elkaar: het is een mini-maatschappij geworden. In de Hartenstraat, het letterlijke hart van de negen straatjes, lijkt het minder gemoedelijk als Katje een high fashionzaak opent. Ze ergert zich aan buurmaan Daan en zijn traiteurzaakje, en hij kan op zijn beurt haar snobistische gedrag niet waarderen. Totdat de twee elkaar online tegenkomen.


Fashion Chicks (2015)
Esmee is een introvert meisje van eenvoudige komaf. Haar grote droom is om modeontwerper te worden. Het liefst zou ze designerkleding dragen, maar dat kan ze zich bij lange na niet veroorloven. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Ondanks dat ze gigantisch baalt, heeft ze hierdoor wel beschikking tot afgekeurde designkleding. Tegelijk gaat ze haar eigen kleding ontwerpen middels een alter ego en dat lukt al snel. Maar kan ze het geheim houden?


Dikkertje Dap (2017)
Dikkertje Dap wordt op dezelfde dag geboren als Raf, een giraf. Zijn opa werkt als verzorger in een dierentuin en daarom is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk totdat het jongetje naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Hij doet er vervolgens alles aan om Raf mee te nemen, zodat hij kennis kan maken met zijn nieuwe vriend Yous.


De Schippers van de Kameleon (2003)
Als hun dorp door een zware storm wordt getroffen, blijken Hielke en Sietse meer in hun mars te hebben. De dokter raakt door de regenval te water met zijn auto en de tweeling roept Heit om de dokter te bevrijden. Deze daad wordt beloond met de motor uit het wrak, die de jongens vervolgens in hun nieuwe boot monteren.


De Heineken Ontvoering (2011)
De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. Biermagnaat Freddy Heineken wordt in 1983 ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Deze jonge criminelen, die elkaar al van jongs af aan kennen, sluiten Heineken twee weken lang op in een Amsterdamse loods.


Buurman & Buurman Hebben een Nieuw Huis (2017)
De populaire buurmannen willen een grasmaaier aan de praat krijgen en proberen een mol uit de tuin te krijgen.


Bride Flight (2008)
Om te ontsnappen aan het naoorlogse klimaat van Nederland en om een nieuw begin te maken in hun jonge leven emigreren Marjorie, Ada en Esther in 1953 naar Nieuw-Zeeland. Vol van dromen en verlangens over liefde, geluk en succes reizen ze hun verloofdes achterna. Aan boord van de vlucht ontmoeten de drie meiden de jonge Frank. Hij heeft plannen om als wijnboer fortuin te maken. Hij is aantrekkelijk, anders dan hun Nederlandse verloofdes en een vrij man. Ieder voor zich voelen de vrouwen zich tot hem aangetrokken maar ze beseffen nog niet dat de ontmoeting grote gevolgen heeft voor de rest van hun nieuwe leven.Na aankomst gaan ze ieder hun eigen weg, in de veronderstelling dat ze elkaar nooit meer zullen zien.


Borgman (2013)
In de film Borgman staat het leven van Camiel Borgman (Jan Bijvoet) centraal. Hij komt als een buitenstaander aan in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst daar is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje.


Bloed, Zweet en Tranen (2015)
André Hazes is acht jaar oud als Johnny Kraaijkamp hem ontdekt op de Albert Cuypmarkt: een ster is geboren. De film handelt over drie cruciale fases in Hazes’ leven: zijn jeugd in de jaren 60, de jaren 80 en zijn doorbraak en zijn laatste levensjaar.


Alleen Maar Nette Mensen (2012)
'Alleen maar nette mensen' gaat over David Samuels, die komt uit een intellectueel Joods gezin uit Amsterdam Oud-Zuid. Door zijn uiterlijk wordt hij door vreemden echter vaak als Marokkaan gezien. David heeft een voorliefde voor donkere vrouwen en zijn zoektocht naar zijn ideale vrouw leidt hem naar de Bijlmer, waar hij hoopt zijn geluk te vinden.


All Stars 2: Old Stars (2011)
In All Stars 2: Old Stars zorgt het onverwachte huwelijk van één van de jongens ervoor dat ze zichzelf trakteren op een ‘ouderwets trainingskamp’ in de vorm van een lang weekend Barcelona. De voetbalwedstrijd Barcelona - Real Madrid vormt het hoogtepunt van dit tripje. Maar bij de Swift Boys gaat uiteraard niets volgens planning. Noodgedwongen moeten ze zich met het busje van Harry’s Tuincentrum haasten over de Duitse en Franse wegen om te zorgen dat ze op tijd in Barcelona aankomen. Gaandeweg vragen de jongens zich af of ze wel zijn geworden wie ze wilden zijn. Of ze het leven leiden dat ze ooit voor ogen hadden. En of de ‘tweede helft’ nu al begonnen is...


What Women Want (2000)
Een reclameman kan ineens de gedachten van vrouwen lezen en weet wat ze werkelijk willen. Hij wil deze wetenschap gebruiken om zijn vrouwelijke baas een hak te zetten. Maar als hij merkt dat ze eigenlijk best meevalt, krijgt hij spijt.


Blood Father (2016)
John Link is een ex-gevangene die pas geleden zeven jaar in de gevangenis heeft doorgebracht en zijn alcoholistische- en drugspraktijken achter zich heeft gelaten. Op een dag wordt hij door zijn vervreemde dochter Lydia gebeld, waar hij al heel lang naar op zoek is. Ze is zeventien, drinkt, doet aan drugs en heeft hulp nodig, want een Mexicaans drugskartel zit achter haar aan. Omdat hij vreest dat de politie weinig kan betekenen, besluit John haar zelf te beschermen.


My Spy (2020)
JJ (Bautista) krijgt de opdracht om undercover te gaan en een gezin te bewaken, iets dat hij met tegenzin doet. De negenjarige Sophie (Chloe Coleman) ontdekt een paar zijn van geheime camera's en komt er zo achter dat JJ hen in de gaten houdt. Sophie belooft hem niet te verraden, maar dan moet JJ haar wel leren hoe ze een spion wordt. Hoewel het aanvankelijk niet van harte gaat, ondervindt JJ dat hij geen partij is voor deze ontwapenende wijsneus.


Moonlight (2016)
Driedelig narratief dat draait om de kindertijd, pubertijd en de volwassentijd van een Afro-Amerikaanse man die overleeft in Miami’s drugsverslaafde binnenstad.


Home Again (2017)
Het leven van een alleenstaande moeder in Los Angeles neemt een onverwachte wending als ze drie jonge mannen toestaat bij haar in te trekken.


Captain Fantastic (2016)
Captain Fantastic gaat over een vader die na zes jaar in de afgelegen wouden van de Pacific Northwest te hebben gewoond, terugkeert naar de bevolkte wereld met zijn zes kinderen.


Afblijven (2006)
Melissa is 15, houdt ontzettend van dansen en zit op klassiek ballet. Tenminste, dat denken haar ouders. Want zodra ze op de dansschool is, volgt ze eigenlijk hiphop danslessen. Klasgenoot Debby kan ook goed dansen, maar is niet bepaald haar vriendin. Ook Jordi zit bij Melissa in de klas. Hij kent haar al vanaf de basisschool. Dan wordt Melissa uitgekozen om te dansen in de videoclip van de superbekende rapper Brainpower. Ook Jordi is razend enthousiast maar maakt zich wel zorgen om Melissa's nieuwe vrienden. Al snel gaat het niet goed met Melissa en doet ze iets heel doms. Ze begint XTC pillen te slikken om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Jordi en Melissa's beste vriendin, de vrolijke en stabiele Fleur, staan machteloos als Melissa steeds meer pillen slikt. Ze proberen van alles om haar weer op het rechte pad te krijgen. Intussen is Fleur verliefd op Toine (Jim Bakkum), een knappe jongen uit een hogere klas. Maar of deze liefde wederzijds is....


Hamam (1997)
Francesco en Marta zijn tien jaar getrouwd en runnen samen een bedrijf. Francesco is een zelfverzekerde man die zich zelden bezighoudt met de wensen van anderen. Marta is een ondernemende en energieke vrouw maar kan bijna geen geduld meer opbrengen voor haar echtgenoot. In het geheim heeft ze een relatie met Paolo. Als Francesco een huis van zijn tante in Istanbul erft vertrekt hij om het huis zo snel mogelijk te verkopen. Daar aangekomen blijkt dat het om een traditionele Hamam gaat, een turks bad. Francesco verliest zijn hart aan de Hamam en aan Istanbul en besluit de Hamam op te gaan knappen. Nadat ze elkaar enige tijd niet gesproken hebben staat Marta plotseling voor de deur. Ze ziet een heel andere Francesco. Op een nacht komt ze tot een schokkende ontdekking. Het verhaal krijgt dan een dramatische wending...


NieuwsFilm

meest populair